Yalnız Cimbomlu arkadaşlar bana katılacak mı bilmiyorum ama defansda yapılan basit hatalardan gol yemek CL'de çok baş ağrıtabilir o platformda bu tarz goller çok oluyor bir Barcelona , Chelsea , Münih falan çok tehlike yaratır bu konularda düzeltmesi lazım bunu ama ben hücum hattını çok iyi buluyorum.Uyumlu,kaliteli,ne yaptığını bilen bir düzen var defanstaki o hatalarda düzelirse çok rahat oynar ligde,avrupada ise rakipleri fazlasıyla zorlar.
Katılıyorum. Galatasaray zaten ortamın kokusuna göre hareket edebilen bir takım. Aslında futbolda bütün takımların ortak sorunu ama Türkiye'de kağıt üzerinde ya da daha önde beklentiler olan takımlara seviyelerinin üstünde sorumluluklar yükleniyor. E arkadaş sorumluluğu yükledik ve gördük? Maçın ikinci devresinde resmen orta alanda kondüsyon eksikliği yaşayan Galatasaray'da yıldızların yerini hakkıyla dolduracak bir yedek yok. Rotasyona dair bir şey yok. Günü kurtaracağın adamlarla neyin sorumluluğunu yüklüyorsun anlamıyorum? Böyle din tutar gibi takım tutan taraftarlarımız oldukça kağıt üzerinde üstün bassak bile hatta deplasman fobimizden az çok kurtulsak bile medya aracılığı olsun, rakip ve kendi taraftarlarımız olsun olduğu sürece bu baskıyla uzun vadede başarı beklemek hayal ürünü olabilir.
Yalnız maç sonunda 5 dakika çok azdı. Gol sevinçleri , Batuhan 4.40 dakika yerde yattı , İbrahim Toraman ve Mustafa'nın yerde kalışları ve su molası. En az 8 dakika gibi bir süre oynatılmalıydı.
Yoruma açık olan penaltı posizyonu.
Tek yanlış orta hakemin açısı çok net iken ve yardımcı hakemin açısı neredeyse hiç yokken onun kararına uyması...
![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Dany bu takımın as stoperlerinden birisi olmalı.Avrupada Ujfa ve Dany çıkılabilir.Dany iyi bir kesici ve süratli.Mutlaka ondan faydalanmalıyız.Zor karar ancak Dany bence mutlaka olmalı.
Hatta Dany sol beke monte edilsin.Balta'dan iyidir hiç yoktan.Hakan'ın ayağında sanki topuklu ayakkabı var gibi koşuyor.O kötü oluncada bariz göze çarpıyor takımın en zayıf halkası olduğu.
Seneye mutlaka iyi bir sol bek şart.Yerli olarak Almanya'dan mı bulurlar Taiwo'mu gelir birisi şart artık.Şu gözlerde artık Eboue gibi soldan bindiren bir bek görmek istiyor.
Semih,Ujfa ve Melo.Beşiktaş'ta ise Almeida.2 senede Bjk ve Gs derbisinde 4 gol oldu kendi kalesine.İlginç bir olay.
Yakın çekimde gösterirlerken Burak'ın ayağına bir müdahale var ama faul olsa bile kesinlikle dışarda. Balıklama atlıyor ceza sahasına.
Bu da hakem hatası oluyor aslında, hakemi aldatmaya yönelik hareket evet futbolcunun ayıbı ama hakem de tam hizasında olan pozisyonu bir zahmet görecek, cezayı sarı kart ile kesecek. Burak Yılmaz bunu yapan ilk futbolcu değil, son da olmayacak. Biz de bu tarz işlerin adamı olan isimler oluyor ne yazık ki, ilk akla gelen Arif, Keita, Baros, şimdilerde Eboue ve Burak, hatta bu işlerin kralı bence Engin.
Ama kalkıp bunu Galatasaray'a sallama aracı olarak kullanınca iş başka mevzulara kayıyor, ama sizin de şöyle olmuştu, sizde de şu var tarzı cevaplar geliyor haliyle olay bambaşka yerlere gidiyor. Üstelik biliyorsunuz kişiler ayrı kurumlar ayrı, yok efendim Galatasaray için penaltı dakikaları, zaten biz biliyorduk falan bunlar ucuz kurnazlıklar.
