Sayfa 18 / 53 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon
511 ile 540 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

zaten hemen çıkmıcaktıki. 10.000 satış olunca sonradan çıkçaktı. Yani hayaller suya düşmedide ,

bence ben kendi fikrimi sölüom , iyi reklam yaptılar.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Suya düşen bir şey yok daha, sen 10 bin söz verdikten sonra 10 bin oyunu al bak bakalım nasıl ekliyorlar dili.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

FM 2010 çıktı ve ne yazık ki türkçe dil seçeneği yok.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by gorkem88 View Post
    FM 2010 çıktı ve ne yazık ki türkçe dil seçeneği yok.
    Arkadaşlar lütfen üstteki mesajları okuyun. Zaten oyun çıkınca Türkçe dil desteği çıkmayacaktı. Eğer oyun orijinal olarak 10 bin tane satarsa oyuna Türkçe dil desteği sonradan yama olarak çıkartılacak.

ben imzayı türkçe cıkarsa orjinal alcağımıza söz verdik diye hatırlıyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Archilles View Post
    ben imzayı türkçe cıkarsa orjinal alcağımıza söz verdik diye hatırlıyorum...
    Hayır, kampanyanın detayları belli olduğunda, yönlendirilen sitede imza atmadan önce yapılan açıklamada 10 bin imzanın demoya TSL eklenmesni sağlayacağı, 10 bin satışın da Türkçe yamayı sağlayacağı belirtilmişti.

Kampanya detayları netleşmeden forum üzerinde mesajlarda o şekilde yazılmış olabilir belki, hatırlamıyorum net.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Oyun çıktı sanırım steam'de. Ama Türkçe yok içinde, sonradan da olur mu bilmiyorum. Umudum var benim ama ilk heves başkadır.

ya biri soramazmi inglzce bilen bi arkadas streamde...türkçe cıkma durumuyla ilgili

Türkçesini ne zman çikartirsiniz fm2010 çiktikdan hemen sonra demıstınız sıgames ın yapacagi yok yine en guvenılır sitemiz Turksportalla kaldik

türksportal her zamanki gibi halleder rahat olun yakında çıkar

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by rammstein7 View Post
    Türkçesini ne zman çikartirsiniz fm2010 çiktikdan hemen sonra demıstınız sıgames ın yapacagi yok yine en guvenılır sitemiz Turksportalla kaldik
    SI Games 10 bin satış olursa yamayı kendi çıkartacağı için Türkçeleştirme çalışmaları şuan durdu diye biliyorum..

Quote Originally Posted by elapuesto View Post
    türksportal her zamanki gibi halleder rahat olun yakında çıkar
    Ayrıca bu Turksportal'ın elinde olan birşey değil. Elinde olsaydı çoktan hallolmuştu tek çare oyunu orijinal almak.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Bu sene ağırlığımızı Türkçe Yamaya değil, oyunu daha iyi anlamız adına taktik yönetimi, oyuncu ilişkileri, antreman çalışmaları, teknik adamlar arası ilişkiler ve basın ilişkileri gibi yabancı dil ihtiyacı gereken makale yazılarına vereceğiz.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Bu yıl Türkçe çıkmazsa bir daha orjinal oyun almayacağım. Ben çevremdeki insanları orjinale yönlendirirken FM öyle bir şey yaptı ki korsanı kurmak daha basit oldu. DVD alınca mecburen DVD takılı oynuyorsun. El alem bedavadan keyifli keyifli oynuyor. Fiyat düşüreceğine hala yükselten, Türkçe'yi biz satın aldıktan sonra ekleyeceğini vaad eden ve orjinal alana zorluklar çıkarak bir şirketten artık yenilik beklemiyorum. Önce ürün verilir sonra para istenir.

Ayrıca ben steam'den oyunun aktifleşmesini beklerken orjinal almayan arkadaşlarım sezon bitirmişti bile...

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Bu sene ağırlığımızı Türkçe Yamaya değil, oyunu daha iyi anlamız adına taktik yönetimi, oyuncu ilişkileri, antreman çalışmaları, teknik adamlar arası ilişkiler ve basın ilişkileri gibi yabancı dil ihtiyacı gereken makale yazılarına vereceğiz.
    İyide Türkçe olmadan oyun tecrübesi olmayan kullanıcılar nasıl anlayacak o makaleleri merak ediyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Quote Originally Posted by MyLifer View Post
    İyide Türkçe olmadan oyun tecrübesi olmayan kullanıcılar nasıl anlayacak o makaleleri merak ediyorum.
    Katılıyorum. Fm'nin bu sene SEGA tarafından Türkçe çıkmayacağını biliyordum açıkcası. Geçen sene gibi oranlarda bu sene Türkçe olursa benim için yeter. Ama en az geçen seneki kadar Türkçe olmalı. Sıkıldım bile şimdiden gelene geçene confirm demekten
    turksportal...

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by MyLifer View Post
    oyun tecrübesi olmayan kişilerede hitap edecek biçimde hazırlanacak makaleler.

Bu sene FM 2010'a 2009 sonrası oldukça fazla sayıda yeni kelimeler eklenirken, geçmiş yıllardaki bazı kodlama yapılarında düzenlemeye gitmişler. Geçmiş yıllardaki dil dosyalarını bu seneki oyunda çalıştırmak sıkıntı yaratabilir
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

FM 2010 versiyonu steam üzerinden aldım paşa paşa parasını ödedim ve oyunun türkçe olarak çıkmasını bekliyorum.
    Makale ve rehberden çok oyunun Türkçe olmasına ihtiyacım olduğu için oyunu kurmadım bile. Eğer Türkçe olmayacaksa ve Türkçe yama hazırlanmayacaksa oyunu hiç kullanmamış olacağım belirli bir süre bekledikten sonra zaten birine kodu veririm. Herhangi bir açıklama da yapılmadığı için oyunun Türkiye'de satışının da ne olduğunu bilmiyorum. Kısacası mal mal bekliyorum.
    Anladığım kadarıyla Sigames Türksportal'ın kulağını çekmiş Türkçe yama yapma diye, makaleler ile durumu idare edeceksiniz gibi duruyor.
    Ama ben bu elimdeki oyunu Türkçe oynamazsam benim FM maceram biter. İyi kötü CM oynuyorum ve ileride daha iyi olmasını umut ediyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Quote Originally Posted by cashua View Post
    FM 2010 versiyonu steam üzerinden aldım paşa paşa parasını ödedim ve oyunun türkçe olarak çıkmasını bekliyorum.
    Makale ve rehberden çok oyunun Türkçe olmasına ihtiyacım olduğu için oyunu kurmadım bile. .
    Oyunu kurmazsan ve aktiflestirmezsen zaten o 10.000 adetin icersinde yer alamayacaksin.

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by MaliKaya View Post
    Oyunu kurmazsan ve aktiflestirmezsen zaten o 10.000 adetin icersinde yer alamayacaksin.
    Ama benim internet üzerinden aldığımı kredi kart bilgilerimin Türkiye olduğunu biliyorlar.

Eğer dediğiniz gibiyse aktif de edebilirim.
    Bu arada Türkçe yama çıkartacakları ve fm2011'in Türkçe olacağı kesin bilgiler mi?

Thumbs down

Aslında bu da doğru değil ben Turksportal ı "hemen hemen" ilk kurduğunuzdan beri takip ediyorum. yani en azından 4-5 yılı geçti sanırım. Turksportalı tanımamdaki en büyük etken en güzel Türkçe çeviri programlarını yapmasaydı. Eğer bunun dışına çıkarsanız ki sizi de anlıyorum düşüncelerinizi tahmin edebiliyorum. Hayalkırıklığı yaşayacağız. Ancak şu da var. Bence burada insanlar yanlış yönlendiriliyor. Hiçbir pazarlama anlayışında müşteri önüne satıcı tarafından şartlar konulmaz. Burada ise Sigames in yaptığı, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girilmesini istemeyen Avruplalıların yaptığı gibi sürekli şartlar önkoşullar sunmaları. Bu çok yanlış ve sindirme pozisyonu. Bunu kabullenmek bile imkansız benim açımdan ki tavrımı FM oynamama olarak koydum zaten. Sonuçta bu oyunlar Norveççe Fince çıkıyor orada ne kadar insan yaşıyorki ve o insanların % kaçı oynuyor bu oyunları. Yani biraz düşününce ne kadar mantıksız olduğunu anlayacaksınız. Aslında bunu Sigames de anlayacak en sonunda. CM nin "TÜRKÇE DEVRİMİ"nden sonra Türkiye pazarı çok önemli Knight Online isminde bir oyun var. Bizim FM için 90 liraya cimrilik eden(ediyormuş gibi görünen) Türk halkımızın binlercesi ayda 90-100 liralar ödüyorlar o oyuna. Mesele para değil 100 liraya da alınır FM . Mesele adamların bize saygısızca davranmaları bu önkoşulları kabul etmek değil muhattap bile almak insana " one minute " dedirtmeli diye düşünoyurum. Turksportal'dan da en iyi yaptığı şeyi bırakmamasını rica ediyorum. Şimdiye kadar yaptığınız tüm çeviriler için teşekkürler.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by MAGARA_MAN View Post
    Bence burada insanlar yanlış yönlendiriliyor. Hiçbir pazarlama anlayışında müşteri önüne satıcı tarafından şartlar konulmaz. Burada ise Sigames in yaptığı, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girilmesini istemeyen Avruplalıların yaptığı gibi sürekli şartlar önkoşullar sunmaları. Bu çok yanlış ve sindirme pozisyonu. Bunu kabullenmek bile imkansız benim açımdan ki tavrımı FM oynamama olarak koydum zaten. Sonuçta bu oyunlar Norveççe Fince çıkıyor orada ne kadar insan yaşıyorki ve o insanların % kaçı oynuyor bu oyunları. Yani biraz düşününce ne kadar mantıksız olduğunu anlayacaksınız. Aslında bunu Sigames de anlayacak en sonunda. CM nin "TÜRKÇE DEVRİMİ"nden sonra Türkiye pazarı çok önemli Knight Online isminde bir oyun var. Bizim FM için 90 liraya cimrilik eden(ediyormuş gibi görünen) Türk halkımızın binlercesi ayda 90-100 liralar ödüyorlar o oyuna. Mesele para değil 100 liraya da alınır FM . Mesele adamların bize saygısızca davranmaları bu önkoşulları kabul etmek değil muhattap bile almak insana " one minute " dedirtmeli diye düşünoyurum. Turksportal'dan da en iyi yaptığı şeyi bırakmamasını rica ediyorum. Şimdiye kadar yaptığınız tüm çeviriler için teşekkürler.

Durum biraz farkli degil mi?

Turkiye'de oyunun kullanilmamasi sorun degil, oyunun satin alinmamasi sorun. Yani Turkce ciksa satislar yukselecek mi acaba? Bunun kaniti var mi? Diger oyunlari ornek olarak vermek dogru degil cunku FM'e karsi bakis acisi ile diger oyunlara bakis acisi ayni olmayacaktir.

Kullanim rakamlari gosteriyor ki FM en cok oynanan ulkelerden birisi Turkiye. Hatta oyunda dili olmamasina ragmen en cok kullanilan ulke Turkiye.

Yillardir hic bir karsilik beklenmeden Turkce yamasi cikartildi. Insanlar korsan indirip, ve de bu yamayi kullanarak oyunu oynadi. Zevk aldi. Hadi Turkce karsilik beklemeden yapildi. Bu oyun da karsilik beklemeden mi uretildi hep ki oyun cok buyuk bir kitle tarafindan korsan oynandi?

Evet normal bir pazarlama anlayisinda her sey once musteriden beklenmez. Ancak sorun musterilerle degil. Musteri olmayanlarla.

Ortaya konulan bir emek var. Bu emegin sonucunda Football Manager oyunu ortaya cikiyor. Ancak maalesef bedavaya oynamak varken, cok az kisi "bu oyuna cok emek verildi, parasini odeyip oyunu oynayayim" diyor.

Bu gozlemlenen durumdan bence iki sonuc cikartilabilir:
    1. Turkler Football Manager'i pek sevmiyor, sadece bulunsun diye bir kac gun oynuyor ve siliyor. Bu nedenle de cok kisi oynamis olmasina ragmen, az kisi satin aliyor.
    2. Turkler bedavaya indirmek varken, satin almayi tercih etmiyor.

Eger 1. sik dogru ise, zaten Turkce'nin oyuna eklenmesi stratejik bir hatadir cunku Turkce'nin eklenmesi oyunun satislarini cogaltmayacaktir. Oyunu uzun sureli oynamayan cogunluk yine indirip kisa bir sure oynayacak ve oyuna para odemek istemeyecektir. Turkce'nin oyunda olmamasi bu tutumu aciklamaz cunku yillardir Turkce yama zaten cikartiliyor. Insanlar pekala Turkce ciktiginda oyunu satin alabilir ve zevk alabilir(di).

Eger 2. sik dogru ise, sorulmasi gereken Turkce'nin cikmasinin ne kadar kisiyi oyunu korsan kullanmaktan satin almaya cekecegidir. Yapilan kampanya ve SI tarafindan verilen soz zaten bunu olcmek dogrultusundadir.

