Quote Originally Posted by perpetua View Post
Taktiginle ilgili 1-2 yorum.

Firsatci Golcu rolu, tek basina oynamak icin cok uygun bir rol degil.
Bu oyuncu gol vurusu yapma disinda oyun kurmaya fazla katkida bulunmayan ve takimi 10 kisi oynatabilen bir rol. Yaninda top kullanan ikinci bir santrafor ile bu rolden daha fazla verim alirsin. Eger tek santrafor ile oynuyorsan, bu oyuncuya destek gorevi vermek oyuncunun takimin geri kalanindan fazla kopmadan ve orta saha ile kanat oyuncularini da oyuna sokarak oynamani saglar.

Eger AMC kullaniyorsan, bu oyuncuyu ikinci bir forvet gibi dusunebilir ve santraforuna hucum gorevi verebilirsin.

Oyuncularindan neden kisa paslarla oynamalarini istiyorsun?
Elindeki kadro rakip kaleye hizla gidip sonuc almaya calisarak basarili olabilecek bir kadro bence. Kisa paslarla oynamak yerine olabildigince hizli bir sekilde rakip ceza alanina girmeyi ve bol sut cekmeyi dusunmen gerektigine inaniyorum.

Kontrol oyun anlayisi kullandiginda savunma oyuncularin zaten olabildigince kisa paslarla oynayarak topu daha yaratici orta saha oyuncularina aktarir. Bu oyunculardan daha da kisa paslarla oynamalarini istersen stoperlerin pas verecek oyuncu bulmakta zorlanmaya baslar ve toplari daha uzun kullanmaya baslar. Bence gereksiz bir tercih.

Ceza alanina paslasarak gir secenegine de bence gerek yok. Oyuncularinin atletik ozellikleri daha fazla one cikiyor (Salih haric). Bu oyuncularinin hizli oynamasi ve rakibi hizli hucumlarla ve bol sut atarak yipratmasi gerekli. Elindeki oyuncular surekli pas yapip rakibin acik vermesini bekleyecek ve kapali savunmanin icine golluk pas atacak tipte oyuncular degiller.
Burada bahsettiğiniz tam olarak nasıl bir oyun stili denedim ama uygulayamadım bugün.