Sayfa 17 / 31 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon
481 ile 510 arası toplam 951 sonuç

Konu: Fenerbahçe SK

Hybrid View

Volkan Fildişi Sahilleri maçında beklediğimin üzerinde bir performans gösterdi.Kendini disipline ettiği zaman gerçekten başarılı olabileceği,maçın sonucuna iyi yönde etki edeği aşikar.Yediği golde yapabileceği birşey yoktu.Drogba topla kaleye girerken Casillas olsa müdahale edemezdi.Volkan'ı sevmiyorum ama tarafsız bir gözle bakarsak,son maçta çok çok iyiydi.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Emre Belözoğlu bitmiş durumda.Hem fiziksel hemde zihinsel olarak.Ne oyuna konsantre olabiliyor nede verilen görevi yerine getirebiliyor.Verilen paraya,ödenen bonservise gerçekten yazık.Özellikle konsantrasyon,work rate ve hızlanmada biraz indirim yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Semih'te fizik oalrak bitik.Dünya standartlarında bir golcüyü yedi bitirdi Aragones,gerçekten yazıklar olsun.Semih sakatlığını atlattıktan sonra 2 maçta en az 90 dakika forma giymiş olsa yine Semih gibi oynardı ama Aragones takımın dinamiklerine bombalar bağlamış.Guiza gibi 2metreden sezon başından beri sayısız gol atamamış bir adamı sürekli oynatırken olan Semih'e oldu.Fildişi maçında bunun etkilerini canlı canlı gördük.
    Last edited by makalele81 : 13.Şubat.2009 at 10:55 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Semih in neden takır takır goL atıp, Guiza nın goL atamadığını görmüş oLduk. Birincisi Semih ve Guiza arasında forvet anLamında dağLar kadar fark var. Diğeri ise ALex faktörü. MaLLorca da İbagaza ve Arango gibi forvet arakası oyuncuLar iLe oynayan Guiza çok daha etkiLi oLuyordu. Orda da tek forvet oynuyordu, ama arkasında hızLı, rahat adam geçen, teknik ve önüne top atacak adamLar vardı ve o sadece son anLarda en uygun durumda vuruşLarını yapıp goLLeri atıyordu. Ama Fenerbahçe de öyLe değiL. ALex önüne değiL ayağa oynayan bir Orta saha oyuncusu. ALex hızLı değiL Target, Pivot tipi forvet oyuncuLarını oynatan bir orta saha oyuncusu. Bakıyoruz ALex Li dönemLerde ki Fenerbahçe hücum hattına kimLer başarıLı, kimLer başarısız. Pierre, Semih başarıLı, ama Kezman ve Guiza yokLarı oynamış.

Sanırım burda demek istedikLerim aradaki farkLarı gösterir niteLikLerdedir. Guiza 5 yıLda bu sistemde kaLsa goL atamaz, zaten yetenekLeri de çok üst düzeyde oLan bir oyuncu değiL. Ama şöyLe birşey daha var, Semih gidip arkasında LincoLn tarzı oyuncuLarLa oynadığı zamanda da iş yapamaz. Çünkü o tarz adamLar onun önüne oynicak ve Semih in bu işin geLmeyecek birşey oLur.

Baros neden KeweLL ve LincoLn varken çok daha etkiLi çünkü iki adamda onun önüne oynama feLsefesinde, orta sahadan daha çok adam eksiLtme yetenekLeri var. Arda neden Baros u besLeyemiyor, oda çünkü ayağa oynamayı seven yapıda bir isim.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Semih in neden takır takır goL atıp, Guiza nın goL atamadığını görmüş oLduk. Birincisi Semih ve Guiza arasında forvet anLamında dağLar kadar fark var. Diğeri ise ALex faktörü. MaLLorca da İbagaza ve Arango gibi forvet arakası oyuncuLar iLe oynayan Guiza çok daha etkiLi oLuyordu. Orda da tek forvet oynuyordu, ama arkasında hızLı, rahat adam geçen, teknik ve önüne top atacak adamLar vardı ve o sadece son anLarda en uygun durumda vuruşLarını yapıp goLLeri atıyordu. Ama Fenerbahçe de öyLe değiL. ALex önüne değiL ayağa oynayan bir Orta saha oyuncusu. ALex hızLı değiL Target, Pivot tipi forvet oyuncuLarını oynatan bir orta saha oyuncusu. Bakıyoruz ALex Li dönemLerde ki Fenerbahçe hücum hattına kimLer başarıLı, kimLer başarısız. Pierre, Semih başarıLı, ama Kezman ve Guiza yokLarı oynamış.

Sanırım burda demek istedikLerim aradaki farkLarı gösterir niteLikLerdedir. Guiza 5 yıLda bu sistemde kaLsa goL atamaz, zaten yetenekLeri de çok üst düzeyde oLan bir oyuncu değiL. Ama şöyLe birşey daha var, Semih gidip arkasında LincoLn tarzı oyuncuLarLa oynadığı zamanda da iş yapamaz. Çünkü o tarz adamLar onun önüne oynicak ve Semih in bu işin geLmeyecek birşey oLur.

Baros neden KeweLL ve LincoLn varken çok daha etkiLi çünkü iki adamda onun önüne oynama feLsefesinde, orta sahadan daha çok adam eksiLtme yetenekLeri var. Arda neden Baros u besLeyemiyor, oda çünkü ayağa oynamayı seven yapıda bir isim.
    Çok güzel tespit aynen katılıyorum..Başarılı olanlara Nobrede eklenebilir..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hacettepe maçından sonra anlamışızdır umarım.
    Alex'in kafası Servet'ten neden daha yüksek.
    İşte Alex'in 2. goldeki kafa vuruşu ve Semih'in ilk golde ki asisti ortada.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Hacettepe maçından sonra anlamışızdır umarım.
    Alex'in kafası Servet'ten neden daha yüksek.
    İşte Alex'in 2. goldeki kafa vuruşu ve Semih'in ilk golde ki asisti ortada.
    Aynen bende ona parmak istedim bir defans oyuncusuna göre zıplamayı iyi becersede gözlerini kapatıp , dilini agzından çıkararak saga vurdugu kafanın sola gitmesi...
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Aslında burda şöyle birşey var. Oyundaki özellikleri tam olarak bilmeyenler Heading özelliğini çok iyi kafa vurma her topa çıkma olarak biliyolar. Ama Heading oyunda topu kafayla istediği yere atabilme özelliği olarak yer alıyor.

Servet çok iyi zıplayan top kafasına ÇARPAN bir oyuncu. Asla bilinçli kafa vuruşu yapmaz Servet. Haa gol olur belki ama o topu oraya vurmak istememiştir çıkar kafaya girerse girer. Ama Alex öyle değil attığı kafa gollerinin hepsinde bir bilinç var hepsini nereye atacağını çok iyi biliyo.

Ben birde Özgür Çek merak ediyorum. Malum A takım kadrosuna çıktı Özgür. Nasıl bir profil olacak Set PA olarak vermeyimi düşünüyosunuz yoksa özellikler girilip makul bir PA düzeyimi verilecek ?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

topun kafasına çarpması nasıl bir deyimdir? halısaha maçı yaparken bile top kafasına geldiğinde yön vermeyi herkes biliyorsa profesyonel futbolcu servet nasıl bilmesin?

bana göre de Servet kafa vuruşlarında yeteneksiz. ama bunun açıklaması topun kafasına çarpması gibi birşey değil. iki açıklaması olabilir. kafayla bitirici vuruşu yapma antremanının olmamasından olabilir. hakan şükürde 1.90 boy vardı. top kafasına geldiğinde çoğunlukla yere çarptırarak vururdu. çünkü nasıl nerede vuracağını biliyordu.

ikinci olarak serveti ne zaman kafa vururken görüyoruz? servet forvet değil ki. kornerden gelen toplara kafa vurmaya çalışıyor. yere çarptırma imkanı az. neredeyse 15-20 kişi varken kafa vurmaya çalışıyor. savunma yaparken de en az kendisi kadar adamla boğuşurken, ondan kurtulmaya çalışırken kafa vuruyor.

alex ise kısa boyuyla rakiplerinden sıyrılarak, yani off the ball özelliği ile rahat kafa vuruşları yapabiliyor.

karşılaştırdığınız kişilerin maç içindeki durumlarını vaziyetlerini de düşünmek lazım. bu yüzden servet'in kafa vuruşunun artmasının gerektiğini düşünüyorum. çünkü bir defans oyuncusunun kafa vuruşuyla, forvet oyuncularının kafa vuruşlarının işlevinin farklı olması lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kesinlikle doğru bir mantık Aydın.
    Fakat Meira'da aynı dertten müzdarip değil mi?
    Meira hava topuna çıkarken vurduğu kafayı, tıpkı Servet gibi rakiplede boğuşmasına rağmen takım arkadaşlarına kazandırırken Servet neden başaramıyor bunu?
    Durmak lazım burada.
    Alex'in ikinci golüne bakın. Kendisinden çok daha uzun bir kişiden ikili mücadele esnasında daha iyi yükselip, dengesi bozukken vuruyor kafayı.
    Aynı pozisyonda aynı hızada Servet vursa öyle bombeli bir aşırtma şut çıkarabilirmiydi kafasıyla?

Kafa vurmak teknik bir kabiliyet bilindiği.
    Yani kafanız ile topu ne kadar rahat buluşturabildiğiniz, ne kadar rahat yönlendirebildiğiniz meselesi söz konusu.

Soralım şimdi Alex mi daha çok kafası ile top sektirir, Servet mi? (bu cümle perpetua'nın bir yazısından alıntıdır)

Yani bu teknik bir beceri. Ölçümü de malesef diğer özelliklere nazaran daha zor.

Ancak görünen köyde klavuz istemiyor.
    Özellikle 4-5 senedir görüyorsa.

