Quote Originally Posted by koray_capello View Post
O yüzden tekrar iddia ediyorum Cisse ve Tello bu takımdaki en üst düzey futbolculardır. (Ömer Abi okursa onun da bu konudaki fikirlerini merak ediyorum)
Acikcasi butun gun konuya arada sirada baktim ama ozellikle cevap yazmadim. Benim dusuncelerim asagi yukari Koray ile benzer yonde.

Bizde defans defans cok zayif. Defans yok cunku Koray'in da dedigi gibi alt yapida defans ogreten yok, yani defans teknigini veya zihinsel bilgisini ogreten yok. Rakibe adam adama markaj yapma, cesaret, caliskanlik bizim defans oyuncularimizin onemli ozellikleri. En azindan su anda milli takim seviyesinde olan oyuncularda defans teknigi ve defans oyuncusuna ozgu pozisyon bilgisi zayif. Bunu hem fiziksel ustunluk hem de cesaret, caliskanlik gibi ozelliklerle kapatmaya calisiyor defans oyuncularimiz ancak bu konuda basarili oldugumuzu da soyleyemeyiz.

Toraman'in belki tackling'i 15 olur ama sadece eger yaninda decisions 6 olursa. Bu demektir ki esasinda Toraman'in defansif mudahale teknigi iyi ama kotu kararlar verdigi icin zamanlamayi ayarlayamiyor. Veya konsantrasyonu dusuk oldugu icin rakibini kolaylikla kaciriyor ve defansif mudahale yapamiyor.

Aksi takdirde ne defans hatalarini, yedigimiz sacmasapan golleri aciklayamayiz. Veya Toraman'in tackling zayiftir ama oyuna konsantredir, tackling zayif oldugu icin rakibi faul ile durdurmak zorunda kalir. Bu durumda Toraman'i cok defansif mudahale yaparken goruruz ama cogu faul ile veya rakibin gecmesi ile sonuclanir.

Besiktas'i cok yakindan takip ettigimi soyleyemem. Daha once de belirtmistim ama Besiktas'in maclari beni uyutuyor ve izleyemiyorum. O yuzden cok somut seyler soyleyemeyecegim bence soyle olmali veya boyle olmali seklinde.

Ancak Besiktas'a 3 adet yildiz secilecekse ben bu konuda zorlanirim. Yani 140 ustu CA verilecek oyuncu sayisi konusunda zorlanirim. Ricardinho bu listeye banko girer. Delgado'da bence girer ama 3. bir oyuncu olarak aklima gelen oyuncular Bobo, Koray veya Rustu olur. Bence bu oyuncularin pozisyonlarina gore meziyetleri, Gokhan ve Toraman'in pozisyonlarina gore meziyetlerinden daha ust seviyededir.

Tello bence iyi bir sol ayak ancak bence yildiz seviyesinde degil Besiktas kadrosunda. Cisse bence Tello'dan cok farkli da degil. Onemli meziyetleri olan bir oyuncu ama yukarida yildiz olarak nitelendirdigim oyuncularin seviyesinde oldugunu dusunmuyorum.