1 ile 30 arası toplam 457 sonuç

Konu: 3. Geleneksel Football Manager Türkiye Araştırması Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Tesekkurler. Degerlendiririz.

Bu arada fiziksel ozellikler 1 az veya 1 fazla olabilirdi yazmissin. 1 az olmasi ile 1 fazla olmasi arasinda oldukca buyuk bir fark var. Ismail Koybasi ile Beck arasinda ne kadar fark varsa, Tolgay'in fiziksel ozelliklerinin 1 puan daha az veya 1 puan daha fazla olmasi arasinda o kadar fark var.
    olurdu demedim zaten.katılıyorum dedim.belki bazı özelliklerde bir ikisinde başkalarına göre + veya - 1 farklılık olabilir dedim.ama bence fiziksel+teknik özelliklerde serbest vurus ve korner hariç pek bir sorun gözüme çarpmadı.penaltıyı da ekleyebiliriz buna.neye göre penaltı 10 bilmiyorum ama o da düşük.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by asg23 View Post
    olurdu demedim zaten.katılıyorum dedim.belki bazı özelliklerde bir ikisinde başkalarına göre + veya - 1 farklılık olabilir dedim.ama bence fiziksel+teknik özelliklerde serbest vurus ve korner hariç pek bir sorun gözüme çarpmadı.penaltıyı da ekleyebiliriz buna.neye göre penaltı 10 bilmiyorum ama o da düşük.
    Iste anlasamamamizin nedeni burada sakli. Sen futbolcunun bazi seyleri yapabildigini, daha yaptigini gormeden, varsayiyorsun. Bizim boyle bir luksumuz yok.

Tolgay kariyerinde 7 defa serbest vurusu sut ile kullanmis. Golu yok. 72 defa pas olarak serbest vurus kullanmis. Bunlardan 2 tane sut pasi uretmis.

Hic penalti kullanmamis.

37 tane korner kullanmis. Bu kornerlerden sadece 12 tanesi takim arkadasi ile bulusmus. Bir tanesi sut pasi olmus.

Peki Tolgay'in bu ozelliklerinin daha yuksek olmasini gerektiren neden ne?

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Iste anlasamamamizin nedeni burada sakli. Sen futbolcunun bazi seyleri yapabildigini, daha yaptigini gormeden, varsayiyorsun. Bizim boyle bir luksumuz yok.

Tolgay kariyerinde 7 defa serbest vurusu sut ile kullanmis. Golu yok. 72 defa pas olarak serbest vurus kullanmis. Bunlardan 2 tane sut pasi uretmis.

Hic penalti kullanmamis.

37 tane korner kullanmis. Bu kornerlerden sadece 12 tanesi takim arkadasi ile bulusmus. Bir tanesi sut pasi olmus.

Peki Tolgay'in bu ozelliklerinin daha yuksek olmasini gerektiren neden ne?
    ben bunlara takılmıyorum.asıl takıldığım zihinsel özelliklerdi.o özellikleri de diğer futbolcuyla karşılaştırıp belirttim onları değerlendirirseniz sevinirim.

korner ve penaltıya gelecek olursak da bir futbolcunun daha önce bir istatistik yansıtmaması o şeyi kötü yaptığını mı gösterir ben bunu anlamıyorum ya.lütfen bunu idrak edin ya.bakın siz diyorsunuz ki penaltı kullanmamış o yüzden 10 olması normal diyorsunuz.10 sayısını bir özellik için vasat hatta vasat altı kabul edersek siz diyorsunuz ki tolgay vasat penaltı atıyor.bakın burası çok önemli bir nokta.kendinizle çelişiyorsunuz.sizin dediğiniz şey özetle şu -tolgay penaltı kullanmamıştır penaltı kullanmadığı için de 10 verdik-.ben de diyorum ki siz daha önce hiç penaltı kullanmamasına dayanarak ona o özellik bakımından vasat bir oyuncu profili çiziyorsunuz.pektabi nasıl penaltı attığı başka özelliklerinden öngörülebilir.benim eleştirim de tam bu noktada.liverpool maçındaki penaltısını açın bir bakın tekrar izleyin.tek bir penaltının bir oyuncu için elbette referans noktası kabul edilemez.ben bunu biliyorum.ama sizin kaçırdığınız nokta o penaltı onun dışında tolgayın vuruş becerisi ve kalitesi pektabi penaltı için öngörülebilir şeyler.hiç penaltı kullanmamış bir oyuncuya vasat bir değer girmek objektif oluyor,ancak nasıl penaltı atabileceğini öngörüp kısmen kabul edilebilir bir değer girilmesini istemek objektif olmuyor..gerçekten ilginç.tolgayın penaltısının 10 olması yani vasat olarak düşünülmesi mi daha gerçekçi yoksa ortalama penaltı vuruşu kullanan oyuncuları değerlendirdiğimizde penaltısının 12-13 olarak değerlendirildiği bir tolgay mı?

ben de sizinle günlerdir burda yazışıyorum.salt her konuda haklı olmayabilirim.ama bir tek şeyde olsun savunmaya geçmeyip kabul ettiğinizi de görmedim.biraz özeleştiri lütfen.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by asg23 View Post
    ben bunlara takılmıyorum.asıl takıldığım zihinsel özelliklerdi.o özellikleri de diğer futbolcuyla karşılaştırıp belirttim onları değerlendirirseniz sevinirim.