Semih'in attığı golde bayağı sıçrayarak kafasının arkasıyla pası veriyor Alex.
    Aynı serbestlikte aynı pası Servet verebilir mi sizce?
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Kesinlikle doğru bir mantık Aydın.
    Fakat Meira'da aynı dertten müzdarip değil mi?
    Meira hava topuna çıkarken vurduğu kafayı, tıpkı Servet gibi rakiplede boğuşmasına rağmen takım arkadaşlarına kazandırırken Servet neden başaramıyor bunu?
    Durmak lazım burada.
    Alex'in ikinci golüne bakın. Kendisinden çok daha uzun bir kişiden ikili mücadele esnasında daha iyi yükselip, dengesi bozukken vuruyor kafayı.
    Aynı pozisyonda aynı hızada Servet vursa öyle bombeli bir aşırtma şut çıkarabilirmiydi kafasıyla?

Kafa vurmak teknik bir kabiliyet bilindiği.
    Yani kafanız ile topu ne kadar rahat buluşturabildiğiniz, ne kadar rahat yönlendirebildiğiniz meselesi söz konusu.

Soralım şimdi Alex mi daha çok kafası ile top sektirir, Servet mi? (bu cümle perpetua'nın bir yazısından alıntıdır)

Yani bu teknik bir beceri. Ölçümü de malesef diğer özelliklere nazaran daha zor.

Ancak görünen köyde klavuz istemiyor.
    Özellikle 4-5 senedir görüyorsa.

Semih'in attığı golde bayağı sıçrayarak kafasının arkasıyla pası veriyor Alex.
    Aynı serbestlikte aynı pası Servet verebilir mi sizce?
    işte bu da oyun zekasıyla alakalı bence. alex'in oyun zekası, boyunun kısa olmasına rağmen çok güzel kafa vuruşları yapmasına olanak tanıyor. ama servet defans oyuncusu. ve oyunda "heading" denilen olay nedir ilk başta bunu sorgulamak lazım. rakipleriyle boğuşarak kafa topunu almalarına izin vermemeye çalışmakla, kafa golü atmak veya asisti yapmak arasında zaten dağlar kadar fark var. ama bunları sadece heading altında birleştireceksek, bence servet'in heading'i daha da yüksek olmalı.

maçlarda pek dikkat etmiyorum da servet önündeki adama kafa pası mı atamıyor genellikle? yani sabrinin her yaptığı hatalı pas gözüme çarparken servet'in yaptğı hatalı kafa pasından doğan bir tehlikeyi hatırlayamıyorum.

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Sinan Alex benzer vuruşu geçen sene Gökhan Zan ve İbrahim Toraman arasından Beşiktaş maçında yapmıştı. Top o kadar zor gelirken Alex topa çok güzel bir kafa çıkarmış ve Rüştüyü avlamıştı.

Çarpan derken yanlış anlaşıldım sanırım. Benim için bilinçsizce vurulan kafa vuruşu çarpmadır. Boyu uzun olması iyi kafa vuracağı mantığını getirmez. Hep burda yanılıyoruz aslında. Servet Alex'ten yükseğe zıplar tamam ama kafasını kullanamadıktan sonra uzaya kadarda sıçrasa birşey farketmiyo.
    evet. ersen martinin de öyle uzun boylu olmasına rağmen kafa golleri fazla yoktu. bunu kafa vuruşlarının iyi olmamasına bağlayabiliriz. ama bir defans oyuncusunun ilk görevi rakibine kafa topu aldırmamaktır. ama servet'in heading'inin 12 olması, sanki bomboş alanda önündeki adama bile pas veremeyecek yetenekte olduğunu düşündürüyor bana.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    evet. ersen martinin de öyle uzun boylu olmasına rağmen kafa golleri fazla yoktu. bunu kafa vuruşlarının iyi olmamasına bağlayabiliriz. ama bir defans oyuncusunun ilk görevi rakibine kafa topu aldırmamaktır. ama servet'in heading'inin 12 olması, sanki bomboş alanda önündeki adama bile pas veremeyecek yetenekte olduğunu düşündürüyor bana.
    FM bazinda verilen 1 degeri sokakta yuruyen adami gostermiyor. Futbol yasantisini surduren oyuncular arasinda bu konuda en zayif oldugunu gosteriyor. Her ne kadar bir cok kisi 10'un altindaki degerleri cok dusuk bulsa da, bir ozelligi orta seviyede olan bir oyuncu icin 9-10 arasinda bir deger vermek dogru olani.

12 ise bir oyuncunun bu konuda iyi (en azindan ortalamanin ustunde) ama cok da iyi olmadigini gosteren bir deger.

1 ile 12 arasindaki fark, kafa vuruslari 1 olan bir oyuncunun eline gecen firsatlarda kaliteli kafa vurus yapma ihtimali, 12 olan bir oyuncudan daha dusuk olmasi.

FM veritabaninda benim dikkatimi ceken bir sorun vardi ve boyu uzun olup iyi kafa vuran oyuncu sayisi, boyu kisa olup iyi kafa vuran oyuncu sayisina gore cok fazla idi.

Varsayabiliriz ki uzun boylu oyuncu kafa vuruslarini daha fazla calismistir ve bu nedenle kafa vuruslari kisa boylu oyuncudan daha iyidir. Hakan Sukur kafa ile cok gol atmistir ama Okan Buruk, Suat Kaya, Tanju Colak da cok uzun olmadan toplara iyi kafa vurabilen oyunculardi. Kewell'in boyu cok uzun degildir ama kafa vuruslarindaki basariyi bu sene bir kac defa gozlemleme sansi bulduk.

