Sayfa 19 / 53 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon
541 ile 570 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Son aldigim bilgiye gore satislarda artis var ancak 10 bin rakamina yaklasmis durumda bile degiliz.

Ozellikle Zavvi'den veya diger yerlerden kutulu olarak oyunu satin almis olanlarin oyunu kesinlikle Steam uzerinden kayit kapmasi gerekli satis toplaminda sayilmalari icin.

Eger bir Turkce yamasi cikarsa bu Steam uzerinden yayinlanacagi icin zaten sadece Steam uzerinden kayitli olan kisiler indirebilecekmis.
    Artık o zaman kendimizi taktiklere daha çok yoğunlaştırsak iyi olur. Türkçe FM Avrupa Birliği gibi gereksiz bir mücadeleye dönüştü. Türkçe FM artık yolda değil, geldiği yoldan gidiyor.

Ben açıkçası steam'deki giriş yapma olayının sadece oyunu ilk kurduğumuzda bir defaya mahsus yapıldığını sanıyordum ama oyuna her girişte giriş yapmak gerekiyor. Oyun böyle hem geç açılıyor hem de interneti olmayan bir yerde oyun oynanmıyor. Yani paranla rezil olmak diye buna derim ben. Hayal kırıklığı... Başka yolu varsa bilen söylesin.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca şunu söyleyeyim, hangi ticari mağazaya girerseniz girin, sizin sorduğunuz ancak orada olmayan bir ürünü, siz satın almayacak olsanız bile getirirler. Neden? Çünkü talep var, alınmasa bile. Elbette alacaktır birileri. Para kazanmasa bile ticaret ağını, müşteri potansiyelini artırır. Bu ileriye dönük bir yatırımdır.
    Last edited by Flawless Victory : 12.Kasım.2009 at 16:03 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

google cevirisi komik olmus

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aha I write here
    Google ya
    Güzel çevirmiş
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ya bırakaLım bu Norverç ve FinLandiya yı feLan. Ben İstanbuL da ki topLantıya geLseydim sadece şunu söyLicektim Mr.MiLes a..

Bunu daha önce de vurguLadım, ve kendi yüzLerine de vurmak isterdim.

Norveç ve FinLandiya da ki en düşük asgari maaşın ne kadar oLduğunu biLen varmı aranızda ? Bizden kat ve kat daha fazLa. Peki bir Norveç emekLisi iLe bir Türkiye emekLisinin maaşı arasında ki farkı biLen varmı ? Kat ve kat fazLa. Peki bizim bir Türk çocuğu Dedesine ya da Babasına ben FM diye bir oyun istiyorum ve fiyatı bu kadar dediğinde zaten aLdığı 3-5 kuruş iLe geçinmeye çaLışan Baba iLe Dede nin tepkisi Norveç ve FinLandiya da ki Dede ve Baba gibi bir oLabiLirmi. Benim Dedem ya da Babam Norveç Li oLsaydı ben hayatım boyunca bütün oyunLarı orjinaL oynardım.

Artık bu kavramLarı, bu karşıLaştırmaLarı bırakaLım. Türkiye farkLı bir üLke ve Cumhuriyet. Burada işLer Avrupa da ki gibi yürümez. Burada başarıLı oLmak gibi bir hedefin varsa o zaman burada başarıLı oLmuş firmaLarın stratejiLerini araştırıp, onLarın yoLunu izLeyerek başarıLı oLursun. IsrarLa herkesin vurguLamak istediği ve kimsenin anLamadığı noktada bu.

O yüzden kimse bekLenti içine girmesin. Herkes oyununa baksın derim ben. Sigames in zaten bizim ÜLkede ki stratejiden haberi yok ve iLLa kendi istedikLeri şekiLde oLursa oLacağını vurguLamaLarı bu işin oLmayacağının göstergesidir.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Luffy View Post
    Ya bırakaLım bu Norverç ve FinLandiya yı feLan. Ben İstanbuL da ki topLantıya geLseydim sadece şunu söyLicektim Mr.MiLes a..

Bunu daha önce de vurguLadım, ve kendi yüzLerine de vurmak isterdim.

Norveç ve FinLandiya da ki en düşük asgari maaşın ne kadar oLduğunu biLen varmı aranızda ? Bizden kat ve kat daha fazLa. Peki bir Norveç emekLisi iLe bir Türkiye emekLisinin maaşı arasında ki farkı biLen varmı ? Kat ve kat fazLa. Peki bizim bir Türk çocuğu Dedesine ya da Babasına ben FM diye bir oyun istiyorum ve fiyatı bu kadar dediğinde zaten aLdığı 3-5 kuruş iLe geçinmeye çaLışan Baba iLe Dede nin tepkisi Norveç ve FinLandiya da ki Dede ve Baba gibi bir oLabiLirmi. Benim Dedem ya da Babam Norveç Li oLsaydı ben hayatım boyunca bütün oyunLarı orjinaL oynardım.

