Sayfa 17 / 53 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon
481 ile 510 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Mustafa Abi, teşekkürler. Ancak oylamaya proxy ya da diğer şekillerle ekstra oylama yapılabilir. Bunun önüne nasıl geçiliyor?

Bir de Ömer Abi, oyun sözleşmesinde bizim kabul ettiğimiz yerde sadece IGA ile ilgili durum mevcut, hangi bilgileri toplayıp toplamadığı yazmıyor. O da IGA'nın kendi sitesinde mevcut orada IP bilgilerinin toplandığı ancak bu bilgilerin ait olduğu kimlik bilgilerinin ya da diğer bilgilerin alınmadığını söylemişler.

Ayrıca SI forumlarında diğer kullanıcılarda rahatsızlıklarını belirtmişler, çözüm olarak offline oynamayı mı öneriyorlar yoksa ben mi yanlış okudum, o konuyu da açıklarsanız sevinirim.

Yani biz dolaylı olarak kabul ediyoruz bu sözleşmeyi, ve bu bize zorla kabul ettiriliyor.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Bursaspor View Post
    Mustafa Abi, teşekkürler. Ancak oylamaya proxy ya da diğer şekillerle ekstra oylama yapılabilir. Bunun önüne nasıl geçiliyor?

Bir de Ömer Abi, oyun sözleşmesinde bizim kabul ettiğimiz yerde sadece IGA ile ilgili durum mevcut, hangi bilgileri toplayıp toplamadığı yazmıyor. O da IGA'nın kendi sitesinde mevcut orada IP bilgilerinin toplandığı ancak bu bilgilerin ait olduğu kimlik bilgilerinin ya da diğer bilgilerin alınmadığını söylemişler.

Ayrıca SI forumlarında diğer kullanıcılarda rahatsızlıklarını belirtmişler, çözüm olarak offline oynamayı mı öneriyorlar yoksa ben mi yanlış okudum, o konuyu da açıklarsanız sevinirim.

Yani biz dolaylı olarak kabul ediyoruz bu sözleşmeyi, ve bu bize zorla kabul ettiriliyor.
    Oyunu oynayarak sozlesmeyi kabul ediyorsunuz.

Offline oynamayi oneriyorlar. Eger bu bilgilerin hic bir sekilde disariya cikmasini istemiyorsaniz, zaten bilgisayarinizi hic internet'e baglamamaniz gerekli. Zira bu tip bilgileri toplayan tek sirket Sega degil.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Blogda "All that is recorded is the country information from an IP address." yazıyor. Yani anladığım kadarı ile ip adreslerinin çetelesi tutuluyor. Yani bir nevi spy var oyunda.

Kim bilgisayarında spy ister ki. Zaten verdiğiniz blogda birçok kişi bu durumdan şikayet etmiş. En azından seçme hakkımız olmalı denmiş. Tabiki bu sözleşmedeki kuralları koyan siz değilsiniz ama resmen benim isteğim dışında bilgilendirmeler yapılıyor.

Bence sözleşmenin Türkçe olması gerekirdi. Tamam oyunu Türkçe yapmıyorsun bari sözleşmeyi yap diycem. Kim yapıyorki diyeceksiniz. Ama en azından böyle extrem şeyler Türkçe yapılabilir.

Blogdaki Chris Waddle'nin dediği gibi madem bilgi istiyorsun e-mailime form yolla. Ben orjinal kullanmama rağmen stres oldum korsan kullananların vay haline.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Blogda "All that is recorded is the country information from an IP address." yazıyor. Yani anladığım kadarı ile ip adreslerinin çetelesi tutuluyor. Yani bir nevi spy var oyunda.
    Kayit edilen, IP adresin hangi ulkeden oldugu denilmis. Bu sayede Turkiye'de kac kisinin oyunu korsan kullandigini bilebiliyorlar ve stratejilerini buna gore ayarlayabiliyorlar.

Mesela Turkiye'de FM'in kullaniminin, FM 2009'dan once cok daha dusuk seviyede oldugunu saniyorlarmis.

Kim bilgisayarında spy ister ki. Zaten verdiğiniz blogda birçok kişi bu durumdan şikayet etmiş. En azından seçme hakkımız olmalı denmiş. Tabiki bu sözleşmedeki kuralları koyan siz değilsiniz ama resmen benim isteğim dışında bilgilendirmeler yapılıyor.
    Oyunu kurarken zaten bu bilgilerin toplanmasini kabul ediyorsunuz. Aksi takdirde kuramiyorsunuz.

Bence sözleşmenin Türkçe olması gerekirdi. Tamam oyunu Türkçe yapmıyorsun bari sözleşmeyi yap diycem. Kim yapıyorki diyeceksiniz. Ama en azından böyle extrem şeyler Türkçe yapılabilir.
    Oyunda Turkce olursa bu da Turkce yapilir tabii ki.

Blogdaki Chris Waddle'nin dediği gibi madem bilgi istiyorsun e-mailime form yolla. Ben orjinal kullanmama rağmen stres oldum korsan kullananların vay haline.
    Stres olacak bir sey yok. Ozellikle orjinal kullaniyorsaniz.

Internet uzerinden torrent yolu ile program indirenler saniyor mu ki bunu baskalari bilmeden yapiyorlar? Pekala bir oyun sirketinin sadece kimin oyunu indirdigini gormesi icin ozellikle "kirilmis" oyunu kendilerinin yayinlamasi mumkun. Bunun bazi sirketler tarafindan yapildigini da biliyorum. Ancak bildigim kadari ile IP numarasini aldiktan sonra yapabilecekleri tek sey, internet servisini aldiginiz sirketi bu konuda bilgilendirmek. Tabii bu indirilen oyunlarin icine ozellikle hatalar koyabilirler. FM 2008'de ikiye katlanan transfer bedelleri ve FM 2009'da tatile gidememe sorunlarini ornek vermistim zaten daha once.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Abi doğru diyorsun bu tek şirket değil ama bunların yollanıp, yollanmamasını seçmek de bir kullanıcı olarak benim ve diğer kullanıcıların gizlilik hakkı. Ve bu hakların ihlali kullanıcının kişisel haklarına yapılmış bir tecavüzdür. Bu hakların kanunlar dahilinde ihlalidir.

Abi, eğer böyleyse bu çok ciddi bir problem, bunu SI'ye siz yetkili olarak bildiremez misiniz? Ben cidden çok rahatsız oldum, bu gerçeklerden sonra, sonuçta o sözleşmeyi okumak için orta düzeyde olsa İngilizce bilmek gerekiyor. Hadi o sözleşme Türkçe olsa bir nebze olsun duruma anlayış gösteceğim.

Tüketiciyi Koruma Kanuna göre bu yapılan bir suç mudur, değil midir, araştıracağım. O kanuna göre ülkede satılan her ürünün içeriğindeki belge ve sözleşmeler Türkçe olmak zorunda. Ve bu sözleşme resmen insanlara zorla imzalatılıyor. Şimdi SI'nin burada hak yiyip yemediği ortadadır. En azından bunu yetkililere sorarak bizi bilgilendirirseniz sevinirim.

Abi, ben orjinal kullanıyorum ancak yinede rahatsız oluyorum. Bu benim gibi orjinal alanlara haksızlık değil mi? SI bizim hakkımızı yemiş olmuyor mu?
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2003

Abi doğru diyorsun bu tek şirket değil ama bunların yollanıp, yollanmamasını seçmek de bir kullanıcı olarak benim ve diğer kullanıcıların gizlilik hakkı. Ve bu hakların ihlali kullanıcının kişisel haklarına yapılmış bir tecavüzdür. Bu hakların kanunlar dahilinde ihlalidir.

Abi, eğer böyleyse bu çok ciddi bir problem, bunu SI'ye siz yetkili olarak bildiremez misiniz? Ben cidden çok rahatsız oldum, bu gerçeklerden sonra, sonuçta o sözleşmeyi okumak için orta düzeyde olsa İngilizce bilmek gerekiyor. Hadi o sözleşme Türkçe olsa bir nebze olsun duruma anlayış gösteceğim.

Tüketiciyi Koruma Kanuna göre bu yapılan bir suç mudur, değil midir, araştıracağım. O kanuna göre ülkede satılan her ürünün içeriğindeki belge ve sözleşmeler Türkçe olmak zorunda. Ve bu sözleşme resmen insanlara zorla imzalatılıyor. Şimdi SI'nin burada hak yiyip yemediği ortadadır. En azından bunu yetkililere sorarak bizi bilgilendirirseniz sevinirim.

Abi, ben orjinal kullanıyorum ancak yinede rahatsız oluyorum. Bu benim gibi orjinal alanlara haksızlık değil mi? SI bizim hakkımızı yemiş olmuyor mu?
    Oyunu Turkiye'de SI/Sega satmiyor. Bu konuda saniyorum ki gorusmeniz gereken Aral.

Hakkinizin yenmis oldugunu da sahsen dusunmuyorum. Bir kontrata imza attiktan sonra "ben okumamistim onu" diyorsaniz bunda hata nasil SI'in olur?

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Her ne kadar orada oyun hakkında bilgiler gönderiliyor densede ben bundan nasıl emin olabilirim ki. Sanal ortamda kimseye güvenilmez. Ayrıca Türkiyede satılıp ingilizce yapılan sözleşmeler ne kadar geçerli bilmiyorum. Bu konuda hukukçulara danışmak lazım. Bence tamamiyle etik dışı bir hareket. SI yine kendisine yakışanı yapmış.

Nesil
    2003

Her ne kadar orada oyun hakkında bilgiler gönderiliyor densede ben bundan nasıl emin olabilirim ki. Sanal ortamda kimseye güvenilmez. Ayrıca Türkiyede satılıp ingilizce yapılan sözleşmeler ne kadar geçerli bilmiyorum. Bu konuda hukukçulara danışmak lazım. Bence tamamiyle etik dışı bir hareket. SI yine kendisine yakışanı yapmış.
    Imza attiginizi okumamak aliskanliginiz mi? Bu da size yakisan mi?

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Bu gibi sözleşmeler genelde standart oluyor. Ancak bu durum extrem bir durum. Önceki mesajımda da yazdım. Bu gibi durumlardan insanlar haberdar edilmeli. Ancak ingilizce olarak değil. Ben ingilizce bilsem burda Türkçe fm diye bas bas bağırırmıyım. Birazda kullanıcılar açısından düşünün. Bana gönderdiğiniz blogda olan cevaplarıda okuyun. Oradada bu konu eleştirilmiş. Yöneticiler tarafından verilen cevaplarda sizin üslubunuzla yazılmış tek bir cevap varmı?

Okumadan imzalamışsın ben ne yapayım demek mi çözüm üretmek.

Şahsen benim ingilizcemin yeterli olmadığını bilmeniz gerek. Burda Türkçe fm diye araştırmadığımız konu, vermediğimiz örnek kalmadı.

Ben sizden bu üslüp yerine "sizin ingilizceniz yetmediği için si forumlarında bu şikayetlerinizi gümdeme getireceğim" tarzında bir cevap vermenizi beklerdim.

Nesil
    2003

Bu gibi sözleşmeler genelde standart oluyor. Ancak bu durum extrem bir durum. Önceki mesajımda da yazdım. Bu gibi durumlardan insanlar haberdar edilmeli. Ancak ingilizce olarak değil. Ben ingilizce bilsem burda Türkçe fm diye bas bas bağırırmıyım. Birazda kullanıcılar açısından düşünün. Bana gönderdiğiniz blogda olan cevaplarıda okuyun. Oradada bu konu eleştirilmiş. Yöneticiler tarafından verilen cevaplarda sizin üslubunuzla yazılmış tek bir cevap varmı?

Okumadan imzalamışsın ben ne yapayım demek mi çözüm üretmek.

Şahsen benim ingilizcemin yeterli olmadığını bilmeniz gerek. Burda Türkçe fm diye araştırmadığımız konu, vermediğimiz örnek kalmadı.

Ben sizden bu üslüp yerine "sizin ingilizceniz yetmediği için si forumlarında bu şikayetlerinizi gümdeme getireceğim" tarzında bir cevap vermenizi beklerdim.
    1. Degismeyecek bir sey icin zaman harcamak adetim degildir. Zaten Turkce FM konusunda sorulan sorular yeterince zamanimi aliyor ve bunu gonullu bir sekilde yapiyorum.

2. Google kullaniyormusunuz? Google'in sizin hakkinizda ne bilgiler topladigindan haberdarmisiniz? Ya peki Yahoo?

3. Bu konu oyun ilk ciktiginda ozellikle bu sitede dile getirilmis ve yapilan aciklama Turkce'ye cevirilerek bilgi verilmisti.

4. Benzer bilgileri EA Sports, Konami gibi sirketler de topluyor.

5. Bir cok sirketin bu bilgileri topladigini bilmemenize ragmen, SI bu konuda verileri neden topladiklari ve nasil kullandiklari hakkinda bilgilendiriyor ve "ayip" yapmis olan SI oluyor. Bu konuda mecbur olmamasina ragmen bilgilendirme yapan yanlis yapmis oluyor, hic haberdar olmadiklariniz ne olacak peki?

Yani kisacasi..

Simdi mi akliniz basiniza geldi?

