Bende gollerin makul seviyelere çekildiğini gözlemledim .
@Realist :
Şimdi bir düşünelim . Kontrol , akıcı sistemle oynuyormuşsunuz ; Takım genellikle hücumu düşünüyor ve akıcılık sayesinde defans hattı yavaş yavaş ileri çıkıyor . Rakip takım hücum oyunuzu görüyor ve kontra sistemine geçiyor . Rakip 10 kişi yarı sahada defans yapıyor , ileri kanatlar yine yarı sahanın çizgisinde sizin beklerinize pres uyguluyor . Rakip forveti'de sizin stoperlerinizle aynı hizada bekliyor . Defansın kilidini açmakta zorlanıyorsunuz ve bir oyuncunuz kötü bir pozisyonda topu kaptırıyor . Kontra sistemine geçildiği için defans yapmaya gelen yaratıcı ve teknik bir oyuncuya top ulaşıyor ve duruma bakalım ;
Sağ kanada uzun pas
Sol kanada uzun pas
Stoperlerin arkasına uzun pas .
Özellikle hücum ve akıcı taktiklerde küçük bir top kaybıyla defans çok hazırlıksız yakalanabiliyor ve bunun cezalandırılması olması gerekiyor .
Ha bu yüzden hücum oyunu oynatılamaz mı ? Tabi ki hayır. Bir savaşçı orta saha (Savunma)
ya da Ön Libero bulundurarak rakibin kontra atığını kesmek mümkün ..
Bu izlenimler ve gözlemlemeler sayesinde , oyunu iyi anlayıp artık kurduğumuz taktiklerin oyuna yansıdığını görüp mutlu oluyorum ve bu sayede daha PTT'ye yeni çıkmış Altınordu'yu 85 puanla Şampiyon yaptım . Birkaç kiralık takviye ile ( Atilla Turan ) ( Chelsea'den bir genç kanat ) İlk sezonumda Spor Toto süper ligde 2. gidiyorum ..
Yani demek istediğim önemli olan taktiğin açıklarını bulmak , takımın neyi yanlış yaptığını görmek ona göre çözüm üretmek.
Hatalar her zaman olacak ama ben bu seneki maç motoruna geçen senelere kıyasla çok daha pozitif bakıyorum , umarım bu sözlerime beni pişman etmezler orası ayrı..
@Berkerguney
Hala taktiksel eksiklik konusunda durman enteresan zira ben "Yahu takımım 10 numara oynuyor niye kazanamıyoruz" demiyorum ki. Bu maçın sonucu da benim taktiğimdir;
Bu ligin sonucu da benim taktiğimdir;
Bir takımdan aynı performansı alabilecekler beri gelsin. Ben maç motorunda neyin nerede açık olduğunu, nerede nasıl hamle yapılması gerektiğini senelerdir en ince detayına kadar yapıyorum. Bir önceki sayfada Barcelona'ya karşı olan resim paylaşımı da bana ait. Fenerbahçe gibi sınırlı kadrosu bulunan bir takımla koca Barcelona'yı sahada ezmek kolay iş mi? Bunlar hep taktik işi. Ama benim dem vurduğum konu neden bir maçta 4-5 tane top direkten dönüyor veya neden kaleci oyuncunun dibine gelip topu böyle bırakıyor.
Bunları hangi taktikle açıklayabilirsiniz? Bu maç motoru hatasıdır.
...
Sevgili arkadaşlar iyi akşamlar,
CM 97/98 döneminden beri bu oyunu oynayan biriyim. Birkaç sene öncesine kadar Turksportal üyesiydim ancak daha sonra forumu takip edemedim. Tekrar üye oldum. Öncelikl herkese selamlar..
15.0.2 versiyonda gayet hızlı ilerleyen oyun 15.0.3 update'i gelince inanılmaz yavaşladı. Yavaşlamaktan kastım bir yere tıkladığımda 5 saniye ve hatta daha uzun sürede butonlardan yanıt geliyor veya birşeyi onaylayabiliyorum. Haliyle oyunu oynamayı bıraktım şu an için.
Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı? Bu yavaşlığın sebebi nedir? İlginç olan burada ve Sigames forumlarında herkes güncellemenin oyunu uçurduğundan bahsederken bende ters tepmiş olması.
Bir arkadaş pencere modundan tam ekrana aldım düzeldi demiş ancak bu bende işe yaramadı.
