Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
Evet hiçbirşey yapmamış.Burda ki herkesin emekLeri boşa gidiyor.Bütün çaLışmaLar boşuna oLdu sayesinde.

zor bir yazı olacak kotarmaya çalışacağım

FM bir sıkıntı olduğu çok açık.. artık çok daha yüksek sesle seslendirilmeye başlandı

ben FM ye çok ilgi duyan günlerce gecelerce bu oyunu oynayan biri olmama rağmen FM de eski ama bu sitede yeni birisiyim...

Benim bu sitede adım attığım yıllardırsüren yanlışlar 2008 de bitirildimi başlıklı ilk yazıda uzunca bu sıkıntıları anlatmaya çalışmıştım kendimce.

çünkü malesef cm nin 2003-2004 versiyonu mükemmeldi ondan sonra elbette taktik ve antreman sistreminde var olan değişmeler azımsanmayacak ölçüde olsada FM dışındaki diğer oyunların bir sonraki versiyonlarında yapılan harika değişimlere rağmen (total War,pes,fifa (menejerlik değil) ) FM nin genellikle yerinde saydığını hatta bir sonraki yıl çıkan her oyunun bir önceki yılı aratır hale geldiğini görmeye başladım.

boş zamanlarında oturup fenerbahçenin önümüzdeki hafta nasıl oynaması gerektiğini düşünen bir futbol manyağı olarak FM de ne kadar duraksama olursa olsun ondan kopamayacağım kesindi ve öylede oldu...

yalnız şimdi bir hususta FM 2007 nin hakkını vermek lazım Hernekadar yinede yenilikler istenilen düzeyde olmasada özellikle bir kaç önemli hususta yapılan yenilikler (oyuncu yetiştirme,feeder clup) gerçekten etkliyeciydi benim açımdan

Türkiye ligi konusunda ise bu forumun varlığından neredeyse 2007 FM den doyduktan sonra haberim oldu...(aslında bu foruma bu kadar geç üye olmamda TC kimliknumaramın istenilmesinden duyduğum tereddütü de vardı,) özür dilerim mesleğimi kullandığım için ama ben bir avukatım ve Tc kimlik numarasını bildirmenin ne gibi sakıncaları olabileceğini iyi biliyorum.) ancak forumu dışardan okuyucu olarak izledim bir süre ve dikkat ettiğim kadarı ile gayet ciiddi işin ehli bir yer olduğunu gördüm.güven duydum ve üye oldum.

türkiye araştırmasının buradaki arkadaşlar tarafından yapıldığını öğrendiğimde içimde biriktirdiğim sorunları burada paylaştım...

Az öncede söylemiştim ya Eski adı CM yenisi FM olan bu hayranı olduğumuz oyunda her yeni versiyonu yüklediğimizde hayal kırıklığına uğradık.

hayal kırıklığımızın sebebi bazen yeterli yeniliklerin yapılmaması iken bazende onlarca lira para saydığımız (hayatımdakaçak oyun almadım almamda.) oyunun orjinalinde rastladığımız ve kırk tane yama ile zor halledilen hatalardı.

Arkadaşlarımın bir bölümü oyunun hersene hayal kırıklığı yarattığı konusunda bana katılmaya bilirler

oyun içindeki yenilikler veya değişiklikler konusunda bişey demem kimine yeterli gelir kimine az ama oyunun ilk çıktığında malesef hersene tartışmasız olan bi şey varsa oda oyundaki kırk tane yamaile zor toparlanan hatalar.

..saçmasapan maç sonuçlarımı dersiniz, durmadansakatlanan oyuncularmı neler neler..iştearkadaşlarımda yazmış muhtelif başlıklarda helecevap bulamadığım 08 olayları adlı yazı tamda bu konuyu göbeğinden yakalamış

yalnız şunu söylemelyim ki önceki versiyonlarda da bana göre bir duraksama çok az yenilenme ve oyun içindeki hatalarolsada

FM nin hiç bir versiyonu arasında bu kadar büyük bir kalitesizlik farkı olmamıştı. FM hiçbir versiyonuda bu kadar kötü ve hatalı değildi..

Milyonlarca liira verip 10 dakka süren yüklenme süresini bile zor beklediğimiz bu oyunun içerisinde var olan onca hataya rağmen şimdi ben nasıl artık gidip orjinal oyun satın alayım

biz insanlara doğruyu güzeli anlatıp kaçak oyun alan bir kaç arkadaşımı bundan vazgeçirmişken

şimdi çocukların yüzlerine bakacak halim kalmadı.buyur abi diyorlar al işte senin orjinal oyununun haliii

elbetteki oyunun yapımcılarına ulaşıp bunları aktarabilecek bir konumum yok ama burada bu konuda bilgisi ve çevresi olan insanlar var...

tabikide onların söyleyecekleride bir yere kadar dinlenecektir Sonuçta bu bir türk firmasının oyunu değil.henüz oralara gelemedik ülke olarak ama yinede türkiyede oyunun yapımcıları ile teması olan insanlar mevcut...

şimdi buradan bu konudaki yetkili arkadaşlara sesleniyorum, bir oyunun orjinaline onlarca lira para verip aldıktan sonra artık bir sürü bitmek tükenmek bilmeyen hata istemiyoruz. her kimin burada bu konuda bu oyunun üreticilerine söyleyebilecek bir sözü varsa onlarla konuşsun.bir oyun bu kadar pejmundar bu kadar yarım yamalak baldırı çıplak sürülmez ki kardeşim piyasaya....

tabii dışardakilere ulaşıp söylemek için en azından bu konuda yetkili olmak gerekiyor.ben bu siteye üye olunca kimdir bu konuda yetkili diye sordum..bana türker diye bir arkadaştan bahsettiler..

garibime giden ben bu arkadaşın ne bir yazısını gördüm bu forumda..nede yoğun eleştirilere bir cevap verdiğini.

.galiba askerde olduğunu ve bir arkadaşına bu konuda vekalet verdiğini duydum.

vekaleti kim aldı onu bilmiyorum.ama eğer buradaki insanların haykırışını duyuyor ve okuyorsan sayın vekil yarından tezi yok bu üreticilere bu sıkıntıları bildirmek senin vazifendir.
insanların artık tahammülü kalmadı..

tabi tarışmanın birdiğer konusuda türkiye liginin araştırılması konusunda.ben türkiye liginde de bi çok hata olduğunu müteakip defalar dile getirdim sağolsun coşkun gibi ömer gibi skopej peluk şherifff (sizlerin henüzismini öğrenemedim özür diliyorum nicklerinizi yazdım) ve daha saymadığım bi çok arkadaş cevap verdiler anlaştığımız noktalar oldu anlaşamadığımız noktalar oldu ki buda gayet normal...

yalnız buradaki bi nokta garibime gidiyor.Oyun üreticisi firma türkiyeden gelen lig araştırmaları dataları konusunda bir gecikmemi yapıyor

arkadaşlar bir umursamazlık var,ama burada az öncede isimlerini bahsettiğim veya bahsetmeyi ihmal ettiğim bi çok yönetici araştırmacı arkadaş bu kadar iyi niyetli olduğunu gördğüm halde bu umursamazlık kimden nereden kaynaklanıyor onu anlamaya çalışıyorum.

belliki araştırmacıların ve çalışanların biriktirdikleri veriler ile oyuna yansıyan türkiye ligi arasında belirgin bir fark var bunun sebebi ya buradan sizinkiler doğru aktarılmıyor veya geciktiriliyor..

yada oyun yapımcıları bu konuda hassas davranmıyor..

bir arkadaş peru liginde önemli değişiklikler var diye yazmış ya perulular kadar sözümüz geçmiyormu bu sigagamese kardeşim onu anlamıyorum....

nihayetinde okuyanıda yazanıda yoran bir yazı oldu..

daha bu forumda emekleme günlerim belki bu konulara fazla girmemeliyim çünkü geçmişte ve içte yaşananları iyi bilmiyorum..

ama buradaki insanların SAMİMİYETİNE VE DÜRÜSTLÜĞÜNE güvenerek yazıyorum...

şimdi bazı arkadaşlar diyecekler ki : nediye bu kadar yırtınalım yapalım kendi yamamızı çıkalım işin içinden ..

arkadaşlar ben bu görüşe katılmıyorum 2sebepten...

1- türkiye ligine ilişkin değişiklikleri oyun yapımcılarına bildirmek yerine yamalarla idare etmek oyunun yapımcı firmaları ilekurulacak bağlantıları koparır şunu unutmayalım nekadar çok içerde yamayaparsak hergeçen yıl dahaçok yamalaramecburkalırız çünkü bir o kadar umurasanmaz halegeliriz.
2- yamalarla belki türkiye ligini kurtarırız ama FM nin yeni versiyonlarına ilişkin yapılabilecek düzenlemeler konusunda da sözsahipliğimiz olmalı

artık bir an önce hem türkiye ligi hemde oyunun geneline ilişikn talepler konusunda yöneticiler nezdinde bir konsensus sağlanmalı ve kim yapıyorsa bu konunun görevlisi her kimse bir an önce taleplerimizi oyun yapımcılarına bildirmeliyiz.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
yazıya girerken FM bir sıkıntı olduğu açık kısım FM DE BİR KISIM SIKINTI OLDUĞU AÇIK şeklinde olacak özür dilerim