1 ile 30 arası toplam 457 sonuç

Konu: 3. Geleneksel Football Manager Türkiye Araştırması Eleştiri Başlığı

Hybrid View

şimdi simon kjaerin verilerini sizmi girdiniz fransızlarmı? ben yinede eleştireyim
    fenerın hiçbir maçını kaçırmam adam hava topu bırakmıyor gel görki fmde kafa vuruşu 13

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Quote Originally Posted by justoyota View Post
    şimdi simon kjaerin verilerini sizmi girdiniz fransızlarmı? ben yinede eleştireyim
    fenerın hiçbir maçını kaçırmam adam hava topu bırakmıyor gel görki fmde kafa vuruşu 13
    zıplaması kaç sen onu söylesene bi?

2005ten beri aldığım oyunu bu sene almadım. Şimdi çıktığı ilk gece oynamadım diye alasım da yok o heyecanı yaşamadım bu sene
    turksportal...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by justoyota View Post
    Kafa vurusu teknik bir ozellik. Oyuncunun kafa vuruslarini ne kadar iyi (yani isabetli) yaptigini gosteriyor.
    Hava toplarini kazanma ise oyuncunun ziplama (ne kadar yuksege sicrayabildigi), guc ve denge (rakip ile ikili mucadele kazanma), agresiflik ve cesaret (rakip ile ikili ikili mucadeleye girme arzusu) ozelliklerine bagli.

Kjaer'in simdiye kadar yaptigi ters kafa vuruslarini ve bundan kaynaklanan tehlikeleri/golleri goz onunde bulundurdugumuzda Fransizlarin yaptigi tercihin yanlis oldugunu soylemek pek kolay degil.

Stoperin cogunlukla duran toplarda kafa vuruslariyla gol attigini varsayarsak, simdiye kadar kariyerinde 225 macta, 9 gol attigini da goz onunde bulundurursak, bir stoper olarak duran toplarda cok da etkili oldugunu soyleyemeyiz. Yani Kjaer 25 macta bir gol atmis lig kariyerinde.

Ligdeki bazi diger oyunculara bakarsak:
    Chedjou: 11.21 macta bir gol
    Bruno Alves: 15.35 macta bir gol
    Servet Cetin: 16.04 macta bir gol
    Kjaer: 25 macta bir gol
    Ersan Gulum: 25.5 macta bir gol
    Serdar Aziz: 25.8 macta bir gol
    Semih Kaya: 125 macta bir gol (bu sezon bir gol atip ortalamasini dusurdu gerci ama bu gol kafa ile degildi)

Hava toplarinda basarili olan bazi diger stoperlere bakarsak:
    Sergio Ramos: 8.61 macta bir gol
    John Terry: 11.95 macta bir gol
    Gary Cahill: 13.77 macta bir gol
    Thiago Silva: 15.44 macta bir gol
    Vincent Kompany: 18.12 macta bir gol

Tabii sene sonunda tekrar oyuncular degerlendirilir ama simdilik cok yanlis bir karar verdiklerini soylemek zor. Ozellikle Kjaer'in hava topu kazanmasina neden olacak ozelliklerinin ne kadar yuksek oldugu goz onunde bulundurulursa, kafa toplarinda isabetinin de yuksek olmasinin bir turlu skora daha fazla yansimasi gerekli bence.

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri