Quote Originally Posted by Omerdinho View Post
Bana sorarsan oynar, oynayanlarla kiyaslama olayini ben bir türlü anlamiyorum iste, neden sürekli baska oyuncularla kiyaslanarak giriliyor özellikler? Lig A da finishing'i 14 olmasi normal cünkü Lig A bir BundesLiga 2 olamaz, bir Ligue 2 olamaz... Ayrica Roberto Carlos'un su anki hizi 17 Dani Alves'in hizi 19 diye roberto'nun hizini düsürecekmisiniz? , Allah bilir 2008'de Kezman'in özellikleride düsürülür gecen sezon 9 gol atti diye bitircilik 14 felan yapilirsa hic sasirmam.
Baska oyuncularla kiyaslamadan baska nasil yapilabilir bu is? Kafadan atarak mi? Ornegin adrese teslim ortalar yapabilen Beckham'in Crossing 19, cok iyi orta yapan Damien Duff'un Crossing 17, iyi orta yapan Pavel Nedved'in crossing 15, ortalari oldukca iyi olan Zabrotta'nin crossing 13, ortalari pek iyi olmayan Pierre Wome'nin 11. Bu durumda kendi kendimize sormamiz lazim. Degerlendirmeye calistigimiz oyuncu, orta yapma konusunda bu oyunculardan hangisi ile kiyaslanabilir. Ona gore de crossing degeri zatan kendiliginden ortaya cikar.

Turkiye'nin en iyi orta yapan oyuncusu otomatik olarak 20 almaz, veya Turkiye'nin en hizli oyuncusu otomatik olarak 19 almaz. FM oyununda 20 degeri, bu ozellik konusunda oyuncu tum zamanlarin en iyisi demektir. Turkiye'de hangi oyuncu, hangi konuda tum zamanlarin en iyisi? 16-19 bu ozellik dunya capinda demektir. 13-15 Premier lig'in ortalama oyuncusu demektir. 10-12 Turkiye super liginin ortalama oyuncusu demektir.

Diyorum size, Aurelio'nun nasil olmasi gerektigini Editor ile yapip bir ekran goruntusu yollayin, sonra tartisalim uzun boylu. Ancak bu sekilde yararli bir gous belirtmis olursunuz. Bizler de size ne acidan abarttiginizi, karsilastirma yolu ile gostermis oluruz.