Sayfa 16 / 41 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon
451 ile 480 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2003

Iki oyuncu dusunelim:

Oyuncu 1: Tek ayakli
    Oyuncu 2: Cift Ayakli

Iki oyuncunun ozellikleri ayni ise, CA1 < CA2. Yani cift ayakli oyuncu olmak, oyuncunun kalitesini arttiriyor ve bu nedenle de CA'ya etki ediyor.

Hatta umit ediyorum ki ileriki surumlerde bir cok pozisyon oynayabilen oyuncular icin de benzer bir uygulama yapilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Iki oyuncu dusunelim:

Oyuncu 1: Tek ayakli
    Oyuncu 2: Cift Ayakli

Iki oyuncunun ozellikleri ayni ise, CA1 < CA2. Yani cift ayakli oyuncu olmak, oyuncunun kalitesini arttiriyor ve bu nedenle de CA'ya etki ediyor.

Hatta umit ediyorum ki ileriki surumlerde bir cok pozisyon oynayabilen oyuncular icin de benzer bir uygulama yapilir.
    Konu ile alakasız ama düşüncemi dile getirmek isterim. Örneğin atıyorum, X oyuncusu Y'den daha iyi passing özelliğine sahip gerçekte. Ancak X oyuncusunun right foot 20, left foot 15. Y oyuncusunun r. f. 20, l. f. 3 olsun. Aynı CA'lara sahip olduğunu düşündüğümüzde X oyuncusuna iyi bir passing özelliği vermek Y'den daha zor olacaktır, hatta Y'nin passing'i X'ten yüksek olacaktır. Maç motorunda da Y yeri geldiğinde sağ ayağı ile süper paslar atcaktır, ancak X yeri geldiğinde sağ ayağı ile Y'den kötü pas atacaktır.

Bana kalırsa ikinci ayak oyunda CA açısından etki etmemeli. Ancak maç motorunda iki ayağını kullanan futbolcu daha avantajlı ve özelliklerini daha iyi yansıtıyor olmalı. Yani ikinci ayağın önemini CA'dan değil de direkt olarak ayağa bakarak görmeliyiz.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Konu ile alakasız ama düşüncemi dile getirmek isterim. Örneğin atıyorum, X oyuncusu Y'den daha iyi passing özelliğine sahip gerçekte. Ancak X oyuncusunun right foot 20, left foot 15. Y oyuncusunun r. f. 20, l. f. 3 olsun. Aynı CA'lara sahip olduğunu düşündüğümüzde X oyuncusuna iyi bir passing özelliği vermek Y'den daha zor olacaktır, hatta Y'nin passing'i X'ten yüksek olacaktır. Maç motorunda da Y yeri geldiğinde sağ ayağı ile süper paslar atcaktır, ancak X yeri geldiğinde sağ ayağı ile Y'den kötü pas atacaktır.

Bana kalırsa ikinci ayak oyunda CA açısından etki etmemeli. Ancak maç motorunda iki ayağını kullanan futbolcu daha avantajlı ve özelliklerini daha iyi yansıtıyor olmalı. Yani ikinci ayağın önemini CA'dan değil de direkt olarak ayağa bakarak görmeliyiz.
    Tek ayaklı 18 pas özellikli bir oyuncu ile çift ayaklı 18 pas özlelikli bir oyuncu aynı olmaz.

Çift ayaklı oyuncu pres yediğinde ters de dönerek geçebilir.
    Tek ayaklı oyuncular sadece mevki oyuncusu olur, olduğu yerde oynar, sıkışınca geri döner.

Yani arada uçurum var, çift ayaklı oyuncu direk world class potansiyeline doğru gidiyor, çünkü her türlü alternatifi iki ayağı ile değerlendirebiliyor.
    Tek ayaklılar ise ayağı tarafındaki hamleyi yapamazsa kaptırır..

O yüzden biri örn. X ise, diğer X+25 CA olması çok normal.

Zaten tek ayaklı 18 iken 150 CA alıyorsa, çift ayaklı iken o özelliklerle 150 CA alması hiç mantıklı değil.Çünkü daha fazla etkin olur, saha içinde daha fazlasını yapar..

Eğer çift ayakla da yapıyorsa hala 150 almasın, çünkü 160-170 seviyelerinde her türlü işin pisliğini yapan, hakeden üst seviye bir oyuncu olmuş demektir (bkz. C.Ronaldo).