Hakkinizda veri toplanmasini istemiyorsaniz, cekin fisi veya kapatin kablosuz internet'i. Bu kadar basit bir durum.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Ömer Abi, ben öyle bir şey demiyorum sadece, benim bir kullanıcı olarak onaylamam gereken sözleşmenin kendi dilimde olması benim en doğal haklarımdan biridir. Ve bu Tükiye'deki kanunlar ile sabittir.

Ayrıca sözleşmeyi okudum, o zamanda okudum ancak onaylamaktan başka bir seçenek bırakılmıyorki, yani sakat kalmak ile ölmek arasında seçenek sunulurmuşcasına davranılıyor. Ve hala buna ve diğer şeylere rağmen böyle bir firmayı savunabilmeye çalışmanızı doğru bulmuyorum. Sonuçta Türkiye'deki orjinal oyun kullanan oyuncuların haklarını savunabilecek tek yetkili mercii sizsiniz. Ve bizlerinde sizlere bunu sormamız ve sorularımız cevaplarını istememiz normaldir.

Şimdi tekrar Aral'a yönlendireceksiniz belki ama Aral sizinde dediğiniz gibi sadece dağıtıcı firma ancak siz bu oyunda yer alan Türkiye Liglerine ait olan veritabanının yapımcılarısınız, şimdi sorarım Aral bizi nereye kadar savunabilir? Sonuçta adamlarla alışverişimiz bitmiş, en ufak bir soru sorduğumuzda bile cevap alamıyoruz. Bu şirket bize cevap verebilir mi? Haklarımızı savunabilir mi? (Haklarını mahkeme ve dava yoluyla savun diyecekler çıkacaktır. Katılıyorum ve bu konuda ne gerekiyorsa yapacağım.)
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2003

Ömer Abi, ben öyle bir şey demiyorum sadece, benim bir kullanıcı olarak onaylamam gereken sözleşmenin kendi dilimde olması benim en doğal haklarımdan biridir. Ve bu Tükiye'deki kanunlar ile sabittir.

Ayrıca sözleşmeyi okudum, o zamanda okudum ancak onaylamaktan başka bir seçenek bırakılmıyorki, yani sakat kalmak ile ölmek arasında seçenek sunulurmuşcasına davranılıyor. Ve hala buna ve diğer şeylere rağmen böyle bir firmayı savunabilmeye çalışmanızı doğru bulmuyorum. Sonuçta Türkiye'deki orjinal oyun kullanan oyuncuların haklarını savunabilecek tek yetkili mercii sizsiniz. Ve bizlerinde sizlere bunu sormamız ve sorularımız cevaplarını istememiz normaldir.

Şimdi tekrar Aral'a yönlendireceksiniz belki ama Aral sizinde dediğiniz gibi sadece dağıtıcı firma ancak siz bu oyunda yer alan Türkiye Liglerine ait olan veritabanının yapımcılarısınız, şimdi sorarım Aral bizi nereye kadar savunabilir? Sonuçta adamlarla alışverişimiz bitmiş, en ufak bir soru sorduğumuzda bile cevap alamıyoruz. Bu şirket bize cevap verebilir mi? Haklarımızı savunabilir mi? (Haklarını mahkeme ve dava yoluyla savun diyecekler çıkacaktır. Katılıyorum ve bu konuda ne gerekiyorsa yapacağım.)
    Dagitici firma olsa da, oyunu satin alirken bir kagit imzalatabilirler pekala.

Bir defa D&R'dan bir sey satin aldigimda boyle bir imza attigimi animsiyor gibiyim.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

1-Doğru şimdimi aklıma geldi. Haklısınız.

2-En iyisi internetimi kapatayım ben. Desteğiniz ve ilginiz için sonsuz teşekkürler..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

End User License Agreement

Her yazılımda vardır, kabul etmezseniz geçemezsiniz ya da kutunun içinden çıkar.Asla dava ile kazanamazsınız, çünkü bu yasal.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

param olursa orjinal alıcam olaydan daha yeni haberim oldu

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Ya alıcaz da eğer Türkçe çıkmazsa ne olacak? Kimse bunun cevabını tam veremiyor. Gerçi çıkacağına hiç inanmıyorum adamlar süper reklam yaptılar. Umarım kazık yemeyiz
    turksportal...

5 key olayı da yalan oldu. söz verenlerin çoğu ona güvenerek verdi sözlerini. bu iş yatar 5000i bulurlarsa yatıp kalıp dua etsinler.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

make an offer , confirm offer ... Devam biz yine böyle bu sene .....

