1 ile 30 arası toplam 420 sonuç

Konu: [TSL] Beşiktaş Araştırması 2008

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Delgado'daki potansiyel zaten oyuna yansıtılacak, dünya çapında olmasa da iyi bir oyuncu olacak potansiyele sahip olduğuna ben de katılıyorum. Ama bu potansiyel siz de biliyorsunuz ki oyuncunun profilinden anlaşılamayacak, bunu Delgado'nun profiline bakıp da hayal kırıklığına uğrayacak arkadaşlar varsa onlar için söylüyorum. Ama bu potansiyele hiçbir zaman ulaşamayacak, çünkü gerek oyuna gireceğimiz düşük adaptasyon puanıyla (adaptasyon sorunu) gerek düşük profesyonelliğiyle (bir zamanlar deplasmana gitmeme sorunu) ortalamanın üstündeki sakatlık sorunlarıyla, gerek düşük pressure puanıyla (baskı altında performans gösterebilme) ve gerek istikrarsızlığıyla hiçbir zaman oyunda ona uygun görülen potansiyel seviyesine ulaşamayacak. Bu demek değildir ki çok kötü bir oyuncu olacak aynı gerçekteki gibi forvet arkasında her zaman tehlikeli olabilecek, yüksek flair ile her an herşeyi yapabilecek kapasitede olacak, adam geçebilecek, etkili şutlar çıkartabilen, forvetlere pozisyon hazırlayan bir Delgado olacak, ama bunları bir Lincoln gibi bir Alex gibi her maç değil arasıra yapan bir oyuncu.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Ama bu potansiyele hiçbir zaman ulaşamayacak, çünkü gerek oyuna gireceğimiz düşük adaptasyon puanıyla (adaptasyon sorunu) gerek düşük profesyonelliğiyle (bir zamanlar deplasmana gitmeme sorunu) ortalamanın üstündeki sakatlık sorunlarıyla, gerek düşük pressure puanıyla (baskı altında performans gösterebilme) ve gerek istikrarsızlığıyla hiçbir zaman oyunda ona uygun görülen potansiyel seviyesine ulaşamayacak.

Koray yukarida yazdiklarina katiliyorum. Bir de ekleme yapayim.

SI forumlarinda bir vatandas, test amacli bir oyun kurdu ve 2 farkli tipte oyuncular yaratti. Iki gruptaki oyuncularin da CA'si ayni, PA'lar ise 200 idi.

Ilk guruptaki oyuncular, diyelim Grup A kusursuz futbolculardi, pressure, professionalism vs. vs. gibi ozelliklerin hepsi 20 idi.

Grup B oyunculari ise tam tersi idi, professionalism, consistency vs. gibi ozelliklerin hepsi 1 idi.

Bu iki gruptaki oyuncularin hepsinin CA'si PA'ya ulasti FM 2007'de. Aralarindaki fark ise grup A oyuncularinin zirvede daha uzun sure kalmasi idi. Mantiken yazdiklarin cok dogru ve arastirmanin yapilmasi gerektigi gibi. Yani potansiyel hic bir zaman ulasilamayacak bir deger. Ancak FM 2007'de maaslesef boyle islemiyordu. FM 2008'de ne oldugunu gorecegiz..

Mesaj Yetkileri