Sayfa 6 / 8 İlkİlk ... 45678 SonSon
151 ile 180 arası toplam 222 sonuç

Konu: Turksportal Unofficial Update

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

teknik kadrolarda oldukça değişiklik söz konusu bunların düzeltilmesi için çalışılıyor
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

semih_usta Misafir

ne zaman cıkıar yenı yama :? bir de editörden gelsenkıirchen bremen in filan isimşerini değiştirebiliyor muyz ? ben yapamadm .. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler..

Nesil
    2006
    Yer
    Izmir

Quote Originally Posted by semih_usta View Post
    ne zaman cıkıar yenı yama :? bir de editörden gelsenkıirchen bremen in filan isimşerini değiştirebiliyor muyz ? ben yapamadm .. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler..
    oyunun bulunduğu klasöre gel.Db/701 klasörünün içine gel orada germany ve japan tarzı iki kalsör olacak(Şu an kişisel pcmde olmadığımdan tam olarak söyleyemiyorum ) o klasörleri sil gelsenkirschen falan düzelecektir.Sen her ihtimale karşılık o klasörlerin yedeğini al

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Umarım bu bilgiler işinize yarar,
    Ligin ilk devresinde ilk üç sırayı paylaşan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, mevcut kadrosunu korurken başta Trabzonspor olmak üzere diğer Anadolu kulüpleri transfer döneminde hareketli günler yaşadı. Özellikle tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Trabzonspor, Szymkowiak, Eller ve Marcelinho gibi üç yıldızını elinde tutmayı başaramadı. Ligin alt sıralarından kurtulup çıkışa geçmek isteyen Bordo-Mavili takım, Gençlerbirliği'nden Ayman ve Risp'i transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Devre arasında en fazla transferi Akdeniz temsilcisi Antalyaspor yaptı. Kırmızı-Beyazlılar ara transfer döneminde toplam 6 oyuncu takviyesi gerçekleştirdi. Antalyaspor'dan sonra 5 transferle Vestel Manisaspor ikinci sırada yer alıyor.

Ligin ilk yarısında hayal kırıklığı yaşayan takımlar ise sadece futbolcu transfer etmekle kalmadı; aynı zamanda teknik direktör değişikliğine de gitti. İkinci yarıya 5 kulüp yabancı hocasını gönderip yerli teknik adamla yola devam etme kararı aldı. Gaziantepspor'da Walter Zenga'nın yerine Erdoğan Arıca, Çaykur Rizespor'da Saffet Susiç'in yerine Rıza Çalımbay, Sakaryaspor'da Nejat Biyediç'in yerine önce Giray Bilak, sonra da Şaban Yıldırım, Kayseri Erciyesspor'da W. Lorant'ın yerine Bülent Korkmaz, Denizlispor'da Faruk Hadzıbegiç'in yerine Mehmet Kulaksızoğlu göreve getirildi. Böylece Süper Lig'de üç büyükler dışındaki bütün takımlar yabancı teknik adam yerine yerli antrenörü tercih etmiş oldu

FENERBAHÇE:

Gelenler: Yok

Gidenler: Yok

GALATASARAY:

Gidenler: Oğuz (Vestel Manisaspor), Özgürcan (Kayserispor)

BEŞİKTAŞ:

Gidenler: Serdar Özkan (Samsunspor)

VESTEL MANİSASPOR:

Gelenler: Reinaldo, (Brezilya), Ömer (Auxerre), Oğuz (G.Saray), Yusuf (Hollanda), Okan Koç (Konya)

Gidenler: Caner (CSKA)

GENÇLERBİRLİĞİ:

Gelenler: Tozo (Brezilya), Sandro (Brezilya)

Gidenler: Sedat Yeşilkaya (A.Gücü), Risp, Ayman (Trabzonspor), Nicoise

KAYSERİSPOR:

Gelenler: Erdal Güneş (G.Antep), Emrah Kaya (Turgutlu), Ümit Aydın (Eskişehir), Özgürcan (G.Saray)

BURSASPOR:

Gelenler: Zafer Demiray (K.Erciyesspor)

KONYASPOR:

Gelenler: Neca (Maritimo), Jao Fernandes

Gidenler: Ufuk Ateş (Büyükşehir Bld.), Okan Koç (V.Manisa), Ahmed Belal, Yordanov

ANKARASPOR:

Gelenler: Hamilton (Sport), Uğur Demirkol (Hertha Berlin)

Gidenler: Cem Yanık (Sakaryaspor), Devran (Ankaragücü), Kürşat Durmuş (K.Erciyesspor), Mustafa Yalçınkaya,

ANKARAGÜCÜ:

Gelenler: Sedat Yeşilkaya (Gençlerbirliği), Devran (Ankaraspor)

Gidenler: Evren, Aytaç

SİVASSPOR:

Gelenler: Ivan Tzevetkov (Rotterdam)

Gidenler: Ertuğrul Arslan (Elazığspor), Hakan Bayraktar (Malatya), Fatih Tutar (Fatih Karagümrük), Anderson (Rizespor)

GAZİANTEPSPOR:

Gelenler: Kadjo Afanao (Al Faysal), Metin Tuğlu (Akçaabat Sebatspor)

Gidenler: Erdal Güneş (Kayserispor)

TRABZONSPOR:

Gelenler: Ayman, Risp (Gençlerbirliği), Erdinç (Sakaryaspor)

Gidenler: Marcelinho (Wolfsburg), Feridun (Denizli), Eller (A.Madrid), Szymkowiak (Futbolu bıraktı)

DENİZLİSPOR:

Gelenler: Feridun (Trabzonspor), Özgür Çelik (İnegöl), Karel Kraupa (FK Teplice), Muhammed

Gidenler: Oliviera

ÇAYKUR RİZESPOR:

Gelenler: Saied (Mısır), Zafer (Bursaspor), Ahmet Görkem (Eyüp), Volkan, Anderson (Sivasspor)

Gidenler: Tjikuzu, Jelic

ANTALYASPOR:

Gelenler: Ali Zitouni (Tunus), Ersen Tekkan, Polat Keser, Emrah Uzun, Sezer, Ferdi (Şanlıurfa Bld.)

Gidenler: Bahadır

SAKARYASPOR

Gelenler: Cem Yanık (Ankaraspor), Evren, Şenol

Gidenler: Erdinç (Trabzonspor), Mbayo

KAYSERİ ERCİYESSPOR:

Gelenler: Kürşat (Ankaraspor)

Gidenler: Yalçın, Toth, Cem Kargın, Bouazizi, Zafer Demiray (Bursaspor)26.01.2007

semih_usta Misafir

Quote Originally Posted by sherryy View Post
    oyunun bulunduğu klasöre gel.Db/701 klasörünün içine gel orada germany ve japan tarzı iki kalsör olacak(Şu an kişisel pcmde olmadığımdan tam olarak söyleyemiyorum ) o klasörleri sil gelsenkirschen falan düzelecektir.Sen her ihtimale karşılık o klasörlerin yedeğini al
    cok sagolasın kardes denıiycem ilgine tesekkür ederim..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    kardes yaptim ama olmadi ya wr mi baska bi cozumu ?

