1 ile 30 arası toplam 379 sonuç

Konu: [TSL]Galatasaray Araştırması 2007

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Farkli fikirlere saygim yok degil. Tabii ki var. Ozelliklerin anlamlarini bilen, mac motoruna nasil etki ettigini gozlemlemek icin zaman harcayan kisilerin fikirlerine neden saygim olmasin ki? Sonucta ben de kendi dusuncemi yaziyorum. Benim dusuncem kanun degil bir seyi yanlis dusundugume ikna olursam da fikirim gayet cabuk da degisir.
    Şimdi burada ne demek istiyorsun ben bu kişiler arasındamıyım, yoksa sen bunları bilmiyorsun demek amacındamısın?

Beyler öncelikle eleştirme veya olumsuz düşüncelerinizi belirtmek hususunda böylesine laf sokmak çabasına girmeyin boş yere. daha anlaşabileceğimiz dilden konuşalım
    MESELA sen oyuncu özelliklerinin maç motoruna nasıl yansıyacağından hebersizsin yanlış bildiğin birşey için senden mi akıl alıcaz desen alınmam. neden alınayım ki. gereksiz yere böyle insanı yoran okuyanı yarı kibar yarı laf sokma amacı güden sözlere ne gerek var ne söylemek istersen yazın burda gönül rahatlığıyla istersen küfür et zaten sanal alemdeyiz nede olsa yüz yüze görüşemiyoruz kiminleri özelden mesaj atıyor çok erkekçe(herkeze hodri meydan klavyeden özelden laf atmayın hatalıysam yüz yüze görüşelim) kimiside laf sokayım derken boş yere yoruluyor ortasını bulalım ve daha sade konuşmaya dikkat edelim. daha rahat analaşacağımızı düşünüyorum
    PERPUTEA sana karşı saygım var ama senin kabullenmeme konusunda zaafın var ergün penbenin bile amc olduğunu savunabilecek kadar zaafın var alexin uzun şut attığını söylediğin bir iddan var şimdi lincoln üün ki muhtemelen 17 olacak alexte 16 olursa ayıp olmazmı allah aşkına ben alexten 3 senedir bir kere görmediğim o golleri (frikik hariç) lincoln den 2 maçta 2 kez gördüm
    Son olarak bir gözlemim ise siz c.a veya p.a değerleri yüzünden zaten kimseye 17 üzerinde değer veremiyorsunuz diğer özelliklere gelincede kendi kafanıza göre yorumluyor ona hitaben diyorsunuz arda arada kendini kurtarıyor topsuz alandan 4 olmaz 12 olur vs arda çevik olmazmı bak topla nasıl dönüyor 12-13 olur sonra bir bakıyoruz adamın bütün özellikleri 12 17 aralığında
    KLASİK TÜRK MANTIĞI HERHALDE NE İŞ OLSA YAPARIM ABİ HİÇ BİR İŞİDE ADAM AKILLI YAPAMAM O AYRI KONU 17Yİ GEÇMEZ

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Şimdi burada ne demek istiyorsun ben bu kişiler arasındamıyım, yoksa sen bunları bilmiyorsun demek amacındamısın?

Beyler öncelikle eleştirme veya olumsuz düşüncelerinizi belirtmek hususunda böylesine laf sokmak çabasına girmeyin boş yere. daha anlaşabileceğimiz dilden konuşalım
    MESELA sen oyuncu özelliklerinin maç motoruna nasıl yansıyacağından hebersizsin yanlış bildiğin birşey için senden mi akıl alıcaz desen alınmam. neden alınayım ki. gereksiz yere böyle insanı yoran okuyanı yarı kibar yarı laf sokma amacı güden sözlere ne gerek var ne söylemek istersen yazın burda gönül rahatlığıyla istersen küfür et zaten sanal alemdeyiz nede olsa yüz yüze görüşemiyoruz kiminleri özelden mesaj atıyor çok erkekçe(herkeze hodri meydan klavyeden özelden laf atmayın hatalıysam yüz yüze görüşelim) kimiside laf sokayım derken boş yere yoruluyor ortasını bulalım ve daha sade konuşmaya dikkat edelim. daha rahat analaşacağımızı düşünüyorum
    Sozu ortaya yazdim. Neden ustune alindigini da anlamadim. Ama tabii bir gercek var ki, ozellikleri farkli yorumlama konusunda mesaji sen yazmistin ancak ozelliklerin ne oldugunun tam olarak bilinmesi icin bu bolumde oturup yazdim ki herkez okuyup saglikli yorumlar yazabilsin. Hic kimseyi elestirme gibi bir niyetim de yok. Ama gercekten bir sekilde katkida bulunacak yorumlar yapmak icin bu ozelliklerin tam anlamlarini cok iyi bilmek gerekiyor.