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
    make an offer , confirm offer ... Devam biz yine böyle bu sene .....
    Sonuna kadar katılıyorum
    turksportal...

yarın itibariyle çıkacak bir oyundan oyunun resmi araştırma sitesinin hala kendi dillerinin olup olmadığından haberinin olmaması nasıl bir şeydir anlamıyorum.

Sakın yanlış anlaşılmasın yönetici arkadaşlarımıza çok saygı duyuyorum böyle bir tartışma platformunu hazırlamalarının bile çok önemli birşey olduğunu biliyorum. Site yöneticilerimizdende kaynaklanmadığına eminim. Ama anlamadığım SI'nin nasıl oluyorda Türk partnerine kendi dillerinin olup olmadığı bilgisini son dakikaya kadar söylememesinede bir anlam veremedim.

Tekrar söyleyeyim sitemim yönetimize değil ama 2 partner arasında son gününe gelmiş birşeyin hala belirsizliği nedendir?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by iesquire View Post
    yarın itibariyle çıkacak bir oyundan oyunun resmi araştırma sitesinin hala kendi dillerinin olup olmadığından haberinin olmaması nasıl bir şeydir anlamıyorum.

Sakın yanlış anlaşılmasın yönetici arkadaşlarımıza çok saygı duyuyorum böyle bir tartışma platformunu hazırlamalarının bile çok önemli birşey olduğunu biliyorum. Site yöneticilerimizdende kaynaklanmadığına eminim. Ama anlamadığım SI'nin nasıl oluyorda Türk partnerine kendi dillerinin olup olmadığı bilgisini son dakikaya kadar söylememesinede bir anlam veremedim.

Tekrar söyleyeyim sitemim yönetimize değil ama 2 partner arasında son gününe gelmiş birşeyin hala belirsizliği nedendir?
    Belirsizlik yok ki? Belirsizliği üyelerin beklentileri çıkartıyor. 10 bin satış olmadan Türkçe olmayacak. Oyun çıktığında Türkçe olmayacaktı zaten, kimse oyun çıktığında Türkçe olma ihtimali var dememiştir yönetimden. Üyelerin acaba olur mu yorumları vardı yoksa oyun çıktığında Türkçe olmayacağı bilinen bir durumdu.
    "YÜCE ATATÜRK"

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Belirsizlik yok ki? Belirsizliği üyelerin beklentileri çıkartıyor. 10 bin satış olmadan Türkçe olmayacak. Oyun çıktığında Türkçe olmayacaktı zaten, kimse oyun çıktığında Türkçe olma ihtimali var dememiştir yönetimden. Üyelerin acaba olur mu yorumları vardı yoksa oyun çıktığında Türkçe olmayacağı bilinen bir durumdu.
    Aktivasyon konusunda bir gelişme var mı?

Oyunu ortak alabilir miyiz?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by BuRiBuRi View Post

Benim bildiğim bu sene key olayı yok, DVD takılı oynuyorsun ya da Steam programını açıp oynuyorsun. Bu nedenle aynı oyunu 2 kişi aynı anda oynayamıyor. Aynı anda 2 kişi oynayamadığı için de 5 farklı bilgisayarda oynanması söz konusu olamaz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Quote Originally Posted by BuRiBuRi View Post

2 bilgisayarda bile oynayamiyorsun. Herkes bireysel olarak oyunu almak zorunda

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by iesquire View Post

Konuyu başından sonuna dek takip etmemişsin anlaşılan.. Eğer 10 bin satış olursa SI Türkçe yamayı belli bir süre sonra çıkaracak ve bundan sonra tüm oyunlarda Türkçe olacak.

yüzdük yüzdük kuyruğa geldik sonunda bakalım türkçe geliyor mu (: ??????????????

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Türkçe bence çıkacak bu gece normal diller gibin.

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

full sürümde türkçe malesef yok.bütün hayallerimiz suya düştü diyebiliriz.

Nesil
    2006
    Yer
    ⓪❾

Quote Originally Posted by myres View Post
    full sürümde türkçe malesef yok.bütün hayallerimiz suya düştü diyebiliriz.
    Oyun Türkçe çıkmayacaktı zaten. Eğer 10.000 orijinal satış gerçekleşirse yaklaşık 1 ay içinde SI oyunun Türkçe dil dosyasını steam üzerinden indirmeye sunacak.
    <')))))>-<

30. Default

Full sürümde Türkçe olması beklenmiyordu ki zaten...

Sayfa 17 / 53 İlkİlk ... 7151617181927 ... SonSon

Mesaj Yetkileri