1 ile 30 arası toplam 457 sonuç

Konu: 3. Geleneksel Football Manager Türkiye Araştırması Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by asg23 View Post
    tolgayla ilgili kesinlikle katılmıyorum.bakın tabiki bir sürü oyuncu inceleyip değerler belirliyorsunuz her oyuncuyu herkesin evet böyle olmalıydı diyebilecek kadar kusursuza yakın yapamamanız gayet doğal.ama tolgay göz önünde olan bir oyuncu.tolgaya haksızlık olmuş biraz.tolgay hakkında verilen değerlere de yaptığınız yorumlara da hiç katılmıyorum.tek bir maça bakılarak bir karar vermekten bahsetmiyorum ama tolgay için referans alınacak maç liverpool maçı.ikinci yarıda oyuna girdikten sonra oyunu nasıl ele aldığı,top alışverişi,kararları,orta sahadaki liderliği,oyunu görüşü,goldeki klası,top kaybı yapma konusunda da kritik paslar atan bir oyuncu ve bunlar dışında ve ikili mücadelelerin bir kısmı hariç top kaybı eleştirisi de yerinde değil.bütün bunlar referans.ve bu oyununu bütün sezon istikrarlı bir şekilde gösterdi.bu konuda ne yazık ki yanlış yapılmış bana kalırsa.
    Sonradan oyuna girmek ile ilk 11'de baslamak ayni sey mi? :-)

Neyse. Sizden ricam Tolgay'in size gore hangi ozelliklere (butun ozellikler) sahip olmasi gerektigini yazmaniz. Buna gore bir yorum getirmeye calisacagim.

Ben size bir-iki soru sorayım onları cevaplandırın lütfen sonra ben de sizin sorunuzu cevaplayacağım.

1.tolgay size göre ulusal bir oyuncu mu uluslarası bir oyuncu mu?

2.premier lig üzerinden gidelim.tolgay şu an premier ligde hangi takımlar düzeyinde 11 oynayabilir veya size göre oynayamaz mı?

3.sizce tolgayın piyasa değeri kaç?oyunu referans kabul ederek.

Nesil
    2003

Ben size bir-iki soru sorayım onları cevaplandırın lütfen sonra ben de sizin sorunuzu cevaplayacağım.

1.tolgay size göre ulusal bir oyuncu mu uluslarası bir oyuncu mu?

2.premier lig üzerinden gidelim.tolgay şu an premier ligde hangi takımlar düzeyinde 11 oynayabilir veya size göre oynayamaz mı?

3.sizce tolgayın piyasa değeri kaç?oyunu referans kabul ederek.
    1. Turkiye'de an itibariyle uluslararasi 5 tane oyuncu var bence. Gomez, van Persie, Muslera, Nani ve Sneijder. Bunlara en yakin olan ama henuz kendisini tam olarak kanitlayamamis olan Turk oyuncu da Gokhan Tore. Tabii bu uluslararasi tanimini nasil yaptiginiza gore subjektif bir degerlendirme olur bu.

2. Premier Lig'deki takimlarin 4-5'inde ilk 11 oyuncusu, yaklasik yarisinda rotasyon oyuncusu olabilirdi bence. Sakatlanmadan once. Premier Lig'de merkez orta saha oynamak icin yeterince fiziksel guce sahip olduguna inanmiyorum, ofansif orta saha oynamak icin de yeterli gol ve asist becerisi oldugunu dusunmuyorum.

3. Piyasa degeri ile futbolcu kalitesi ve performansi arasinda bir korelasyon olmadigini gosteren akademik seviyede bir arastirma mevcut. Sozlesme suresi, gecmis performans, mevki vs. gibi faktorlerin etkisini goz onunde bulundurduktan sonra bile piyasa degeri (transfer bedeli) oyuncu kalitesi ile guclu bir korelasyona sahip degil. Eger Tolgay'in kalitesinden bahsediyorsak, piyasa degeri gibi kaliteyi belirleme konusunda randimani dusuk bir veriden bahsetmememiz gerekir.

Ozellikleri hakkinda yorumlarinizi bekliyorum.

Piyasa değeriyle ilgili görüşünüze katılıyorum.yerel-uluslararası oyuncu ayrımı da sizin kendi görüşünüz dediğiniz gibi subjektif bir ayrım.

Ancak 2.ye katılmam mümkün değil.bu değerlendirme son derece vasat.bence sizin bazı şeyleri dinamik değerlendirmeniz gerekiyor.2.soruyu da bu yüzden sordum zaten.bizim sizinle bir kere tolgayın kalitesi anlamında görüş farkımız var tekrar söylüyorum son derece yanılıyorsunuz.tolgay günümüz futbolunda son derece önemli futbolcu.bana kalırsa benim gözümde çok da büyük futbolcu.