PERPUTEA sana karşı saygım var ama senin kabullenmeme konusunda zaafın var ergün penbenin bile amc olduğunu savunabilecek kadar zaafın
    Ergun'un AMC oldugunu mu savunmusum? O yuzden mi ML = 20, MC = 15, DM = 10, WBL = 10, DL = 15 olarak degerlendirmisim kendisini?

Ergun'un zaman zaman AML gibi oynadigi da olmustur. Bu nedenle oyunda AMLC gibi gorundugu de olmus olabilir. Oyun da bunu eklemis olabilir cunku AMC ve AML ozellikleri su anda sifir ve oyun zaman zaman bu pozisyonlara 14 ustu degerler verebiliyor kendi kendine. Ancak Ergun'e AMC ozelligi vermis olsam bile, bu 7-8 seviyesinin ustune cikmazdi. Yani o pozisyonda gerektiginde oynar ve kotu de oynamaz ama cok ustun bir performans da gostermez.

var alexin uzun şut attığını söylediğin bir iddan var şimdi lincoln üün ki muhtemelen 17 olacak alexte 16 olursa ayıp olmazmı allah aşkına ben alexten 3 senedir bir kere görmediğim o golleri (frikik hariç) lincoln den 2 maçta 2 kez gördüm
    Alex'i Cruzeiro'da izledin mi hic? Ya peki ilk geldigi seneyi hatirliyormusun? Uzaktan sutlarla (ozellikle asirtma) goller atabildigini hatirliyormusun? Simdi oynanan bakarak'da Alex'in bu sutlarina izin vermemek icin rakiplerin hep onunu kapattigini, o sutu atma firsati artik vermedigini de biliyorsundur herhalde bu durumda. Kezman'da uzaktan iyi sutlar vurabilen bir oyuncu, ama artik neden oyle goller atamiyor hic? Bu ozelligi kayboldugu icin mi, yoksa rakibin bu sutlara izin vermemesinden dolayi mi? 6 ay icinde Lincoln'u de taniyinca rakip takim hocalari acaba bu tip firsatlari Lincoln yakalayabilecek mi? Alex genelde ne zaman ceza yayinin hemen disinda topu alsa birisi hemen ustune cullaniyor. Alex'de fiziksel yetersizligi nedeniyle rakibi ekarte edip uzaktan sut atamiyor. Bu durumda Alex'in uzaktan gol atamamasi, uzaktan sutlarinin zayif oldugunu mu gosterir yoksa uzaktan sut vurabilecek sansi bulamadigini/yaratamadigini mi gosterir? Bakin, sadece mantik yurutuyorum. Bir oyuncu uzaktan sutlar ile gol atabilmesi icin sadece uzaktan iyi topa vurmasi yeterli degildir. Sabri uzaktan toplara sert vurur ama vucudunun dengesini ayarlayamaz vururken ve cok zaman daglara taslara vurur. Lincoln'un ise uzaktan sutlarda bitirici vuruslari var ama esas onemli olan vurusu yapmadan once onunu acabilmesi. 6 ay sonra defans oyunculari ve orta saha oyunculari Lincoln'un oyun stilini cozunce, onu durdurmalari kolaylasacaktir. O zaman da Lincoln'un farkli seyleri denemesi gerekecektir ki uzaktan sut atabilmek icin o bos alani bulabilsin.