Baya bir inceledim bazı arkadaslar az buz olmayan bir zaman harcamıslar Turkıye lıgı ıcın,Anlamadım niye bu kadar kastınız türkiye ligine ,tamam kendi ligimiz kendi vatanımız ama SI özen göstermemis bu lige ki bence cok haklılar orjınal oyun alan sayısı cok az.Bu böyle yıllarca surup gıtcek gıbı duruo,2008 cıkacak gene turk lıgı aynı sekılde olacak siz gene ugrascaksınız update ıcın.Bence 2 tane cozum var 1.si herkesi orjınal almaya tesvik etmek yada Turk Lıgı oynamamak

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yeni güncelleme ne zaman olucak?

Merhaba abi, eline saglik, eski pc'de zevkle kullanabildim. Sadece, su anda artik Apple kullaniyorum. Bir turlu su update'in uygulamasini beceremedim. Sadece Windows icin mi bu update?

db'nin icine attim dosyalari ama yeni oyun kurmak istedigimde sadece original ve 7.01 update'i gosteriyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Maksic View Post
    yeni güncelleme ne zaman olucak?
    Resmi yamaya yetistirmek icin calisiliyor su anda. Bu tip gayri resmi bir yama gereksinimi FM'in resmi yamasi ciktiktan sonra dusunulecek.

Quote Originally Posted by tva View Post
    Merhaba abi, eline saglik, eski pc'de zevkle kullanabildim. Sadece, su anda artik Apple kullaniyorum. Bir turlu su update'in uygulamasini beceremedim. Sadece Windows icin mi bu update?

db'nin icine attim dosyalari ama yeni oyun kurmak istedigimde sadece original ve 7.01 update'i gosteriyor.
    Mac'de sistemin nasil oldugunu hic bilemiyorum ne yazik ki. Deneyebilecegin bir sey editor'u kullanarak yeni bir veritabani yarat (7.0.1'i ac sonra baska bir isimle "save a"s) ve o veritabaninin nereye kayitlandigini gozlemle. O kayitli veritabani nerede ise onun hemen yanina bu guncelleme'yi ekle.

ardayı hiç beğenmedim yazdıklarınızın hepsini okudum ardanın ss sini göstererek yüksek olduunu belirtmeye çalışmışsınız ama o özellikler ardanın geçen seneki özelliği sanki ama ne warki ardanın şu bir sene içersinde gösterdii performans artışı bırakın gözle görülürü kör bile rahatlıkla görür.
    birde sprinter olamaz denmiş bir futbolcunun dünya starı olması için müthiş bir sprinter olması gerekmez ayrıca arda(defansı yıpratamaz denilen) italyaya attıımız golde en büyük paya sahip olan futbolcudur(türkiyeden). ayrıca oyun başında milanın teklif yaptıını sölüosunuz fakat oyunda milan herkese teklif yapıo kötü adamlara bile. ayrıca werder bremenin hocası şunu demiştir: "arda topu ayağından biraz daha çabuk çıkarsa benim takımıda banko oynar"(fotosporda okumuştum) bu ne demek almanya liginin hatırı sayılır kulüplerinden bir tanesi hatta dünya dewi bayern den sonra en iyisi bu futbolcuyu banko oynatmaktan bahsedio. diegoların kloselerin fringslerin klasniclerin borowskilerin yanında ilk 11 de garanti oynamak. bu her futbolcuya kısmet olmaz. bi futbolcu 19 yaşında saydıım futbolcuların yanında banko oynarsa birkaç sene sonra sizce kimlerin yanında oynar. potansiyeli rahat -10 olmalıydı biraz daha zorlasanız 190 bile yapabilirsiniz
    birde galatasarayın ele avuca sığdıramadıımız altyapısının yerlerde sürünmesi; aydınların, ferhatların, mehmet topalların, mehmet güvenlerinoguz sabankayların mide bulandırması bu yamanın bence en kötü eksisi bu futbolculardan oğuz -10 dierleri -9 u hakeden futbolcular hatta bence oğuz ardadan daha fazla poansiyeli olan bi oyuncu. şu sıralarda arda dan daha pahalı diyenler bile war oğuz için
    son olarak ardanın değerine bakarsak hiç haketmiyor sanırım bilmiosunuz bir oyuncu gençken pahalıdır yaşlıyken dil

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Yazdıkların kısmen tartışılabilir şeyler olmakla beraber, Arda'ya 190 PA biçmek hayli fantastik bir tesbit..

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Yazdıkların kısmen tartışılabilir şeyler olmakla beraber, Arda'ya 190 CA biçmek hayli fantastik bir tesbit..
    biraz zorlarsanız demiştim zaten

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by CeZa_06 View Post
    ardayı hiç beğenmedim yazdıklarınızın hepsini okudum ardanın ss sini göstererek yüksek olduunu belirtmeye çalışmışsınız ama o özellikler ardanın geçen seneki özelliği sanki ama ne warki ardanın şu bir sene içersinde gösterdii performans artışı bırakın gözle görülürü kör bile rahatlıkla görür.
    birde sprinter olamaz denmiş bir futbolcunun dünya starı olması için müthiş bir sprinter olması gerekmez ayrıca arda(defansı yıpratamaz denilen) italyaya attıımız golde en büyük paya sahip olan futbolcudur(türkiyeden). ayrıca oyun başında milanın teklif yaptıını sölüosunuz fakat oyunda milan herkese teklif yapıo kötü adamlara bile. ayrıca werder bremenin hocası şunu demiştir: "arda topu ayağından biraz daha çabuk çıkarsa benim takımıda banko oynar"(fotosporda okumuştum) bu ne demek almanya liginin hatırı sayılır kulüplerinden bir tanesi hatta dünya dewi bayern den sonra en iyisi bu futbolcuyu banko oynatmaktan bahsedio. diegoların kloselerin fringslerin klasniclerin borowskilerin yanında ilk 11 de garanti oynamak. bu her futbolcuya kısmet olmaz. bi futbolcu 19 yaşında saydıım futbolcuların yanında banko oynarsa birkaç sene sonra sizce kimlerin yanında oynar. potansiyeli rahat -10 olmalıydı biraz daha zorlasanız 190 bile yapabilirsiniz
    birde galatasarayın ele avuca sığdıramadıımız altyapısının yerlerde sürünmesi; aydınların, ferhatların, mehmet topalların, mehmet güvenlerinoguz sabankayların mide bulandırması bu yamanın bence en kötü eksisi bu futbolculardan oğuz -10 dierleri -9 u hakeden futbolcular hatta bence oğuz ardadan daha fazla poansiyeli olan bi oyuncu. şu sıralarda arda dan daha pahalı diyenler bile war oğuz için
    son olarak ardanın değerine bakarsak hiç haketmiyor sanırım bilmiosunuz bir oyuncu gençken pahalıdır yaşlıyken dil
    Simdi ilk olarak suna deginelim. Bir oyuncunun CA'si, ozelliklerinin agirlikli ortalamasidir. Agirliklar da oyuncunun pozisyonuna gore belirlenir.

Ornegin bir AMR veya bir AML icin Acceleration ve Pace 5 puan, Crossing, Dribbling 4 puan, Agility, Stamina, First Touch, Technique, Anticipation, Composure, Vision ve Work Rate 3 puan degerindedir.

