-
02.Ağustos.2006, 16:10
Bursaspor Mbesuma´yı Transfer Etti
Bursaspor uzun zamandır devam eden golcü arayışını Zamibaylı oyuncu Collins Mbesuma´yı transfer ederek çözdü. Premier Lig´den gelen oyuncu 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Vakıfköy Orhan Özselek Sosyal Tesisleri`nde düzenlenen imza töreninde konuşan Bursaspor başkanı Ali Karasu, transferde çok hassas davrandıklarını ve kulübün çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.
Şu ana dek 3`ü yabancı 4 oyuncu transfer ettiklerini hatırlatan Ali Karasu, şunları kaydetti:
"Bursaspor`un geleceği açısından çok iyi 4 futbolcu aldık. Transfer görüşmelerinde gerek futbolcularla, gerekse menajerleriyle sıkı pazarlıklar yaptık. Pazarlıklar sonucu istediğimiz oyuncuları maliyetinin 3`te 1`i fiyatına renklerimize kattık. Bursaspor`u 1 milyon doların üzerinde kara geçirdik. Yarın bir oyuncu daha transfer edebiliriz. Cumartesi gününe kadar transferi bitirmek istiyoruz. Gerekli tüm mevkilere oyuncu alınacak. Herhangi bir sorunumuz yok."
Karasu, Galatasaraylı Emre Aşık ve Cihan Haspolatlı ile ilgili soruya ise, "Listemizdeki Galatasaraylı oyuncularla yüzde 90 oranında anlaşma yaptık. Yarın teknik direktörümüz Bülent Korkmaz ile görüşeceğiz. Vereceği rapor doğrultusunda hangisini isterse kadromuza katacağız" yanıtını verdi.
Teknik asbaşkan ve basın sözcüsü Ekrem Senal da Bursaspor`un geleceğine yatırım yaptıklarını, 23 yaşındaki Mbesuma`nın, Afrika`nın en golcü futbolcusu seçildiğini anlattı.
Mbesuma da Bursaspor`da geldiği için çok mutlu olduğunu bildirdi. Bursa ve Bursaspor hakkında internet üzerinden bilgiler aldığını anlatan Mbesuma, "Öncelikle çok ateşli taraftarlarının olduğunu öğrendim. Bu benim için avantaj. Transfer bitti, şimdi futbol zamanı. Bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim" dedi.
Mbesuma, nasıl bir oyuncu olduğu yönündeki soruya, "Bekleyin ve görün!" yanıtını verdi.
Konuşmaların ardından Mbesuma, 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı.
03.02.1984 doğumlu Mbesuma, Güney Afrika takımlarından Kaizer Chiefs`de 44 maçta 37 gole imza attı. Daha sonra İngiliz Kulübü Porsmouth`a transfer oldu. Sezonun ilk yarısında 8 gole imza atan Mbesuma sezonun ikinci yarısında Portekiz`in Marituma takımında 9 gol attı
Mesaj Yetkileri