Servet deyince benim aklima toplari kazanan ama her kazandigi topu cok etkili kullanamayan bir oyuncu geliyor. Heading'in 14 olup, ziplama'nin 17 olmasi yerine, heading'in 12 olup, ziplama'nin 19 olmasini tercih ettim acikcasi.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Sinan Alex benzer vuruşu geçen sene Gökhan Zan ve İbrahim Toraman arasından Beşiktaş maçında yapmıştı. Top o kadar zor gelirken Alex topa çok güzel bir kafa çıkarmış ve Rüştüyü avlamıştı.

Çarpan derken yanlış anlaşıldım sanırım. Benim için bilinçsizce vurulan kafa vuruşu çarpmadır. Boyu uzun olması iyi kafa vuracağı mantığını getirmez. Hep burda yanılıyoruz aslında. Servet Alex'ten yükseğe zıplar tamam ama kafasını kullanamadıktan sonra uzaya kadarda sıçrasa birşey farketmiyo.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Servet genelde kazandığı kafa vuruşlarını sadece ileri doğru vuruyor. Sağa, sola pas atmayı düşünmeden

Ancak şuda varki maç motorunda Servet'in kafa'sı 1 Alex'in 20 olsun. X bir hava topu mücadelesinde. Servet çok daha iyi zıpladığı için, çok daha güçlü olduğu için, çok daha dengeli olduğu için.
    Kafa topu 20 olan Alex'e bir tane kafa vuruşu vurdurmaz.

Yani kafa vurma kabiliyeti için. (Bu teknikten faydalanabilmek için) Oyuncunuzun Önce Jumping sonra diğer fiziksel özelliklerinin de yeterli olması gerekir.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

abi bu tartışmayı gs forumuna taşıyorum .)

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Fenerbahçe istikrarı sağlayamadığı ve kötü olduğu sezonlarda çok farklı skorlarla kazandığı maçlara tanık olmuşumdur..bir hafta bakarsınız takım toplanır yemin eder...falan çıkar farklı galip gelir sonrasında bir bakarsın yine hüsran...

kötü oynanan maçlardan sonra suç herzaman teknik adama kesilir..kaznılan maçlardan sonra başkanlar öne çıkar...

oysaki hiçbir zaman takımın gerçek bir analizi yapılmaz medyada hep balon şişirme haberler yapılır

ya takım gerektiğinden çok şişirilir..yada hocanın ve bazı futbolcuların kellesi istenilir...30 yaşına girdim ve kenimi bildim bileli bu böyle....

fenerbahçenin bu şişirme yanlısı izahatsız ve şuursuz medyası yine görev başında...

trabzon maçında volkanın kurtardığı büyükşehir maçında kimsenin kurtaramadığı son ylların en formsuz fenerbahçesi..lige havlu atmış hacettepeye gollar yağdırınca herşey unutuldu..

her tarafta yeni sayfa açtık lig yeni başladı..14 final maçımız kaldı gibi şişme haberlerden geçilmiyor..
    ama kimsenin son haftalarda çıkışta olan ve fenerbahçenin herzaman zorlanndığı gençlerbirliği karşısında fenerbahçenin nasıl galip gelebileceği hakkında bir gram düşüncesi bile yok...

fenerbahçeye tarihinden beri sürekli gereksiz gaz bombardımanı yapam medyanın bu şişirmeleri en fazla bu hafta sürer gençlerbirliği maçında alınacak br beraberlik veya olası malübiyette aynı mdya bu hafta yazdıklarını unutarak yine kelle istemelere başlar..

oysaki tartışılması gereken önemli meseleler var...

mesela hacettepeye karşı 5 -0 galip girilen bir ikinci yarıya bile çift santrafor oynayamayan Fenerbahçe başka hangi maçta ve hangi durumda çift santrafor oynayacak...

mesela Uğur Boral denilen kendini Milanın futbolcusu olarak görüp bir lütüf fenerbahçede oynadığını sanan futbolcumuz hep canı istediğinde top oynarken gerektiğinde onu klübeye çekecek aklını başına devşir burası fenerbahçe babanın çiftliği gibi canın isteyince top oynayamazsın diye uyarıyı teknik adamlarımız ne zaman yapacak...

peki sağ kanatta dievit-collin kazım ve burak varken 4. sağ kanat oyuncusu gökhan emreciksini alan..hatta gücü yetyse 5. sağ kanat olarak özer hurmacının 6. mehmet topuzun peşinde koşup neredeyse sağ açıklardan bir takım kurmayı planlayan yönetime!!!! sol kanatta tuncayı yedeği uğur boral kaldı vederson aslında bir bek bir tanede sol kanada oyuncu alınmalı hangi medya çıkıpta diyecek..

fenerbahçenin bir türlü hucumda çoğalamamasına ...bir türlü defansının organize olamamasına..bir türlü orta sahada dirençli basamamasına..bir türlü defanstan ileriye aklı başında top çıkarılamamasına kim hangi medya ne zaman dur diyecek...

Fenerbahçenin maçlarını izlerken kalbi duracak kadar heycanlanan bir taraftarıyım ama hacettepe maçında atılan goller hiçte bana gelecek için umut vermedi hatta bazı kalıtsal ve kronikleşen sorunlarımızın çözülmesinin ertelenmesine sebep oldu kanaatindeyim..

umarımıki...ben yanılırım...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    mesela hacettepeye karşı 5 -0 galip girilen bir ikinci yarıya bile çift santrafor oynayamayan Fenerbahçe başka hangi maçta ve hangi durumda çift santrafor oynayacak...

mesela Uğur Boral denilen kendini Milanın futbolcusu olarak görüp bir lütüf fenerbahçede oynadığını sanan futbolcumuz hep canı istediğinde top oynarken gerektiğinde onu klübeye çekecek aklını başına devşir burası fenerbahçe babanın çiftliği gibi canın isteyince top oynayamazsın diye uyarıyı teknik adamlarımız ne zaman yapacak...

peki sağ kanatta dievit-collin kazım ve burak varken 4. sağ kanat oyuncusu gökhan emreciksini alan..hatta gücü yetyse 5. sağ kanat olarak özer hurmacının 6. mehmet topuzun peşinde koşup neredeyse sağ açıklardan bir takım kurmayı planlayan yönetime!!!! sol kanatta tuncayı yedeği uğur boral kaldı vederson aslında bir bek bir tanede sol kanada oyuncu alınmalı hangi medya çıkıpta diyecek..
    Abi dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Aragones'in genel olarak yaptığı birşey değilmi zaten bu ? İspanya Milli takımında Torres - Villa olmasa yine tek forvet oynatacaktı, kii ilerleyen dakikalarda Villa - Fabregas , Torres - Gûiza değişiklikleri yapıyodu hep. Semih'in yanına bende İlhan'ı almasını isterdim. Semih çakılı oynayan bir oyuncuyken İlhan sürekli gol arayan hareketli santrafor tarzında çok etkili olabilirdi ama denemek aklına gelmiyo bir türlü. Sanırım İlhan'da kiralık yollanacak maçtan sonra bunu imâ etti Aragones.

Uğur konusunda çok haklısın bütün transfer döneminde sol kanat, sol kanat diye yırtındık biz. Uğur dediğin gibi çok değişik oyuncu. Sevilla maçlarını hatırlayan vardır. Barcelona'ya giden Daniel Alves ve İspanya'nın genç yeteneklerinden biri denen Jesus Navas'ı çıldırtmıştı o maçta. Yine Chelsea'yle oynanan maçlarda. Uğur'da, Volkan Demirel'de olduğu gibi bir sorun var. Yani rakibi olmazsa Uğur kendini bırakıyo.

Herkes sezon başında bu takımda 2. kaleci yok derken Volkan Babacan öyle bir oynadıki Türkiye Kupasında sadece 1veya 2 gol yedi. Onlarda artk maç kopmuşken geldi. Niye bir Özgür Çek denenmiyo Uğur'un yerinde onuda anlamış değilim. Bu çocuk bizim alt yapımızdan çıktı. Şu anda oynayan oyuncular böyle olmadılar ya. Hepside belli evreleri geçerek gelip Fenerbahçe takımında oynamaya başladılar. Semih' örneği var önümüzde altyapıdan çıkıp gelen. Herkesten daha hırslı olduğunu görebiliyoruz. İşler zora girdiğinde takımı toplayıp konuşabiliyo. 6+5 kuralı gelecek, bunun için Türk oyuncular alınıyo ama bunlara şans vermeden nasıl başarılı olacaklar oda ayrı bir muamma.

Fenerbahçe istikrarı sağlayamadığı ve kötü olduğu sezonlarda çok farklı skorlarla kazandığı maçlara tanık olmuşumdur..bir hafta bakarsınız takım toplanır yemin eder...falan çıkar farklı galip gelir sonrasında bir bakarsın yine hüsran...

kötü oynanan maçlardan sonra suç herzaman teknik adama kesilir..kaznılan maçlardan sonra başkanlar öne çıkar...

oysaki hiçbir zaman takımın gerçek bir analizi yapılmaz medyada hep balon şişirme haberler yapılır

ya takım gerektiğinden çok şişirilir..yada hocanın ve bazı futbolcuların kellesi istenilir...30 yaşına girdim ve kenimi bildim bileli bu böyle....

fenerbahçenin bu şişirme yanlısı izahatsız ve şuursuz medyası yine görev başında...

trabzon maçında volkanın kurtardığı büyükşehir maçında kimsenin kurtaramadığı son ylların en formsuz fenerbahçesi..lige havlu atmış hacettepeye gollar yağdırınca herşey unutuldu..

her tarafta yeni sayfa açtık lig yeni başladı..14 final maçımız kaldı gibi şişme haberlerden geçilmiyor..
    ama kimsenin son haftalarda çıkışta olan ve fenerbahçenin herzaman zorlanndığı gençlerbirliği karşısında fenerbahçenin nasıl galip gelebileceği hakkında bir gram düşüncesi bile yok...

fenerbahçeye tarihinden beri sürekli gereksiz gaz bombardımanı yapam medyanın bu şişirmeleri en fazla bu hafta sürer gençlerbirliği maçında alınacak br beraberlik veya olası malübiyette aynı mdya bu hafta yazdıklarını unutarak yine kelle istemelere başlar..

oysaki tartışılması gereken önemli meseleler var...

fenerbahçenin bir türlü hucumda çoğalamamasına ...bir türlü defansının organize olamamasına..bir türlü orta sahada dirençli basamamasına..bir türlü defanstan ileriye aklı başında top çıkarılamamasına kim hangi medya ne zaman dur diyecek...

