Yapılanlar yanlıştı ama bu olayların olmasına sebep verenlerde taşın altına ellerini soksunlar
Galatasaray
Fenerbahçe
Berabere
Yapılanlar yanlıştı ama bu olayların olmasına sebep verenlerde taşın altına ellerini soksunlar
Tebrik ediyorum sonunda bir Galatasataray taraftarı;tanlış olduğunu bildiği halde,Siz de yaptınız demeyi bırakarak yapılanlar yanlıştı dedi.
Mehmet yapma Allah aşkına bu olay tüm ülkenin olayıdır zihniyetler aynı ayrıca Gs taraftarları bunları ilk yarıdaki maçtan etkilenerek yaptı bunu sadece Gs taraftarına mal etmek çok yanlış
Bu ülkede spor kavramı tamamen değişmiş durumda insanlar karşı takımdan olana zarar vermeyi normal karşılıyor sonuçta hepimiz bu ülkenin insanlarıyız bu düşmanlık niye?
Ülkede zihniyetin çok değiştiği aşikar az önce Şenes Erzik biz eskiden maçları Dolmabahçe'de seyretmeye giderdik 3 takımın taraftarları yan yana otururlardı diyor dahası ne?
Ayrıca olayların buraya kadar gelmesinde medya ve yöneticilerinde çok payı olduğunu düşünüyorum resmen taraftarları kışkırtıyorlar...
So what?
Saike
Arkadaşım ağzına sağlık.Bende izledim dediklerini ve sana aynen katılıyorum
bende gerek ilk yarıdaki maçta gerekse bu maçta yapılanların yöneticiler ve medya tarafından yapılan kışkırtmalar sonucu olduğunu düşünüyorum.
Gazeteler haftalarca alkışlancak mı yazdı,?İnsanlarda haklı olarak kışkırtıldı.Herkes biliyordu Türkiye buna hazır değildi...Takım kim olursa olsun..
Ama rant kavgaları uğruna bu ülke insanlarını birbirlerini düşürdüler,yazık gerçekten yazık.Bir görüntü verildi bir kaç ay önce Ntv'de galatasaray taraftarları ile fenerbahçe taraftarları mecidiyeköy yanyana maça gidiyorlar.Hepsinin üzerlerinde kendi takım formaları.Ve en ufak bir sataşma,polis kordonu yok.
Olayi bu hale getirenler yönetimler ve medyadir! Yönetim ve medya taraftarlari yeteri kadar tahrik etti.Ve sonucunda bu olaylar gerceklesti.
Iki kulübü de bu hallere getirenler yönetimlerdir!
Ülkemizde zatan adam akıllı yöneticilik modeli yok mesela bizde resmen Futbol Şube sorumluluğu Celal Kolat tarafından satın alınıldı
Yöneticiler maalesef profesyonel insanlardan oluşmuyor bu ülkede yöneticilik kavramı maçlardan sonra açıklama yapan insan gibi düşünülüyor
Mesela Chelsea'de Abramoviç geldiğinde yaptığı transferleden biride Peter Kenyon'du gerisini düşünün artık...
So what?
Saike
Suçlu basındır.Chelsea-Man Utd maçını göstererek yok alkışlanacak mı diye günlerce konuştukları içindir.
Suçlu basındır.Bayrak dikilecek mi diye günlerce konuştular.
Suçlu Fb yönetimidir.Son yıllarda her şeyi hakemlere federasyona mal etmeleri,laga luga yapmalarıdır.Yok alkışlasalar ne olacakmış.Oldu sen git İngiltere'de oyna
Suçlu Fb taraftarıdır.Kadıköyde ki maçta sidik torbaları koymalarıdır.
Suçlu Gs yönetimidir.Aziz Yıldırım'ın o tavırlarına rağmen uzun süre Aziz Yıldırım'a tavır almadılar.Daha da cabası.
En son suçlu Gs taraftarıdır.Her şey üstlerine üstlerine geldi.Artık dayanamadılar patladılar
Kadiköydekı maçta o olaylar olmasaydı dün hiç birşey olmayacaktı
Yönetimler profosyonel adamlar uzun süre daha olamayacaktır.Bizim yönetimimiz görev başında iş yapmayı öğrendiler.Bu böyle değil önceden öğrenilmeliydi.
Aynen budur.Ama dediğim gibi galatasaray yönetiminin bir suçu daha varki bu olayları çok rahat engellebileceği halde engellemesidir.Ayrıca Aziz Yıldırım'a tavır almamak çok doğru,saygılı bir davranıştır.Fenerbahçe o adamın değildir,olmayacaktır.Kişilerle işi olmadıklarını gösterdi Galatasaray Yönetimi.
Fenerbahçe'mi tebrik ediyorum ayrıca GS'lı FUTBOLCULARIDA tebrik ediyorum...
Fenerbahçeyi tebrik ediyorum.Fakat;maç esnasında çıkan olaylar son derece yanlış ve üzücüydü.Umarım bir daha türk futbolunda böyle çirkin olaylar yaşanmaz.
Adnan Polat bile 5 maç verseler bile az diyorsa demekki ortada gerçekten büyük olaylar var.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
8-9 maç kapanabilir
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde başlayan ve maç sonuna kadar dinmeyen şiddet Sarı-Kırmızılı takımın canını yakacak. Tribünlerde yaşananlar, koltukların sökülüp sahaya atılması, bazı taraftarların tribünleri ateşe vermesi, sahaya atılan çok sayıda pet şişe nedeniyle Galatasaray yarın disiplin kuruluna sevkedilecek.
Çıkan olayların sarı kırmızılı kulübe pahalıya patlaması kaçınılmaz görünürken, yeni sezonda Ali Sami Yen'de oynanacak ilk maçların, yani 8-9 maçın seyircisiz olması bile bekleniyor ve yüklü bir para cezası kapıda.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) eski üyesi DHA'ya yaptığı açıklamada; "Ucu açık olmak üzere en az 5 maç ceza verilmesi lazım. Normal şartlarda şu görüntülerle Galatasaray'ın önümüzdeki sezonun ilk yarı boyunca evinde oynayacağı maçlar kapanmalı. Daha önce hiç böyle bir olay yaşanmadı. Çok vahim bir durum. Üzülerek izledik. Ağır ceza verilmeli. Çünkü bu bir emsal teşkil eder. Daha önce hiç örneği yok. Bunun önünü tıkamak lazım. Organize yapılmış olaylar. Bu kadar pet şişe suyun bir araya gelmesi bunu gösteriyor. Maçın hakeminin normal şartlarda içeri girip çıktıktan sonra devam eden olaylar nedeniyle maçı tatil etmesi gerekirdi. Ayrıca; yöneticilere de hafta içinde verdiği demeçlerden dolayı ağır para cezaları kesilmeli ki bu tür olaylar bir daha olmasın. Ortamı kışkırtmaya hiç hakları yok" diye konuştu.
Edinilen bir bilgiye göre ise; tribünde yaşanan olaylar incelendikten sonra en az 4 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılması beklenen Galatasaray'ın, çirkin ve kötü tezahürat nedeni ile ayrıca 1 maç daha seyircisiz oynama cezası alacağı bildirildi. Bunun yanı sıra Galatasaray'ın toplamda en az 200 bin YTL para cezasına çarptırılacağı da belirtildi.
20.05.2007
Kaynak : DHA
Zorunlu Açıklama
Bugün yazılı basında Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat ve Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dedehayır'ın dün akşam oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı sonrasında medya mensuplarına yaptıkları değerlendirmede ''Bu rezilliğe 5 maç ceza verseler bile az'' dediği iddia edilmiştir.
Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat karşılaşma sonrasında yaptığı değerlendirmede yaşananları kınamış ve tribünlerde meydana gelen olayların kulübümüze yakışmadığını ifade etmiştir. Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat ve Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dedehayır'ın açıklamalarında "Bu rezilliğe 5 maç ceza verseler bile az" ifadesinin yer almadığını spor kamuoyunun bilgisine ve dikkatine sunarız.
Galatasaray Spor Kulübü
İletişim Koordinatörlüğü
nerdeyse bütün Gs li arkadaşlar aynı şeyi tekrarlamş... orda oldu diye oldu vs... kimsenin bunu savuncağını düşünemiyorum... düşünmek istemiyorum... o övülen chelsea nin yaptığı hareketi herkes Gs den bekledi ortamı en çok geren buydu ama 2 sene önce chelsea şampiyon olup old traford a gittiğinde hatırlayanınız varmı bilemem ama man utd lı futbolcularda chelsea yi alkışlamıştır... kötü şeyleri örnek alıp herşeye intikam gözüyle bakılcana iyi şeyleri örnek alıp bi yerden başlanması lazımdı... bu Gs taraftarlarının eline geçti ama onlar kötü olanı seçti... bu olaylar tamamen futboldan anlamayan yöneticilerin suçudur. taraftarları alkışlamaya yöneltçeklerine ortamı hp gerdiler.dediğim gbi bu intikam düşüncesi kalkmadığı sürece bu olaylar bitmes ve yarışmaya çalıştığımız avrupa da anca böyle olaylarla gündeme geliriz...
5 maç versler bile aynı fenerbahcede olduğu gibi cezalar indirmeli
neye göre kötü olanı seçti ....
Söz Avrupalıdan açılmışken.....yıllar önce Belçikadaki heysel faciasını hatırlarsınız Liverpool-Juventus Avrupa Kupa finali yaklaşık 50 taraftar ölmüştü.....üst medeniyeti temsil eden Avrupalılar bununla kalmadı 1998 Dünya kupasında Alman taraftarlar bir Fransız polisini öldürdüler........
Verdiğim örnekler dünkü olayları örtbas etmek için değil.....onlar zamanında yasalar çıkarıp önlemler aldılar bu yasaları harfiyen uygulanması için takipcisi oldular.....onlar hiç bir zaman eyyamcı Medya maymunlarına boyun eğmediler yada cüzdanı kabarık olan yöneticilere güzel görünmek için komik kararlar vermediler.....Bence asıl dikkat edilmesi gereken konu bu!!! ...
Eğer Kötüyü örnek alsaydık bunlarıda yapardık .... Biz kötüyü örnek almadık ...
Sadece bize her maç yapılan olayların verilmeyen cezasının hesabını sorduk ... Bu kadar basittir ... Kimse bu olayları savunmuyor ama ceza sisteminin yöneticilere göre verildiği bir sistemde taraftar devreye girer ... (bakın galatasaray taraftarı demiyorum taraftar diyorum)!!!!
Çok ilginç yazılar yazılmış burda resmen Galatasaray taraftarı suçsuz diyenler olmuş olayı Kadıköyde yaşananlara bağlamışlar Kadıköy'de maç durdu mu?Hayır.Bu tamamen Galatasaray yönetiminin taraftarlarını memnun edememesi ve Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu hazmedemiyişinin getirdiği etkilerdir.Kendinizi kandırmayın Gs taraftarı TÜrk futboluna büyük bir kara leke sürdünüzü yıllar sonra bu Fb taraftarıda yaptı diye hatırlanmayacak.
Tribün'ün yaptığı baya ayıptı ya..Bu ayıblarından dolayı tebrik ederim şampiyon bir takımı stadlarında baya süper ağırladılar...
Fenerbehçemi tebrik ederim yine her zamanki gibi galibiyet aldılar..
Ay Lav yu Aziz Yıldırım..![]()
Hakettiğini aldı? Önder neyi haketti acaba? Orada Arda da vardı, ya Arda'nın kafasına gelse, sakatlansa ne olacak? O sular ona da geldi, Arda neyi hakediyor da o suları yiyor veya Orhan veya Cihan?
Bir Kadıköy'dür tutturmuşsunuz, orada yapılanlar doğru demedim hiçbir zaman ve oradaki olaylara da aynı tepkiyi gösterdim. Ama dün gece yapılanlar kat kat fazlaydı. Maç durdu daha ne olsun?
Ben GS'li arkadaşlardan yapılanlar çok çirkin, keşke yapılmasaydı, Galatasaray'a yakışmadı ve maçı kaybetmemizi sağladı, kısacasaı Galatasaray'a zarar verdi gibi yorumlar beklerken yok önceden orda şu olmuştu, yok hakettiler...
Kadıköy'de atılanlar Gerets'e, Mondragon'a isabet etmişti, bu maçta sahada bir sürü taş vardı, kırılmış koltuklar, isabet etmeyince olay sayılmıyor mu? O taşın birisi gelse insanı sakat bırakır, kırık koltuk bir yerlerini kesebilir, ama isabet etmedi o zaman önemli değil mi diyeceğiz?
Şimdi ben çıkıp seneye görürsünüz, bu yapılanların hesabı sorulacak, bekleyin, intikam alınacak gibi şeyler yazıp, önümüzdeki sene oynanacak maç için organizasyonlara girsem, o maçta içeriye her türlü zarar verecek madde sokup maçta bir güzel bunları atsam iyi mi olacak?
Sizin yaptığınıza karşı gibi savunmaya geçmek siz de bize karşı yapabilirsiniz demek bir anlamda.
İnşallah Fenerbahçe taraftarı önümüzdeki sezon oynanacak maç için bu maçta yapılan organizasyonlar yapmaz, bu şekilde kin besleyip maçı beklemez, insanlıktan çıkıp bu tür hareketler yapmaz. Adamlığı, insanlığı, taraftarlığı o maçta herkese gösterir. Sen yaptın ben de yaparımla bu işler son bulmaz. İnşallah bu işlerin düzelmesi için de Fenerbahçe taraftarı birşeyler yapar ve bu olaylara bırakın karşılık vermeyi, en ufak bir zarar vermeyi düşünmez ve dün o kendini insan sanan taraftarlarda utanma duygusu varsa utanmalarını sağlar. İnşallah diyorum ama durup düşününce sadece hayalden öteye gidemeyecek bir düşünce olduğunu anlıyorum, inşallah hayallerle kalmaz, yanılırım da bu şiddet biter.
Konuya gelirsek, sen yaptın, yok önce sen yaptın, yok yok sen gibi tartışmalarla sürecekse hiç açık kalmasın. Konuyu açıyorum, tartışma devam ederse konu bir daha açılmamak üzere kapanır ve tartışmayı sürdürenler cezalandırılır, bilginize...
"YÜCE ATATÜRK"
Acaba gecen sene Türkiye kupasında Asy de olaylar cıkmasa bunlar olcakmıydı.Gecen seneyide hatırlayın herseyı baslangıcı gecen seneden ibaret![]()
Ben de geçen sene kupa rövanşındaki olaylar diyeyim o zaman, bu böyle uzar gider. Demek istediğim biri dur demek zorunda. Dün yapılanların intikamıyla gelecek sene oynanacak maçı beklemek sence çok mu iyi?
Dün GS taraftarına hiçbir olay çıkarmayarak bu olayları bitirme şansı geçmişti olmadı, seneye inşallah FB stadında olmaz diyorum, bir taraf artık vazgeçer.(Sadece diyorum olacağına pek inanmıyorum, hatta artarak devam edeceğini düşünüyorum)
"YÜCE ATATÜRK"
ben onu burdan çok önceki mesajımda demiştim. yani bizim istediğimiz, madem bu olaylar orada da oluyordu, neden fb taraftarı ve yönetimi aynı duyarlılığı göstermedi. mondragonun, geretsin kafası yarıldığında vs. vs. vs.
yapılanları hiçbirimiz onaylamıyoruz, çok suçlu var. işi düzeltecek kimse de yok. böyle gider.