Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
Mantık olarak böyle ama teknik olarak böyle işlediğini düşünmüyorum ki öyle olsa güncelleme ile takım taktiğini değiştirecek kadar bocalamayız.

Geçen yıl beta sürümünde beni heyecanlandıran değişiklikler yaptılar ama bazı sıkıntıları çözemeyince bu yenilikleri kaldırdılar. Betada takım tam olarak istediklerimizi yapıyordu, direkt pas, kısa pas, uzaktan şut, kafa vuruşları, plase vuruşlar... Fakat kolay gol atma ve bazı sorunlar nedeniyle olsa gerek bu yenilikleri kaldırdılar. Ben bu beta sürümü ile asıl oyunu ara ara karşılaştırıyorum, ciddi fark var. Ben bunlardan bahsediyorum. Normalde takıma savunma yap talimatı verirsen bunu sahada bariz olarak görürsün, oyunda kesinlikle gözükmüyor. Bu konuda çok şey yazabilirim. 2015 kadro kalitesine endeksli bir oyun, dilerim bu sene farklı olur.
Ben hic mac motoru yuzunden takim taktigini degistirmek zorunda kalmadim.

Mac motorundaki en ciddi eksik oyuncularin birbirleriyle carpismamalari. Yani esasinda fiziksel mucadele henuz oyunda yok. Bu nedenle oyunun savunma yonunu dengelemekte zorlaniyorlar. Savunmacilar cok fazla top kapmaya calismak ve bu nedenle pozisyonlarini kaybetmek zorunda kaliyorlar.

Yamadan yamaya ortaya cikan taktik istikrarsizligi da cogunlukla bundan kaynaklaniyordu. FM 2015'te bu eksige ragmen zevk alinabilir bir mac motoru cikartmak icin degisiklikler yapildi.

Eger taktigin mac motorunun eksikliklerinden faydalanarak basarili oluyorsa, mac motoru gelistikce taktiginin eskisi kadar verimli olmamasi da gayet dogal.

Son olarak, savunma oyun anlayisiyla oynarken eger takimin savunmada basariliysa ozetlerde kalende pozisyon olmayacagi icin takimini savunma yaparken gormezsin.
Ancak rakip, bu oyun anlayisin yuzunden kalende pozisyon ustune pozisyon buluyorsa bol bol oyuncularinin savunmada alan kapatmak icin kosusturdugunu gorursun.