1 ile 30 arası toplam 95 sonuç

Konu: İST takımları ve küme düşme

Hybrid View

Nesil
    2014
    Yer
    Karabük , İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Pek iyi bir ornek degil cunku Fenerbahce'yi bu sezon buyuk ihtimalle cok buyuk bir zarar bekliyor.
    Soyle dusun.
    Fenerbahce'nin
    Yayin gelirleri yaklasik 30 milyon Euro,
    Stat gelirleri yaklasik 25 milyon Euro,
    Sponsorluk/Reklam gelirleri yaklasik 30 milyon Euro.

Gecen sezon futbolculara odenen maaslar 85 milyon Euro.

Bir de bunun deplasman, tesis, diger personel, finansman giderleri var. Bunlar neresinden baksan 30 milyon Euro civarinda.

Fenerbahce'nin ya yeni buyuk bir gelir kapisi bulmasi, veya futbolcu satmasi gerekli ki zarar etmesin ve FFP icin verdikleri taahute uyabilsin. Oyun yeni gelir yaratmadigina gore bu acigi futbolcu satarak kapatmak zorunda. Bu da futbolcu icin gelir beklentilerini dusuruyor. Ustelik Kjaer'in maasini da goz onunde bulundurursak sadece 8 milyon Euro nakit girmiyor, ayni zamanda 4-4.5 milyon Euro'luk maas odemekten de kurtuluyor.

Bir anormallik yok.
    Bu kuluplerin butce dengelemek icin futbolcu satma zorunlulugu yok. Kasa dolu veya zarar etme/etmeme gibi bir kaygi yok. Kulup futbolcuyu neden biraksin?
    Haklısınız fakat piyasa değerleri diğer liglere oranla aşırı düşük olduğu için Sneijder , Robin van Persie , Quaresma tarzı uluslararası oyuncuları çin pazarına iyi bir bonservisle satmak oyunda çok zor. ( Gerçekteki örnekleri Demba Ba , Burak Yılmaz , Ersan Gülüm hatta Katar'a satılan Sow gibi ) Bir de Türkiye'deki CA/Piyasa değerleri neden artmıyor hiç ? Editörden hep incelerim hiç artış görmedim. Ya da farketmedim , İngiltere başta olmak üzere herkes arttırıyor onu futbol piyasası anormalleşti diye.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Kdarkig View Post
    Haklısınız fakat piyasa değerleri diğer liglere oranla aşırı düşük olduğu için Sneijder , Robin van Persie , Quaresma tarzı uluslararası oyuncuları çin pazarına iyi bir bonservisle satmak oyunda çok zor. ( Gerçekteki örnekleri Demba Ba , Burak Yılmaz , Ersan Gülüm hatta Katar'a satılan Sow gibi ) Bir de Türkiye'deki CA/Piyasa değerleri neden artmıyor hiç ? Editörden hep incelerim hiç artış görmedim. Ya da farketmedim , İngiltere başta olmak üzere herkes arttırıyor onu futbol piyasası anormalleşti diye.
    Bu siraladigin oyunculara bonservis verecek takim yok zaten.

Van Persie 33 yasinda ve 7.5 milyon Euro kazaniyor.
    Sneijder 32 yasinda ve 6.5 milyon Euro kazaniyor.
    Tek farkli olan Quaresma cunku maasi oldukca dusuk ama o da 33 yasinda.

Burak ve Ba 30 yasinda gitti. Ersan Gulum Avusturalya vatandasi oldugu icin zaten Cin'de yabanci sinirlamasinda avantajli konumda, ayrica 28 yasinda gitti.
    Sow 29 yasinda gitti ve cok acik soylemek gerekirse odenen bonservis mantiga uymuyor. Bence gittigi kulubun sahiplerinin Turkiye'deki ortagina bir jest olarak o bedel odendi.

Yani satilanlar, bahsettigin oyunculardan daha genc ve alan kuluplerin 3-4 yil faydalanabilecegi oyuncular. RvP, Sneijder ve Quaresma'nin ise 1-2 yillik futbol kariyerleri kaldi.

CA/piyasa degeri degil, Current Reputation/Piyasa degeri.
    Daha once bunlarda biraz oynama yapmamiz gerektigini yazmistim. Evet degerler biraz yukselebilir ama ipin ucunu kacirmamak gerekli.

Mesaj Yetkileri