Takdir edersiniz ki bu sirket Turkce'yi ekleyip, korsan kullanimin daha da yayginlasmasini istemez. Yani Turkce'nin eklenip, satislarin ayni yerde kalmasi ve kullanimin fazlalasmasi. Ancak maalesef bu da bir ihtimal. Ozellikle 2. sik dogru ise ve Turkce cikmasi oyunun satisini etkilemiyorsa. Yillardir karsiliksiz olarak cikartlan Turkce yama bu konuda bize tekrar biraz fikir veriyor. Yama cikmasina ragmen oyunun satisi Turkce eklemek icin bizden beklenilenin cok altinda seyir etmeye devam etti yillardir.

Bu pencereden bakarsak satislarin sadece Turkce eklendigi icin yukselecegi konusunda elimizdeki tek isaret imza kampanyasinda atilan imzalar. Simdiye kadar da bu atilan imzalarin onemi bir kisiminin satisa donusmemis olmasi bir gercek.

Siz (genele yaziyorum) diyorsunuz Turkce cikmadan oyun almam, SI diyor Turkce ekleme maliyetlerini karsilayacak kadar oyun satilmazsa Turkce eklemem. Yani once tavuk mu vardi, yoksa yumurta mi sorusunun cevabi gibi bir zitlasma bu. Her iki gorus de kendisine gore hakli.

Turkce'nin eklenmesini hangi taraf daha cok istiyorsa onun hamle yapmasi gerekli bence. SI Turkce ekleyerek gelirinin yukselecegini dusunse, emin olun boyle bir kampanyaya gerek kalmadan Turkce cikartilirdi. Turkce cikartarak gelirinin yukselecegini dusunen bir sirket neden boyle bir hamle yapmasin ki? Rasyonel olan da budur pekala. Zaten sirket de rasyonel davranmak zorundadir cunku sorumlulugu hissedarlarinadir.

Bireyler ise duygusal davranabilir. Turkiye'de FM oynayanlar da satislar yukselse bile Turkce'nin cikacagina guvenmiyor olabilir. Bu dusunceye sahip olmak da hakkidir. Ancak Miles'in bana ozelden ve sonrasinda Turkiye'ye gelip soylediklerinini bir soz, hatta daha ilerisi bir sozlu kontrat olarak kabul edilebilir. Eger 10 bin satisin gerceklesmesine ragmen Turkce cikmazsa, zaten Turk insaninin SI'a vurabilecegi en buyuk darbe korsan kullanmaya devam etmektir (su anda yaptigina devam etmektir) veya CM kullanmaya baslamaktir.

Not: Norvec'de ve Finlandiya'da oyunun satisi bizden istenilen 10 bin satis rakaminin bir kac kat fazlasi. Takdir edersiniz ki SI'in sorumlulugu oyunu satin alan kisilere, satin almayanlara degil.

arkadaşlar şu anda türkiyede oyun nekadar satıldı bir istatistiği yokmu acaba bunun ?

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by watchers View Post
    arkadaşlar şu anda türkiyede oyun nekadar satıldı bir istatistiği yokmu acaba bunun ?
    Bunu kesin olarak hiçbir zaman öğrenemiyoruz. Dağıtıcı şirkte veya bu ürünü satan şirketler bilgi açıklamıyorlar. Zaten şuan oyun tam anlamı ile mağazalarda satışa geçmiş durumda değl. Piyasaya yavaş yavaş sürülüyor.

Valla Sayın Milnes'e Söyleyin Türkiye Pazarını Türkiye Şartlarını Diğer Avrupa Ülkeleriyle Aynı Kefeye Koyupta Şartlandırma Yapmasınlar Kendileri Zararlı Çıkarlar. Siz Diyorsunuz Ya Adamların Çok da Umrunda Değil Diye Türkler. Bizimde Umrumuzda Değil Merak Etmeyin Çok da Meraklısı Değiliz Ama Ticarete Girilmişse Bu İş İçin ve Hedef ve Kazançlarını Maksimum Yapmak İstiyorlarsa Asıl Onların Umrunda. Bir Söz Vardır Şeriatın Kestiği Parmak Acımaz Bunu Ticaret Olarak Değiştirirsek Dünyada Önemli Bir Yerde Olmak İstiyorlarsa ve Kazançlarını Katlamak İstiyorlarsa Gireceği Pazara Her Türlü Kaliteyi Sunmak Zorundadır. Örnek: Bkz:Google

