Fenerbahçe istikrarı sağlayamadığı ve kötü olduğu sezonlarda çok farklı skorlarla kazandığı maçlara tanık olmuşumdur..bir hafta bakarsınız takım toplanır yemin eder...falan çıkar farklı galip gelir sonrasında bir bakarsın yine hüsran...
kötü oynanan maçlardan sonra suç herzaman teknik adama kesilir..kaznılan maçlardan sonra başkanlar öne çıkar...
oysaki hiçbir zaman takımın gerçek bir analizi yapılmaz medyada hep balon şişirme haberler yapılır
ya takım gerektiğinden çok şişirilir..yada hocanın ve bazı futbolcuların kellesi istenilir...30 yaşına girdim ve kenimi bildim bileli bu böyle....
fenerbahçenin bu şişirme yanlısı izahatsız ve şuursuz medyası yine görev başında...
trabzon maçında volkanın kurtardığı büyükşehir maçında kimsenin kurtaramadığı son ylların en formsuz fenerbahçesi..lige havlu atmış hacettepeye gollar yağdırınca herşey unutuldu..
her tarafta yeni sayfa açtık lig yeni başladı..14 final maçımız kaldı gibi şişme haberlerden geçilmiyor..
ama kimsenin son haftalarda çıkışta olan ve fenerbahçenin herzaman zorlanndığı gençlerbirliği karşısında fenerbahçenin nasıl galip gelebileceği hakkında bir gram düşüncesi bile yok...
fenerbahçeye tarihinden beri sürekli gereksiz gaz bombardımanı yapam medyanın bu şişirmeleri en fazla bu hafta sürer gençlerbirliği maçında alınacak br beraberlik veya olası malübiyette aynı mdya bu hafta yazdıklarını unutarak yine kelle istemelere başlar..
oysaki tartışılması gereken önemli meseleler var...
mesela hacettepeye karşı 5 -0 galip girilen bir ikinci yarıya bile çift santrafor oynayamayan Fenerbahçe başka hangi maçta ve hangi durumda çift santrafor oynayacak...
mesela Uğur Boral denilen kendini Milanın futbolcusu olarak görüp bir lütüf fenerbahçede oynadığını sanan futbolcumuz hep canı istediğinde top oynarken gerektiğinde onu klübeye çekecek aklını başına devşir burası fenerbahçe babanın çiftliği gibi canın isteyince top oynayamazsın diye uyarıyı teknik adamlarımız ne zaman yapacak...
peki sağ kanatta dievit-collin kazım ve burak varken 4. sağ kanat oyuncusu gökhan emreciksini alan..hatta gücü yetyse 5. sağ kanat olarak özer hurmacının 6. mehmet topuzun peşinde koşup neredeyse sağ açıklardan bir takım kurmayı planlayan yönetime!!!! sol kanatta tuncayı yedeği uğur boral kaldı vederson aslında bir bek bir tanede sol kanada oyuncu alınmalı hangi medya çıkıpta diyecek..
fenerbahçenin bir türlü hucumda çoğalamamasına ...bir türlü defansının organize olamamasına..bir türlü orta sahada dirençli basamamasına..bir türlü defanstan ileriye aklı başında top çıkarılamamasına kim hangi medya ne zaman dur diyecek...
Fenerbahçenin maçlarını izlerken kalbi duracak kadar heycanlanan bir taraftarıyım ama hacettepe maçında atılan goller hiçte bana gelecek için umut vermedi hatta bazı kalıtsal ve kronikleşen sorunlarımızın çözülmesinin ertelenmesine sebep oldu kanaatindeyim..
umarımıki...ben yanılırım...
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali