-
@perpetua
peki olaya öteki taraftan müdahale edilemez mi? yani üstteki takımları daha yukarı çekmek değilde alttakileri daha aşağı çekmek gibi. bence bizim ligdeki 3 büyükler dışındaki kulüplerin itibarları biraz düşürülse ve mali durumları da gerçek hayatta olduğu gibi doğru düzgün transfer yapamayacak hale gelse o makas kolay kapanmaz. gerçekte de olan bu esasen. 3 büyükler kötü de olsalar anadolu takımlarının bozuk ekonomik yapısı ve itibarları onların büyüklere yetişmesini engelliyor. yani 3 büyüklerin ekonomileri biraz yukarı çekilse, ligin itibarı bi tık artırılsa ve iyi oyuncuların bu takımlara gelmeleri ve burada kalmaları sağlansa, anadolu kulüplerinin itibarları aşağı çekilse ve ekonomileri neredeyse sadece naklen yayın gelirlerinden ibaret olacak şekilde düzenlense farkın 2 sezonda kapanması mümkün olmaz gibi. belki itiraz edenler olacaktır ancak bence şu durumu toparlayabilecek tek şey bu. yapay zekaya müdahale etmemiz mümkün değil zira.
bir de 3 büyüklere hiç değilse 1-2 kaliteli scout eklense ya da bu kulüplerin oyuncu ağları genişletilse en azından daha kaliteli adamlar alabilirler. gerçekten çöp adamlar almaya başlıyorlar ve bu durum can sıkıcı oluyor.
Tabi tekrar etmekte fayda var.. ben 3 büyüklerin eşit koşullarda bu kadar iyi ve istikrarlı olacağını sanmıyorum. Yani devlet desteği, hakem faktörü gibi şeyler olmasa bu kulüpler zaman zaman çok kötü sezonlar geçirebilirler. Ancak tabi küme düşmeleri falan şu aşamada ne olursa olsun olasılık dahilinde değil. Yukarıda yazdıklarım yapılırsa en azından bunun önüne geçilebilir diye düşünüyorum. Ve de 3 büyüklerin en azından anadolu takımlarını kolay geçerek ligde biraz olsun rekabet yaratabileceğini umuyorum.
Mesaj Yetkileri