Anket Sonuçlarını Görüntüle: Maç'ın Sonucu Ne Olur?
- Voters
- 65. You may not vote on this poll
-
F.Bahçe Kazanır.
-
Berabere
-
Beşiktaş Kazanır
-
Derbiye yakışmayacak bir maçtı. İki takım da galibiyete oynamadı. Özellikle Zico, çok yanlış bir 11 sahaya sürdü. Buradan da gördük ki, Zico Beşiktaş'ı iyi analiz edememiş. Fenerbahçe'nin bu maçı mutlak kazanması gerekirdi, zira Beşiktaş'ı yarıştan çıkarmalıydı. Galatasaray ve Trabzon maçlarını kazanamazsa Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında işi zor olacak gibi görünüyor.
Ofsayt pozisyonuna gelince, bence bariz bir goldü, Deivid'in golünü yediler. Pasif ofsayt, aktif ofsayt vb. her şeyi araştırdım, hakemlik sınavını geçmiş ve hakem olma yolunda ilerleyen, elinde kural kitabı olan ve bir yan hakem olan abime pozisyonu sordum, kendisi de ofsayt değil dedi. Ayrıca kimse burada söylememiş, ben söyleyeyim: Yan hakemin o pozisyondaki yerine dikkat edin. Yan hakem pozisyonda köşe gönderinin orada, pozisyon ise altıpas çizgisinin orada. Hakemin yeri tamamen yanlış. Hakem nasıl ofsayt kararı verebiliyor? Yerinde mi ki "bu pozisyon ofsayttır" diyebiliyor. İlginç...
Bu ofsayt pozisyonu maçın başlarında oldu. Fenerbahçe bu pozisyondan sonra golü bulmalıydı, ama bulamadı. Bence bu pozisyon bahane edilmemeli. Hadi son dakika olur pozisyon, dakika 90'da bariz gol atarsın ama hakem iptal eder, o zaman çıldırırsın. Ama daha dakika 10'da olan pozisyon, önünde 80 + 5 dakika varken hakem bahanesine sığınmak yersiz. Fenerbahçe 85 dakika içinde golü bulmalı ve Beşiktaş'ı yenmeliydi. Nitekim pozisyon da buldu az da olsa, fakat değerlendiremedi.
Nobre'nin kaptanlığı konusunda ermoon'a katılıyorum. İbrahim Üzülmez'in yerinde olsam kendime bir hakaret olarak algılardım bu kaptanlık mevzusunu. Daha 14-15 maç forma giymiş, yabancı uyruklu, 2.5 yıl ezeli rakip Fenerbahçe'ye hizmet etmiş bir adamın kaptan olması şaşırttı beni. Tümer'in kaptan olması nasıl imkansızsa, Nobre'nin de kaptan olması imkansız diye düşünürdüm; fakat yanılmıştım. Yarın öbürgün Runje, Delgado, Ricardinho falan da kaptan olur sanırım. Bir maçlık kaptan da olmaz zaten, ilk kez BJK'de gördüm bunu. Yönetim tarafından 3-4 kaptan belirlenir, onlar kaptan olur. Fenerbahçe'de Ümit Özat, Tuncay, Semih ve Volkan kaptanlardır. Sen gidip Deivid'e kaptanlık verirsen bu dört isime hakaret etmiş olursun. Beşiktaş gibi köklü bir kulübe yakıştıramadım açıkçası.
Futbol konuşalım denmiş burada, ama futbol konuşamıyoruz malesef, zira ortada futbol dışında her şey vardı. Ofsayt, sert oynama, kaptanlık mevzusu vb.
Umarım FB-GS derbisi böyle olmaz.
Mesaj Yetkileri