Artık bu kavramLarı, bu karşıLaştırmaLarı bırakaLım. Türkiye farkLı bir üLke ve Cumhuriyet. Burada işLer Avrupa da ki gibi yürümez. Burada başarıLı oLmak gibi bir hedefin varsa o zaman burada başarıLı oLmuş firmaLarın stratejiLerini araştırıp, onLarın yoLunu izLeyerek başarıLı oLursun. IsrarLa herkesin vurguLamak istediği ve kimsenin anLamadığı noktada bu.

O yüzden kimse bekLenti içine girmesin. Herkes oyununa baksın derim ben. Sigames in zaten bizim ÜLkede ki stratejiden haberi yok ve iLLa kendi istedikLeri şekiLde oLursa oLacağını vurguLamaLarı bu işin oLmayacağının göstergesidir.
    Peki sunu sorayim o zaman.

Norvec'in nufusu yaklasik 5 milyon kisi.

Turkiye'de en cok gelir kazanan 5 milyon kisinin geliri (yani nufusun en cok gelir kazanan %7'si) ile Norvec'in 5 milyonluk nufusunun gelirini karsilastiralim.

Hangi ulkede ortalama gelir daha fazla olur?

Ancak bu karsilastirmayi yaptiktan sonra Norvec'deki satislar ile Turkiye'deki satislar arasinda bir sonuca varabiliriz.

Mesela Turkiye'de kazanilan toplam gelirin %44'u 2005'de nufusun 14 milyonu tarafindan kazanilmis (daha yeni veriye ulasamadim).

Cok kabaca bir hesap yaparsak:

Norvec'in GSMH'si (Satinalma Gucu Paritesine Gore) 227,275 milyon dolar.
    Turkiye'nin GSMH'si (Satinama Gucu Paritesine Gore) 1,028,897 milyon dolar.

Bunun en cok gelir kazanan 14 milyona payi (1,028,897x0.44): 452,714 milyon dolar. Varsayalim ki bu 14 milyonun gelir dagilimi esit (esit olmadigini biliyoruz tabii ki).

452,714 * 5/14 = 161,684 milyon dolar.

Muazzam fark degil mi?

En tepedeki 14 milyon kisinin kisi basina GSMH'si (Satinalma Gucu Paritesine Gore) yaklasik 32,336 dolar olur. Yani Turkiye'yi Italya ve Ispanya'nin uzerine cikartir. Finlandiya ile kafa kafaya getirir.

Elimizde daha iyi bir gelir dagilimi tablosu olsa ve Turkiye'de en cok kazanan %5'i bulabilsek belki de ortaya cok daha da farkli bir tablo cikacak.

Daha once de yazmistim. Baskalari da yazmisti. Asgari gelir seviyesindeki kimseden 90TL (veya 60 TL) bayilip oynamasini bekleyen yok. Ancak her ne kadar ortalamalara gore pek zengin bir ulke olmasak da, pekala satin alim gucu olan 10 bin kisi bulunur bizim ulkemizde. Ancak ne kadar FM oynarlar, oyunun Turkce olmasi ile ne kadar ilgilenirler isin o kismi muamma.

Ayrica Miles ile konusmak icin yuz yuze gelmeye gerek yok. Istersen e-posta yollayabilirsin veya SI forumlarinda ozel mesaj atabilirsin.

cLubTaXiM Misafir

Arkadaşlar peki benim merak ettiğim bir konu daha var, Türkçe FM 2010 dil dosyaları hazırda mı tutuluyor Sİ Games tarafından? Yani satışlar 10.000 olur olmaz downloada açılcak mı? Şimdiye kadar hiç bu tarzda bir açıklama görmediğimden soruyorum, bu konuda bilgisi olan var mı?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Norveç ve Finlandiya süper örnek olmuş zaten, bizimde Dubai'den farkımız yok. Norvec 10 bin in üzerine çıkarsa , bizim en az 40 bin almamız lazım, bir sene altın saray yaptırmayın da onun yerine ne kadar oyun varsa onu alın piyasadan orjinal

Hayrettin abinizin dediği gibi siz böyle oynamaya devam edin. Yama falan yine bir türlü çaba ile çıkar burdan olsun, A forumundan ya da B forumundan olsun.

Evet gerçekten bir sürü firma var bu piyasanın durumunu bilip de ona göre tavır gösteren bir sürü yabancı firma,zaten bende işimin gereği yabancı firmalarla çalışıyorum,Türk firmaları ile kontağım yok. Ama böyle bir firma böyle bir tavır ilk kez gördüm.İnsan önce pazarlama yapacağı yerin ekonomisini önce bir araştırır.

Umarım adamı çok iyi ağırlamamışlardır, ne o der burda herkesde para var bırakın 10 bini biz 50 bin bekliyoruz demesinde

Nesil
    2006

Ömer abi, Türk halkına rakam söylemek yanlış olur, siyasetçilerimizde bunu yapar hükemetin yaptığı yanlış yönetimleri hep rakamlar ile ispatlarlar ama; halk hiçbir zaman anlamaz. Halk cebine giren paraya bakar. Emekli birisi aldığı ortalama 1500 TL ile pazara gittiğinde cebine hiçbirşey kalmıyor. Bu gün ev için alışverişe çıktım.

İki paket tavuk ızgara(ort. 1 kg)
    Bir zeytinyağı. (1 lt)
    Nescafe Gold
    Makarna
    3 farklı çeşit peynir
    Bir kaç ufak ıvır zıvır aldım ve yaklaşık 65 TL ödedim.

Düşünüldüğünde Türk halkı satın alma gücünü gıdaya harcıyor. Bu nedenle lükse pek bir vakit kalmıyor. Eğer benim sadece bir 90 TL olsa bu para ile gider bir haftalık erzak alırım.

Dün oyunu Megavizyon adlı bir mağazadan aldım. Oyunlara bakan bir müşteri bile yok, müşteriyi geçtim çalışan yok. Rafa koymuşlar öyle duruyor. Rafda Fifa 2009 NBA 2009 oyunları ön rafda dururken FM 2010 en arka rafda duruyordu. O kadar ilgisiz ki oyunun önünde Hitman'in oyunu vardı.

herkesin alım gücü değişkenlik gösterir bu gerçek ama sorun şu alım gücü olduğu halde oyunu para vermeyi " enayilik " olarak görmek gibi bir mantığımız var genel olarak. Sorun bu mantığın değişmesinde bence.

Maddi durumu çok üst düzeyde birisi değilim. Yaklaşık 5 yıldır kesintisiz WoW oynarım, arada denediğim başka online oyunlarda oldu (tabi ücretli oyunlar bunlar), ayrıca pek tarzım olmadığı halde sadece sırf orjinal Türkçe diye crysis aldım ve yine sevdiğim bir tür olduğu için fakat oyunu çok beğenmediğim halde yine Türkçe diye ücretiyle CM aldım.

Şimdi ben gücüm yettiğince bu gelişime destek olmaya çalışan bir oyuncuyum. Fakat SI'nin yaklaşımına bakarsam durum bana çok samimi gelmiyor. Çünkü benden İngilizcesi çok iyi olmayan birisi olarak ortalamanın üstünde bir İngilizce gerektiren bir oyunu orjinal alıp oynamamı istiyorlar. Orjinal aldım diyelim oynayamayacağım çünkü oyunu anlayamayacağım. Bu durumda neden para ödeyeyim? Orjinal Türkçe'nin yayılmasını isteyen bir oyuncu olarak nasıl destek olayım? Türkçe desteği olsa bu oyunu oynamayı seviyorum hiç düşünmeden alacağım ama şuan ki şartlarda asla.. çünkü oynayamayacağım bir oyun alarak paramı çöpe atacak kadarda varlıklı değilim.

Ben müşteriyim (gerçek alıcı müşteriyim) ama alacağım ürün yok. Şimdi hangimizin adım atması gerekiyor?

Umarım firmayla iletişim kuran arkadaşlarımız bu düşüncelerimi karşı taraftaki partnerlerine anlatırlar. Eminimki benim gibi düşünen çok oyuncu vardır...
    Last edited by iesquire : 16.Kasım.2009 at 02:24

Quote Originally Posted by iesquire View Post
    herkesin alım gücü değişkenlik gösterir bu gerçek ama sorun şu alım gücü olduğu halde oyunu para vermeyi " enayilik " olarak görmek gibi bir mantığımız var genel olarak. Sorun bu mantığın değişmesinde bence.

Maddi durumu çok üst düzeyde birisi değilim. Yaklaşık 5 yıldır kesintisiz WoW oynarım, arada denediğim başka online oyunlarda oldu (tabi ücretli oyunlar bunlar), ayrıca pek tarzım olmadığı halde sadece sırf orjinal Türkçe diye crysis aldım ve yine sevdiğim bir tür olduğu için fakat oyunu çok beğenmediğim halde yine Türkçe diye ücretiyle CM aldım.