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Şimdi anlamadığım birşey var.Birkaç konuda daha gördüm.Steam'dan aktifleştirin diyorlar. Mağazadan aldığımız oyunu da aktifleştirmemiz gerekiyor mu? Türkiye'den alınan orjinal oyun sayılarına katkı yapmak için ...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by uLtimatoM View Post
    Şimdi anlamadığım birşey var.Birkaç konuda daha gördüm.Steam'dan aktifleştirin diyorlar. Mağazadan aldığımız oyunu da aktifleştirmemiz gerekiyor mu? Türkiye'den alınan orjinal oyun sayılarına katkı yapmak için ...
    Oyunu yüklerken soruyor steam üzerinden mi yüklemek istersin yoksa offline olarak mı diye. Türkiye'de bir mağazadan aldıysan zaten sorun yok istediğin şekilde yükleyebilirsin. Sonuçta satış Türkiye rakamlarına yansıyacak. Ama yurt dışı kaynaklı bir siteden kutulu alan oyuncuların oyunlarının Türkiye rakamlarına yansıması için steamden aktifleştirmek gerekiyor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Oyunu yüklerken soruyor steam üzerinden mi yüklemek istersin yoksa offline olarak mı diye. Türkiye'de bir mağazadan aldıysan zaten sorun yok istediğin şekilde yükleyebilirsin. Sonuçta satış Türkiye rakamlarına yansıyacak. Ama yurt dışı kaynaklı bir siteden kutulu alan oyuncuların oyunlarının Türkiye rakamlarına yansıması için steamden aktifleştirmek gerekiyor.
    Tamam,anladım.Sağolun

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Sigames Türkiye'nin korsan oranı %97 diyor ve 200.000 kişinin oynadığını varsayıyor. Demekki bu seneden önce 6.000 kişi civarı kişi oyunu alıyordu. Bu kampanya ile 10.000'e gelebilir bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

2011'e gireceğiz, sonucu daha bekleyecek miyiz ya. Açıklama istiyoruz! Bari çıkartmıyoruz diyin de siz de rahatlayın biz de rahatlayalım. Bence Turksportal % 100 Türkçe yamayı yapsaydı bugüne kadar, kesin bir engelleme koyarlardı, dili değiştirmesinler diye. Aha buraya yazıyorum, şartlar gerçekleşsin, aynen olur dediklerim. SI için taa zamanında atalarımız demiş ki "amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek"... Durun bu paragrafın google çevirisini de koyayım, belki SI'dan biri girer de okur bu çeviriyi, böylece anlamakta zorlanmanın ne demek olduğunu kavrarlar.

Google çevirisi :

Will enter 2011, we would expect the result to ya. Want to explain! Say you relax at Bari interests we let relax. I had to patch ken% 100 Turkish so far, would put a definite block, change the language he. Aha I write here, conditions are realized, is exactly Dediklerim. Taa for SI at the time of our ancestors had that "goal not eat grapes, vigneron the beat" ... Wait, this paragraph would put google translation, maybe someone enters SI'dan readers of this translation, so that they understand what it means to understand difficult. (Do you understand me SI?)

Quote Originally Posted by ozidnz View Post
    Sigames Türkiye'nin korsan oranı %97 diyor ve 200.000 kişinin oynadığını varsayıyor. Demekki bu seneden önce 6.000 kişi civarı kişi oyunu alıyordu. Bu kampanya ile 10.000'e gelebilir bence.
    Evet güzel bir yaklaşım. Olabilir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    2011'e gireceğiz, sonucu daha bekleyecek miyiz ya. Açıklama istiyoruz! Bari çıkartmıyoruz diyin de siz de rahatlayın biz de rahatlayalım. Bence Turksportal % 100 Türkçe yamayı yapsaydı bugüne kadar, kesin bir engelleme koyarlardı, dili değiştirmesinler diye. Aha buraya yazıyorum, şartlar gerçekleşsin, aynen olur dediklerim. SI için taa zamanında atalarımız demiş ki "amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek"... Durun bu paragrafın google çevirisini de koyayım, belki SI'dan biri girer de okur bu çeviriyi, böylece anlamakta zorlanmanın ne demek olduğunu kavrarlar.
    Son aldigim bilgiye gore satislarda artis var ancak 10 bin rakamina yaklasmis durumda bile degiliz.

Ozellikle Zavvi'den veya diger yerlerden kutulu olarak oyunu satin almis olanlarin oyunu kesinlikle Steam uzerinden kayit kapmasi gerekli satis toplaminda sayilmalari icin.

Eger bir Turkce yamasi cikarsa bu Steam uzerinden yayinlanacagi icin zaten sadece Steam uzerinden kayitli olan kisiler indirebilecekmis.

Sayfa 18 / 53 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon

Mesaj Yetkileri