Quote Originally Posted by exe_genesis View Post
Eskişehir izin vermedi ama galatasaray oyuncuyla görüştü. Buna kim engel olabilir. Normalde Eskişehir Tarık'la konuşmalıydı adam gs ye gitmek istiyorsa sezon sonuna kadar oynatır gs ile imzalar. Ama bizde görüştüyse direk kadro dışı bırak, olay hemen duygusala bağlanıyor.

Diyelim gerçeksi olsun diye kural koyuldu. O zaman benim oyuncuyla görüşmeme izin verilsin. Oyuncu görüşürse takımı tarafından kadro dışı bırakılsın vs.

Yok illa da izin alınması gerekiyor deniliyorsa "İzin Al" diye bi buton olsun. Oyuncu x takımına gitmek istiyorsa izin isteyenlerden sadece x takımına izin veririm. Onlarla görüşür, diğerlerini reddederim. O takıma gitmezse sözleşme imzalarım. Transfer et butonu izin istemeyle aynı anlama gelmiyor. Oyunda izin iste diye özel bi modul yokken transfer et butonuyla bu olayın halledilmeye çalışılması yanlış.
Galatasaray, Tarık ile bir protokol imzalasaydı Eskişehirspor Tahkime'e gidecekti. Eskişehir eğer isteseydi kanıtlayabildikleri taktirde Galatasaray'a ceza aldırırdı. Ardından Galatasaray yöneticileri randevu alarak Eskişehir yöneticileri ile görüştüler, para konusunda anlaşamadılar. Karşılıklı hoşgörü ile konu kapatıldı. Galatasaray bir daha izinsiz görüşmedi.

İşler sizin istediğiniz gibi olmuyor gerçek hayatta. Eğer hukuksuz bir görüşmeyi kanıtlayabiliyorsanız yaptırım hakkı doğar. Bu nedenle kulüpler genellikle dışarıdaki 3. kişileri hukuksuz gizli görüşme için aracı eder ya da menajerler aracılığı ile kulübümüze gelmek konusunda olumlu musun diye hukuksuz görüş aldırır.

Hukuksuzluk oyunda olsun istiyorsunuz. SI Games hukuk konusunda çok titiz. Şiddet, kavga asla olmayacak diyen adamlara kanunsuzluğu da görmek istiyorum diyorsunuz. Ne denilebilir ki sizin isteğinize?

Hiç bir kulüp sözleşmeli oyuncusunu para ederken hiç kimseye ücretsiz hediye edemez. Hele TFF hukukunda Bosman kuralının yeri yokken, yani sözleşme fesih bedeli (bonservis bedeli) elde edilebilecek ücretsiz vermek kulübü bilinçli zarara uğratmaktır (Bu kişiler ve kurumlar arasında kanunsuz ikili ilişkilerin kanıtlanması gerekiyor). Çoğu kulüp AŞ statüsünde ve dolayısı ile zarara sokanlar hakkında doğrudan yasal işlem yapılması gerekir. Hiç bir başkan kendi kulübünü bilinçli zarara sokamaz. Hem dernek statüsü ile dava açılabilir, hem de AŞ statüsü nedeni ile dava açılabilir. Borsa İstanbul A.Ş. doğrudan konuya müdahil olup yasal haklarını kullanarak amme davası açacaktır. Ben kulübü yönetiyorum, istiyorsam zarar sokarım diye bir düşünce yok. Top benim, istersem oynatırım istersem oynatmam zihniyeti sokağınızda kaldı.

Transfer et butonu görüşme izni vermiyor dediğiniz gibi. Sözleşme fesih bedeli konusunda karşılıklı anlaşmanız sonucunda oyuncunun kulübü size oyuncu ile görüşme izni veriyor ve böylece oyuncu ile görüşüyorsunuz oyunda gerçek hayatta olduğu gibi.

İzin istemek yasal bir zorunluluk içeren prosedürdür. Antenti bir kağıda doğru üslup ile kısa olarak isteği yazar, imza yetkisi sahibine imzalatır ve oyuncunun kulübüne fax çekersiniz. Olumlu cevabın fax olarak imzalı geri dönüşünün ardından oyuncu ile görüşürsünüz. Kural budur. Bu konuya itirazlarınızın hiç bir hukuki geçerliliği yok. Bu oyun bir simulation. Arcade istiyorsanız bu oyunu oynamamayı da tercih edebilirsiniz.