Diğer tarafta ise çift ayakla da 150'den fazla olmaması gerekiyorsa, bu sefer de abartılmış anlamına gelir, iki ayağını kullanmaya başlayan bir oyuncunun refleksif ayağı biraz gerilemeye başlar (arkadaşımda yaşadım).O yüzden dengenin ortalaması alınması çok normal..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Tek ayaklı 18 pas özellikli bir oyuncu ile çift ayaklı 18 pas özlelikli bir oyuncu aynı olmaz.

Çift ayaklı oyuncu pres yediğinde ters de dönerek geçebilir.
    Tek ayaklı oyuncular sadece mevki oyuncusu olur, olduğu yerde oynar, sıkışınca geri döner.

Yani arada uçurum var, çift ayaklı oyuncu direk world class potansiyeline doğru gidiyor, çünkü her türlü alternatifi iki ayağı ile değerlendirebiliyor.
    Tek ayaklılar ise ayağı tarafındaki hamleyi yapamazsa kaptırır..

O yüzden biri örn. X ise, diğer X+25 CA olması çok normal.

Zaten tek ayaklı 18 iken 150 CA alıyorsa, çift ayaklı iken o özelliklerle 150 CA alması hiç mantıklı değil.Çünkü daha fazla etkin olur, saha içinde daha fazlasını yapar..

Eğer çift ayakla da yapıyorsa hala 150 almasın, çünkü 160-170 seviyelerinde her türlü işin pisliğini yapan, hakeden üst seviye bir oyuncu olmuş demektir (bkz. C.Ronaldo).

Diğer tarafta ise çift ayakla da 150'den fazla olmaması gerekiyorsa, bu sefer de abartılmış anlamına gelir, iki ayağını kullanmaya başlayan bir oyuncunun refleksif ayağı biraz gerilemeye başlar (arkadaşımda yaşadım).O yüzden dengenin ortalaması alınması çok normal..
    Sen benim demeye çalıştığımı anlayamamışsın Cengizciğim, veya ben tam anlatamamıştım. Çift ayağı kullanabilmeyi tanımlaman yanlış olmuş, zaten çift ayağını kullanan oyuncu ters dönerek geçiyor diye daha fazla CA'ya sahip olması gerekmediği kanısındayım. Benim savunduğum, ayağın CA'ya etki etmemesi. Ayak sadece maç motorunda etkin olsun.

İki oyuncu düşün. Yine biri çift ayaklı X, diğeri tek ayaklı Y.

X'in CA 150, Y'nin CA da 150. X her iki ayağı ile de 150lik oynayacak ama Y zayıf ayağı ile 100 CA'lık oynayacak. Maç motorundaki etkisi de böyle olacak. Benim demeye çalıştığım bu.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003

Sen benim demeye çalıştığımı anlayamamışsın Cengizciğim, veya ben tam anlatamamıştım. Çift ayağı kullanabilmeyi tanımlaman yanlış olmuş, zaten çift ayağını kullanan oyuncu ters dönerek geçiyor diye daha fazla CA'ya sahip olması gerekmediği kanısındayım. Benim savunduğum, ayağın CA'ya etki etmemesi. Ayak sadece maç motorunda etkin olsun.

İki oyuncu düşün. Yine biri çift ayaklı X, diğeri tek ayaklı Y.

X'in CA 150, Y'nin CA da 150. X her iki ayağı ile de 150lik oynayacak ama Y zayıf ayağı ile 100 CA'lık oynayacak. Maç motorundaki etkisi de böyle olacak. Benim demeye çalıştığım bu.
    Ilhan, zayif ayagin etkisi oldugunu kabul ediyorsun ancak zayif ayagin onemine itiraz ediyorsun. Bu onem 8.0.2'de biraz fazla idi. Hatta zayif ayagi 1 olan oyuncu sayisi fazla oldugu icin daha da buyuk sorundu (yani zayif ayagini sadece yurumek icin kullanan oyuncu). Ancak bu sorunlar ustesinden gelinebilecek ve gelmek icin ugrastigimiz sorunlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ömer abi ikinci ayağın CA'ya değil de, CA'yı kullanabilme olarak etki edilmesi gerektiğini savunmak istemiştim ama yanlış diyorsan yanlıştır

Nesil
    2003

Ömer abi ikinci ayağın CA'ya değil de, CA'yı kullanabilme olarak etki edilmesi gerektiğini savunmak istemiştim ama yanlış diyorsan yanlıştır
    Zayif ayak zaten CA'nin bir parcasi.

Elinde ne kadar cok silah varsa, o kadar iyisin demektir. Iki ayagin da iyi ise, ayni ozellikleri tasidan bir tek ayakli oyuncudan iyisin demektir ve CA'nin daha yuksek olmasi gerekir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İlhanın ne demek istediğini ben anladım, mantıksız da değil, olabilir. Bu sayede bizim profil hazırlarken işimiz kolaylaşabilir. Çünkü çift ayaklı bir oyuncuda, biliyorsunki iki ayağını da iyi kullandığı için Ca'sında bir artış olacak ve bu yüzden bazı iyi özelliklerini göz göre göre düşürmek zorunda kalıyorsun, diğer tarafta aynı ca'ya sahip başka bir oyuncu bu ilk oyuncu kadar iyi pas yeteneğine sahip olmasa da ilk oyuncudan kırpıldığı için onunla aynı seviyeye veyahut daha üst seviyede bir pas notu alabiliyor. Bence İlhanın dediği mantıklı, tek ayak çift ayak bizim işimiz olmamalı, biz ca'yı belirleriz, profili hazırlarız, ayak puanları gireriz, ondan sonra çift ayaklı oyuncu maç motorunda haliyle tek ayaklıya göre avantajlı bir şekilde oynar.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    İlhanın ne demek istediğini ben anladım, mantıksız da değil, olabilir. Bu sayede bizim profil hazırlarken işimiz kolaylaşabilir. Çünkü çift ayaklı bir oyuncuda, biliyorsunki iki ayağını da iyi kullandığı için Ca'sında bir artış olacak ve bu yüzden bazı iyi özelliklerini göz göre göre düşürmek zorunda kalıyorsun, diğer tarafta aynı ca'ya sahip başka bir oyuncu bu ilk oyuncu kadar iyi pas yeteneğine sahip olmasa da ilk oyuncudan kırpıldığı için onunla aynı seviyeye veyahut daha üst seviyede bir pas notu alabiliyor. Bence İlhanın dediği mantıklı, tek ayak çift ayak bizim işimiz olmamalı, biz ca'yı belirleriz, profili hazırlarız, ayak puanları gireriz, ondan sonra çift ayaklı oyuncu maç motorunda haliyle tek ayaklıya göre avantajlı bir şekilde oynar.
    Veya CA'yi kafamizda degerlendirirken, oyuncunun iki ayakli olup olmadigini onceden dusunmek daha dogru olacak. Sadece tek ayagini kullanan oyuncu ile benzer ozellikleri tasimasi gereken iki ayakli oyuncunun ayni CA'ya sahip olmamasi gerektigini kabul edecegiz. Ozellikle genelde tek ayagini kullanan ve sahanin ortasinda oynayan oyuncular, ne kadar etkili olurlarsa olsunlar, iki ayagini kullanabilen oyuncular ile ayni CA'da olmayacak. Olmamali da zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

ama 2 ayagını kullanan oyuncununda ozellıklerı dusuk oluyo...bu sorun teşkil etmiyomu?

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Bence ca artarsa artsın verilmeli oyuncunun özellikleri belli çift ayağıda var.O zaman bence göz göre göre düşürmenin alemi yok nerdeyse çift ayaklı olması dezavantaj oluyor oyuncuların.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    ama 2 ayagını kullanan oyuncununda ozellıklerı dusuk oluyo...bu sorun teşkil etmiyomu?
    Zayif ayagi goz onunde bulundurarak, ona gore CA verilirse sorun olmaz. 8.0.2'de bu sorunun olmasinin nedeni SI'in zayif ayagin CA'ya etkisini aktiflestirdi ancak bunu arastirmacilara soylemedi. Bizler de bu nedenle CA'yi verdik ve ozellikleri tatmin edici bir sekilde ayarladik ancak oyun tarafindan dusuruldu. Fm 2009'da boyle bir sorun olacagini sanmiyorum cunku CA belirlerken oyuncularin zayif ayaginin seviyesini goz onunde bulundurduk.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bende bunu söylemeye çalışıyorum
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

omer abı turkıye lıgındekı 1-2 turk oyuncununda ıtıbarı kıtasalll olarak ayarlanabılırrr.....arda turan,ıbrahım toroman gıbı...ıtıbarlarda bı degısıklık oldumu acaba?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    Bende bunu söylemeye çalışıyorum
    Demek ki o kadar iyi değil, o özellikler ile yapıldığında ise CA'sı çok çıkacağı için abartı olacak..

İyi diyorsan o özelliklere daha iyi CA vermek zorundasın, çift ayakla (aynı özellikler ile) yapacakları kanat oyununda çok Ribery, C.Ronaldo gibi durdurulamaz oyuncu haline getirir.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

ömer abi arda hakkındakı dusuncelerınde bı degısıklık varmı?
    arda dıyorum baska bısey demıyorum modrıc ardanın kılı olamaz.....150 ustu bı ca yı hak ettıgını gosterdı zaten gsdede durmaz bundan sonra senın datandan cıkıp avrupaya gıdecek bı oyuncu.....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ömer abi arda hakkındakı dusuncelerınde bı degısıklık varmı?
    arda dıyorum baska bısey demıyorum modrıc ardanın kılı olamaz.....150 ustu bı ca yı hak ettıgını gosterdı zaten gsdede durmaz bundan sonra senın datandan cıkıp avrupaya gıdecek bı oyuncu.....
    Arda iyi oyuncu 170-175 pa olabilr ama sen modrici kaç kez izlednde böyle bi kıyaslama yaabiliosn?

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

fenerbahce_1907 10-11 kezz ızledım modrıce kotu demıyorum ardada en az onun kadar var dıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

fenerbahce_1907 10-11 kezz ızledım modrıce kotu demıyorum ardada en az onun kadar var dıyorum
    Böyle dersn tamamda kılı olamaz dersn biraz abartmış oluyorsunç

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

fenerbahce_1907 heyecanla yazdım ama ardada ole bı oynuyokı bu turnuvada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by fenerbahce_1907 View Post
    Böyle dersn tamamda kılı olamaz dersn biraz abartmış oluyorsunç
    ardanın oynadığı ligle modriçin oynadığı lig birmi son iki maçta ardanın oyunuyla modriçinkinin arasında fark varmı hatta arda daha iyi değilmi arda daha güçlü daha dayanıklı değilmi

arda bence daha kaliteli bir adam hele bu seneden sonra
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

benımle aynı fıkırde olan bırını gormek ne guzell

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

kılı olamaz demiyorum bende yanlış anlaşılmasın ama arda kesinlikle daha tercih edilecek adam diyorum benim yorumum tabi herkese göre değişir
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

FM 2008'de Turkiye liglerinde en yukserk CA'ye sahip olan uc ismi 145 ile Mehmet Topuz, Gokdeniz Karadeniz, Mehmet Aurelio. Gokdeniz Rusya'ya gitti yani su anda Turkiye'nin mevkisinde en iyi Turk oyuncusu Mehmet Topuz oluyor ki Mehmet Turkiye'den su anda maclari izlerken tum Avrupa Arda Turan'i konusuyor.

Arda Turan'nin kendisi ile ayni mevkide oynayan bu iki isimden geri kalmasi cok buyuk ayip olur hatda 145-150 arasi olmasi gerekir CA. Yani su anda Turkiye liginin en yukseks CA'li oyuncusu Arda olmali yasina falan bakmadan ha belki bi tek Aurelio daha yuksek olabilir. PA konusuna gelince 175'den asagi olmamasi gerekir ki oyundaki su anda en yuksek PA'li Turk oyuncu olmali bu yuzden 175 simdilik ideal bi rakam olur bence hatda 1-3 puan daha da fazla olabilir cunku Nihat'in da PA ayni ve boyle devam ederse Arda Nihat'i da gecer.

Birisi yazmis Arda icin 165 olur diye ama su anda Mehmet Topuz 24 yasinda (eylul'de 25 olucak) onun da PA 165. Acaba Mehmet 21 yasindayken neler yapiyordu? Yani simdi Arda'nin gostericegi gelisim bi Mehmet Topuz kadar mi olucak? Arda 4 yas ufak, ki su anda bence daha yuksek CA'e sahip olmasi lazim. Dusunun Arda 4 sene sonra nerelerde olucak. Emre Belozoglu bile bu kadar degildi o yaslarda Arda resmen A milli takimi ve Galatasaray'i sirtliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

çok doğru söylüyorsun licenta

ve bir noktayı belirteyim dakika 71 ilk tehlikeli atağımız gelişiyor top herkesten sekiyor ve arda topa var gücüyle vurmuyor aksine kapalı köşeye klas bir plase atıyor işte bu yüzden 2 senedir diyorum ki soğukkanlılık 16-17 4-5 sene sonra 20
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

fızık olarak cok gelıstı arda sogukkanllık 18 ıde bulurr....teknık 19 top surme 18 ı bulurr calısma oranı mutlaka artırılmalı kararlılık ,karar vermede artırılmalı ılk temas da artırılabılır hatta bence ardanın butun ozellıklerınde bastan sona oynanabılır artanlarda olur azalanlarda
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bıde onemlı maclar 16-17 olurr 14 cok azz
    Last edited by RIDVAN TLM : 16.Haziran.2008 at 01:47 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Benim yıllardan beri düşündüğüm bir şeydir bu, Türkiye liglerindeki ekstrem yeteneklere sahip oyuncuların normalden daha az gösterilmesi. Arda'nın şu anda devam eden Euro 2008'deki en yetenekli ilk 10 futbolcu arasında olduğunu söylersem kaç kişi itiraz edebilir ki buna? Hatta Ronaldo ya da Robben gibi "arıza" oyuncular statüsüne gelebilir Arda benim düşünceme göre. PA'sı kesinlikle 170 üzeri olmalı bu durumda diye düşünüyorum. Ayrıca soğuk kanlılık ve karar verme yetenekleri de en az 15-16 seviyesinde olmalı şu an için, yıllar içerisinde bu gelişim ve performansla her ikisi de 20 olur, en düşük 19'a ulaşır kanımca. Hala bana göre en zayıf özelliği fizik gücü. Dayanıklılık değil yalnız karışıklı olmasın, çok dayanıklı bir oyuncu Arda ama şayet vücut teması içeren bir mücadeleye girerse büyük olasılıkla topu kaybediyor ya da yeteneği sayesinde taç- kornek filan kazandırıyor takımına.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Servet Cetin'e de deginmek lazim. Fm 2008'de 139 CA ile en yuksek CA'li yerli defans oyuncusu Gokhan Zan. Anladigim kadari ile FM 2009'da ayni kalicak Ibrahim Toraman da 137 CA a cikarak Servet ile ayni degere ulasicak. Bilmeyenlerin haberi olsun Servet ile Gokhan Zan ayni yastalar Gokhan 149 PA alirsa Servet herhalde 155-160 alir.

Avurapli seyrcilerden acayip takdir topluyor Servet. Ama bi kac ay once hala Servet ile alay ediliyor, topcu degil bu, dunyanin en kazmasi, avrupa'da ust duzey maclarda gormek lazim onu diyen coktu. Servet su anda Turkiye tarihinin en iyi savumacisi olmaya aday. CA yabanci oyunculardan geri kalmamali Edu 145 aliyorsa Servet de en az o kadar hatda 1-2 puan daha bile fazla alir. Edu 160 PA aliyorsa Servet'in PA'i hakkinda yorum bile yazmak istemiyorum. Servet ile Edu'nun da yaslari ayni bu arada. Su durumda ya Edu duser ya da Servet baya bi yukselir baska bi yolu yok.

Servet'in CA olarak Lugano ve Song'dan geri kalmamasi gerekir. Yoksa sirf Turk diye boyle yapildigini dusunucem. Son olarak Servet'in consistency 1-2 puan artabilir ve Determination ve Bravery 20 olabilir bu konuda cok rahat dunyanin en iyileri arasina girer, adam sakat sakat oyunuyor.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Arda'nin strength su anda 12'yi gecmez bence ama Stamina 14 olabilir. Bu arada bence cok onemli Arda tackling konusunda oldukca basarili bi oyuncu oda 14 olabilir. Ve Long shots o kadar kotu degil yani 6 cok abarti 10-11 olabilir sik sik disardan sut cekmese de bu konuda kendisine pek guvenmese de o kadar da kotu degil. Flair'de 18 olmali kesinlikle.
    Last edited by licentia : 16.Haziran.2008 at 02:24 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

servet:
    güç 20
    dayanıklılık 18-19
    jumping 18-19
    determination:18-19
    bravery: 18-19
    denge: 16
    injury proneness 1 (kırılmadıysa oynar, kırık kaburgada parmakta falansa gene oynar dizi falan dönmez )
    kafa 16
    hız 13
    pozisyon alma 14
    tackling 13
    hızlanma 11

böyle özelliklere sahip olmalı varmı itirazı olan hangisi fazla
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    adam sanki 25 yaşında da rakipleri 13-14 yaşında herif sanki mahallede çocuklarla maç oynuyor öyle bir fizik farkı var yani hele türkiye liginde aynı öyle büyük abiler mahallede savunmaya geçerya bazen alır topu tek başına çıkar hucuma bütün takımı çalımlar adam türkiye liginde onuda yapıyor avrupa şampiyona biraz daha büyük 17-18
    Last edited by extensor : 16.Haziran.2008 at 03:14 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

fızık harıka ama bence servet ıcın hızlanma >hızz

Sayfa 16 / 41 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon

Mesaj Yetkileri