Yardımlarınızı rica ediyorum.
yeni güncellemememi geldi oyuna şu an oyun güncelliyo steam
güncellemden sonra sol üstte kırmızı yazıyla gpu rendering yazdı ?
Last edited by BLAZİN1903 : 04.Kasım.2014 at 20:40
15.0.3'de yaklaşık 10 kadar maç yapma imkanım oldu(yarısında tatildeydim gerçi, Türkiye Kupası zamanına denk geldik). Kale direği bende çok olmuyor. 10 kadar maçta toplam 7 kez direk olmuş ki maç başına 1 bile olmuyor ama bir maçta 3 direk olduğu da olmuş. Kendi kalesine gol atan da rastlamadım. Türkiye Ligi'nde bazı maçlarda 140 km'ye yakın koştuğum bile oluyordu onu da düzeltmişler, 120'yi geçmiyorum. ŞL'de 120'yi biraz geçiyor. Eskiden paslar da birbirine çok yakın olabiliyordu(bir takım 400 ise diğeri de bu civarlarda oluyordu ya da ben çok farklı maçlara rastlamamıştım). Şimdi bir takım iyi pas yaparsa diğerine bu alanda üstünlük kurabiliyor. Oyun kolaylığı da gitmiş diyebiliriz. İlk sezondan Galatasaray ile UEFA Kupası'nı almıştım önceki maç motoruyla. Artık 3. sezonumdayım eski maç motoruyla Real Madrid'e karşı içeride dışarıda iyi oynamıştım ancak 3 puan alabilmiştim. Bu maç motoruyla Man City karşısında hiç iyi oynayamadım ve 1 beraberlik anca alabildim. Mantıklı olan da buydu bence kadrom çok da güçlü değil. Türkiye Ligi eskisi gibi rahat rahat maç kazanılıyor.
Tek kafama takılan problem Man City maçında oyuncuların pres yapmak için yeterince iyi reaksiyon gösterememesi oldu. Topa 1 metre uzakta olan sağ bekim pres yapacağına 3 metre uzaktaki stoperim gitti pres yapmaya(belki de koşu mesafelerinin düşmesini takımın pres gücünü azaltarak sağlamışlardır). Man City forveti bir ara tüm takımın defansının yanından top sürerek ilerledi vs. vs. Neyse belki de normali budur biraz daha denemek lazım ama zamanım yok bu hafta, tam sürümde zaten değişir yine.
Genel arayüz performansı konusunda da bence daha iyi. Eskiden her yeni günün ilk haberine tıklayınca birkaç saniyelik donma yapabiliyordu şimdi çok nadir yapıyor. Yeni arayüze de hala alışamadım, hele taktik ekranına. Yaratıcı temalar bekliyorum ama şimdilik pek bir şey yok.
ya arkadaşlar sonuç itibari ile sizce yeni oyun açalım mı yoksa 7 kasımı mı bekliyelim bu ne ya oyunu erken aldık ama bi hayrını göremedik napalım şimdi iyileştirme var mı ? yeni kariyer açınca 7 kasımda da yeni kariyer açmamızı gerektirecek bi durum var mıdır sizce yoksa şimdiden başlayalım mı ?
Arkadaşlar merhaba
Oyunda kulüplerin antreman tesislerini Türkçe olarak sıralaması nasıl oluyor ,bu sıralamayı yapabilen olursa çok sevinirim. Şu anda kavram karmaşası yaşıyorum
Mükemmel - Muazzam - Etkileyi - Harika ... nedir bunların sıralaması ?
steam : aytekin79
tema bana gayet güzel ve sade geldi biraz kullanınca alıştım hemen
oyunu 2 pc de yükleyebilirmiyim arkdaşlar tek şifreyle aynı hesaptan indirsem yine full olarak iner mi demoyu indirince tek menejar sadece ingiltere filan oluyo
Arkadaşlar ianis hagi gelmiş mi bi kontrol edebilirseniz çok sevinirim. 1 hafta önce falan 16 yaşına girdi ve güncellemeyle eklenmiş olması lazım sanırım.
transfermarkt profili: http://www.transfermarkt.com.tr/iani...spieler/282076
@ReaList
Senin yaşadığın durumu yurt dışından biri yaşamış. Paylaştığı görseller:
![]()
Gel sinirlenme :/
[YOUTUBE="AogWjJI0pdw"]FM15 15.0.3 versiyon hatası [/YOUTUBE]
ADANA DEMİRSPOR
En sinir oldugum sey, eskiden bir oyuncuyu ilk 11 den cikarirken sag tus yapiyorduk bunda sorun yok 2015 de boyle ama yerine oyuncu alirken sag tusa basarak alamiyoruz. Cok kullanissiz olmus bu durum.
15.0.3'ün olumlu yönlerini daha evvel yazmıştım..
Şimdi de çileden çıkaran kısımlarını yazayım..
-Duran toplardan çok fazla gol oluyor.. Daha çok yemekle birlikte atıyorum da.. Şu ana kadar duran toptan gol olmayan maç yok sanırım. Çoğunda en az 2 kimisinde 3-4 gol oluyor...
-Maçlar fazla gollü.. Bunun benim taktiğimle de alakası olabilir ama pek öyle görünmüyor. Zira goller taktiksel zaafiyetlerden değil savunma hatalarında geliyor. Savunma oyuncuları markaj ve arkaya kaçan oyuncuyu kontrol etme konusunda oldukça kötüler.. En dandik takımlardan bile gol yiyorum bu yüzden..
-Oyuncu tepkileri biraz saçma.. Kimi satsam "hoooop sen ne yapıyosun" diye çıkışıyor biri. Mutlaka gerçek hayatta da oluyordur ama öyle her transferde olacak şey de değil.
Cuma günü ak mı kara mı belli olacak![]()
Realist'in yukarıda eklediği gif'in aynsından 2 gol attımyeseydim iyi saydırırdım tabi.
Resimdeki kamera açısı hangisi beyler ?
@RodRiGOtELLo14 @_yoLcu_ @Ali Hikmet
Senelerdir gözlemlediğimiz bir oyun motoru var karşımızda. Hatayı veya olağanı görecek kadar tecrübemizi de edindik. Önceki mesajlarda bunu dile getirmeye çalıştım. Aynı hataları herkes alacak diye bir kaide yok tabi. Ama 100 kişiden 10 kişi de alsa bunu yok sayamazsınız, bakalım full sürümde veya sonrasında maç motorundaki bu hataları eksiltmek adına ne gibi hamleler olacak görecez.
...
Benim anlamadığım birşey var. Bu oyun niye her sene başında bu kadar saçma hatalarla dolu bir şekilde çıkarılıyor? Düzeltilmesini bekleyene kadar oynarken de ebemiz ağlıyor. 2008'de başladım oynamaya, o dönemden beri her sene böyle, her maç motorunda oyuncular "mal" gibi. Bu bir başarısızlık mıdır diye sormak istiyorum.
Playstation 1'de yıllar önce oynadığım bir oyun vardı. Adı Alex Ferguson Manager'di. Sadece iskoçya ve ingiltere ligi seçilebiliyor ve çok az buton seçeneği vardı. O da 3 boyutluydu ve oyuncu hareketleri o kadar gösterişli olmamasına rağmen birbilerine pas atıyor, gol atıyor gol kaçırıyorlardı fakat normal şekilde ve o oyunun yapımcılarının beklentisi eminim ki sigames yetkilileri kadar değildir. Haliyle Football Manager serileri dünyanın neredeyse en çok oynanan futbol oyunlarından. Öyle bir oyun bile saçmalıklara gebe değilken böyle büyük beklentileri ve reklamı olan bir oyun nasıl olur da yıllardır böyle yayınlanıyor, böyle oynatıyor kendisini aklım almıyor doğrusu.
Aman yanlış anlama olmasın size inanmama vs gibi durum yok. Sadece başka yerde de görünce paylaştım.
15.03 yeni oynamaya başladım. Tema da değişilikler var gibi renk tonlarında, maç motoru daha canlı geldi. Ve kaleciler saçma hata yapıyor ama bu sefer kurtarışları daha güzel duruyor.
Enteresan gelecek ama benim şöyle bir düşüncem var. Bu adamların Football Manager projesinde çalışan elemanları,yazılımcıları acaba çok sık mı değişiyor. Çünkü bu oyun her seferinde yeniden yazılmıyor sonuçta düzenlemeler geliyor kodlarda.Kodlama işinde eğer çok iyi dizayn edilmemişse işi devralan kişilerin işi zor olur.Kulaktan kulağa oynamaya benzetiyorum ben bu işi.Bir süre sonra neresinden tutsan elinde kalıyor işte böyle