Son olarak bir gözlemim ise siz c.a veya p.a değerleri yüzünden zaten kimseye 17 üzerinde değer veremiyorsunuz diğer özelliklere gelincede kendi kafanıza göre yorumluyor ona hitaben diyorsunuz arda arada kendini kurtarıyor topsuz alandan 4 olmaz 12 olur vs arda çevik olmazmı bak topla nasıl dönüyor 12-13 olur sonra bir bakıyoruz adamın bütün özellikleri 12 17 aralığında
    Vermiyorsunuz degil, veremiyorsunuz olmasi gerekirdi. Mesela bir oyuncunun onemli bir ozelligine 17-18 verip, bu oyuncunun CA'si 120-130 civarinda ise, oyun otomatik olarak bu ozelligi dusuruyor. Tek sansiniz diger onemli ozellikleri cok zayif yapmak. Mesela, diyelim ki bir santrafor oyuncusu var elimizde. Kafa, bitiricilik ve ziplama ozelliklerinin CA uzerinde onemi de ayni. Oyuncunun CA'da 120. Yani ozelliklerin ortalamasi 12 civarinda olmak zorunda.

Yine diyelim ki adam oldukca uzun boylu, 1.85 boyunda ve cok iyi de zipliyor. Diyelim Jumping'e 17 verdik. Kafa vuruslarini da oldukca iyi yapiyor. Diyelim ki 13 verdik. Bu demek ki 3 x 12 = 36 toplam puanin, 17 + 13 = 30'i oyuncunun ziplama ve kafa ozelliklerine gitti. Bu da demek ki bitiricilik icin elde kaliyor 6 puan ki ortalama olarak oyuncunun ozellikleri 12'de kalsin. Ama adamin bitiriciligi de gayet iyi. En azindan bir 6'yi hak etmiyor. (Ornek esasinda isin cok basitlestirilmis hali)

Bu durumda ya adamin diger ozelliklerini bir miktar indirerek bitiriciligi olmasi gereken seviyeye yaklastirmak zorunda kaliyorsun. Bir baska ihtimal ise CA'yi yukselmek ve bu sayede bitiriciligin daha ust seviyeye cikmasina izin vermek. Bu da her zaman mumkun olan bir durum degil.

KLASİK TÜRK MANTIĞI HERHALDE NE İŞ OLSA YAPARIM ABİ HİÇ BİR İŞİDE ADAM AKILLI YAPAMAM O AYRI KONU 17Yİ GEÇMEZ
    Bu tip oyuncular da var ama her oyuncu icin bu soylenemez. Turk oyuncularda ozellikle zihinsel ozelliklerin bir cogunun zayif oldugunu gozlemlemek mumkun. Konsantrasyon, kararlar, soguk kanlilik ve onsezi ozellikle.

Konsantrasyonu dusuk olan oyuncu macin her dakikasinda maca asilmaz, macin her dakikasinda hunerlerini gosteremez.

Kararlar'i dusuk olan oyuncu zaman zaman cok yanlis kararlar vererek, yanlis paslar deneyerek iyi olan teknigini tam kullanamaz. Ornegin bir oyunu cok iyi pas verir ama kararlar'i dusuktur. Bu cok iyi pas veren oyuncu yine de kararlar'i dusuk oldugu icin kendi ceza sahasina dogru pas verebilir ileriye vurmak yerine.

Soguk kanlilgigi dusuk olan oyuncu ofansif pozisyona girdiginde na yapacagini kestiremez, dizleri baglanir. Iyi bir bitirici olsa da topu ya disariya atar, ya da kaleciye nisanlar. Defansta soguk kanli olmayan oyuncu ayaginda top ile baski yedigi zaman hemen topu ayagindan cikartmak ister. Eger iyi kararlar verebiliyorsa kendinden olabildigince uzaklastirir. Iyi kararlar veremiyorsa da yanlis takim arkadasina pas cikartmayi deneyebilir.

Onsezileri kuvvetli olmayan oyuncular, rakibin veya takim arkadasinin ne zaman ne yapacagini kestiremeyebilir, kestiremedigi icin de yanlis yere pas atar. Mesela kanat oyuncusu, forvetin arka direge yonelecegini dusunur ve arka direge ortalar ama forvet on direge gider. Veya defans oyuncusu markaj altindaki oyuncuya verilen pasi yeterince once sezemez ve rakibinin kolay topu almasina izin verir.