Şimdi ben gücüm yettiğince bu gelişime destek olmaya çalışan bir oyuncuyum. Fakat SI'nin yaklaşımına bakarsam durum bana çok samimi gelmiyor. Çünkü benden İngilizcesi çok iyi olmayan birisi olarak ortalamanın üstünde bir İngilizce gerektiren bir oyunu orjinal alıp oynamamı istiyorlar. Orjinal aldım diyelim oynayamayacağım çünkü oyunu anlayamayacağım. Bu durumda neden para ödeyeyim? Orjinal Türkçe'nin yayılmasını isteyen bir oyuncu olarak nasıl destek olayım? Türkçe desteği olsa bu oyunu oynamayı seviyorum hiç düşünmeden alacağım ama şuan ki şartlarda asla.. çünkü oynayamayacağım bir oyun alarak paramı çöpe atacak kadarda varlıklı değilim.

Ben müşteriyim (gerçek alıcı müşteriyim) ama alacağım ürün yok. Şimdi hangimizin adım atması gerekiyor?

Umarım firmayla iletişim kuran arkadaşlarımız bu düşüncelerimi karşı taraftaki partnerlerine anlatırlar. Eminimki benim gibi düşünen çok oyuncu vardır...

Bahsettiğim şeyler işte strateji yanlış, şunları şunları yapın ki bunları bunları yapalım diye bir satış mantığı olamaz,
    Ayrıca Norveç ve Finlandiya Nüfus olarak değil kişi başına düşen ortalama gelir olarak kıyaslanmalı Türkiye ile . Benim bu ülkeleri örnek vererek vurgulamak istediğim ; Onların bu oyunu satın alma potansiyelinin Türklerin bu oyunu satın alma potansiyeline oranla düşük olduğudur. Ayrıca İskandinavların bir çoğu zaten ingilizce biliyorlar. Bu da ayrı bir konu. Farkettiniz mi bilmiyorum ama CM belli bir yol katetti. " İstediğin kadar öde " gibi bir kampanya, Türkçe dil seçeneği gibi şeyler insanları çekti bence şu anda Türkiye'de satılan CM ile FM hemen hemen eşit ve yakın zamanda CM geçecektir. Yani en azından gelecek sene. Zamanla hepimiz şahit olacağız. CM'nin korsanı elden ele dolaştığı halde sadece ve sadece "Türkçe olduğu için" gidip bir ben bir kardeşim orjinal aldık 25 TL ye. Desteklemek lazım dedik.( Şu da var Oyun çok aşırı mükemmel de değil )

Yine söylüyorum bence mesele para değil, 100 lira olduğunu var sayın 1 yıl için sadece bir kez ödüyorsunuz. Wow Knight Online Metin 2 bilmem ne gibi oyunlar için onbinlerce Türk ayda o kadar paraları veriyor. Bunu da bir araştırın derim. 100 lira 4 arkadaşın veya 5 arkadaşın "voltranı" ile de birleştirilebilir. Bence mesele para değil. Bence mesele oyunun tam anlamı ile Türkçe yayınlanması ile ilgili. Hadi Türkçe yayınlanmasını da geçtik. Sırf böyle saçma sapan açıklamalar yapılması Sigames tarafından insanı daha da kızdırıyor. Bu yıl biz boykot koyduk yani şahsımız adına 2 kardeş. Sizin de desteklerinize elbette saygı duyuyoruz. ama bazen piyasalarda zıt politikalar işe yarar diye düşünmeden de kendimizi alamıyoruz.
    Sevgiler

Forumda üzün süredir olayları takip edemiyorum ancak bildiğim kadarıyla sezon başında Türkçe FM 2010 için bu foruma üye olanlardan oyunu almak için garanti istendi. Hatta ki Turksportal yetkilileri belki, üyelerin Türkçe oyun garantisi almadan orijinal oyun almalarını bile temenni etmiş olabilirler. Eğer orijinal oyun üyeler tarafından alınsaydı ve yine aynı yukarıdaki bir arkadaşın verdiği örnekteki gibi işler Türkiye'nin AB üyeliğine dönseydi, yani SI Türkçe çıkartamıyoruz kusura bakmayın diye bir açıklama yapsaydı(alınan orijinal oyunun sayısı yetersiz bularak), bu halde tüketici büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaktı. Ki bunu SI'nin umursayacağını sanmıyorum çünkü korsan alan kişi zaten bu ülkede çok fazla diye belki şirketin vizyonundan çıkacaktık. Diğer açıdan bakarsak SI Türkçe oyun çıkarsa da biz tüketiciler tekrardan korsan oyuna yönelsek bu da şirket açısından büyük bir hayal kırıklığı olurdu. Ancak söylediğim son madde bence 2 kutup açısından da en faydalı olacak bir sonuç doğurur. Çünkü kişilerin güveni bir kere kırıldığında alternatif oyunlara yönelirler. Ancak SI Türkiye'de Türkçe çıkardığı halde orijinal oyunu hala satamıyorsa, bu bir şirket tecrübesi olur ve zaten orijinal oyun almayan bir ülkeye bir daha bu kadar taviz gösterilmez. Türkçe Fm çıkarılmasında bana kalırsa SI'nin emek harcamasına bile gerek yok çünkü ben adım gibi eminim ki Türkçe yama için şirket adına gönüllü çalışabilecek Fm severler bile olduğuna inanıyorum.
    SI, Crysis modelini örnek almalıdır bence. Bir oyunu sadece Türkçe olarak yapmalılar başka bir dil yaması eklemeden, bu oyun sadece Türkiye'ye dağıtılır ve fiyatı uygun bir düzeye çekilir. İşte bunu gören Fm severler emeği gördükten sonra hassasiyet içinde işte o zaman orijinal oyun alımında bir patlama yaratırlar.

iesquire olayı kısaca özetlemişsin ve kesinlikle haklısın.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şimdi herkes baktığı taraftan haklı, adamların oyunu zaten %97 oranında korsan oynanıyor ülkemizde. Onlar bu %97'nin %95 olması durumunda Türkçe'yi orjinal olarak çıkaracağız diyorlar.

Hani hedefleri, oyunu oynayanların sadece %5'inin orjinal alması. Ben sanmıyorum maddi gücü bu oyunu almaya yetmeyecek, ingilizcesi yeterli olmayacak %'lik bir kısım olsun.

Maddi gücü yetmeyen bir şekilde oyunu edinip, bir şekilde Türkçe yama kurarak zaten oynuyor. Orjinal olarak Türkçe yama çıkarsa yine durumu müsait olamayanlar, aynı yollardan oyunu edinip oynayacaklar. Hatta bu oyun Türkçe diye, şu anda oynayanlardan daha fazla korsan oynayanlar olacaktır eminim.

Böyle bir durumda, oyunu Türkçe çıkartarak, korsan oynayanların sayısını daha fazla arrtırmayı mi isterler? Tabi ki hayır, bu nedenle de, en azından siz baştan oyunu alın, ben masrafımı çıkarayım, sonra isterse 500 bin kişi korsan oynasın düşüncesindeler herhalde.

Tabi burada, çok varlıklı olmayan ama oyunu bir şekilde orjinal alan fakat buna karşı korsan alanlarla aynı muamaleyi görmek, bizi rahatsız ediyor. Türkçe sadece Steam üzerinden oyuna yüklense bile, Türkçe dil dosyası bir şekilde paylaşıma sunulur ve herkes kullanmaya başlar.

Oyun belki daha fazla kişi tarafından oynanmaya başlar ama orjinal alanların oranının yine %5'e ulaşacağını sanmıyorum.

Bu durumda onlar, oyunu oynayan sayısı artar ama korsan oyun kullanan oranı da artacağından, harcadıkları emeğin karşılıksız kullanılmasından duydukları rahatsızlık nedeniyle, oyun daha az kişi tarafından oynanasın ama korsan kullanım oranı düşsün diye düşünüyorlar.

Biz oyunu bu fiyatlara orjinal alıp, müşteri olarak daha çok memnuniyet beklerken ve bu konuda haklıyken, onlar da kendilerince haklı. Bu sistem değişir mi, sanmıyorum. Ta ki, oyunu orjinal oynayanların sayısı %3'ten %5'e çıkana kadar. Yoksa adamların hiç umrunda olmayacak, biz oyunu orjinal alanlar da, enayi bunlar diye düşünüleceğiz, korsan kullananlar tarafından ve böyle sürüp gidecek.
    "YÜCE ATATÜRK"

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Şimdi herkes baktığı taraftan haklı, adamların oyunu zaten %97 oranında korsan oynanıyor ülkemizde. Onlar bu %97'nin %95 olması durumunda Türkçe'yi orjinal olarak çıkaracağız diyorlar.

Hani hedefleri, oyunu oynayanların sadece %5'inin orjinal alması. Ben sanmıyorum maddi gücü bu oyunu almaya yetmeyecek, ingilizcesi yeterli olmayacak %'lik bir kısım olsun.

Maddi gücü yetmeyen bir şekilde oyunu edinip, bir şekilde Türkçe yama kurarak zaten oynuyor. Orjinal olarak Türkçe yama çıkarsa yine durumu müsait olamayanlar, aynı yollardan oyunu edinip oynayacaklar. Hatta bu oyun Türkçe diye, şu anda oynayanlardan daha fazla korsan oynayanlar olacaktır eminim.

Böyle bir durumda, oyunu Türkçe çıkartarak, korsan oynayanların sayısını daha fazla arrtırmayı mi isterler? Tabi ki hayır, bu nedenle de, en azından siz baştan oyunu alın, ben masrafımı çıkarayım, sonra isterse 500 bin kişi korsan oynasın düşüncesindeler herhalde.

