Koraycım ben anlayamıyorum bazen. Geçen sezon Arsenal'in istediği, hava toplarında çok sağlam, milli takımın vazgeçilmezi olan Zan; tackling konusunda bence Avrupa'da sayılı, kademe anlayışı iyi olan ve yine milli takımda oynayan Toraman Beşiktaş'ın yıldızı olmuyor da; karar verme hususunda yavaş olan, Fransa milli takımının kıyısından geçemeyen Cisse ve Şili milli takımında Mark Gonzalez'in gölgesinde kalmış Tello mu yıldız oluyor. Bence bu konuda yanlış düşünüyorsun.

Ben Serdar'ı Bursaspor'da canlı izledim. Ayrıca stadda maç izleyen bir Beşiktaş'lınin birşeyi tam analiz edebilmesi için, atıyorum Serdar'ın positioning özelliğini analiz edebilmesi için devamlı dikkatini pnda toplaması gerekir. Sen de biliyorsun, ben de biliyorum, stadda sen de top nerdeyse ona bakıyorsun. Yani her pozisyonda acaba Serdar'ın positining'ıi iyi diye kontrol etmek stadda maç izleyen adam için imkansız olur, gerçekçi değil. Ben mesela Gençlerbirliği araştırmacısıyım. Bu hafta BJK-G.Birliği maçını gittim Digitürk olan bir yerde bir taraftar gibi izledim.

Sonra geldim baktım TRT3 hafta içi programına, ne zamanmış maçın tekrarı diye. Sonra izledim tekrarının tamamını, ama bir taraftar gözü ile değil, araştırmacı gözü ile.

Neyse, senin fikirlerin çok önemli araştırma için, sonuçta önümüzdeki sezon sen araştıracaksın Beşiktaş'ı. Ama bu Serdar'ın positioning olayına dikkat et derim sana.