Ayrıca maçın genelinde hakem Beşiktaş'a karşı daha ılımlı bir yönetim gösterdi, tabii verdiği penaltı kararı direk sonucu etkilediği için tıpkı sahada oynanan oyun gibi o kararlar da geri planda kaldı.
Doğru diyosun 6 maçlık periyot var gruplarda Dany'de kullanılır.Semih'in ne yapacağı belli olmaz farklı bi oyun var çünkü orda.
Zaten sol bekte eboue kalitesinde bir isim olsa iki taraftanda çok etkili olur Galatasaray.
Hakan özellikle Ş.L maçlarında çok yetersiz kalıcak gibi bana göre bir de sol bek alsalardı tam olurdu bu takım için.
Burak söylediğin posizyonun caps'İ.
![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
ŞL maçları için Hakan Balta eksik demek haksızlık olur. Tamam eksik ama sadece ŞL için değil. Zaten Türkiye'de sol bek yok, defans hattına da yabancı transfer yapmak fazla lüks olur ve oynatmakta ayrı sıkıntı olur. Eldeki malzemeyle kısa vadeli başarılar yakalamak şart. Defansta Dany bir anda Semih'i de kesemez çünkü Dany şu an rotasyon ayarından çıkacak gibi gözükmüyor -ki Semih'i kesecek olsaydı eğer derbide Fatih Terim'in seçimi 2 maçtır maç eksiği olan Semih yerine Dany'i oynatmak olurdu. Dany, Semih'i kesecek potansiyelde bi oyuncu değil bence. Olur olmaz çıkışları ve takıma uyum sağlamak adına yaptığı soğukkanlılık dışı hareketler de cabası. Bence sol bekten önce orta sahada herhangi bir sakatlık, ceza vs. gibi durumlarda rotasyonda kim var ona bakılmalı. Bugüne kadar Hakan Balta ile idare eden takım, yaptığı hatadan ötürü biletini kesecekse yerine gelecek adam lüksün de lüksü olur bence. Umut'un forvette kaçırdığı gol pozisyonlarındaki hata ile Hakan'ın defansta yaptığı hatalar bence eş değerde. Takımı ŞL'ye tam teşekküllü hazırlamak istiyorsan eğer sol bekten, stoperden önce yedek kulübesine kadar irdelemen lazım. Bu sene ŞL'nin havasını solumak takıma yarayacaktır bence fazlasını istemek yine lüks yine lüks.
Bu penaltının çok daha bariz dışarda olanını 2002'de bizim aleyhimize Brezilya'ya vermişlerdi acayip üzülmüştüm gerçekten o an frikik olsa belki bu gol olmazdı.
He Selçuk İnan ordanda atardı ya neyse![]()
Amaç pozisyonun içerde ya da dışarda olması değil ki. Tamamen aldatmaya yönelik bir hareket. Burak orda ne kapsam mantığıyla koşuyor zaten. Top giderken benim içimde bir sıkıntı vardı.Çünkü Umut gibi, "umut" vaad etmedi topa takipteyken. Bir aldatma olacağını sezmiştim o da gerçekleşti zaten.
![]()
Ama bence Burak böyle hareketlerle değilde geçen sezon ki gibi golleriyle ön plana çıksa daha iyi olur.
Bu arada az önceki sözüne katıılıyorum GS uzun zamandır Ş.L de yok bu sene bi oranın havasını soluma senesi olucaktır önemli olan sürekli hale getirmek zaten katılımı.
İnanamıyorum ya,maç Galatasaray'ın hakkıymış zaten de,penaltı ilahi adaletmiş.Maçlar pozisyona girilerek kazanılmıyor arkadaşlarım,o pozisyonlar golle sonuçlandırılarak kazanılıyor.Umut beceriksizliğinden dolayı boş kaleye atamıyorsa,maçın hakkı neden sizin oluyor? Maç bizim hakkımızdı,çünkü 3 tane nizami gol atmıştık ve 2 tane gol yemiştik.Taa ki penaltı pozisyonuna kadar.Bu pozisyona bu kadar kolay penaltı kararı veren hakemlere de helal olsun.(hem de sahtekarlık konusunda ün yapmış bir futbolcu başroldeyken) Maçtan önce büyük ihtimal kazanacaklarını,hatta bazılarının bunun rahat olacağını söyleyen adamlara ,olmayan bir penaltı ile son dakikalarda 1 puanı kurtarmalarına rağmen zaten maçı hakkı bizimdi dedirttiler ya,onlara gerçekten helal olsun!