Tabi burada, çok varlıklı olmayan ama oyunu bir şekilde orjinal alan fakat buna karşı korsan alanlarla aynı muamaleyi görmek, bizi rahatsız ediyor. Türkçe sadece Steam üzerinden oyuna yüklense bile, Türkçe dil dosyası bir şekilde paylaşıma sunulur ve herkes kullanmaya başlar.

Oyun belki daha fazla kişi tarafından oynanmaya başlar ama orjinal alanların oranının yine %5'e ulaşacağını sanmıyorum.

Bu durumda onlar, oyunu oynayan sayısı artar ama korsan oyun kullanan oranı da artacağından, harcadıkları emeğin karşılıksız kullanılmasından duydukları rahatsızlık nedeniyle, oyun daha az kişi tarafından oynanasın ama korsan kullanım oranı düşsün diye düşünüyorlar.

Biz oyunu bu fiyatlara orjinal alıp, müşteri olarak daha çok memnuniyet beklerken ve bu konuda haklıyken, onlar da kendilerince haklı. Bu sistem değişir mi, sanmıyorum. Ta ki, oyunu orjinal oynayanların sayısı %3'ten %5'e çıkana kadar. Yoksa adamların hiç umrunda olmayacak, biz oyunu orjinal alanlar da, enayi bunlar diye düşünüleceğiz, korsan kullananlar tarafından ve böyle sürüp gidecek.
    Hayır adamlar bunları düşünebiliyorlar da neden türkçe olunca sadece korsan değil orjinal alan sayısının da çok olacağını düşünemiyorlar. Ayrıca bence oyun zaten futbola biraz ilgisi olan ve oyunlara meraklı herkese ingilizce bilsin bilmesin ulaşıyor. Benim hiç ingilizce bilmeyen arkadaşlarım sağdan soldan soruyorlar, elinde sözlükle bir şekilde kendilerince oyunu oynuyorlar. Yani korsan sayısı bundan daha fazla olamaz gibime geliyor. Ama oyun Türkçe çıkarsa orjinal alan sayısı kesinlikle çok daha fazla olacaktır. 1 sene çıkartıp deneseler çok mu zor. Ya da milyonlarca euro kazanan şirket için çok mu büyük risk türkçe çıkartmak? Buradaki potansiyelin farkındalarsa oyunu türkçe çıkarmak yapacakları en doğru iş olacaktır. Çok büyük hata yapıyor Sigames..

N zaman çikacak Türkçe ? kesin olarak çikacak mi steamden yükleyenler Türkçe oynıyacak dıyorsunuz galibada CD den oynıyan ne olcak ?

ben oyunu ön siprariş ile aldım steam'den. türkçe çıkınca oynarım diye çünkü oyunun ingilizcesinden zerre anlamıyorum. herşeye comfirm veya accept demek de işime gelmiyor. ancak gördüğüm kadarıyla oyunun türkçesinin çıkması neredeyse imkansız. olan sanırım benim 60 tl'me oldu. turksportal da bu sene içeriğe ağırlık vereceğini söyleyince hepten ümidi kestim. halen fm 2009 oynuyorum.

inşallah yakın zamanda çıkar ya da ne bileyim oyunu isteyen biri olursa ona satacağım herhalde.

sigames bana karşı 1-0 önde şu anda.

ve buradaki yetkililere onlara sormaları adına soruyorum: benim gibi oyunun ingilizcesinden anlamayan ve orijinal oyun alanların günahı nedir?

Arkadaşlar Unutmayın Ilk Uluslararası Turkce Oyunu Aral'ın Destegi Oldugu Için Cıktı Benim Aklıma Ilk Once Bu Geldi. Gelelim Oyuna Turksportal Ekibine Teşekkur Ediyorum Her şekilde Oyunu Daha Zevkli Oynamak Için Ellerinden Geleni Yapıyolar Tabi Bu Arada ( Oyunun Pazar Payınıda Artırıyolar ) Oyunu Satın Alınca Nasıl Olsa Ek Paketleri Guvenli Bi şekilde Burdan Indiriyoruz..

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by freshpen View Post
    Arkadaşlar Unutmayın Ilk Uluslararası Turkce Oyunu Aral'ın Destegi Oldugu Için Cıktı Benim Aklıma Ilk Once Bu Geldi. Gelelim Oyuna Turksportal Ekibine Teşekkur Ediyorum Her şekilde Oyunu Daha Zevkli Oynamak Için Ellerinden Geleni Yapıyolar Tabi Bu Arada ( Oyunun Pazar Payınıda Artırıyolar ) Oyunu Satın Alınca Nasıl Olsa Ek Paketleri Guvenli Bi şekilde Burdan Indiriyoruz..
    Aral'ın şu sıralar SEGA yetkilileri ile görüşmeler yaptığı bilgisini aldım ve umut ediyorumki bu çabaları olumlu olarak sonuçlanır.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    ⓪❾

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Aral'ın şu sıralar SEGA yetkilileri ile görüşmeler yaptığı bilgisini aldım ve umut ediyorumki bu çabaları olumlu olarak sonuçlanır.

Heyecan verici bir mesaj,umarım beklediğimiz haber yakında gelir.
    <')))))>-<

Olmazsada sizler varsınız

Valla artık umurumdada değil. Sigames orjinal alan herkesi enayi yerine koydu bu bir gerçek. Heee orjinal almak enayilik mi? Hayır değil fakat sen Türkçe koyma ihtimalim var diyip onu yem gibi ortaya atarsan ozaman olacaklarıda düşünmeli sigames. Birkere sigames seneye 2-3bini görürse öpüpte başına koysun. Bu olay yüzünden bırakın fmyi menejerlik oynamayı bırakanların sayısı bayağı arttı. Kimse bana yok Türkiye en çok oynanıyor fakat hepsi korsanmış masalını anlatmasın. Sonun oyun piyasasını a'dan z'ye biliyorum onların yapıcağı birkaç bin dolarlık yatırımdı onlar onu bile yapmadı. Örneğin Crysis.. O oyunda çok alırsanız Türkçe mi yaparız dedi EA. HAYIR.. Adamlar bağıra bağıra biz Türkçe oyun yapıyoruz hemde %100.. O bizi parmağında oynatan Sigames alttarafı ağırlık yazısal databaseli oyunu Türkçeye çevircekti. EA ise hem yazılar hem altyazılar hemde seslendirmeleri yaptı. Ya bırakın Sigamesin canı sıkılmış aaa bunlarla dalga geçip eğlenelim demişler apaçık ortada. İstanbul'daki toplantıya gelseydim bu olayı söylicektim. Miles'ın diceğide şu olurdu 'korsana karşı olması için yapıyoruz' ya bırakın allah aşkına adamlar korsana karşıymış. Size sorarım Sigames korsana mı yoksa Fm severlere mi? Firmaların çoğu buna Sigameste dahil orjinali piyasayı sürerken korsanda sürerler. Bunu artık günümüzde çoğu firma yapıyor. Fm 10u orjinal aldım ama daha oyunu açmadım bile. Mesela Modern Warfare 2 o oyunu Türkçeye çevirsende bişi farketmez. Gene aynı rakamlar olur ama ilk başlarda daha hızlı yükselir. Nese çok uzadı sonuç olarak biz balık yerine konulduk ağ attılar yuttuk bizde...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

@ snaru

Crysis oyuncu kitlesinin büyüklüğü ve oyunun ucuzluğu(özel indirim vardı) nedeniyle bu kadar çok sattı. Ayrıca seslendirme yazıların çevirmesinden daha ucuzdur(hazırda stüdyon varsa ki diğer seslendirmeler için zaten stüdyoları oluyor), hatta bu yüzden Empire: Total War'da Türkçe seslendirme var ama Türkçe dil yok.

@alleenje

200.000 rakamı bildiğim kadarıyla Turksportal üyelerinin sayısı yoluyla(180.000 civarı olması gerek) hesaplanıyor. Tabi bu siteyi bilmeyenler de var.

Quote Originally Posted by ozidnz View Post
    @ snaru

Crysis oyuncu kitlesinin büyüklüğü ve oyunun ucuzluğu(özel indirim vardı) nedeniyle bu kadar çok sattı. Ayrıca seslendirme yazıların çevirmesinden daha ucuzdur(hazırda stüdyon varsa ki diğer seslendirmeler için zaten stüdyoları oluyor), hatta bu yüzden Empire: Total War'da Türkçe seslendirme var ama Türkçe dil yok.

@alleenje

200.000 rakamı bildiğim kadarıyla Turksportal üyelerinin sayısı yoluyla(180.000 civarı olması gerek) hesaplanıyor. Tabi bu siteyi bilmeyenler de var.
    Anca Turksportala uye olanlarin hepsinin fm serilerinin tumunu aldigini varsayarak bu rakama ulasilir.Yani sadece fm 2008 alan biride Turksportala uye olup bazi yamalari indirmek ister,sadece 2009 u alanda.Varsayalim Turksportala uye olan 180 bin kisi korsan aliyor.Ama bu hepsinin hersene korsan aldigini ispatlamaz.
    Bu siteyi bilmeyenler ise bence oyunla iliskisi olmayan kesimdir.

