1 ile 30 arası toplam 457 sonuç

Konu: 3. Geleneksel Football Manager Türkiye Araştırması Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Özellikle Anadolu kulüpleri için ne yazık ki sağlam bir araştırma yapılmıyor. Son birkaç yıldır birkaç istisna haricinde sadece büyük kulüplerin ilgilendiği oyuncuların profillerinde oynama yapılıyor. Diğer oyuncuların mevkileri bile doğru dürüst ayarlanmıyor. Örnek vermek gerekirse Aytaç Öden bundan birkaç sezon önce orta sahada oynadı ama son dönemde hep sağ bek olarak biliniyor, ancak oyunda halen orta sahada gözüküyor. Anadolu kulüpleriyle kim ilgileniyor bilmiyorum ama İngiltere'de 4-5. lig takımları bile detaylı araştırmalarla hazırlanıyorsa bizim Süper Ligimiz en azından biraz özeni hak ediyor diye düşünüyorum.

Transfermarkt Profili : Aytac Öden - Oyuncu profili - Transfermarkt

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RodiMood View Post
    Özellikle Anadolu kulüpleri için ne yazık ki sağlam bir araştırma yapılmıyor. Son birkaç yıldır birkaç istisna haricinde sadece büyük kulüplerin ilgilendiği oyuncuların profillerinde oynama yapılıyor. Diğer oyuncuların mevkileri bile doğru dürüst ayarlanmıyor. Örnek vermek gerekirse Aytaç Öden bundan birkaç sezon önce orta sahada oynadı ama son dönemde hep sağ bek olarak biliniyor, ancak oyunda halen orta sahada gözüküyor. Anadolu kulüpleriyle kim ilgileniyor bilmiyorum ama İngiltere'de 4-5. lig takımları bile detaylı araştırmalarla hazırlanıyorsa bizim Süper Ligimiz en azından biraz özeni hak ediyor diye düşünüyorum.

Transfermarkt Profili : Aytac Öden - Oyuncu profili - Transfermarkt

Ankaragucu 2. Lig'e dustugunden beri arastirmaci bulmak pek mumkun olmadi. Hatta Eskisehirspor'un arastirmacisinin da son zamanlarda arastirmaya pek zaman ayirabildigini soylemek zor.

Ingiltere'de 4. ve 5. lig takimlari bile daha iyi arastiriliyor cunku o takimlarin taraftarlari var, her ic saha macina ve bazi deplasman maclarina gidiyorlar ve Football Manager'da kendi takimlarini arastirmak icin sirada bekliyorlar. Bu 6. ve 7. lig takimlari icin de gecerli.

Bizde ise maalesef arastirmak icin sirada beklenilen sadece 3 tane takim var. Turkiye'de futbol sevgisi ve taraftarlik ne ise, arastirmada da ondan farklisini beklememek gerekli. Hatta bence bu zorluklara ragmen ozellikle futbolcu gozlemciligini kendilerine is edinmis ve bu isi profesyonel olarak Turkiye'deki kulupler icin yapan arkadaslarin da sayesinde oldukca basarili bir arastirma cikiyor ortaya.

Ancak tabii bu demek degil ki eksikler ve hatalar yok. Bu nedenle de eksik/hata gorduklerinizi okumak ve duzeltmek istiyoruz ve baslik aciyoruz. Arastirma ile ilgili genel elestiriniz icin tesekkurler ancak bu sadece elestirerek duzelecek bir sorun degil. Bize yardimci olarak, hatta arastirma ekibine katilip gelismeye katkida bulunarak cozulebilecek bir sorun.

merhabalar. türkiye liginin başlangıç tarihi (4.7.15) 'te, takımlar bir hazırlık maçı oynayarak oyuna başlamış oluyor. bu bir hata mı yoksa full sürümde düzeltilecek mi?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by alexalexalex View Post
    merhabalar. türkiye liginin başlangıç tarihi (4.7.15) 'te, takımlar bir hazırlık maçı oynayarak oyuna başlamış oluyor. bu bir hata mı yoksa full sürümde düzeltilecek mi?
    Bu sadece Fenerbahce ve Trabzonspor icin gecerli. Bu iki takimin erken hazirlik maci oynamis olmasinin nedeni de Avrupa kupalarinda on eleme turu oynayacak olmalari.

Ornegin bu sezon Fenerbahce ilk hazirlik macini 1 Temmuz'da oynadi.
    Trabzonspor ise hic hazirlik maci oynamadan Avrupa kupasi macina cikti. O donemde Ersun Yanal takimdan ayrilmis, bir kac gun sonra Sota ile anlasilmisti, muhtemelen bu sezon basi kampinin verimsizligi de sezona yansiyor.

Oyunun baslangic tarihini daha geriye itmek ise mumkun degil.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bu sadece Fenerbahce ve Trabzonspor icin gecerli. Bu iki takimin erken hazirlik maci oynamis olmasinin nedeni de Avrupa kupalarinda on eleme turu oynayacak olmalari.

Ornegin bu sezon Fenerbahce ilk hazirlik macini 1 Temmuz'da oynadi.
    Trabzonspor ise hic hazirlik maci oynamadan Avrupa kupasi macina cikti. O donemde Ersun Yanal takimdan ayrilmis, bir kac gun sonra Sota ile anlasilmisti, muhtemelen bu sezon basi kampinin verimsizligi de sezona yansiyor.

Oyunun baslangic tarihini daha geriye itmek ise mumkun degil.
    hee anladım hocam, sağolasın.

Galatasaray da Kevin ocak da oynamaya başlaması gerekmiyor mu ? Bir yanlışlık var gibi.
    ''Dürüstlük pahalı bir mülktür. Ucuz insanlarda bulunmaz.'' Hz Ömer (ra)
    Ağ ve Sistem Uzmanlığı
    Gerede Rehberi
    Kişisel Web Sitem

Quote Originally Posted by krasafcik View Post
    Galatasaray da Kevin ocak da oynamaya başlaması gerekmiyor mu ? Bir yanlışlık var gibi.
    aynen. ben de şaşırdım.

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri