Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
boşluk olmaması için neye dikkat etmek lazım? Teşekkürler
Hocam bunun birkaç yolu var. İlki takım felsefesi olarak akıcı felsefeleri tercih etmelisin. Böylece takımdaki yardımlaşma seviyesi artar. Hücum bölgesindeki oyuncuların savunma yapmak için daha istekli olur. Ancak takımdaki serbestlik seviyesi artacağı için daha sade taktikler tercih et. Örneğin kontrol oyun anlayışıyla oynuyorsan fazla direktif verme. Hem takım genelinde hemde bireysel anlamda. Çünkü oyuncuların akıcı felsefeleri tercih ettiğin için biraz daha kendi oyun stillerine göre oynayacaklar. Bu bağlamda özel rol sayında 1-2 tane olsun. İkinci yol ise kanatlardaki oyuncularına illa hücum görevi vermek istiyorsan amr aml yerine mr ml oynat ve öyle hücum görevi ver. Böylece takım savunmadayken orta sahan 4lü blok halinde kapanır ve arkada pek boşluk bırakmazsın. Hücum ederkende kanat oyuncularının temel görevi topu bir an önce hücuma taşımak olur. Son olarak aytekin kardeşiminde belirttiği gibi dizilişi bozmadan kanatlardaki oyuncularına destek görevi verebilirsin. Böylece kanat oyuncuların daha çok pas alışverişine dahil olurlar ve savunma yapmak için azda olsa istekli olurlar. Ama hızlı direkt tempolu oyuna ket vuruyor bence amr amldeki kanat oyuncularına verilen destek görevi. Çünkü topa sahip olarak oynamak çok basit ve sıkıcı geliyor artık bana bu yüzden savunmada daha sağlam hücumda daha hızlı oynatmaya çalışıyorum takımı bu yüzden kanat oyuncularımı mr ml pozisyonunda hücum göreviyle oynatıyorum.