korner ve penaltıya gelecek olursak da bir futbolcunun daha önce bir istatistik yansıtmaması o şeyi kötü yaptığını mı gösterir ben bunu anlamıyorum ya.lütfen bunu idrak edin ya.bakın siz diyorsunuz ki penaltı kullanmamış o yüzden 10 olması normal diyorsunuz.10 sayısını bir özellik için vasat hatta vasat altı kabul edersek siz diyorsunuz ki tolgay vasat penaltı atıyor.bakın burası çok önemli bir nokta.kendinizle çelişiyorsunuz.sizin dediğiniz şey özetle şu -tolgay penaltı kullanmamıştır penaltı kullanmadığı için de 10 verdik-.ben de diyorum ki siz daha önce hiç penaltı kullanmamasına dayanarak ona o özellik bakımından vasat bir oyuncu profili çiziyorsunuz.pektabi nasıl penaltı attığı başka özelliklerinden öngörülebilir.benim eleştirim de tam bu noktada.liverpool maçındaki penaltısını açın bir bakın tekrar izleyin.tek bir penaltının bir oyuncu için elbette referans noktası kabul edilemez.ben bunu biliyorum.ama sizin kaçırdığınız nokta o penaltı onun dışında tolgayın vuruş becerisi ve kalitesi pektabi penaltı için öngörülebilir şeyler.

ben de sizinle günlerdir burda yazışıyorum.salt her konuda haklı olmayabilirim.ama bir tek şeyde olsun savunmaya geçmeyip kabul ettiğinizi de görmedim.biraz özeleştiri lütfen.
    Ben herhangi bir cevabimda "savunma yaptigimi" hatirlamiyorum. Dusuncelerimi yazdim, karsit gorusleri anlamaya calistim. Burada yazilan goruslerin ne kadar mantikli oldugunu gorebilmem icin de karsit goruleri sunarak yapilan yorumun ne kadar iyi dusunulmus bir yorum oldugunu anlamak zorundayim. Burada yazanlari kendilerini iyi ifade etmeye zorlamami, savunma olarak algilamamak gerekli. Tam tersine, yazdiklarinizi anlamaya calisiyorum.

Siz belki Clasie'nin veya Noble'nin ismini yazarak birseyler anlattiginizi saniyorsunuz ama aslinda bence pek bir sey anlatmiyorsunuz. Bu oyuncular, Tolgay ile ayni kuvvetli yonleri ve zayif yonleri olan oyuncular mi? Oyun stilleri benziyor mu? Mesela Clasie gibi daha cok pas trafigini organize eden bir oyuncu ile Tolgay gibi calim atarak topu ileriye tasiyan oyuncu ayni mi?

Clasie'nin rakibi gecme ozelligi daha zayifsa, verimli olmak icin kararlarini daha dogru vermek zorunda. Dripling becerisi olan bir oyuncu ise yanlis karari verse de rakibe calimi atip kendisine tekrar karar verecek firsati yaratabilir. Bu durumda calim yetenegi olan bir futbolcunun, bu becerisi olmayan bir futbolcu kadar dogru kararlar vermeye ihtiyaci yoktur.

Mesela Gokhan Tore ve Sneijder farkli tipte oyuncular degil mi? Toplamda kaliteleri benzer olabilir ama ayni tipte oyuncular olmadiklari bir gercek. Birisi rakibe calim ustune calim atar, cabuklugu ve cevikligi sayesinde rakibi ekarte edip tehlike yaratir. Yanlis karar verirse, calim becerisi sayesinde ikinci bir firsat yaratir. Sneijder'in ise boyle bir luksu yok. Verimli olmak icin cok daha fazla akilini kullanmak, cok daha fazla dogru kararlari vermek zorunda. Tamam bu cok daha uc bir ornek ama mantik ayni mantik.

Penalti atisi konusuna gelince. Ilk olarak Tolgay'in penalti atislarina Almanlar 10 vermis. Bilmiyorum simdiye kadar kac defa yazdim ama hala anlasilamadi. Biz Tolgay'in iki ozelliginde degisiklik yaptik. Profilinin geri kalanini zamanla, Tolgay'i izledikce yeniden degerlendirmek gerekiyorsa degerlendiririz. Yani Tolgay'in penalti atislari konusunda biz bir karar vermedik cunku Tolgay'in penaltilarini yeterince gormedik.

Liverpool macinda kullandigi penaltinin cok iyi bir penalti oldugunu da dusunmuyorum acikcasi. Iyi penalti, bence, uc sekilde atilir. 1. Ust koselere, 2. Yan Aglara, 3. Yerden sert sekilde direk dibine. Tolgay'in penaltisi sert ancak yerden degil. Bu nedenle kurtarilabilir bir penalti vurusu. Yani elimde sadece Liverpool macindaki penalti varsa, mevcut degerden farkli bir deger vermeyi pek dusunmem. Sadece takimdaki diger oyunculara bakarim ve o an icin sahada olan oyuncular arasinda Tolgay'in ilk 5'e girmesini saglamak gerektigini dusunurum. Mevcut seviyesi de Tolgay'i zaten ilk 5'e sokuyordu.

Son olarak bir oyuncudan bir seyi surekli yapmasinin istenmesi bir sinyaldir. Ornegin takimin en iyi korner kullanan oyunculari genelde kornerleri kullanir. Bir futbolcu korner kullanmiyorsa, bu konuda becerikli oldugu sonucuna varmak zor. Penaltilar veya frikikler icin de ayni sey gecerli. Oyunun mantigi da farkli degil. En yuksek penalti kullanma degerindeki oyuncular, penaltilari, kornerleri, frikikleri kullaniyor. Bu duran toplari pek kullanmayan bir oyuncu icin de, eger savunma oyuncusuysa 3-6 arasi, orta saha oyuncusuysa 7-10 arasi degerler vermek dogaldir.
    Last edited by perpetua : 05.Kasım.2015 at 20:55

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri