eger boyle abartilcaksa bu konu kapatilsin bu neya
eger boyle abartilcaksa bu konu kapatilsin bu neya
ya evet fizik olarakda bana yaklaşamaz ... bu ne ya şaka mı orda sadece cassano yoktu guily den de reyes den de iyimiş ... hay allah ligimizde neasıl bir futbolcu varmışda farkedememişiz ... hadi biz körüz neyse de avrupa nın en ünlü takımları nasıl bulamamış bu adam 25 yaşına geldi ya ....
ayrıca herkezden nasıl düşüncelerine saygı duymasını istiyorsan sende saygı duymalısın msj lar silinecek falan deme yani ....
Cassano Capello'dan önce gitti Real Madrid'e
Ben herkesin görüşüne saygı duyuyorum.
Cassano-Tuncay tartışmasını noktaladım. Ve bununla ilgili tartışma yaratacak mesajları silerim dedim..
Sende Tuncay'la ilgili görüşünü söylersin saygı duyarım... Ama sen saygı duyulacak birşey yapmıyorsun tartışmayı alevlendiriyorsun.. Ve cezası neyse alırsın..
tuncay top kapıyormu ben hiç görmedim eğer 3 kişionu ortada oynatırken bilinçsizce boşa koşmak top kapmakasa çok kapıyor tuncay.bide bi maçta tuncay'ın hangi futbolcu olduğunu ayırt edemiyorsanız kolay yolu var.topuk pası atan bi oyuncu o kesin tuncay neredeyse her maç topuk pası atmaya çalışıyor![]()
Tuncay'ın en büyük özelliği golü koklamasıdır, tam bir golcü.
Belki ceza sahasında ayağına dolanır ama yakaladığı anda çok sert vurarak inanılmaz goller atar.Kaleyi gördüğünde açıyı yakalarsa çok estetik goller atıyor.
Her oyuncu da yoktur bu özellik, topa vurmadan önce gideceği yeri kestiriyor(!) ve golü buluyor rahatlıkla.
Tekniksiz orası ayrı
çok doğru, bu yüzden iyi işler yapıyor zaten..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Kusura baymayin konu kitlitli ama bir seyi not dusmek istiyorum.
Yunanistan ve Norvec maclarini yabanci kanallardan izledim. Ardindan yabanci yayin organlarindan bu maclar ile ilgili yorumlari da dinledim ve okudum. Hemen hemen herkez'in birlestigi bir konu var.
Tuncay ve Sabri'nin ozellikle suratli olduklari icin rakibi cok rahatsiz edebilen oyuncular olduklari ve yorum yapanlarin bu iki oyuncuyu da cok begendigi. Ikisinin de teknigi cok ust duzey degil. Ikisi de inanilmaz paslar atabilen veya 5-6 oyuncuya calim atip gol atabilen oyuncular degiller.
Ancak ikisi de, iki yonlu oynayabildigi icin (yani defansif ve ofansif) cok begenilen oyuncular.
Bir Recoba defansa hic bir zaman yardim etmeyen ancak inanilmaz bir sol ayagi olan bir oyuncu. Hic bir zaman arada sirada uzaktan vurarak attigi goller disinda cok etkili olamadi. Takimimda zaten cok teknik oyuncular varsa, ben yanlarina bir tarafini yirtarak kosan bir oyuncuyu, arada sirada sut cekip inanilmaz goller atabilen bir oyuncuya tercih ederim.
Yani kisacasi CA'si daha yuksek olan oyuncu, her zaman daha yararli oyuncu olmak zorunda degil..
Ayrica Cengiz'e 100% katiliyorum... Tuncay'a orta yap desen belki 10 taneden 2 tanesi'ni tutturur mac icinde. Calim at desen, topu rakibin yanindan ileriye dogru vurup gecmek disinda Tuncay'in cok ust duzey bir dripling becerisi de yok. Top kapma teknigi desen, kaptigi toplarin cogu rakip ile bire bir mucadele ve rakip'den fizigini daha iyi kullanmasi yoluyla genelde top kapar. Sut cektirsen guzel vuruslar da yapar ama daglara taslara da vurur. Yani teknik dedigin zaman Tuncay'i standart bir oyuncu olarak gormek lazim.
Ama fizik, mucadele etme istegi, cesurlugu ve ozellikle rakip ceza sahasinda nereye kosacagini bilme konusunda Turkiye'de cok ust duzey, Avrupa icin de gayet kaliteli bir seviye'de Tuncay. Tuncay Inter gibi bir takim'a giderse her mac oynar mi? Bence oynamaz cunku Inter gibi genis kadrolu bir takim'da banko oyuncu olara gorulebilecek belki 4-5 oyuncu var. Ama kadrosunun onemli bir parcasi olur cunku rakibi rahatsiz eden hizi ve mucadele istegi, kendisini iyi pozisyona sokabilme becerisi ile beraber Tuncay'i cok yararli bir oyuncu yapan ozellikler. Bazi maclar olur Tuncay'a ihtiyac olunacagi ve oynatilacagi, bazi maclar olur Tuncay'in yararli olamayacagi. Emre nasil Inter'de sadece bazi maclarda oynadiysa, Tuncay'da buna benzer bir sekilde kadro'da bazi rakiplere karsi yararli olan oyuncu olur.
Cassano harika bir teknigi olan, hizli, ancak vurdumduymaz bir oyuncu. Biraz Recoba gibi.. Ancak Cassano ile Tuncay'i karsilastirirsan Cassano daha iyi bir oyuncudur ama Tuncay daha yararli bir oyuncudur. Cunku Tuncay'in mucadeleciligi rakibi hataya zorlar. Cassano rakibi hataya zorlamadan iyi teknigi ile rakibi alt edebilecek bir oyuncu.
Giuly hem mucadeleci, hem suratli hem de teknigi iyi olan bir oyuncu. Giuly hem rakibi hataya zorlayabilir, hem de teknigi ve hizi sayesinde rakibin hatasi olmadan alt edebilien bir oyuncu. Yani Giuly hem yararli, hem de kaliteli bir oyuncu..
Oyuncu kalitesi ile yararliligini karistirmamak lazim. Bir oyuncu sadece mucadelecilikle iyi bir futbolcu olmaz, ama yararli bir oyuncu olur.
Iyi teknigi olan, tekniginin yaninda iyi fiziksel ozellikleri olan bir oyuncu iyi bir oyuncudur ama mucadeleciligi eksikse, her zaman yararli bir oyuncu olmaz.