Ayrıca bizim attığımız goller bireysel hatalar da,kendilerininki sanki muhteşem organize pozisyonlarmış gibi konuşanlar var ya,onlara diyecek söz bulamıyorum.İlk golde savunmamızın uyuması ve Cenk'in içeri alması bireysel hata değil mi benim canım kardeşim? İkinci golde 6 tane Beşiktaş'lının arasında bir tek Umut'un elini kolunu sallaya sallaya gol atması da savunma hatası değil.Tabii canım o kadar pozisyona girdiniz,nasıl olabilir ki?
Son olarak şunu söylemek istiyorum.Galatasaray aynı oyuncularla Fenerbahçe'ye karşı hem de 10 kişi daha üstün oynamıştı.Beşiktaş'a sökmedi bu.Tabii bunda da Fatih Terim'in hatalı tercihlerinin,Galatasaray'lı oyuncuların formsuzluklarının payı Beşiktaş'lı oyuncularının performansından daha fazla değil mi benim güzel kardeşim.![]()
Last edited by GeNç KaRTaL : 27.Ağustos.2012 at 12:17
So what?
Saike
Bireysel oyuncu hatalari ile takimin savunma hatalarini bir tutuyorsan zaten tartismaya gerek yok umut 6 kisinin arasindan vuruyorsa bu hata degil umut"un becerisidir. besiktas toplasan 15 en fazla 20 dakika top oynamistir geri kalan dakikalarda galatasaray oynamistir maçi sakin kafayla 90 dakikasini tekrar izlemen dilegi ile.
Siz eğer penaltı kararına göre maç bizim hakkımızdı 3 nizami golümüz sayesinde maçın galibiydik diyebiliyorsanız, Galatasaray'da ilk yarıda oynadığı oyun için aynı şeyi söyleyebilir? Hatta rolleri değiştirelim. İkinci yarıda Beşiktaş'ın geride olduğunu varsayalım. İkinci devrede oynanan oyunla da Beşiktaş'ın hakkıydı diyebiliriz. Maç içi verilen kararlar, kaçırılan pozisyonlar, oynanan oyun eğer "adalet" kelimesini ağzımıza dolandırıyorsa o takım zaten çaresizdir. Sizin açınızdan öyleyse benim açımdan da Beşiktaş zorlanarak bir 3 puan almış olurdu penaltı kararı olmasa. O zaman kimin hakkı olcaktı? O zaman Beşiktaş çaresiz konumuna düşmüş mü olcaktı? Objektif bakmak lazım biraz olaylara. Zaten maç bizim hakkımızdı diyen taraf kendisiyle çelişir arkadaş. Galatasaray taraftarının da Beşiktaş taraftarının da haddine değil böyle net bir yorum yapmak. Bana göre penaltı kararına eş düşen birçok şey var. Onları da meydana döksek Galatasaray'ın hakkıydı diyecek kaç tane adam bulurum size.
Ayrıca Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı kıyaslamak bence saçmalık. Ve kadrolar hemen hemen aynı bile değil. 2-3 oyuncu değişikleri gözle görülür şekilde iki maç arasında da var. Bir kere her şeyden önce oynanan atmosfer sebebiyle eş biçmek saçmalık olur. Galatasaray burda herhangi bir final mücadelesi falan vermiyor sadece sezonda oynadığı 3-5 derbiden birisi -ki bir dezavantaj da deplasmanda olmamızdan kaynaklanıyordu. Galatasaray, Beşiktaş deplasmanına şişirilerek çıktı ve hakkıyla ettiği bir mücadele ile Beşiktaş'ı zorladı arkadaş o kadar.
ozellikle son paragrafin Semsi, hani genelde medya 3 buyuklerin bakis acisiyla degerlendirir ya maclari, bana onu animsatti. fener-gs ya da bjk anadolu takimina kaybedince bu rakibinin becerisine degil 3buyuk takimdan hangisiyse onun beceriksizligi ya da formsuzluguna baglanir. BJK de bu anlamda bilincli ya da bilincsizce bu yola dogru surukleniyor. BJK adinin buyuklugu dustugu bu zor donemde ayaklar altina seriliyor. son bir kac yildir maalesef durum bu sekilde. ama ben BJK nin de zamaninin gelecegini dusunuyorum. keske bu sene sampiyon olsa da herkese bir ders verseler.
Ben ortaya somut bir veri koyuyorum.Maçların sonuçlarına göre takımlara puan/puanlar veriliyor.Oynadıkları oyunlara veya girdikleri pozisyon sayısına göre değil.Bu yüzden maç bizim hakkımızdı zaten diye yapılan yorumlar senin dediğin gibi objektifliği tartışılır.Gerçi burada saçmalamanın sınırlarını zorlayan öyle yorumlar var ki,tartışılması mümkün değil.Genel olarak tepkim de bu mesajlara zaten.Ayrıca ben Süper kupa maçı örneğini bizi küçümseyen arkadaşlar için vermiştim ve sen hala bizi küçümsemeye devam etmişsin.Yapacak bir yorumum yok bu yüzden.
He tamam o zaman ya,Umut'un becerisiyse siz hak etmiştiniz.3.golde de mesela Burak'ın sahtekarlık becerisi ön planda zaten.Çok güzel hakemleri kandırdı.Asıl sen tekrar izle.Öyle konuşuyorsunki maçın büyük bölümünü forse etmişsiniz sanki.İlk yarı maçın hakimi sizdiniz,ikinci yarı bizdik.Daha çok pozisyon buldunuz diye penaltıyı meşrulaştırma çabanız,maçın zaten sizin hakkınız olduğunu iddia etmeniz saçmalıktan başka bir şey değil.Ayrıca Umut'un golünde bireysel bir hata o kadar çok önemliyse Cenk'in poziyon esnasında kararsız kalmasını bilmem bireysel hata olarak değerlendirir misin?
So what?
Saike
Tahmin ettiğim gibi üstün oynadığımız bir maç, ancak tahmin edemediğim bir skor. Savunmada 3 golde de yapılan, direk sonucu etkileyen hatalar (Melo'nun ters kafası, çıkarken kaptırılan erken top, Hakan Balta'nın 6 pasın 1 adım önünde top ıskalaması) beklemediğim skorun başlıca sebepleri.
Penaltı yalan, faul bence var ama yayın içinde. 18 metreden frikik atıp atamayacağımızı konuşabiliriz ancak.
Penaltı pozisyonunda İbrahim Toraman'ın atılması gerekirdi, Engin'den pek de aşağı kalmadı hakeme yaptığı hareketler.
Çıktığımız 3 resmi maçta 6 gol yedik. Fatih Hoca'nın bunu bir düşünmesi gerek.
Hamit böyle oynamaya devam ederse bu yıl sonunda yollanır. Bir Kazım kadar bile oynayamıyorsa kusura bakmasın.
Mustafa Pektemek'e çok üzüldüm, her ne kadar çapraz bağ sakatlığı çok sıkıntılı olsa da umarım döndüğü zaman performansını toplayabilir. Milli Takım için de kullanılabilecek bir aday kendisi.
Beşiktaş'ı mücadelesinden dolayı kutlamak gerek. Galatasaray'ın ise üstün oyununa rağmen gününde olmadığını söylemek gerek.
Tamam da o zamanda ortaya somut bir veri koymak gerekmiyor mu? Dediğim de buna çıkıyor zaten; Maçların sonuçlarına göre takımlara puan/puanlar verilmekte. Penaltı kararıyla 1 puan alabildik ve maç sonucu beraberlik ile bitti. Bu kadar.
Ayrıca Beşiktaş'ı küçümsediğim falan yok, haddime de değil. Sadece Süper Kupa-Lig karması için yaptığınız yoruma dedim -ki zaten alt sayfalar için yazmışsınız.
Ayrıca yediğimiz gollerin 2 tanesi bence savunma hatası. Çünkü Semih'in arkası dönükken kaptırdığı top tamamen Umut'un defansta topu ileriye çekmek yerine Semih'i zan altında bırakarak (Semih'in yüzü bizim kaleye dönüktü.) kısa pas vermesiydi. Orda Veli fırsatçılığını kullanarak topu Holosko'ya ulaştırdı ve akabinde golü yedik. Defans hatası golü yediğimiz anlarda gerçekleşecek diye bir kaide yok. O pozisyon o hale nasıl geldi onu bulmak gerek. Orta saha mı, defans mı o zaman net bir karar verebiliriz.
Bizim takımın en büyük sorunu bitirememek. Ya arkadaş o Umut'un ilk dakikada ki pozisyonu ne ya öyle? %100lük golü kaçırmış. Ya Eboue'nin pasına ne demeli? Onlar atılsa 5-3 olmuştu.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern