İlk olarak CA'yı değerlendirmek istiyorum.
148 çok fazla olmuş. Max 135 olmalı CA'sı.
Determination 14 de çok fazla olmuş.
Ek olarak: Burak Yılmaz başlığında çok gereksiz tartışmalar yapılmış. Bir de bu tartışmaların başında Onursal bir üyeyi görmek daha üzücü.
Battıkça batıyorsun petrol.
E Burak ne yapıyor 3 sezondur da ilk 10'da zorla 8.sırada yer buluyor?Benim gözümde forvet gol atar..başka bir şey yapmaz.
kendiyle çelişen bir insana kalkmış cevap yazıyorum ya birde ne diyeyim...
Kendimle celişiyorum ? Burak gol attı'da ne oldu ? Trabzon şampiyon mu oldu hayır ?
Paulo Henrique"Çünkü takım halinde kendisine çalıştık. Bu nedenle 33 golü bulması bence gayet normaldir" dedi.
Ha forvet anlayaımız cok farklı ? Sow galatsarayda olsa galatasaray şu anda 24 puanda olurdu...
@uAburak89
Last edited by petrol_fb12 : 02.Kasım.2012 at 16:44
Genel olarak araştırma bölümüne yazılanların %90'ı gereksiz, araştırmayı geliştirmek adına değil, baltalamak adına yazılmış şeyler bence. Çoğu kişinin oyuncu özellikleri ve kriterler hakkında fikri bile yokken provakasyon adına buraya bir şeyler yazıyor. Forumun başka bölümlerinde veya twitterda falan yerin ya da övün oyuncuları. Bu şekilde faydadan çok, zararınız var.
Bitiriciliği fazla gibi geldi bana da.
Mustafa kusura bakma ama dikkatimi çekti:
http://forum.turksportal.net/vb/show...32&postcount=2
Burak son 2 yılda birsürü gole imza attı ama hala bitiricilik 13 bu bana çok az bir değer olarak geldi.Üstteki tam 1 sene önceki yorumun, Burak o zaman Trabzonspor'daydı. Alttaki ise bugünkü yorumun ve Burak Galatasaray'da. Peki ben de sana sormak istiyorum; 1 senede ne değişti de o zaman 13 olan bitiriciliğine çok az derken şimdi 16'ya fazla diyorsun? (bence de fazla ama konu o değil).Burak bitirici bir adam değil o rakam fazla.
Son 2 yılın Burak konularındaki yorumlarınla bugünkü arasında bu kadar fark olmasında senin de değindiğin gibi "GS'ye gelmesinin BÜYÜK bir etkisi" olabilir mi?
Fm2011: http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=97551
Fm2012 (12.0.0): http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=103015
Fm2012 (12.2.0): http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=106883
Abi işte bende bundan bahsediyorum bu adam bizdeyken biz özellikleri artsın diyorduk son ana kadar değişmedi bu sene değişim oldu aradan da öyle çok uzun zaman geçmeden yapıldı bu profiller.Madem artabiliyordu neden geçen sene ortasında artmadı işte ben ona takıldım.Ayrıca ilk fikirilerimde değişmeler oldu evet.Her fikir sabit kalmaz. Hem abi 13 az demişim 15 az dediğimi hatırlamıyorum.Son güncellemede değiştikten sonra 50+ gol attı 2 sezonda da benim yönetimimde ve 2 katınıda kaçırdı.Gerçekten yerinde olmuştu.
Şu yazdıklarımın hala arkasındayım o zamandan bu zaman değişmedi hala aynı savaşan Burak ama ilk temas,yaratıcılık,Bitiricilik (15'ten yukarı)artmasını gerektirecek şeyler olmadı kısa zamanda.Burda yani oyunun güncellemesiz halinde değişmesini istediklerimede dayankalar gösterdim.
http://forum.turksportal.net/vb/show...32&postcount=2
Şu konuda da mesela baya yanılmışım.
http://forum.turksportal.net/vb/show...1&postcount=74
Öncelikle anlayışlı bir şekilde cevap yazdığın için teşekkür ederim.
(sen durumu izah ettin, aşağıdakileri genele hitaben yazıyorum)
Şimdi ben kimsenin özelliklerle ilgili yorumlarına karışamam. Sen yanılıyorsun tarzı bir eleştiride bulunamam. Yani sen örneğin Bitiriciliği 10 olmalıydı desende 20 olmalıydı desende saygı duyarım. Ama ben bir insanın ortaya koyduğu emeği tuttuğumuz takıma göre değerlendirmemizin çok acımasızca olduğunu düşünüyorum (sana da o şekilde değerlendirdiğini düşünerek cevap yazmıştım). Burada her yoruma cevap yazıyorum diye muhtemelen antipati toplamama rağmen ısrarla yazmamın sebebi bu.