Quote Originally Posted by ozidnz View Post
    @ snaru

@alleenje

Senin dediğin seslendirme öyle seslendirme değil bildiğin filmdeki dublaj gibi düşün. Sonuç olarak bir filme dublaj yapmak mı masraflı yoksa altyazı eklemek mi? Hepsini geçtim. Sen kendin zaten güzel bir noktaya değindin. Özel indirim yapabilirlerdi Türkçe çıkarıyoruz diye onu bile yapmadıki

Arkadaslar ne dil sorunum var, ne de oyunun orjinalini alamama sorunum.Yani orjinal oyunu alip Ingilizce oynama luksune sahibim.Futbol hastasiyim,fm yide sizler kadar iyi ve SIK oynamasamda severek oynuyordum.Ancak hem dil konusunda hemde fm nin musterilerine mummelesinde sikayetlerim var.
    1 - Herseyden ote oyunu anadilimde yani Turkce oynamak istiyorum.O korsan aliyomus,bu oyunu kopyalayip satiyomus bunlar benim gibi oyunu orjinal alan Turk musterileri baglamaz.Korsan ayri bir sorun.Bende korsana karsiyim.Ama benim ulke insanim korsana meyilli diye herkese korsan kullanici muammelesi yapilmamali.

2 - Ben bilgisayara cdyi takip oyunumu oynamak istiyorum.Steamla falan ugrasmak istemiyorum.Fm istatisliklerini belirleyecek diye herkesi steam kullanmaya mecbur etmemeli.

3- Sitenizden bir sikayetim olmamasina ragmen ben oyuna yama yuklemekten biktim.1 seferde duzeltme gerektirmeyen oyun cikaramiyorlarmi?

4- Turksportalin yama yapmak gibi bir mecburiyeti yok.Fakat Fm nin resmi sitesi yama cikartmaz ise bu Turkiyede fm nin gerilemesine sebep olur.

5- Ben 200.000 korsan rakaminada kesinlikle inanmiyorum.Bu veriye kim ne sekilde ulasti mechul.Korsan satis korsan almayanlarin derdi olmamali.Teknolojini gelistirip korsana karsi onlem alamiyorsan bunu temiz musterilerine koz olarak kullanma.

Ben ve benim zihniyetimdeki insanlar kaydadeger bir meblayi bu oyunu almak icin harciyor ise karsiliginda da bazi seyler gormek ister.Yani olay musteri memnuniyetidir.Veresiye sozlere bile peki demek aslinda bizim icin bir boyun egmedir.Halbuki ben parami verip oyunu alan Norvecli bir fm musterisinden farki olmayan biriyim.Sirf soz verdigim icin oyunu arkadasima Turkiyeden aldirip kargo ile yasadigim yere gonderttim.
    Eger oyun 2 ay icinde turkce cikmazsa birey olarak yapabilecegim tek sey olan fm yi protesto etmek.Bundan sonra turkce cikana kadar fm almamaya ve alan tanidiklarimida vazgecirmeye calismaya karar verdim.
    90 tl karsiliginda cdyi bilgisayara takarak turkce oynama istegi abartili bir istek olmasa gerek.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Eleştirilerini güzel bir uslüp ile dile getiren arkadaşlara teşekkürler,

bu hafta içerisinde ARAL ile bir görüşmem var. Düşüncelerinizi, isteklerinizi dile getireceğim
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

cd siz oynanmama olayı ne kadar kötü. Bizim evde 4 pc var ve 4 kişi fm oynuyoruz böyle bir çok ev vardır şimdi biz 4 tane orjinal oyunmu alacağız hayır. Hem korsana hayır diyorlar hemde bu uygulama ile insanları korsana yönlendiriyorlar

Sheriff Misafir

Oyunu steam üzerinden kurduğunuzda sanıyorumki her oyunu açışınızda internete bağlı olmanız gerekmiyor ve oyun cd si takılı olması gerekmiyor. Türkiye satışlarınada katkınız olması için oyunlarınızı steam üzerinden kurmanız gerekir.

Nesil
    2006
    Yer
    Denizli - Köln

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Oyunu steam üzerinden kurduğunuzda sanıyorumki her oyunu açışınızda internete bağlı olmanız gerekmiyor ve oyun cd si takılı olması gerekmiyor. Türkiye satışlarınada katkınız olması için oyunlarınızı steam üzerinden kurmanız gerekir.
    Oyunu steam üzerinden aldım ve internete bağlanamadan oyuna giremiyorum.

Quote Originally Posted by metinoktay View Post
    Oyunu steam üzerinden aldım ve internete bağlanamadan oyuna giremiyorum.
    bende steamden oynuyorum. Offline moddan girip oynayabiliyorsun...

Sayfa 19 / 53 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon

Mesaj Yetkileri