Originally Posted by
tevfikken
şu yanlış anlamayı engelleyeyim önce; mulsera 150+ ca'yı haketmiyor demiyorum, hakediyor.
sizin muslera için verdiğiniz gerekçelere göre lens veya kjaer'in bu ca'ları haketmediğine itiraz ediyorum sadece. yetiştiği ülkelere bakacaksak; kjaer de muslera gibi eğitimini kendi ülkesinden çok (bir stoper için büyük katkı sağlayan) italya ve almanya'da almış, lens ise bunlardan farklı olarak kendi ülkesinde, yani fundamental ve hücum beceri açısından en doğru yer sayılabilecek hollanda'da almış. lens ve kjaer'in oynamış oldukları ligler bizim ligden, takımlar da gs'den kötü takımlar değil.
ayrıca bilmediğimden soruyorum; kjaer senelerdir danimarka'da oynamıyor, danimarka araştırmacısının onun değerlerinde söz hakkına sahip olması nasıl bir şey? siz arda'nın değerlendirmesini aktarıyor musunuz mesela ispanyollara?
muslera'nın 150+ ca'yı haketmesinde verdiğiniz gerekçelerden biriydi uruguay milli takım kalecisi olması. ben de diyorum ki, uruguaylı kaç üst düzey kaleci var da muslera onları geçip milli takımda as kaleci oldu ve 150+ ca'yı haketti. mesela türk milli takım kalecisi olmak uruguay milli takım kalecisi olmaktan daha zor bir şeydir, o yüzden dedim onu.
illa ki yabancı araşırmacılarla temasınız olacak, ama siz de izleyip yorumluyorsunuz, ve görüyorum ki burada insanların katılmadığı değerlere yabancı araştırmacılar öyle yaptı deyip geçiyorsunuz.