Hemen örneklere geçiyorum.leicester premier ligde an itibariyle 3.sırada ve ortasahasında drinkwater diye bir oyuncu oynuyor.fena oyuncu değil.ama bence tolgay>drinkwater.

Diğer bir örnek west ham bu sene büyük iş çıkartıyor.ortasahasında noble oynuyor.tolgay>noble.

Southamptan.clasie.dökülen hollanda milli takımında oynayamayan oyuncu southampton da ortasahanın ortasında direkt oynuyor.asıl bir hatırlatma.biz clasieyi geçen sezon feyenoord beşiktaş maçlarından çok yakından tanıyoruz.siz benden daha iyi bilirsiniz ki clasie'nin fm profilini..ben yine üstüne basarak yazıyorum tolgay>>>clasie.

Ama ben ne dersem diyeyim sizde bir yargı hatta önyargı oluşmuşsa buna kimsenin yapacağı bir şey olmaz.yok almanların tolgay için verdiği değerlerden vs örnekler vermeyin.

Siz de göreceksiniz tolgay bu sene ikinci yarıdan itibaren neler yapacak nasıl ele alacak oyunu.geçen sezon yarım sezonda ysptıklarını çok önemsememişsiniz anlaşılan.umarım bu yazdıklarımız burda kalır.bundan 2 yıl sonra tolgay neler yapmış nerelere gelmiş hep beraber görürüz.ben kalitesinden ve nerelere geleceğinden eminim ama önemli olan onu sizlerin şimdi değerlendirmesiydi.değerlendirememişsiniz.bakın ben necipten-pektemekten-ismailden bahsetmiyorum.siz tolgaya bunlar gibi yorum yaparsanız bu işte bir eksiklik var demektir.güç-dayanıklılık vs gibi özellikleri değil tabiki şikayetim ancak zihinsel olarak tolgay son derece üst düzey.bunun yansıtılmaması üzücü.bunu objektif ele almak zor olsa da siz oldukça subjektif hareket etmişsiniz.

Nesil
    2003

Piyasa değeriyle ilgili görüşünüze katılıyorum.yerel-uluslararası oyuncu ayrımı da sizin kendi görüşünüz dediğiniz gibi subjektif bir ayrım.

Ancak 2.ye katılmam mümkün değil.bu değerlendirme son derece vasat.bence sizin bazı şeyleri dinamik değerlendirmeniz gerekiyor.2.soruyu da bu yüzden sordum zaten.bizim sizinle bir kere tolgayın kalitesi anlamında görüş farkımız var tekrar söylüyorum son derece yanılıyorsunuz.tolgay günümüz futbolunda son derece önemli futbolcu.bana kalırsa benim gözümde çok da büyük futbolcu.

Hemen örneklere geçiyorum.leicester premier ligde an itibariyle 3.sırada ve ortasahasında drinkwater diye bir oyuncu oynuyor.fena oyuncu değil.ama bence tolgay>drinkwater.

Diğer bir örnek west ham bu sene büyük iş çıkartıyor.ortasahasında noble oynuyor.tolgay>noble.

Southamptan.clasie.dökülen hollanda milli takımında oynayamayan oyuncu southampton da ortasahanın ortasında direkt oynuyor.asıl bir hatırlatma.biz clasieyi geçen sezon feyenoord beşiktaş maçlarından çok yakından tanıyoruz.siz benden daha iyi bilirsiniz ki clasie'nin fm profilini..ben yine üstüne basarak yazıyorum tolgay>>>clasie.

Ama ben ne dersem diyeyim sizde bir yargı hatta önyargı oluşmuşsa buna kimsenin yapacağı bir şey olmaz.yok almanların tolgay için verdiği değerlerden vs örnekler vermeyin.

Siz de göreceksiniz tolgay bu sene ikinci yarıdan itibaren neler yapacak nasıl ele alacak oyunu.geçen sezon yarım sezonda ysptıklarını çok önemsememişsiniz anlaşılan.umarım bu yazdıklarımız burda kalır.bundan 2 yıl sonra tolgay neler yapmış nerelere gelmiş hep beraber görürüz.ben kalitesinden ve nerelere geleceğinden eminim ama önemli olan onu sizlerin şimdi değerlendirmesiydi.değerlendirememişsiniz.bakın ben necipten-pektemekten-ismailden bahsetmiyorum.siz tolgaya bunlar gibi yorum yaparsanız bu işte bir eksiklik var demektir.güç-dayanıklılık vs gibi özellikleri değil tabiki şikayetim ancak zihinsel olarak tolgay son derece üst düzey.bunun yansıtılmaması üzücü.bunu objektif ele almak zor olsa da siz oldukça subjektif hareket etmişsiniz.
    Tolgay'i benim kotulememi bekliyorsunuz saniyorum. Amacim bu degil. Benim derdim Tolgay'in nasil bir oyuncu oldugunu yansitmaya calismak. Bunun icin Alman arastirmacilar zaten bize bir sablon gondermis. Bu sablonda zihinsel ozelliklerinin bir cogu cok yusek seviyede degil. Bu ne anlama gelir? Bu Tolgay'in var olan teknik ve fizik becerilerini surekli yuksek seviyede kullanamadigini gosterir. Kararlar 10 mu? Bu demektir ki oyuncu an icinde dogru olan karari kararlari 11 olan oyuncudan biraz daha dusuk ihtimalle verir. Kararlari 20 olan oyuncu her zaman dogru karari da vermez. Kararlari 1 olan oyuncu her zaman yanlis karari da vermez.

Almanya'dan geldikten sonra, Tolgay'in profilinde gordugunuz ozelliklerden iki tanesinde degisiklik yapmisiz. Hizlanma ve dripling ozelliklerine takviye yaparak Tolgay'i topu dripling ile on tarafa daha iyi tasiyabilen bir oyuncu yapmisiz. Neden bu ozellikleri tercih ettik? Cunku bu ozelliklerinin one ciktigini dusunduk. Topu surerek on bolgeye tasima becerisini, oyun kurma becerisinin ustunde gorduk. (hatta yukarida bir Tolgay videosu eklenmis. bence bu video hem Alman arastirmacilarin, hem de bizim tercihimizin ne kadar dogru oldugunu cok guzel gosteriyor)

Yani imali bir sekilde Almanlarda degil de baskalarinda Tolgay dusmanligi olabilir dusuncesiyle ancak kendinizi kandirirsiniz.

Sizden Tolgay'in ozelliklerinin sizce ne oldugunu yazmanizi rica ettim. Ancak ne bu cevapta, ne de diger cevaplarda buna tenezzul etmemissiniz.
    Belki sizden cikan bir Tolgay profilini gorebilsek daha iyi anlasabilecegiz.

Noble, Drinkwater veya Clasie karsilastirmalarina hic giremeycegim cunku bu futbolcularin maclarini arastirma gozuyle izlemedigim icin yorum yapmam oldukca zor. Ancak daha objektif olan kariyerlerindeki (en azindan whoscored'un geriye gittigi kadariyla) istatistiki veriler uzerinden bakarsak:

Asist:
    Clasie: 531 dk/asist
    Noble: 729
    Drinkwater: 1045
    Tolgay: 1102

Sut:
    Drinkwater: 63.34 dk/sut
    Clasie: 83.23
    Tolgay: 89.36
    Noble: 98.68

Sut Pasi:
    Noble: 51 dk/sut pasi
    Clasie: 77
    Drinkwater: 88
    Tolgay: 95

Dripling:
    Tolgay: 34 dk/dripling
    Noble: 107
    Drinkwater: 114
    Clasie: 164

Top Kapma:
    Clasie: 30.16 dk/kapma
    Noble: 30.981
    Tolgay: 31.94
    Drinkwater: 35.23

Pas Arasi:
    Clasie: 44.00 dk/pas arasi
    Noble: 44.19
    Tolgay: 51.26
    Drinkwater: 70.46

Top Kaptirma:
    Tolgay: 34.62 dk/kaptirma
    Drinkwater: 36.24
    Noble: 44.79
    Clasie: 59.55

Saniyorum bu rakamlar bile zihinsel ozelliklerin arasindaki seviye farklarini acikliyor. Tolgay futbolda sahip olunmasi en onemli ozelliklerden birisine sahip. Rakibini dripling ile gecebiliyor (gerek dripling becerisi, gerek cabukluguyla). Ancak bu konudaki basarisinin sut pasi, asist gibi sonuc odakli istatistiklere yansimamasini da bir turlu aciklamak gerekli. Bu istatistikleri Tolgay'in simdiye kadar yapamamis olmasini da zihinsel ozelliklere baglamak en dogrusu olur. Bundan sonra yapar mi? Bilemem. Tolgay'a ve onun nasil kullanilacagina bagli. Ancak simdiye kadar Tolgay o calimi attiktan sonra oldurucu pasi da atacak oyuncu gorunumu de vermedi. Zihinsel ozellikleri bu nedenle Almanya'dan mevcut seviyesinde geldi. Turkiye'de Tolgay bu yazdigimdan farkli bir goruntu vermedi. Bu nedenle de biz zihinsel ozellikleri yukselterek Tolgay'i skora daha fazla etki edebilen bir oyuncuya donusturmeyi dusunmedik.
    Last edited by perpetua : 03.Kasım.2015 at 17:55

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri