Appiah hakkında hiçbir şey bilmiyorum ben. Appiah'ın sakatlığı düzelmedi mi yahut düzeldi de yönetim mi istemiyor ? Appiah bence çok rahat Aurelio'nun yerini doldurur fazlasını bile yapar.
Appiah hakkında hiçbir şey bilmiyorum ben. Appiah'ın sakatlığı düzelmedi mi yahut düzeldi de yönetim mi istemiyor ? Appiah bence çok rahat Aurelio'nun yerini doldurur fazlasını bile yapar.
Yönetim istemiyor..Sakatlığı düzeldi.
Appiah defteri kapandı, istediği takıma gidebilir şu anda. Ama anlaştıktan sonra Fenerbahçe'den sözleşmesi devam ederken ayrıldığı için bir tazminat ödeyecek. Hiç bir takımla anlaşamasa bile Fenerbahçe'de yabancı kontenjanını işgal etmeyecek.
"YÜCE ATATÜRK"
Kezman yıllık 5 trilyonluk bir jokerben böyle forvet oyuncusu görmedim seveni de sevmeyeni de.Dripplingle adam geçemiyor,pas veremiyor,eskisi gibi bitirici değil.Sorunlar cıkarıyor cok sorunlu bir adam geldiğinde cok sevinmiştim ama giderse daha cok sevinirim...Onun yerine genc bir forvet alınabilir.Egemenin dediği gibi..
Ama asıl problem dmcde Xabi alınabilecek en iyi adam cok pahalı riskli bir transferde olabilir ama acilen onun alınması gerekli.Sağlam bi Appiah neler yapardı orda![]()
bence kezmanı fasla kötülemeyelim sonra allah muhafaza psg'li taraftarlar yazıları görüp kezman transferine karşı çıkabilirler![]()
Xabi geldiği zaman kadroyu bir düşünün![]()
Emre'nin 11 oynaması ile kesilecek 3 oyuncu var
a)Uğur Boral ==> Emre Solda oynamayı hiç sevmiyor
b)Semih ŞenTÜRK ==> Yeniden klubeye giderse hiç iyi olmaz
c)Selçuk Şahin ==> Adam Aragones'in gözdesi
Emre geldiğinde durum böyle olursa DMC geldiği zaman ne olacak
Selçuk çıkacak Dmc gelecek.. Bu sefer Semih bence gidecek ve Emre oynayacak ne olacak geçen seneki sistemle kalacak takımımız ve biz yine saç baş yolacazOnun için transfere hiç gerek yok
Asıl ihtiyaç bence sol taraf orta sahanın solu ; Uğur Boral ==> 2 maç oynuyorsa 5 maç yatıyor Wederson==> Sakat oyuncudan nasıl verim alacağız Gürhan==> Avrupa da yetersiz kalabilir
Sol tarafa bir oyuncu alırsak çok güzel olur sağdan Kazım soldan'da iyi bir oyuncu çok fazla gol pozisyonuna gireriz
![]()
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Avrupada zaten geçen seneki sistemde devam etmemiz şart. Avrupada Çift forvet ile duman oluruz.
Emre ve Gelecek önlibero ortada oynar. 2 Kanat adamı, Alex, Güiza.
Ligde kendi sahamızdaki maçlarada çift forvet çıkarız maç içinde değişikliğe gideriz.
Tahminim Emre, Selçuk, Semih, Uğur bir rotasyon içinde olur. Aynı anda bunlarda en fazla 2'si oynar.
Geçen sene defansın önünde oynayan oyuncular top yapmakta zorlanıyorlardı ve bu nedenle hücumda sadece Alex'in ayağına bakıyorduk.
Bu sene Emre katıldı ve ben Emre ile Alex'in bir arada oynamasını çok istiyorum. Aragones da zamanla tek forvetli sisteme dönecektir. Geçen sene ile karıştırmayalım, geçen sene takımda bir Emre, bir Güiza yoktu.
Selçuk'tan çok memnun olsa defansın önüne bir oyuncu alacağız demezdi Aragones. Transfer edilecek oyuncu ile Emre orta sahada oynar, önlerinde Alex ve ileride Güiza. Semih yine yedek oturmalı, sonradan girip gollerini atmaya devam eder. Çift forvet oynayabileceğimiz maçlarda da oynar zaten ki bu maçlar da bu sene çok olacaktır ligde. Ama avrupa için Semih'ten Güiza'nın arkasında verim bekleyeceğimize Alex'i oraya koyarak daha iyi olabiliriz.
Yani bu takıma 1 orta saha oyuncusu şart ve mutlaka da biri alınacak zaten. Eğer kontenjan açılırsa genç bir yabancı da alınabilir.
"YÜCE ATATÜRK"
Geçen sene Alex'in oynamadığı maçlarda pozisyon bulmakta zorlanıyorduk. Rakipler Fenerbahçe'yi çözmüştü. Alex'i kitleyerek Fenerbahçe'yi durdurma yoluna gidiyorlardı fakat bu sene Alex'in sönük olduğu dakikalarda meydana çıkacak bir Emre bizi çoğu maçta ipten alabilir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Aslına bakarsak şöyle bir durum var.
MTK maçında biz tek forvet oynadık. Semih orta sahaya yakındı, Güiza ileride tekti, Semih Güiza'ya destek verdi. Şimdi sorun burada, biz nasıl oynamalıyız? Tek forvet derken geçen yılki gibi tek forvet mi yoksa şimdiki gibi tek forvet mi? Yoksa bildiğimiz çift forvet mi? Semih ile Güiza çift forvet oynarsa (bildiğimiz şekilde, 4-4-2'de) Avrupa maçlarında sıkıntı yaşayabiliriz, ama Türkiye'de fazla sorun yaşamayız. MTK maçındaki gibi oynarsak da ben fazla sıkıntı çekeceğimizi sanmıyorum, ancak geçen yılki gibi Güiza ileride tek başına oynarsa ve Alex MTK maçındaki gibi geriye dönük oynarsa o zaman hücumda hiçbir şey yapamayız.
Geçen yılki tek forvetli sisteme göre bu kadroda hücumda çok etkili olamayız:
4'lü defans - Selçuk - Uğur, Emre, Kazım - Alex - Güiza (Alex'in MTK maçındaki gibi oynayacağını düşünürsek)
Bana göre ligde kolay maçlarda 4'lü defansın önünde yeni alınacak tek ön libero, önlerinde Emre, Alex, Kazım ve ileride de Semih ile Güiza. Yani MTK maçındaki kadrodan Selçuk yerine yabancı ön libero, Uğur yerine Emre oynamalı. Zor maçlarda ise Semih yedek kulübesine çekilip Uğur veya başka bir sol kanat oynayabilir. Ön liberonun önünde Uğur, Emre, Alex, Kazım, ileride de Güiza olabilir.
Semih eğer orta sahaya çok destek verip de hücumda da etkinliğini arttırırsa, yeni mevkiisinde David Villa gibi oynayabilirse eğer bence çok iyi olur ve orta sahada sıkıntı yaşamayız yeni gelecek ön libero ile de.
Emre'ye yer açmak için kadroda Semih'i kesmek anlamsız olur bence, onun yerine defansif anlamda fazla bir şey veremeyen, ofansta da maçta bir iki hareket yapıp etki sağlayamayan istikrarsız Uğur Boral yerine Emre oynamalı. Emre sol açık oynasın demiyorum, Silva gibi serbest rol oynasın, bir solda, bir orta sahada, bir ön liberoda, bir forvet arkasında. MTK maçında da nitekim oyuna girdiğinde gördük ki soldan içeri girip gol attırıyordu az daha. Soldan yapılacak ataklarda R.Carlos yetiyor zaten.
Kontenjan açılacak en azından Kezman için yarın PSG'li yöneticiler gelecekMİŞ (:
malDonado da takımdan giderse baya bi kontenjan açılacakFakat gelcek oyuncunun bir an önce gelmesi lazım sonrasında elimizde patlama imkanı çok yüksek bknz malDonado.!
Aslında takımdaki en büyük sorun olan kanat sol kanatVe burada Emre oynarsa ideal diyoruz fakat Emre sol kanatda oynamayı sevmediğini söylemişti..Emre'den ziyade forvette kesin olarak ligde Çift forvet oynamalıyız Eğer ligdede çift forvet oynamayacaksak vay anam vay.!
Elimizde Alex varken neden Semih'ten bir Alex yaratmaya çalışalım ki? Semih'in oynadığı yere Alex geçer, arkalarında Uğur Emre ve Kazım, onların arkasında da alınacak oyuncu.
Ligde zaten böyle oynayalım demiyorum. MTK maçında iyi top çevirdik, topun hakimiydik ama pozisyon zenginliği yoktu çok fazla. Daha bunları konuşmak için erken aslında, hele bir transfer yapılsın, çapa bir oyuncu mu alınacak çift yönlü bir oyuncu mu alınacak görelim. Aragones zaten tek sistemimiz olmayacak dedi, her türlü dizilişe açık olmalıyız.
"YÜCE ATATÜRK"
Alex'in yeni görevi benim hoşuma gitti açıkçası, top dağıtıcı, oyunda daha fazla etkisi olan bir Alex vardı, eskisi gibi görünmeyen bir Alex yoktu. Bence Alex aynı şekilde oynamalı. Şöyle olabilir, Alex'i dediğin gibi Semih'in son maçta oynadığı yere koyup, Alex yerine de Emre'yi koyabiliriz. Emre olmasa eğer Alex o mevkiide hep oynamalı derdim ama Emre MTK maçında Alex'in yaptığı görevi yapabilecek bir oyuncu.
Aslında şöyle de olabilir. MTK maçına göre Emre Alex'in yerine geçsin, Alex de Semih'in yerine. Semih de Uğur'un yerine oynasın, Uğur yedek kalsın, Semih serbest bir rolde oynasın. Bu da olabilir aslında. Uğur'un soldan koşması dışında katkısı yoktu, iyi orta da açamıyor, bence İspanya dizilişine göre şu şekilde de oynayabiliriz: Xavi-Iniesta = Emre-Kazım, Silva=Semih, Villa=Alex, Torres=Güiza. Aslına bakarsak, Alex'i Semih'in yerine oynatmamasının sebebi Aragones'in şu da olabilir, Alex Semih gibi sırtı dönük orada top tutamıyor, bu yüzden belki bunu yapmış olabilir.
Kontenjan sorunu ortadan kalkacak galiba, Avrupa'dan gelen futbolcular Türkiye'de AB Statüsünde oynayabilecekmiş. Örnek verecek olursak Guiza AB statüsünde olacak ve Kontenjan sorunu ortadan kalkacak.
Kim Ne derse desin Semih İlk 11 başladığı zaman iş yapamıyor. Adamın dakikaları son dakikalar, Fenerbahçe bir ön libero transfer edecek orta alanda Emre'de olunca haliye Tek forvet oynayacağız Semih'e yine yedek Kulübesi görünecek.
Liverpool Barry'i alıyormuş Büyük ihtimal Xabi gidecek, Fenerbahce'den ŞL garantisi istemiş Gruplara kalırsak bence Xabi İmzayı atar.
Bu konuda bir oyuncunun dava açması gerekiyor. Benim ülkemde bu ülkenin oyuncuları Uluslararası sözleşmeler gereği yabancı sayılmıyor, ben neden onların ülkesinde yabancı sayılıyorum, eşitliğe aykırıdır bu diye. Ha dava kabul edilir mi bilmiyorum ama kimse dava açmazsa bir değişiklik olmaz.
"YÜCE ATATÜRK"
Dün gece uyku tutmadı ve radyo dinliyim dedim bir spor kanalına denk geldim. Yayına bir adam bağlandı ve şöyle dedi "Çok ciddi duyumlarımıza göre Xabi Alonso fenere çok yakın"
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Serkan dava açılır fakat kabul etme olayına bir sürü takım karşı çıkarÇünkü neden büyüklerin parası var alacak biz alamayacağız nasıl TÜRK futbolu gelişecek savunmasını öne çıkarır ve TÜRK futbolu olduğu yerde sayar
![]()
Dava açan çıkacaktır büyük bir ihtimal, bunun içinde klubün olaya el atması gerekiyor oyuncuyu ikna etme acısından.
Bence Federasyon Bu olaya sıcak bakacaktır, Nasıl bizim futbolcumuz Avrupada AB statüsünde oynuyorsa Avrupadan Gelen oyuncularda bizim ülkemizde AB statüsünde oynamalı.
Bu davayı TFF'ye ya da Türkiye'de bir kuruma açmayacakları için diğer kulüplerin istememeleri pek bir şey değiştirmez. İnsan haklarına aykırı diye Türk oyuncuların avrupada Ab statüsünde oynamaları kararını veren yere dava açılmalı. Gündemde şimdilik böyle bir dava yok, olursa da bunu Güiza ile Fenerbahçe yapabilir ama şimdilik onlar da transferle uğraşıyorlar. Şimdi dava açsan 2 senede ancak sonuçlanır çünkü.
"YÜCE ATATÜRK"
Keşke futbol oniki kişi oynansa, Emre'yi takıma koymamız gerekiyor ama; takımda ki hiç kimse çıkmamalı MTK maçında ki ilkonbir olmalı. Selçuk'u kessek Emre orada oynayamaz. Alex'i Kazım'ı veya Uğur'u kesemeyiz. Geriye Güiza ve Semih kalıyor ama; o zamanda tek forvet olacağız. En iyisi bu tercihi Aragones'e bırakmamız daha sağlıklı olacaktır. Daha yabancı oyuncu alacağımıza göre bu takım çok değişecektir.
Batu Aslında gelecek yabancı dmc olacaksa ve kaliteli bir dmc olacak Selçuk yedek kalsın daha iyi derim ben (:
Emre konusunda ise solda oynarım dese mükemmel olur çünkü 2 maç oynayıp 5 maç yatan Uğur'dan kurtulmuş oluruzBir maçda gönüllere taht kurdu fakat bir maça göre bakmamalıyız
![]()
Avrupa'dan gelen oyuncu bizde yerli gibi olmamalı..Onlar da şöyle birşey var.Yetiştirdikleri adam yabancıdan iyiyse veya aynıysa yetiştirdikleri oynar ama bizde sürekli yabancılar..:S
Nihat'ın davası 2004 yılında açılmıştı ve 2008'in 2.yarısında sonuçlandı.Yani çok uzun bir süre olur.Hem yeteneksiz yerli oyuncu takımda mecburuiyetten oynatılarak kendi takımlarına ve ülke futboluna zarar veriyor.
bence takım 4-1-3-2 oynamalı böylece Emre'yi de Alex'ide Semih'ide rahatlıkla oynatırız.