1 ile 30 arası toplam 197 sonuç

Konu: Cevap bulamadığımız 08 olayları

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Defansif ortasahanın oyunda hiçbir etkisi yok.

4-1-3-2 oynadığınız zaman göreceksiniz. Rakip takım atak geliştirirken sizin ortasahanın göbeğinde yer alan oyuncu ile defansif ortasahanız yapışık kardeşler gibi dipdibe bir o yana bir bu yana gidecektir. Tabi ortaalanın göbeğinde oynayan oyuncuya tam hücum komutu vermeme rağmen hala niye defansa geliyor onuda anlamış değilim.

Ama işin komik kısmı bunu bilmeme rağmen hala 4-1-3-2 oynuyorum. Hatta forumda bu taktikle deplasman takımı olursunuz demiştim. Sonra işi çözdüm olay taktikte değil benim kalecide bitiyormuş. Defansif ortasaha anlayışı diğer serilerde etkili olsada bu oyunda bu oyuncuları kullanıp 10 kişi kalmayın. Üstüne oyuncunuz sarı kart görme rekoru kırıyor.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by DisCo View Post

4-1-3-2 oynadığınız zaman göreceksiniz. Rakip takım atak geliştirirken sizin ortasahanın göbeğinde yer alan oyuncu ile defansif ortasahanız yapışık kardeşler gibi dipdibe bir o yana bir bu yana gidecektir. Tabi ortaalanın göbeğinde oynayan oyuncuya tam hücum komutu vermeme rağmen hala niye defansa geliyor onuda anlamış değilim.

Ama işin komik kısmı bunu bilmeme rağmen hala 4-1-3-2 oynuyorum. Hatta forumda bu taktikle deplasman takımı olursunuz demiştim. Sonra işi çözdüm olay taktikte değil benim kalecide bitiyormuş. Defansif ortasaha anlayışı diğer serilerde etkili olsada bu oyunda bu oyuncuları kullanıp 10 kişi kalmayın. Üstüne oyuncunuz sarı kart görme rekoru kırıyor.
    O daha çok oyuncuya verdiğin komutlarla alakalı birşey.. Yani ortada oynayan oyuncuya geriye doğru bir ok çıkararak defansif ortasaha oyuncusuna verdiğin komutları verirsen aynı işlevi görür ayrıca hücumda da daha etkili olur..Orta alanın göbğinde oynayan oyuncuya ileri doğru ok çıkarırsan o oyuncu hücumda ileri çıkar ama savunmada yerini yine alır.. Savunmaya yardım etmesini istemiyorsan oyuncunu AMC olarak oynat.. Genelde 5 ortasahalı taktikleri tavsiye ederim.. Burada diziliş size kalmış tabi. Ama en az dört savunma yapabilecek oyuncu gerekli.. Çünkü defans oyuncularınızı tamamen geride kullanıyorsanız karşı takımın oyun kurması kolaylaşır ve kalabalık gelirler.. Önde kullanırsanızda kontra atak yeme ve geriye top kaçırma olasılığınız daha çok artar.. Ofsayt taktiği kullanarak bunu bir nebze de olsa azaltırsınız ancak hızlı forvet oyuncularına karşı pek fazla şansınız yok.. Ortasaha oyuncularıda pres yaptıkları için ve rakip oyuncuyu ileride karşıladıkları için çalışma oranı yüksek ve top tekniğide iyi olan oyuncular kullanabilrsin(Baptista buna örnek olabilir).. DMC oyuncuları daha çok savunmada kademeye giriyor yani top kapma oranları genelde düşük oluyor.. Teknik ortasaha oyuncularından çalım yediklerinde direk indiriyorlar.. Tabi bunlarda oyun hatalarıda yok değil..

Nesil
    2004
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post

Katılıyorum sonuna kadar.
    DMdeki oyuncumun 40 macta 16 sarı kart ile de kırmızı kartı var. Agresifligi 20 oldugu icin heralde bundan diyodum ama pek de ondan gibi durmuyor.

Mesaj Yetkileri