Fenerbahçenin maçlarını izlerken kalbi duracak kadar heycanlanan bir taraftarıyım ama hacettepe maçında atılan goller hiçte bana gelecek için umut vermedi hatta bazı kalıtsal ve kronikleşen sorunlarımızın çözülmesinin ertelenmesine sebep oldu kanaatindeyim..

Haklısın ama oyuncuların maçtan sonraki konusmalarında pek rehavet olmadıgından bence daha iyi olabilir bundan sonraki dönem diye içimden geçiriyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

fenerbahçenin bu şişirme yanlısı izahatsız ve şuursuz medyası yine görev başında........

bu yorumu hacettepe maçından sonra yazmıştık...
    Fenerbahçeyi fenerbahçe medyası denilen gazcı ama analiz yeteğinden yoksun gürühtan çok daha objektif görebiliyoruz....keşke yanılsaydık....

cengiz kardeşim kötü günde laf söyleyen çok olur onlardan biri olmak istemem ama bugünkü maçta gördümki Uğur boral denen oyuncumuzun mental değerlerinde böyle giderse büyük düşüşlere gebe...toparlanması dileğimiz ama 21 hafta 2 hafta top oynayıp 19 hafta bitik olan bir oyuncuyu sadece fiziksel değerlerle veya teknik yetersizliğiyle ifade edemeyeceğim.

Şeyh Edebali

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

bu yorumu hacettepe maçından sonra yazmıştık...
    Fenerbahçeyi fenerbahçe medyası denilen gazcı ama analiz yeteğinden yoksun gürühtan çok daha objektif görebiliyoruz....keşke yanılsaydık....

cengiz kardeşim kötü günde laf söyleyen çok olur onlardan biri olmak istemem ama bugünkü maçta gördümki Uğur boral denen oyuncumuzun mental değerlerinde böyle giderse büyük düşüşlere gebe...toparlanması dileğimiz ama 21 hafta 2 hafta top oynayıp 19 hafta bitik olan bir oyuncuyu sadece fiziksel değerlerle veya teknik yetersizliğiyle ifade edemeyeceğim.
    bugün maç izleyemedim halı saha organizasyonundan dolayı.
    nasıldı bugün uğur? zaten pek mental olarak olgun biri gibi girmedik ama..

Bu arada Özer sağ kanat değil, Emre Belözoğlu gibi oynuyor bu sene.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

ne yazayımcengiz yazacak bi şeyi olsa yazayım..sen halı sahada olaraktan daha iyi yapmışın izlenecek hiçbişey yok..eğer illede merak ediyorsan İstanbul büyükşehir belediye maçını hatırla..bir sürü poziyon verdik orta saha o kadar ağırki ne çıkabiliyor ne geri koşabiliyor...

zaten takım olarak toptan bir mental düşüş var maçlara kendilerini veremiyorlar ama uğurunki artık neredeyse ikinci yarı başladığından beri aynı (haccettepe haric) hala sinirim üzerimde...sakinleşip yazzam daha iyi olur..uğur işte bildiğin gibi büyük maç olacak kendini gösterecek ...vaya kulağı çekilince 1 haftalık yırtınacak (kocaeli maçı) ..

Şeyh Edebali

ne yazayımcengiz yazacak bi şeyi olsa yazayım..sen halı sahada olaraktan daha iyi yapmışın izlenecek hiçbişey yok..eğer illede merak ediyorsan İstanbul büyükşehir belediye maçını hatırla..bir sürü poziyon verdik orta saha o kadar ağırki ne çıkabiliyor ne geri koşabiliyor...

zaten takım olarak toptan bir mental düşüş var maçlara kendilerini veremiyorlar ama uğurunki artık neredeyse ikinci yarı başladığından beri aynı (haccettepe haric) hala sinirim üzerimde...sakinleşip yazzam daha iyi olur..uğur işte bildiğin gibi büyük maç olacak kendini gösterecek ...vaya kulağı çekilince 1 haftalık yırtınacak (kocaeli maçı) ..
    Zaten ugur boral ı günahım kadar sevmiyorum.Bi geçen seneki avrupa maçlarında etkili oldu.Onun dışında bir tane maç yok iş yaptığı...Her transfer sezonu kötüleşti Fenerbahçe bi Tuncay bi Appiah bi Aurelio derken böyle saçma sapan bir kadro çıktı geldi zaten karşımıza...

Nesil
    2003

Ugur'u savunduguma inanamiyorum...

O suni cim sahada, o kadar cok kosan hic bir oyuncuda ne akil kalir ne de ciger..

O sahada kazanmanin yolu topu kosturmak. Topa hakim olup rakibi yormak.

Aragones bunu yapmak yerine, kosturmayi tercih etti..

Fenerbahce rakibinden daha fazla kosarak bir yere varacak kadroya sahip degil. Rakibinden daha akilli oynamasi lazim.

Yas ortalamasi 28 olan bir takimdan bir oraya, bir buraya kosturmasini beklemenin yararini ancak bizim sevimli ihtiyar biliyor...

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ugur'u savunduguma inanamiyorum...

O suni cim sahada, o kadar cok kosan hic bir oyuncuda ne akil kalir ne de ciger..

O sahada kazanmanin yolu topu kosturmak. Topa hakim olup rakibi yormak.

Aragones bunu yapmak yerine, kosturmayi tercih etti..

Fenerbahce rakibinden daha fazla kosarak bir yere varacak kadroya sahip degil. Rakibinden daha akilli oynamasi lazim.

Yas ortalamasi 28 olan bir takimdan bir oraya, bir buraya kosturmasini beklemenin yararini ancak bizim sevimli ihtiyar biliyor...

vallahi bende inanamadım hayatımda onca davaya girdim birçok haksız durumlardaki insanları bile savunmak zorunda kadlım (meslek icabı) ama uğur boralı savunmak istemezdim...

aragones dedemiz suni çim sahada futbolcularını koşturması hatadır elbet ama bugün halı sahadan gelen cengiz kardeşim bence uğur boraldan daha çok koşmuştur daha çok mücadele etmiştir tahinim

Şeyh Edebali

Topu koşturacaksın, dediğiniz doğru. Ama bunu yapacak olan Alex, Emre, Deivid'in 3 ü de kötünün de ötesinde berbat oynarsa, mağlup olursun. Fenerbahçe bence bugün 4-5 yemediğine şükretmeli.

O Deniz Barış ne iş yapar biri bunu açıklasın. Selçuk'u mumla arattı Fenerbahçelilere.
    Gökhan Emreciksin denen adam maçtann sonra hekemin elini tutup saatini kontrol ediyor.1 saat uzatma verse ne yapacak.Önünden geçen topa sadece bakan biri olarak. fenerbahçe'de zihniyet değişmeden bu takımın ileriye gitmesi zor.
    Yıldız olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek.

"PAS VEREBİLECEĞİNİZ BİR ARKADAŞ"

Quote Originally Posted by hhkahraman View Post
    Topu koşturacaksın, dediğiniz doğru. Ama bunu yapacak olan Alex, Emre, Deivid'in 3 ü de kötünün de ötesinde berbat oynarsa, mağlup olursun. Fenerbahçe bence bugün 4-5 yemediğine şükretmeli.

O Deniz Barış ne iş yapar biri bunu açıklasın. Selçuk'u mumla arattı Fenerbahçelilere.
    Gökhan Emreciksin denen adam maçtann sonra hekemin elini tutup saatini kontrol ediyor.1 saat uzatma verse ne yapacak.Önünden geçen topa sadece bakan biri olarak. fenerbahçe'de zihniyet değişmeden bu takımın ileriye gitmesi zor.
    Ne zaman iyi oynayacak abicim bu alex emre deivid ? sezon sonu mu iyi oynayacak ? Belkide galip gelinirse çıkışa geçilecek bir maçta oynamayacak da...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Abi Alex daha ne yapsın adam en çok gol atan oyuncu. Kanat takıpta uçacak hali yok. 30 yaşına gelmiş. Ve hala asist yapıp gol atıyo. Geçen senede böyleydi. Daha Semihle oynasa sürekli, takım uçar.

Ayrıca bizim oyuncuların transfer değerleri oyunda doğrumu Türkiye'deki oyuncuların. Mesela Güiza 9 M€ denmiş 14 M€ olacakmı acaba?

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Abi Alex daha ne yapsın adam en çok gol atan oyuncu. Kanat takıpta uçacak hali yok. 30 yaşına gelmiş. Ve hala asist yapıp gol atıyo. Geçen senede böyleydi. Daha Semihle oynasa sürekli, takım uçar.

Ayrıca bizim oyuncuların transfer değerleri oyunda doğrumu Türkiye'deki oyuncuların. Mesela Güiza 9 M€ denmiş 14 M€ olacakmı acaba?
    Emre ne olacak Deivid nolacak Uğur nolacak ?

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Sistem sorununuzu sadece motivasyon ile halledemezsiniz..Kaleci Volkanın dediği gibi ..toplantı yaparak düzelmez bu işler sistem ister sistem...

eğer bir takım oyuncuları bir hafta başkanın fırçasıyla öbür hafta toplantılarla maç kazanacaksa..bu sadece bir iki maç sürer fenerbahçede sistem sorunu olduğu çok açık ne oynadığı belli olmayan plansız bir takım güdülenmeyle ...motivasyonla...başkan fırçalarıyla..bir maç kazanırsa diğer maçta çuvallar...

Aziz yıldırım oyunculara bağırıp çağırmayla yani (negatif motivasyon) korkutma yöntemiyle takımı toparlayacağını sanıyorsa çok yanılıyor..

bu aynen bir babanın ders çalışmasını bilmeyen düzenli okuma alışkanlığı olmayan çocuğunu dayak atarak ders çalışmasını istemeye benziyor...

fenerbahçe kensdini bu saatten sonra toparlaması için teknik bir haml yapmak gerekli belki bu hamle risk de doğurabilir belki farklı malubiyette getirebilir ama en azından bir denemesi lazım..

Örneğin..görüyorsunki her hafta fiyaskosun...o zaman vur neşteri.. zaten kaybediyorsun...

neşter ne olabilir..

1- kadroda revizyon: madem bu arkadaşlar maç seçiyor madem fenerbahçe formasını bu kadar ucuz buluyorlar önce bi revizyona git bakalım ne olursa olsun bi dene..mesela...bir hafta kes uğur boralı oynat özgür çeki...mesela kes denizi oynat abdurrahmanı..mesela kes guizayı oynat ilhan parlakı ..ne olacak bundan kötüsümü olacak..gençlerbirliğine karşı ikinci yarı koskoca 45 dakikada doğru düzgün pozisyonun yok...madem istemiyorlar vur neşteri..bir maç yedek klübesinin tadına varsınlar....

2- Sitemde revizyon: haftalar geçimş ligde berbat oynayan bir takımın var..avrupa kupalarına da havlu atmışsın.. ozaman bir haftada farklı bir sistem oyna ne olur yani ölürmüsün ..
    sene başından beri oturtamadığın sistemde inat edeceğine bir kere olsun farklı bir şey dene...

mesela bence bugün fenerbahçenin yapması gereken sistem değişikliği..

4-3-1-2 oynamak..ben olsam işe yaramaz denizi zaten hiç oynatmam...

ancak 4-3-1-2 nin de bir şartı var..
    orta sahanız ile defans arasında bu sistemde sadece bir oyuncu olacağı için (yani emre deniz ) gibi 2 DMC oynayamayacağınız için kanat oyuncularınız muhakkak içede girip tek MC nize yardım etmeli..o zaman bunu kim yapar..uğur boral yapmaz..ama vederson yapar çünkü kanatta da oynasa vedesonun defansif meziyeti Uğurdan daha iyi o zaman rakip takımı karşılamada ...sol kanat ve sağ kanat oyuncularınızda orta sahaya yarım edecek..hatta DR ve DL nizde...

sağ kanatta gökhan gönülün diriliğinde bir sorun yok dievittw her bölgeye koşmayı seven bir oyuncu...ayrıca maçtan öncede talimatı verin..Sağ iç Ve Sol iç görevleride verin..

Hatta benim şöyle bir düşüncem var..Dievit alex kadar teknik ve iyi pas kullanamasada alexten (bu haftadan bahsetmiyorum ama genelde) daha fazla mücadele eden bir oyuncu..Alexin ise bildiğimiz forvet pozisyonunda oynamasında hiç bir sakınca yok zaten golcu bir oyuncu...Ozaman ben olsam Dieviti AMC oynatır önlerinde Alex ve Semihi koyarım..Sağ kanatta Gökhan Emreciksini veya kazımı kullanırım...Bu konda tabi değişik şeylerde yazılıp çizilebilir..Belki benim dediğim taktikte etki etmez..belki kötü olr ..ama herneyse ne en azından bir şey denersin ya..
    .................................................. ..............

Fenrbahçenin araştımasında Allah araştırmacılarımıza kolaylıklar versin.. O kadar değişken performanslar varki iyi versen bir dert kötü versen bir dert hoş arkadaşlarım başarıyla yapıyorlar bu görevlerini...

Fenerbahçenin teknik ekibi yani kondisyonerleri kimler bilmiyorum ama ben bunlara 20 üzerinden 1 veririm bu takım neden bu kadar az mücadele ediyor veya sakatlanan neden bir türlü form tutamıyor anlamıyorum...

Şeyh Edebali

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

DM'de Aurelio olsaydı herşey güllük gülistanlık olurdu, 150CA'lik oyuncuyu çıkarıp 125 CA'lik oyuncu koyarsan birşeyler aksar tabi ki.

Eksikler ayrı mesele, heryere 150 CA'lik adam alacaksan para dayanmaz.Aurelio'nun yerini taktik değitşirerek kapatamazsın.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    DM'de Aurelio olsaydı herşey güllük gülistanlık olurdu, 150CA'lik oyuncuyu çıkarıp 125 CA'lik oyuncu koyarsan birşeyler aksar tabi ki.

Eksikler ayrı mesele, heryere 150 CA'lik adam alacaksan para dayanmaz.Aurelio'nun yerini taktik değitşirerek kapatamazsın.
    cengiz kardeşim aurelio gibi bir oyuncunun eksikliğini çok çok arıyoruz ancak fenerin tek sorunu bu olsaydı keşke..

takımda sistem sorunu muhakkak var..

istanbul belediyeye tek forvet oynayan fenerbahçe takım taktiğini değiştirmiyor bu olacak işmi..

Şeyh Edebali

Nesil
    2006
    Yer
    İnegöl

Quote Originally Posted by ABOOO View Post

Olay bu yani 125,150,250 ca.Futbol oynuyoruz,pc karşısında değiliz.

Ki herşey 150 ca'lık adamları almaksa;şişirilmiş bir dünya oyuncu var alsın Fenerbahçe.Hem fazla paraya da gerek yok.Öyle değil mi?

Mantığını cidden anlamış değilim.

Sayfa 17 / 31 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon

Mesaj Yetkileri