Ozel yetenek (flair) CA'ya bagli bir ozellik degil ve CA puanina dahil edilmeyen bir ozellik.
Arda'nin kararlarina ve yaraticiligina gelince. Kac defa Arda'yi pasi erken aktarmak yerine calima girerken ve ceza sahasi icinde kalabaligin icine girip kayboldugunu gorduk? Yaraticilik olarak 18-20 verilecek oyuncu dedin mi ben 55-60 metre otede bosa kacan adami gorebilmeyi anlarim. Pas becerisi de yeterli ise o pasi hemen aktarir oyuncu. Mesela bir Pirlo bu tip bir oyuncudur ve bu nedenle de benim cok begendigim bir oyuncudur. Oyunda da yaraticilik bir oyuncunun sahayi ne kadar genis gorebildigidir.
Ayrica benim daha once Arda hakkinda yazdiklarim 16 ve ustu ozellikler ile ilgili idi. Arda'nin kararlari 16 olamaz cunku yetenegini hemen hemen hep en dogru sekilde kullanan bir oyuncu degil. 11-12 seviyesi cok daha mantikli bir seviye.
Flair konusunda ise bence 17 yeterli Arda icin.
Arda'nin kendisine gelen paslari cok iyi kontrol ettigini dusunmuyorum acikcasi. Ozellikle kontrol etmeye calisirken zaman zaman ayagindan actigini da gozlemlemek mumkun. Tabii bir Cihan veya Song degil ama 15'de biraz yuksek geldi.Birleştirilen Mesaj:
bana göre arda;
bitiricilik10
ilk temas 15 (top kontrol yeteneğibe dikat edin iyi olduğunu göreceksiniz)
Neden?kafa 8
Penalti vurus teknigi baska sey, soguk kanlilik baska sey. Penalti ozelligi, penalti noktasindan bitirici vurus tekginigi belirleyen ozelliktir. Arda'yi henus pek penalti kullanirken gozlemlemedigimiz goz onunde tutulursa ne cok yuksek, ne de cok dusuk olmasi dogru olmaz.korner 12
markaj1
orta yapma 10
pas12
penaltı12 (soğukkanlı olduğu için iyi atacağını düşünüyorum)
Arda'nin defansif mudahale teknigi esasinda oldukca iyi, faul yapmadan, tereyagdan kil ceker gibi top kaptigini gormek de mumkun. 7 bence biraz zayif kalir.teknik17
top kapma 7
Nedenini biraz acabilirmisin? Mesela pek top suremeyen Klose ile benzer seviyede mi Arda? Veya Luca Toni'den daha mi zayif topla hareketliligi? Chivu ile ayni seviyede mi? Dripling becerisi Del Piero'ya mi daha yakin (15) yoksa Jonathan Zebina'ya mi (12)?top sürme13
Bu topsuz alan'in 4 olmasini hic anlayamadim. Arda yani pas almak icin kendisini bosa kacirmiyor mu?uzun şut 10
uzun taç3
çalışma oranı 11
cesaret 10
ekip çalışması 10
kararlar 13
kararlılık 11
konsantrasyon11
önceden sezme 10
özel yetenek 18
pozisyon alma 8
saldırganlık 7
saoğukkanlılık 17
söz geçirme 5
topsuz alan 4
Cevikligi 6 olan bir oyuncu, topla hareket halinde iken yon degistiremez. Arda topla hareket halinde iken yon degistiremeyen bir oyuncu mu? Bence tam tersi de.yaratıcılık 16
ceviklik 6
Denge = 14?, Guc = 12? Yani Messi'den daha dengeli ve Messi'den daha kuvvetli mi gercekten? Biraz daha gozden gecirmek mi lazim acaba bu dusunceyi?dayanıklılık12
denge 14
güç12
Neden? Mesela bir Fabio Grosso cok hizli olmayan bir bektir. Onun hizi ve hizlanmasi 14 ve 16. Kim Kallstrom oldukca hantal bir ofansif orta saha oyuncusudur. Hiz ve hizlanma 11 ve 15. Milan'a transfer olan hantal defansif orta saha oyuncusu Emerson'un hiz ve hizlanma 8'dir. 38 yasindaki Maldini'nin hiz ve hizlanma 11 ve 10. Yine pek de hizli olmayan Pirlo'nun hiz ve hizlanma 11 ve 12. Yani 7/7 vermek bu durumda ne kadar mantikli? Arda'nin hizi Figo'yu'da mi hayatta gecemez (13/13)?hız 7
hızlanma 7
sağlık 13
sıçrama 8

Alıntılı Yanıtla