Simdi Arda'nin en onemli ozelliklerini oryaya koyalim: Kendi ekseni etrafinda cabuk donebilmesi, dripling becerisi ve teknigi yuksek olan bir oyuncu. Kendisine guveni ve olacaklari onceden sezebilmesi de yasina gore cok iyi ama Turkiye liginin ortalamasinda. Ayrica oyunu yine Turkiye ligleri icin iyi okuyan bir oyuncu. Yani cok iyi oldugu seyler bir AMR veya AML icin ya 2. ya da 3. derecede onemli ozellikler.

Ancak Arda'nin dunya capinda olmayan ozellikleri:
    Arda hizli degil, cabuk hizlanan bir oyuncu da degil, yani bir kanat oyuncusu icin en onemli ozellikleri zayif. Ayrica Arda cabuk yorulan, ilk temasi fena olmayan, caliskanligi orta seviyede olan ve orta yapamayan bir oyuncu.

Simdi onumuzde bir Ronaldinho ornegi var. Bu adamin CA 190 ustu. Diyelim ki her konuda Arda bir Ronaldinho oldu, oyunu okumasi, adam gecebilmesi vs. vs. Sadece Ronaldinho'nun hizi yerine diyelim ki Arda'da Servet'in hizi var. Arda hic bir Ronaldinho gibi 190 ustu CA'a sahip olabilir mi? Kesinlikle olamaz cunku o hiz sonradan kazanilan bir sey degildir. Arda'nin vucudunda bir proporsiyonsuzluk var ve bu da hizli olmasini engelleyen bir durum. Bu durumda hiz ve hizlanma disinda her konuda Ronaldinho ile ayni olsa bile, bu ozellikler yuksek olmadigi takdirde Arda hic bir zaman 190 CA'ya u-la-sa-maz!! Bu nedenle de PA 190 olamaz. PA 190 olamazsa da Arda'ya -10 potansiyel verilemez.

Arda fizigi zayif, oyunu iyi okuyabilen ve iyi teknigi olan bir genc oyuncu. Su anda Turkiye liginde ilk 20-30 oyuncu arasina giriyor ancak bu Arda'nin dunya capinda iyiliginden daha fazla, Turkiye liginin kalitesizliginden kaynaklaniyor. Arda Italya'ya karsi harikalar yaratmis.. yaratir, Arda gibi oyuncular ona bos alan verildigi zaman iyi oynarlar, harikalar yaratirlar. 2 gun sonra yine Italya ile oynasa Turkiye abaca Arda o kadar rahat oynayabilecekmiydi? Karsilarina cikmis 19 yasinda tanimadiklari bir gec, tabii ki ona ozel onlem almayacaklar. Arda'nin performansini olcmek icin esas ona onlem alan takimlara karsi neler yaptigini gozlemlemek gerekli.

Edit: Sonradan dikkat ettim. Oguz'un Arda'dan daha fazla potansiyeli olmasi gerekli demissin. ARda 190 olursa Oguz 200'mu olacak yani? Vestel'de Maradona oynuyormus da haberim yokmus...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Yamayı girdiğim sömestr tatilinde test etme imkanı buldum. Gerçekten hoş bir yama olmuş. Birkaç önerim var.

Bu hafta Manisa maçında da gördüğümüz gibi Bobo çok kuvvetli bir oyuncu. ve oyun içi devamlılığı yüksek. Kalabane ve bir defans oyucusuna rağmen topu kontrol edişi ve Nobre'ye aktarışı onun soğukkanlılık değerinin de yüksek olduğunu gösteriyor.

Ayrıca Bobo için "looks for pass rather than attempting to score" kişisel özelliğinin de işaretlenmesi gerek.

Delgado'ya free role (15 civarı) verilmeli ve sağ kanatta 12 veya 13 düzeyinde oynayabilmeli. Çünkü Tigana son dizilişinde ona sağ kanada yakın bir alanda görev verdi. Kimi zaman sağ kanada deparları da oldu.

Burak biraz daha soğukkanlı olmalı.

Galatasaray da Arda'nın dribbling özelliği biraz artıtılmalı. Biz onu iyi dribbling yapması, iyi crossing yapması ve soğukkanlı olması ile tanıdık.

Onun dışında göze batan bir durum yok.

Teşekkürler.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Galatasaray da Arda'nın dribbling özelliği biraz artıtılmalı. Biz onu iyi dribbling yapması, iyi crossing yapması ve soğukkanlı olması ile tanıdık.
    Sogukkanliligina katiliyorum.

Rakibi gecme konusunda Dripling tek faktor degil. Buna hem dripling, hem agility hem de teknik onemli bir faktor. Ayrica flair'de bir oyuncunun rakibin beklemedigi hareketli yapip onu gecmesine yardimci olan bir ozellik. Dripling dahil bu ozelliklerin hepsi 15'in ustunde. Brezilya, Arjantin gibi liglerde 17-18 dripling becerisi olan oyunculara bakip kanmayin, o ligler FM 2007'de kriterlere uymadigi icin bu tip yuksek dripling becerileri olan oyuncular var ortada.

Arda'nin dripling'ini yukseltmek icin, bazi baska ozelliklerinin azaltilmasi gerekli, ornegin dripling ile ayni agirlikta olan crossing ile puan-puana degisiklik olabilir. Crossing 1 puan duser, dribbling 1 puan yukselir. Veya agirligi daha az olan ozelliklerden 1'den fazla puan cikar, dripling 1 puan yukselir. Artik 16,17,18,19,20 gibi ozellikler yildiz oyuncular icin ayirilmis ozellikler. Arda bir yildiz adayi henuz. Sezon sonunda tekrar degerlendirilir tabii.

Orta yapmaya gelince. Arda cok iyi orta yapan bir oyuncu degil. Gucsuzlugu de buna bir neden. Oyunda 15 ve ustu orta yapma kabiliyetine sahip olan oyuncular, kanatlardan 30 metre uzakliktaki oyuncunun kafasina servis yapabiliyorlar. Arda da bunu yapabilen bir oyuncu degil.

ya ab' ben db nin icine attim ama onu belirterek nasil oynusam yani onu nasil belirtisem...lutfen yardim edin yaaa...

7.0.1i indiriyorum ondan sonra bu patchi indireceğim.Merak ettiğim konu ise resmi yama yada bu yamayı kurunca Oliver Kahn oyuna eklenecekmi?Emeğiniz için teşekkürler.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by BuriBurhan View Post
    ya ab' ben db nin icine attim ama onu belirterek nasil oynusam yani onu nasil belirtisem...lutfen yardim edin yaaa...
    Bu konu icinde #68 nolu mesajda teknik sorunlarla ilgili bilgi vermistim.

http://forum.turksportal.net/vb/show...6&postcount=68

Quote Originally Posted by AtesTilkisi View Post
    7.0.1i indiriyorum ondan sonra bu patchi indireceğim.Merak ettiğim konu ise resmi yama yada bu yamayı kurunca Oliver Kahn oyuna eklenecekmi?Emeğiniz için teşekkürler.
    Eklenmez. Bunu yapmak icin Inc klasorunu silmeniz gerekli.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Simdi ilk olarak suna deginelim. Bir oyuncunun CA'si, ozelliklerinin agirlikli ortalamasidir. Agirliklar da oyuncunun pozisyonuna gore belirlenir.

Ornegin bir AMR veya bir AML icin Acceleration ve Pace 5 puan, Crossing, Dribbling 4 puan, Agility, Stamina, First Touch, Technique, Anticipation, Composure, Vision ve Work Rate 3 puan degerindedir.

Simdi Arda'nin en onemli ozelliklerini oryaya koyalim: Kendi ekseni etrafinda cabuk donebilmesi, dripling becerisi ve teknigi yuksek olan bir oyuncu. Kendisine guveni ve olacaklari onceden sezebilmesi de yasina gore cok iyi ama Turkiye liginin ortalamasinda. Ayrica oyunu yine Turkiye ligleri icin iyi okuyan bir oyuncu. Yani cok iyi oldugu seyler bir AMR veya AML icin ya 2. ya da 3. derecede onemli ozellikler.

Ancak Arda'nin dunya capinda olmayan ozellikleri:
    Arda hizli degil, cabuk hizlanan bir oyuncu da degil, yani bir kanat oyuncusu icin en onemli ozellikleri zayif. Ayrica Arda cabuk yorulan, ilk temasi fena olmayan, caliskanligi orta seviyede olan ve orta yapamayan bir oyuncu.

Simdi onumuzde bir Ronaldinho ornegi var. Bu adamin CA 190 ustu. Diyelim ki her konuda Arda bir Ronaldinho oldu, oyunu okumasi, adam gecebilmesi vs. vs. Sadece Ronaldinho'nun hizi yerine diyelim ki Arda'da Servet'in hizi var. Arda hic bir Ronaldinho gibi 190 ustu CA'a sahip olabilir mi? Kesinlikle olamaz cunku o hiz sonradan kazanilan bir sey degildir. Arda'nin vucudunda bir proporsiyonsuzluk var ve bu da hizli olmasini engelleyen bir durum. Bu durumda hiz ve hizlanma disinda her konuda Ronaldinho ile ayni olsa bile, bu ozellikler yuksek olmadigi takdirde Arda hic bir zaman 190 CA'ya u-la-sa-maz!! Bu nedenle de PA 190 olamaz. PA 190 olamazsa da Arda'ya -10 potansiyel verilemez.

Arda fizigi zayif, oyunu iyi okuyabilen ve iyi teknigi olan bir genc oyuncu. Su anda Turkiye liginde ilk 20-30 oyuncu arasina giriyor ancak bu Arda'nin dunya capinda iyiliginden daha fazla, Turkiye liginin kalitesizliginden kaynaklaniyor. Arda Italya'ya karsi harikalar yaratmis.. yaratir, Arda gibi oyuncular ona bos alan verildigi zaman iyi oynarlar, harikalar yaratirlar. 2 gun sonra yine Italya ile oynasa Turkiye abaca Arda o kadar rahat oynayabilecekmiydi? Karsilarina cikmis 19 yasinda tanimadiklari bir gec, tabii ki ona ozel onlem almayacaklar. Arda'nin performansini olcmek icin esas ona onlem alan takimlara karsi neler yaptigini gozlemlemek gerekli.

Edit: Sonradan dikkat ettim. Oguz'un Arda'dan daha fazla potansiyeli olmasi gerekli demissin. ARda 190 olursa Oguz 200'mu olacak yani? Vestel'de Maradona oynuyormus da haberim yokmus...
    öncelikle -10 illa en az 180 olcak diil eğerki tanınmışlık puanı düşükse (örnek; arda) 180 çıkması biraz zor mesela bende -10 olmasına karşın 173 çıktı neyse zaten galatasarayı almamıştım. belki transfer ederim die -10 yaptım. ayrıca bence ca we pa tek başına önemsiz olan özelliklerdir önemli olan aralarındaki farktır. dielimki ca = 160 pa = 190 işte burdaki farkın 30 olması oyuncunun ca=120 pa=150 olan bir oyuncuyla aynı oranda gelişeceğini gösterir. yani önemli olan oyuncunun current ab. we pot ab. si dil özellikleridir(bitiricilik,hız,özel yet. vb.). ayrıca yarım sezon oynadıktan sonra farkettim caneri bu ne be kardeşim adam dünyanın en gelecek waadeden futbolcusu. çoğu geleceğin yıldızı denilen futbolcuyla aynı kriterlere o da sahip wede ca we pa değerleri arasındaki farkta yüksek ama arda pek de öle sayılmaz ayrıca biraz şampiyonlar ligindeki galatasarayın güzel oynadıı bölümleri izleseydin hepsinde ardanın başrolde olduunu görürdün. ayrıca inter gibi bir kulübün de boş bir yetenekle ilgilenmeyeceğini düşünmeliydin. ardanın hakkındaki çalışkanlık eleştirisine de cwbım şudur: Arda bir sezon önce westele gitmeden ne kadar tanıyanı wardıki. peki bir sezonda tüm türkiyenin ilgisini nası çekti. tabikide çalışarak! özellikleri bir sezonda kendiliğinden fırlayarak tavan yapmaz. eğerki senin dediğin kadar tembel olsaydı bir sezonda paf oynayıp öteki sezon türkiyenin en büyük kulübünün en önemli atak atak adamı olmazdı. heeee bide kulüp itibarları meselesi war. galatasarayın türkiyenin en büyük kulübü olduğu tüm dünyada bilinio. en azından galatasarayın adını duymuşlar peki fenerbahçe ne yaptı da türkiyenin en büyük kulübü yapılmış. itibar olarak açık ara farkla gs üstün olmalıydı. çoğumuz gsnin şampiyonluklarıyla büyüdük(aziz yıldırım da öyle). türkiyenin kendi içinde 4 tane büyük takımı olabilir ama dünyada(avrupada dil) tek büyük türk takımı wardır o da galatasaray. bunu fenerbahçelilerinde reddediceğini sanmıyorum çünkü bu kesin bir yargıdır. buna şöyle de denilebilir bir fenerbahçe ligden düşebilir yerine yenisi gelir bir beşiktaş düşer yerine yenisi gelir ama bir galatasaray düşerse yerine yenisi gelemez. çünkü malesef artık türkiyeden avrupa şampiyonu çıkmayacaktır. bir türk takımı artık haketse bile HAKkımızı(biz derken tüm türk takımlarını kastediorum) yiyen HAKemler wardır. fenerbahçe avrupada türkler için tam bir kara lekedir. gruplarında 0 çekmesi tarihten hiçbir zaman silinmeyecektir aynı gsnin avrupa şampiyonluğu gibi taki avrupa şampiyonu olarak affettirene kadar. ama dedim ya artık biraz zor.
    ardaya dönelim. potansiyeli 180 olmalı.oğuzun ise 185 olmalı abartı diyenler ilerde herşeyi görecekler. galatasarayın altyapısından kiraya werilenlerin hepsi gsde ilk 11 de oynayabilir ama deneyime ihtiyaçları war yeteneğe dil. ayrıca ardaya çabuk yoruluo demişsin ona katılıyorum ama özelliklerinin hepsini kısmana gerek yoq sadece natural fitnessı 9 yap olsun bitsin.biraz uzun oldu ama napim açtım ağzımı bi kere. uykum geldii için belki bi kaç şeyi unutmuş olabilirim.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ha bide özgürcanın bir iki maça sonradan girdiini gördüm banada biraz hantal geldi ama neyse

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Teorik bir iki yanlışı düzelteyim, gerçi Ömer Abi birazdan kırmızı kalemi alır gelir..

Araştırma kriterlerine göre CA, bireysel özelliklerin ağırlıklı ortalamasına yakın olmalı.. Yani CA'yı bireysel özelliklerden bağımsız düşünemeyiz..

Bir de, CA / PA farkı eşit olan her futbolcu aynı oranda gelişmez. Mantık olarak ortalamanın PA'sı yüksek olana doğru kayması lazım..

Nesil
    2003

öncelikle -10 illa en az 180 olcak diil eğerki tanınmışlık puanı düşükse (örnek; arda) 180 çıkması biraz zor mesela bende -10 olmasına karşın 173 çıktı neyse zaten galatasarayı almamıştım. belki transfer ederim die -10 yaptım.
    -10, rassal olarak 170 ile 200 arasi potansiyel verir. Eger bir oyuncunun 200 potansiyele ulasma ihtimali yoksa (ki bence Arda'nin yok) -10 vermek dogru olmaz. Bu konu icinde daha once yazdigim gibi ileride potansiyeli 185 olacak bir oyuncuya, bugun 175 vermeyi tercih ederim, cunku potansiyeli 185'den 175'e dusurmek arastirmacinin o oyuncuyu abarttigini gosterir. Ben acikcasi Ibrahim Akin gibi bir oyuncuya zamaninda -10 veren, daha sonra oyuncuyu biraz gorduktan sonra bu adam olsa olsa 150 olur zihniyetini tasiyan bir kisi degilim. Basta 150 verip, sonra kendisini gelistirdikce potansiyelinin daha ust seviyelere cikmasi gerektigini kanitladikca o oyuncunun potansiyeli yukseltilir. Tabii elinizde editor oldugu icin, katilmadiginiz konularda kendi yorumlarinizi yapabilirsiniz.

ayrıca bence ca we pa tek başına önemsiz olan özelliklerdir önemli olan aralarındaki farktır. dielimki ca = 160 pa = 190 işte burdaki farkın 30 olması oyuncunun ca=120 pa=150 olan bir oyuncuyla aynı oranda gelişeceğini gösterir.
    Hayir gostermez. Bu yukselis cizgizi lineer (dogrusal) degildir.

yani önemli olan oyuncunun current ab. we pot ab. si dil özellikleridir(bitiricilik,hız,özel yet. vb.).
    Bunu yukarida yazmistim zaten ben...

ayrıca yarım sezon oynadıktan sonra farkettim caneri bu ne be kardeşim adam dünyanın en gelecek waadeden futbolcusu. çoğu geleceğin yıldızı denilen futbolcuyla aynı kriterlere o da sahip wede ca we pa değerleri arasındaki farkta yüksek ama arda pek de öle sayılmaz ayrıca biraz şampiyonlar ligindeki galatasarayın güzel oynadıı bölümleri izleseydin hepsinde ardanın başrolde olduunu görürdün.
    Arda'nin CA 135, PA ise 150 ile 180 arasinda rassal olarak belirleniyor. Yani PA'si gosteriyor ki Arda en azindan bir Emre Belozoglu'nun su anda oldugu kadar iyi futbolcu olur, ya da en iyi ihtimalle Rooney'in su anda oldugu kadar iyi bir futbolcu olur. Ama buyuk ihtimalle bunlardan birisinin arasinda kalir. Bu arada merak etme, ben bu sezon hazirlik maclari haric Galatasaray'in her macini izledim.

ayrıca inter gibi bir kulübün de boş bir yetenekle ilgilenmeyeceğini düşünmeliydin. ardanın hakkındaki çalışkanlık eleştirisine de cwbım şudur: Arda bir sezon önce westele gitmeden ne kadar tanıyanı wardıki. peki bir sezonda tüm türkiyenin ilgisini nası çekti. tabikide çalışarak! özellikleri bir sezonda kendiliğinden fırlayarak tavan yapmaz. eğerki senin dediğin kadar tembel olsaydı bir sezonda paf oynayıp öteki sezon türkiyenin en büyük kulübünün en önemli atak atak adamı olmazdı.
    Arda bos bir yetenek demedim. Bu sizin benim bu konu icinde yazdiklarimi okumadan cevap yazmanizdan kaynaklanan bir gaf. -9 potansiyel bos bir yetenek demek degildir. Nedenini de yukarida Emre Belozoglu ve Rooney ornekleri ile acikladim. Ayrica ornek vereyim, Galatasaray ile oynadigim 2. sezonda Arda'ya Inter teklif yapti. 22M Euro odemeyi teklif etti.

Ayrica ben Arda'ya tembel de demedim. Bu da sizin yarattiginiz bir kelime. Ben Arda'nin saha ici caliskanligi (Work Rate) orta seviyede dedim. Yani bir Makalele, bir Roy Keane veya bir Patrick Vieira kesinlikle degil.

Bir oyuncunun potansiyeline ulasmasini belirleyen bir cok faktor vardir ancak Work Rate bu faktorlerden birisi degildir. Potansiyele ulasim, veya CA'nin zaman icinde yukselmesi oyuncunun yasina, antrenorlerine, futbol oynadigi ligin seviyesine, kullandigi antrenman sahalarinin kalitesine ve gizli olan professionalism (profesyonellik - kendisine iyi bakma, isine saygi gostererek antrenmanlarda kendisini vererek calisma ve ozel hayatina dikkat etme gibi unsurlar) ozelligine baglidir. Yine az once anlattigim ornekte Arda -9'un verdigi 173 PA'ya iki sezon icinde erismistir. Turkiye liginde 7.47 ortalama ile oynamakta ve son iki sezon 15 ve ustu sayida asist yapmaktadir (tavsiye ederim, Turkiye liginin en son 10 sezon en cok asist yapan oyuncularinin kac asist yaptigina bir goz atiniz.)

heeee bide kulüp itibarları meselesi war. galatasarayın türkiyenin en büyük kulübü olduğu tüm dünyada bilinio. en azından galatasarayın adını duymuşlar peki fenerbahçe ne yaptı da türkiyenin en büyük kulübü yapılmış. itibar olarak açık ara farkla gs üstün olmalıydı. çoğumuz gsnin şampiyonluklarıyla büyüdük(aziz yıldırım da öyle). türkiyenin kendi içinde 4 tane büyük takımı olabilir ama dünyada(avrupada dil) tek büyük türk takımı wardır o da galatasaray. bunu fenerbahçelilerinde reddediceğini sanmıyorum çünkü bu kesin bir yargıdır. buna şöyle de denilebilir bir fenerbahçe ligden düşebilir yerine yenisi gelir bir beşiktaş düşer yerine yenisi gelir ama bir galatasaray düşerse yerine yenisi gelemez. çünkü malesef artık türkiyeden avrupa şampiyonu çıkmayacaktır. bir türk takımı artık haketse bile HAKkımızı(biz derken tüm türk takımlarını kastediorum) yiyen HAKemler wardır. fenerbahçe avrupada türkler için tam bir kara lekedir. gruplarında 0 çekmesi tarihten hiçbir zaman silinmeyecektir aynı gsnin avrupa şampiyonluğu gibi taki avrupa şampiyonu olarak affettirene kadar. ama dedim ya artık biraz zor.
    Burasi hangi takim daha buyuktur tartismasi yapma yeri degildir. Kulup itibari Fenerbahce'de daha yuksek olmasi gerekir cunku su anda Fenerbahce daha ust seviyede futbolculari Turkiye'ye getirebilme konusunda Galatasaray'dan hem finansal, hem organizasyon, hem de albenilik bakimindan daha yuksek seviyededir. Itibar da oyunda, oyuncularin (diger her sey esitse) hangi takimi tercih edecegini belirler. Bu itibar rakami su anki durumu gosterdigi icin Fenerbahce'nin daha ust seviyede olmasi da normaldir. Daha once de yazdigim gibi begenmiyorsaniz, elinizde editor vardir ve degistirebilirsiniz ancak gercekci olani (ki amac bu oyunu gercekci yapmak) benim yazdigimdan farkli degildir.