Futbolumuzun da eksigi zaten oyunun bu zihinsel yonu ve biz de genelde bunu oyuna yansitmaya calisiyoruz. Hatta ozellikle dikkat edersen bir cok oyuncunun bu zihinsel ozellikleri en fazla 10-11 seviyesinde oluyor. Bazi oyuncular icin bu ozellikler fazla yuksek tutulmus olabilir mi? Tabii ki - hatta bu ozelliklerin bir miktar daha dusmesi diger teknik veya fiziksel ozelliklerin yukselmesine de yardimci olabilir. O da zamanla, arastirmacilar calisma sekline alistikca gelisecektir. Benim ozellikle hep soylemeye calistigim, Turk oyuncularin bu gibi zihinsel ozelliklerinin dusuk tutulmasi gerektigi, cunku Turk futbolundaki en buyuk eksiklik de bu, cunku ozellikle genc yaslarda oyuncular yeterli temel egitimi almiyorlar.

Almanya'da alt yapi egitimi gormus oyuncular da bu nedenle hep Turkiye liglerinde one cikabiliyor cunku o aldiklari temel egitim bu oyuncularin Alman ikinci liginden gelmis olsa da, bizim birinci ligimizde hic de siritmadan oynayabilmesini sagliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Sozu ortaya yazdim. Neden ustune alindigini da anlamadim. Ama tabii...
    Yaw yapma allah aşkına aramızda büyük bir yaş farkı var çocuklar gibi ben ortaya attım yarası olan gocunur söylemlerine ne gerek var iz karşılıklı münakaşa halindeyiz ortada başka insan yoktuki neyse senin üslübun bu diyelim
    Ben oyuncu özelliklerinin ne anlama geldiğini bilmiyorum demedim senin oyuncu özellikleri ile ilgili yazdığın yazıyıda dikkatlice okudum benim demek istediğim oyuncu özelliklerini algılamak konusunda farklı düşüncelere sahip oluyoruz mesela çevik ne demek messi ronaldinho arda gibi bileği çevik sağa sola birden dönebilen çalım atan admalarmı yoksa ibrahim toraman etoo saviola gibi ayağını sokabilen birden hamle yapabilen birden hızlanabilen adamlarmı adamlarmı
    topsuz alan ne demek sadece bir forvetin veya ofans oyuncuların markajdan kurtulma defans oyuncularının da markaj yapabilme özelliğimidir ön liberolar ortasahaların topsuz alandan ne şekilde yararlanacağı hakkında bilgisi olan varmı eğer savunma ve ofans hattının işine yarıyorsa ofans hatta için boşa çıkma yada markajdan kurtulma defans hattı içinde kademe anlayışı diyebiliriz
    Topsuz alan çok mantıksız bir kavram bence arda turan top onda yokken hiç bir şey yapmayan hem savunma hem ofans anlamında bir işe yaramayan sol taç çizgisinde top bekleyen bir adamdır.

DEMİŞSİNKİ Ergun'un AMC oldugunu mu savunmusum? O yuzden mi ML = 20, MC = 15, DM = 10, WBL = 10, DL = 15 olarak degerlendirmisim kendisini?
    Ergun'un zaman zaman AML gibi oynadigi da olmustur. Bu nedenle oyunda AMLC gibi gorundugu de olmus olabilir. Oyun da bunu eklemis olabilir cunku AMC ve AML ozellikleri su anda sifir ve oyun zaman zaman bu pozisyonlara 14 ustu degerler verebiliyor kendi kendine
    Bunu bende biliyorum ve açık yüreklilikle de söylüyorum sen bir araştırmacı olarak daha bir tane kendine has veritabanı bile oluşturmamışsındır çünkü bir çok editörle uğraşan insan bilirki oyuncu saçma sapan bir mevkiide çıkmasın diye diğer mevkii lere bir yazılır ve sen bunu bu sene öğrenmiş olmalısın oyun atamış demektense bilmiyordum diyebilmek daha erdemli bir davranış olabilirdi

Alex'i Cruzeiro'da izledin mi hic? Ya peki ilk geldigi seneyi hatirliyormusun? Uzaktan sutlarla (ozellikle asirtma) goller atabildigini hatirliyormusun?
    Bundan 4-5 sne öncesini bahsediyorsun ben adamın 3 senedir ceza sahası dışından golü yok diyorum önünü boşaltsınlar atar diyorsun oldu banada kaleyi boşlatsınlar ortasahadan atayım. insanlar yaşlanabilir ve yaşa bağlı fiziksel özellikleri düşebilir ben alex de souza yı 1998 deki copa amerikadan beri tanıyorum o zaman 19 yaşında falandı şimdi brezilyada ki savunma kurgusu başka türkiyedeki başka italyada ki başka pirlo milanda çok fazla uzaktan gol atamıyor aaa ama brezilya liginde oynarsa atar deyip te pirlo ya uzun şut 20 mi vermek gerekir ona bakılırsa pavel nedved koskoca italya liginde (hiç bir takım önliberosuz oynamaz önliberolarda rakip takımın 10 numarasını bozmaya şut attırmamaya yönelik oynarlar) öyle şutlar atıp goller yapıyorsa ve alexin uzun şutu 16 olacaksa onun 20 üzerinden 38 falan olması lazım
    Alex toplara sert vuramayan bir oyuncudur topun kaleyi bulmayacağından şüphe ederse kaleye şut atmaz ve bu tip oyuncular işte bu sebebten uzaktan gol atamazlar hagi uefa kupasında topu tribünün dışına atmıştı gerard ve lampart ta bunu sıkça yapar ama bazende topu kaleye sokarlar kendine güveni olan futbolcular uzaktan gol atarlar şutu denemeden gol atmak imkansızdır bu yüzden alexinde ricardinhonunda uzun şutu 12i geçmez ben olsam 8-9 yaparım ikisinkinide delgadonun 13 olabilir lincoln ün ise 16-17 olmalıdır aksi bir değer biçilirse futbol bilginizden şüphe edeceğim

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Yaw yapma allah aşkına aramızda büyük bir yaş farkı var çocuklar gibi ben ortaya attım yarası olan gocunur söylemlerine ne gerek var iz karşılıklı münakaşa halindeyiz ortada başka insan yoktuki neyse senin üslübun bu diyelim
    Ben burada cevap yazinca sadece bir kisinin degil, bir cok kisinin okuyup anlam cikartacagi sekilde yazmaya ugrasiyorum hep. Cunku kendimi tekrarlamayi sevmem. Yazdigim herseyi de ortaya, herkeze yazarim, her ne kadar bir kisinin yazisindan alinti yapmis olsam bile.

Ben oyuncu özelliklerinin ne anlama geldiğini bilmiyorum demedim senin oyuncu özellikleri ile ilgili yazdığın yazıyıda dikkatlice okudum benim demek istediğim oyuncu özelliklerini algılamak konusunda farklı düşüncelere sahip oluyoruz mesela çevik ne demek messi ronaldinho arda gibi bileği çevik sağa sola birden dönebilen çalım atan admalarmı yoksa ibrahim toraman etoo saviola gibi ayağını sokabilen birden hamle yapabilen birden hızlanabilen adamlarmı adamlarmı
    Agility
    Çeviklik
    Ne kadar çevik olduğu. Kaleci dişindaki oyuncular icin ekseni etrafında ne kadar çabuk dönebildiği.

topsuz alan ne demek sadece bir forvetin veya ofans oyuncuların markajdan kurtulma defans oyuncularının da markaj yapabilme özelliğimidir ön liberolar ortasahaların topsuz alandan ne şekilde yararlanacağı hakkında bilgisi olan varmı eğer savunma ve ofans hattının işine yarıyorsa ofans hatta için boşa çıkma yada markajdan kurtulma defans hattı içinde kademe anlayışı diyebiliriz
    Off The Ball
    Topsuz Alan
    Ofansif pozisyon alabilme becerisi. Editör'de bu özellik Movement olarak belirtilir.

Positioning
    Pozisyon Alma
    Defansif pozisyon alma becerisi. Kaleciler icin doğru pozisyonu ne kadar iyi alabildiği.

Topsuz alan çok mantıksız bir kavram bence arda turan top onda yokken hiç bir şey yapmayan hem savunma hem ofans anlamında bir işe yaramayan sol taç çizgisinde top bekleyen bir adamdır.
    Neden mantiksizmis anlayamadim? Bos ofansif alanlara deplase olabilme ofansif bir oyuncunun esasinda en onemli ozelliklerinin basinda gelir.

DEMİŞSİNKİ Ergun'un AMC oldugunu mu savunmusum? O yuzden mi ML = 20, MC = 15, DM = 10, WBL = 10, DL = 15 olarak degerlendirmisim kendisini?
    Ergun'un zaman zaman AML gibi oynadigi da olmustur. Bu nedenle oyunda AMLC gibi gorundugu de olmus olabilir. Oyun da bunu eklemis olabilir cunku AMC ve AML ozellikleri su anda sifir ve oyun zaman zaman bu pozisyonlara 14 ustu degerler verebiliyor kendi kendine
    Bunu bende biliyorum ve açık yüreklilikle de söylüyorum sen bir araştırmacı olarak daha bir tane kendine has veritabanı bile oluşturmamışsındır çünkü bir çok editörle uğraşan insan bilirki oyuncu saçma sapan bir mevkiide çıkmasın diye diğer mevkii lere bir yazılır ve sen bunu bu sene öğrenmiş olmalısın oyun atamış demektense bilmiyordum diyebilmek daha erdemli bir davranış olabilirdi
    Bu mevkilere bir yazilma ihtiyaci olmamasi gerekir. Mesela oyuncularin CA'lari PA'ya cok cabuk yukseldigi icin oyuncu PA'sini dusuk tutmak gibi bir kavramdir sizin bu dediginiz. Arastirma oyundan bagimsiz yapilamaz ama oyunda bir hata var diye de arastirmayi farkli bir bicimde yapmaya gerek de yoktur.

Ayrica kendime has bir veritabani olusturma niyetim de yok. Bu is duzgun yapilacaksa bir ekip calismasi olmak zorunda cunku bu ufak tefek detaylara gelene kadar daha bir cok yapilmasi gereken is var.

Bundan 4-5 sne öncesini bahsediyorsun ben adamın 3 senedir ceza sahası dışından golü yok diyorum önünü boşaltsınlar atar diyorsun oldu banada kaleyi boşlatsınlar ortasahadan atayım. insanlar yaşlanabilir ve yaşa bağlı fiziksel özellikleri düşebilir ben alex de souza yı 1998 deki copa amerikadan beri tanıyorum o zaman 19 yaşında falandı şimdi brezilyada ki savunma kurgusu başka türkiyedeki başka italyada ki başka pirlo milanda çok fazla uzaktan gol atamıyor aaa ama brezilya liginde oynarsa atar deyip te pirlo ya uzun şut 20 mi vermek gerekir ona bakılırsa pavel nedved koskoca italya liginde (hiç bir takım önliberosuz oynamaz önliberolarda rakip takımın 10 numarasını bozmaya şut attırmamaya yönelik oynarlar) öyle şutlar atıp goller yapıyorsa ve alexin uzun şutu 16 olacaksa onun 20 üzerinden 38 falan olması lazım

Alex toplara sert vuramayan bir oyuncudur topun kaleyi bulmayacağından şüphe ederse kaleye şut atmaz ve bu tip oyuncular işte bu sebebten uzaktan gol atamazlar hagi uefa kupasında topu tribünün dışına atmıştı gerard ve lampart ta bunu sıkça yapar ama bazende topu kaleye sokarlar kendine güveni olan futbolcular uzaktan gol atarlar şutu denemeden gol atmak imkansızdır bu yüzden alexinde ricardinhonunda uzun şutu 12i geçmez ben olsam 8-9 yaparım ikisinkinide delgadonun 13 olabilir lincoln ün ise 16-17 olmalıdır aksi bir değer biçilirse futbol bilginizden şüphe edeceğim
    Long Shots
    Uzun Sut
    Uzun mesafelerden isabetli şut vurma becerisi.

Yani sutlarin ne sertligi, ne de gol sayisi ile alakasi var long shots ozelliginin. Aryica uzaktan sut ile gol atmak icin ille de sert vurmaya gerek yoktur, uzaktan sutlarin isabetliligi (yani kaleyi bulma ihtimali) yuksekse bu ozelligin yuksek olmasi normal. Sutun kalitesini, bitiriciligini oyuncunun teknigi belirleyecektir.

http://www.youtube.com/watch?v=49KQYwmIBxs Izleyin Alex'in uzaktan sutlari/gollerini. Bugun ayni Lincoln'un attigi tipte golleri var Alex'in atmis oldugu. Su anda atamamasinin nedeni de adam markajindan artik kurtulamamasi, fiziksel olarak cokmus durumda olmasi.

Mesaj Yetkileri