ardaya dönelim. potansiyeli 180 olmalı.oğuzun ise 185 olmalı abartı diyenler ilerde herşeyi görecekler. galatasarayın altyapısından kiraya werilenlerin hepsi gsde ilk 11 de oynayabilir ama deneyime ihtiyaçları war yeteneğe dil. ayrıca ardaya çabuk yoruluo demişsin ona katılıyorum ama özelliklerinin hepsini kısmana gerek yoq sadece natural fitnessı 9 yap olsun bitsin.biraz uzun oldu ama napim açtım ağzımı bi kere. uykum geldii için belki bi kaç şeyi unutmuş olabilirim.
    Arda'nin ozellikleri cabuk yoruldugu icin kisilmiyor. Hatta yazdigim gibi Arda'nin ozellikleri hic kisilmiyor. Creativity, Passing, Dribbling, Technique ozellikleri zaten ust seviyede olan ozellikler. Bunun ustune Agility'de yuksek ki rakip oyunculari daha rahat gecebilsin. Oyuncu ozellikleri FM 2007 icin ozellikle azaltilmistir, artik her onemli ozelligi 17, 18 olan oyuncular sadece Dunya Yildizi olan oyunculardir. Arda Dunya Yildizi degildir, ancak ileride olabilir.

Bu konu icinde yazdiklarimi tekrar cumle cumle okumani rica ediyorum. Arda'nin ozelliklerinin seviyesinin neden bu seviyede oldugunu acikladim, arastirmanin bazi kriterleri oldugunu, arastirmacilarin bu kriterlere uymak zorunda oldugunu da anlattim. Arda'yi sezon sonuna kadar izler ve degisiklik yapilmasi gerekiyorsa bunun degerlendirmesi yapilir.

Ayrica yazilarinda paragraf kullanirsan okunmasi daha kolay olacaktir. Belki de soylemek istediklerini okuyanlar daha kolay anlayacaktir.

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Teorik bir iki yanlışı düzelteyim, gerçi Ömer Abi birazdan kırmızı kalemi alır gelir..

Thumbs up süpersiniz...

tek kelimeyle TÜRKİYE'de 1 NUMARA'sınız...hepinize teşekkürler...çalışmalarınızda başarılar...

Arda'nın Mevkileri:
    Arda Galatasaray'da M L oynuyor AM L değil. Maç sırasında AM L ye çekildiği de olmuştur. Fakat aslen M R ve AM R oyuncusudur. Galatasaray onu sol kanat açığından dolayı solda oynatmıştır. Tıpkı Sabri gibi o da solda denenmiştir. Ama Arda solda da sağda oynadığı gibi oynayınca sürekli solda oynamaya başladı.

Arda'nın Zihinsel Özellikleri:
    Agresiflik: Malesef Arda'nın hızlı bir şekilde ilerlemeye başlayan kariyerini lekeleyen bir kafa olayı var. bu özelliğe 15 verilmeliydi
    Soğukkanlılık: 16 olmalıydı.
    Konsantrasyon: İşaretlemeyi unutmuşum. Arda maça konsantrasyonu fena olmayan bir oyuncu olduğu için 15 olmalıydı.
    Yaratıcılık: Arda yaratıcı paslar atan bir oyuncudur bazen ofsayttaki adama atabiliyor ama olsun. Ne de olsa attığı adam Ümit Karan. (17)
    Özel Yetenek: Arda yeteneğiyle Süperlig'deki en iyi 3-5 oyuncu arasındadır. 19
    Önemli Maç Performansı: Önceden de söylediğim gibi Arda'nın şampiyonlar ligi ve milli takımdaki performansı çok iyidir. Özellikle önemli maçlarda sahneye çıkar. PSV(2. maç) maçında Tomas'ın Gördüğü kırmızı karta kadar olan süredeki performansı buna örnektir. (18)
    Takım Oyunu: Çok yüksek bir artışa gerek yok. 16 olabilirdi.

Arda'nın Fiziksel Özellikleri:
    Sakatlık Eğilimi: Malesef bunun hakkında pek olumlu konuşamayacağım. Arda sık sık sakatlanıyor belki de yediği tekmelerden dolayıdır. Doğru, Arda Süperlig'de en çok tekme yiyen futbolcudur. Ama bu kadar çok sakatlanması bu özelliğinin yükseltilmesi gerektiğini gösterir. 15-16 civarı bir değer verilebilir. Ama 10 Arda için çok düşük.
    Doğal Sağlık: Bu özellik benim bildiğim kadarıyla maç içindeki kondisyonun düşüşüyle alakalı. 10 veya en fazla 11 verilmeliydi.

Arda'nın Teknik Özellikleri:
    Kornerler: Arda Galatasaray'da soldan kornerleri kullanan isim. Kötü ortalar açtığı söylenemez. değer olarak 15 girilmeliydi.
    Dribling Yeteneği: Arda dribling yönünden oldukça yetenekli bir futbolcu ve bunu herkese kanıtladı. 18 olmalı.
    Bitiricilik: Şu noktaya dikkat edin: Arda asla kötü şut çeken biri değildir. Plase vuruşlarda kabiliyetlidir köşeye topu çok güzel gönderiyor fakat kesinlikle sert şut çekemiyor. (14)
    Uzun Şut: Bu konuda sonuna kadar haklısınız. Arda uzaktan şutlar konusunda beceriksizdir.
    Pas Atma: Arda şu anda pas konusunda bir dünya yıldızıdır fakat tek sorunu "Dur iki çalım daha atayım!" anlayışıdır. Topu ayağından geç çıkarıyor ama bu "kararlar" özelliğiyle alakalı gibime geliyor. (17)
    Teknik: Bu konuda fazla lafa gerek yok. (17)

SON SÖZ
    Son söze gerek yok herşeyi anlattım zaten.
    Current Ability..........: 145
    Potantial Ability........: -10

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Yamayı girdiğim sömestr tatilinde test etme imkanı buldum. Gerçekten hoş bir yama olmuş. Birkaç önerim var.

Bu hafta Manisa maçında da gördüğümüz gibi Bobo çok kuvvetli bir oyuncu. ve oyun içi devamlılığı yüksek. Kalabane ve bir defans oyucusuna rağmen topu kontrol edişi ve Nobre'ye aktarışı onun soğukkanlılık değerinin de yüksek olduğunu gösteriyor.

Ayrıca Bobo için "looks for pass rather than attempting to score" kişisel özelliğinin de işaretlenmesi gerek.

Delgado'ya free role (15 civarı) verilmeli ve sağ kanatta 12 veya 13 düzeyinde oynayabilmeli. Çünkü Tigana son dizilişinde ona sağ kanada yakın bir alanda görev verdi. Kimi zaman sağ kanada deparları da oldu.

Teşekkürler.
    Ömer abi bu oyuncular hakkında ne diyebilirsin?
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

potential -10 olamaz olmamlı ronaldinho ayarında değil hiç bir zaman arda olamaz da ne yazık ki

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    potential -10 olamaz olmamlı ronaldinho ayarında değil hiç bir zaman arda olamaz da ne yazık ki
    bakın arkadaşlar tabiki de ronaldinho kadar olması imkansız ama şunu yaparsanız beni daha iyi anlarsınız:
    1. bu yamanın üzerine ardanın potansiyelini 200 yapın(diğer hiçbirşeyi değiştirmeden).
    2. yeni oyun açın
    3. istediğiniz takımı alıp oyuna dewam edin we fm scout tan takip edin ardanın ca sını.
    4. oyunun başında ronaldinhonun ss sini alın
    5. arda ca sı 200 olunca karşılaştırın

KiM DAHA iYi ÇıKTı BURAYA YAZıN.
    ardanın daha iyi çıkması imkansız en iyi ihtimal az bir farkla ronaldinho dan kötü çıkar.

Nesil
    2003

Konsantrasyon: İşaretlemeyi unutmuşum. Arda maça konsantrasyonu fena olmayan bir oyuncu olduğu için 15 olmalıydı.
    Konsantrasyonu fena olmayan bir oyuncunun bu ozellik icin degeri 15 olmaz. 15 bu konuda dunyada en ust seviyelerdeki oyuncularin aldigi degerlerden birisidir.

Özel Yetenek: Arda yeteneğiyle Süperlig'deki en iyi 3-5 oyuncu arasındadır. 19
    Kriterimiz sadece Turkiye ligine gore karsilastirmali yapmak degi, tum zamanlara gore karsilastirmali yapmaktir. Bir Maradaona'nin Flair 20 olur, bir Ronaldinho'nun 20 olur cunku bu oyuncular gelmis gecmis en cok "flair" sahibi olan oyunculardir. Arda bunlara bu kadar yakin bir kategoride degildir. 40 yilda bir yetenekli adam cikiyor diye onu da Ronaldinho yapmayalim.

Doğal Sağlık: Bu özellik benim bildiğim kadarıyla maç içindeki kondisyonun düşüşüyle alakalı. 10 veya en fazla 11 verilmeliydi.
    Yanlis biliyorsun, stamina mac icindeki kondisyon yeterliligini belirler. Dogal saglik sakatlik sonrasi formunun zirvesine ne kadar cabuk ulasabildigini, yani sakatligi ne kadar cabuk atlatabildigini gosterir.

Arda'nın Teknik Özellikleri:
    Kornerler: Arda Galatasaray'da soldan kornerleri kullanan isim. Kötü ortalar açtığı söylenemez. değer olarak 15 girilmeliydi.
    Arda'nin kornerden rakibe atmadigi top var mi? Calisirsa gelistirebilir ancak ilk yari itibariyle cok iyi korner attigini soylemek mumkun degil.

Dribling Yeteneği: Arda dribling yönünden oldukça yetenekli bir futbolcu ve bunu herkese kanıtladı. 18 olmalı.
    Dripling, bir oyuncunun topla kosarken topa hakimiyetidir. Arda bu konuda cok ust seviyede degil, yani bir Luis Figo (19), Alieksandr Hleb (19), Pablo Aimar (18), Cassano (18), Deco (17) seviyesinde degil. Arda rakibini gecerken, vucut calimi atan bir oyuncu, bunu da ceza sahasi yakinlarinda yapmak zorunda cunku hizli degil.

Current Ability..........: 145
    Potantial Ability........: -10

Bu yazdigin ozellikleri SI'in yolladigi editor'e girerek editor'un CA'yi kac olarak hesapladigina baktim. Bu yazdiklarinda Arda'nin CA 155 olmasi gerekiyor.

Simdi bakalim bu durumda Arda hangi oyunculardan daha iyi cikmis:

Milan Baros, Emre Belozoglu, Djibril Cisse, Stephan Appiah, Wesley Sneijder, Stefano Fiore, Fabritzio Miccoli, Roque Santa Cruz, Quaresma, Alvaro Recoba (bunlar 150-154 seviyeseinde olanlar)

Ayrica, Jefferson Farfan, Daniel Ljuboja, Jose Mari, Halil ve Hamit Altintop, DeMarcus Beasley, Fabian Canobbio, Santiago Solari, Ali Karimi ve Jermaine Pennant (bunlar da 145-149 seviyesinde olanlar)

Bir de 140-144 seviyesinde olanlara bakalim bari hazir acmisken Nicolae Dica, Frederico Insua, Gonzalo Higuain, Landon Donovan, Javier Chevanton, Fatih Tekke vs. vs.

Biraz daha dusun istersen.

Tekrar ediyorum, ozellik degerleri icin tum zamanlarin en iyi oyuncularina 20 verilir. Ingiltere Premier Liginde ilk 11'de oynayan ortalama bir oyuncunun ozelligi 13-15 seviyesindedir. 16 -17 bu konuda cok iyi olan olan, 18 ve ustu de bu ozellik goz onune alindiginda Dunya yildizi olan oyunculara ayirilmistir.

Brezilya ve Arjantin'de oyuna baslayan oyunculara bakarak, veya en azindan bir Carrusca'ya bakarak Arda'nin soyledigin kadar iyi oldugu kanisina varabilirsin ancak bilmedigin ve goz onune almadigin, FM 2007'de Arjantin ve Brezilya liginde gecen sene oynamis oyuncularin asiri bir sekilde abartilmis oldugudur.

Nesil
    2003

Teşekkürler.
    Besiktas'a cok bakmadim bu son calisma icin bu nedenle nasil yapildigini bilmeden cevap veriyorum. Bu konuda belki Koray veya Deniz ne dusundukleri konusunda biraz daha acabilirler.

Bobo Turkiye liglerine gore kuvvetli bir oyuncu en kuvvetlilerin 16-17 seviyesinde oldugu dusunulurse (ornegin Servet, Appiah) Bobo'nun buna cok yakin olmasi dogru olmaz. Ancak 13-14 seviyesi de yanlis olmaz bence.

Bobo'nun futbolunu begendigimi soylesem yalan olmaz. Her ne kadar bu sezon fazla Besiktas maci izlememis olsam da, Bobo klasik bir 2. forvet rolunu oynuyor, bu nedenle de Nobre'ye asist yapma gorevi bir miktar Bobo'da. Bu acidan "looks to pass rather than attempting to score" Bobo'ya uygun olabilir (gerci bu Bobo'nun icinden gelen bir sey mi yoksa taktik icabi mi onu tam bilemedigim icin Besiktas'i daha cok izleyenlerin buna karar vermesi dogru olur).

Delgado'nun sagda oynamasi son 1-2 maclik bir olay. Sezon sonuna kadar gozlemleyip bunun 3-4 maclik bir sistem mi yoksa artik boyle olacak mi diye gozlemlemek gerekli. Ancak o bolgede biraz oynayabildigini gosteren bir deger neden olmasin. Free role da yuksek olmali Delgado'da.

ya kusura bakmayın ben bir soru sorcam ben bu 7.0.1 i yükledim ancak oyunda hala versiyon 7 olarak görünüyor
    türkçe yamada sorun yok o iyi çalışıyor ancak 7.0.1 veya fm editür ile yaptığım değişiklikleri oyun almıyor devamlı orjinalden devam ediyor
    mesela editörden nobrenin (attım tabiiki) yaşını 18 yaptım diyelim save diyorum originalin üzerine yazmıyor yeni bi isim yazıp kaydediyorum açıyorum oyunu değişen bişi yok hep orjinal
    muhakkak biyerden hangi databasei kullanacağı yazılıyodur ama bişi dışında bulamadım.
    o da document and settings aplication data settings içinde database in yerini değiştirmek ama o da html değiştiremiyorum bi yardım litfen

Konsantrasyonu fena olmayan bir oyuncunun bu ozellik icin degeri 15 olmaz. 15 bu konuda dunyada en ust seviyelerdeki oyuncularin aldigi degerlerden birisidir.
    Amma yaptın ama ha! lokeren le oynarken bile defansa konsantrasyonu 16-17 ciwarı birçok futbolcu wardı ayrıca kimsenin almadığı bedawa oyuncular da wardı.
    Kriterimiz sadece Turkiye ligine gore karsilastirmali yapmak degi, tum zamanlara gore karsilastirmali yapmaktir. Bir Maradaona'nin Flair 20 olur, bir Ronaldinho'nun 20 olur cunku bu oyuncular gelmis gecmis en cok "flair" sahibi olan oyunculardir. Arda bunlara bu kadar yakin bir kategoride degildir. 40 yilda bir yetenekli adam cikiyor diye onu da Ronaldinho yapmayalim.
    benim kastettiğim türkiye liginden daha yüksek ligleri hakeden 3-5 futbolcu yani kıyaslamam türkiye liginin standart oyuncularına göre dil en üst düzeydeki futbolcularına göredir.
    Yanlis biliyorsun, stamina mac icindeki kondisyon yeterliligini belirler. Dogal saglik sakatlik sonrasi formunun zirvesine ne kadar cabuk ulasabildigini, yani sakatligi ne kadar cabuk atlatabildigini gosterir.
    o zaman bişi diyemiycem. çünkü bu özelliğiyle ilgili bir izlenimim yoq.
    Arda'nin kornerden rakibe atmadigi top var mi? Calisirsa gelistirebilir ancak ilk yari itibariyle cok iyi korner attigini soylemek mumkun degil.
    sana katılmıyorum galatasarayda futbolcumu kalmadı da kornerleri bu kadar kötü kullanan bir adam kornerleri atıyo. ayrıca korner kullanılırken ceza sahası hareketlidir. top ayaktan çıktıktan sonra da hareketlidir. belki de arda istediği yere ortasını açıyor fakat bu harekerliliğin kurbanı oluyo.
    Dripling, bir oyuncunun topla kosarken topa hakimiyetidir. Arda bu konuda cok ust seviyede degil, yani bir Luis Figo (19), Alieksandr Hleb (19), Pablo Aimar (18), Cassano (18), Deco (17) seviyesinde degil. Arda rakibini gecerken, vucut calimi atan bir oyuncu, bunu da ceza sahasi yakinlarinda yapmak zorunda cunku hizli degil.
    öncelikle 17 ile 18 arasındaki farkla 18 ile 19 arasındaki fark arasında fark war. oyuncunun özellikleri ne kadar yüksekse 1 kademe daha artması o kadar yüksek olur. aimar bana göre muhteşem bir oyuncu değildir. ve arda nın da onuınla aynı özelliği taşıması normaldir. deco ise kanat oyuncusu olmadığı için dribling özelliği en önemli özellikleri arasında değildir. deco da ihtiyacı olan dribling yeteneğinden war. oyunda da ihtiyacı olanı wermişler. ayrıca arda nın şekline bakarsanız vucut çalımı atamayacak kadar şekilsiz garip bir fiziği war(kısacık bacaklar uzun gövde) bide ardanın iki hatta üç kişinin arasına girip topu kurtardığı çok olmuştur bunu sadece vucut çalımıyla açıklamak haksızlıktır.17 olsun ozaman.
    Bu yazdigin ozellikleri SI'in yolladigi editor'e girerek editor'un CA'yi kac olarak hesapladigina baktim. Bu yazdiklarinda Arda'nin CA 155 olmasi gerekiyor.
    türkiye liginde current ability si 150 nin üstünde olması gereken futbolcular ricardinho, arda ve appiah tır.

Ayrıca fenerin albeniliğine gelince kendinizi kezmanın yerine koyun. o parayı weren başka bir kulüp yoq sizce reddetmek kerizlik olmazmı. bir de itibarı finansla alakalandırmışsın. oyunu açtın bir sene içinde finansın feneri geçti o zaman galatasarayın itibarı feneri geçicek mi? HİÇ SANMIYORUM. ayrıca fener appiah dışında kaliteli gelecek vaadeden bir genç getirdi mi? hep kariyerini bırakıp paraya dönen futbolcular. diyeceksiniz ki galatasarayda hiçbir zaman böyle bir yabancı oyuncu almadı. fakat galatasaray kariyerini yeniden canlandırmak isteyen yaşlı ama şuanki fenerin aldıklarının kat kat üstündeki futbolcuları almıştı(aradaki çekicilik farkı). belki o zaman galatasaray da fenerbahçenin yaptığı kerizliği yapmış gibi görünüyodu fakat gerçek dünya birinciliğine ulaşıldıktan sonra belli oldu. şimdi de diyebilirsiniz ki galatasaray o zamanlar çekiciydi artık dil. şöyle düşünün fenerbahçe ve galatasaray bir oyuncunun peşinde iki tarafta aynı sözleşmeyi öneriyor(sözleşmelerde maaş kesintisinin olmayacağı garantileniyor) sizce o futbolcu avrupa şampiyonu(kırıkta olsa bir kupa war sonuçta) galatasarayı mı yoqsa avrupa da galatasarayın yaptığından daha ender bir başarıya imza atarak şamp. liginde 0 çeken fenerbahçeye mi imza atar. sol cambell fenerbahçeye neden gelmedi sanıyosunuz. ayrıca fenerbahçenin aldığı futbolcular ortada. ortega we anelka kadar kişiliksiz futbolcular almış bir takımdır fener. Bu kadar kişiliksiz futbolcuları muhteşem yetenek die takımı kurtaracak diye getirdiler ve onların fenerbahçe gibi bir takımda bir iki maç güzel oynadıktan sonra problem yaratarak huzursuzluk çıkaracaklarını düşünmediler. sonuç fenrbahçenin itibarının lekelenmesi. galatasarayda ise ribery olayı wardır. yine kişiliksiz bir futbolcu. fakat galatasaraya kurtarıcı olarak dil geleceğe yatırım olarak getirildi sonradan yıldız oldu ribery nin yıldızının parladığı takım gsdir. sözleşmenin en ufak bir açığından yararlanarak marsilyaya kaçan ki gsden büyük bir takım değil. sonuç gsnin itibarının lekelenmesi. ama avrupa şampiyonluğunu lekeleyemedi.

Arkadaşlar özür diliyorum sol cambell yazıcama ashley cole yazmışım, düzelttim. nedense ikisinin adını hep karıştırıorum.

Sayfa 6 / 8 İlkİlk ... 45678 SonSon

Mesaj Yetkileri