Ortaya çıkardığı iş eleştirilebilir elbette, emek harcadı diye beğenmek zorunda değiliz hiçbirimiz. Bu konular da sonuçta bizlerin fikirlerini ve önerilerini almak, gerekirse değerlendirmek adına açılıyor. Biz yaptık oldu deyip açmayabilirlerdi de. Ama bizler de yorum yaparken renkleri bir kenara bırakmalıyız. Araştırmacı arkadaşlar bu işe aylarını harcıyor, yeri geliyor ceplerinden para koyup maçlara gidiyor, her maçı her oyuncuyu tek tek dikkatlice izlemeye çalışıyor ve bu profilleri oluşturuyorlar. Bizler kalkıp o kişilerin ortaya koyduğu işi tuttuğumuz takıma göre değerlendirdiğimizde bu haksızlık oluyor bence. Benim bütün tepkim buna. Yani sonuçta adam kendisini tatmin etmek için oluşturmuyor bu profilleri. Beğenmediğimiz bir şeye doğrudan tepki göstermektense "şöyle olsaydı daha iyiydi" şeklinde yaklaşsak problem olmayacak.
Yabancı araştırmacıların şişirdikleri onca oyuncu çıkıyor her sene ama hiçbirimizin gözüne batmıyor. Fm2009'daki Marquinhos'u hatırlıyor musun mesela? Bug gibiydi. Hemen hemen hepimizin kariyerlerinin yıldızıydı. Ama gerçekte? Son serilerde Hırvat ve Belçikalı bir sürü yıldız çıkıyor. Bunlardan bazıları (Mandzukic, Badelj, Witsel gibi) gerçekte de bir yerlere gelse de çoğu şişirmeydi. Fm2012'de de Güney Afrika'dan ne oyuncular çıktı (Jali, Tshabala vs...). Fakat bu oyuncuları gerçekte pek izlemediğimiz ve FM'de de kariyerlerimize keyif kattıkları için bizi rahatsız etmiyor bu şişirmeler. Ama konu bizim ligden oyuncular olunca şurası 1 puan fazla olmuş burası 2 puan az olmuş diye en ince detayına kadar tamamen gerçekçi olsun istiyoruz. 1-2 puanlık fazlalığı "şişirme" olarak görüyoruz.
Ocak ayindaki guncelleme ile FM 2013'in ilk veritabani arasinda cok fazla fark yok esasinda.
Bitiricilik 1 puan yukselmis, soguk kanlilik 1 puan dusmus, seziler 1 puan dusmus, ilk temas 1 puan yukselmis.
Takim oyunu 3 puan, calisma 1 puan, pozisyon alma 1 puan dusmus.
Yaraticilik 2 puan, kararlar 1 puan yukselmis.
Cabukluk 1 puan yukselmis, kararlilik 2 puan dusmus.
Bu tip 1 puan yukselme/dusme ile ortaya cok cok farkli bir oyuncu ciktigini sanmiyorum.
Beni profilinde en cok rahatsiz eden tackling'in 10 olmasi acikcasi.
Düşen özellikler düşmesi gerekenler olmuş.Onlara değinmeyi unuttum.Onalarada bakmıştım.Açtığım Colman konusunda da bahsettiklerim dışında değişiklikler olmuş ama onlara değinmedim mesela.
Artanların artmasına neden bulamadığım için yazdım zaten.Oyunda Burak şuanda nasıl bilmiyorum.Daha oynama fırsatım olmadı ama Bu profil 12'de olsa 58'den fazla attırırm gibi geliyor bana.
Ben bitiriciliğinin 16 olmasını anlayamıyorum.
Her maç en az 1-2 pozisyonu harcayan bir adamdan bahsediyoruz.Bunu en iyi geçen maç gördük mesela daha öncesi de var tabii.
Arttırılması gereken özellikleride var tabii, neden bunu yazdın da onu yazmadın dersen de ilk gözüme batan bu oldu benim çokta inceleyemedim
Ayrıca bu 34 gol'ün havasının çok arttırıldığını düşünüyorum.İyi o zaman 1-2 sezon önce 30 gol atan adamın profilindeki özellikler hiç düşmesin,yükselsin.Ne demişler ''ne oldum değil ne olacağım demeli'' şuan ki hali ortada kendisinin..
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Tamam da Burak bu golleri 2 sene once atmadi. Ozelliklerini kararlastirdigimiz Mayis/Haziran ayi ile biten sezonda atti.
Sanki bunu 3-4 yil once yapmis gibi davranmak neden?
Burada Euro 2008 sonrasi Semih Senturk'un 160 CA'lik bir santrafor olmasi gerektigini yazanlari da hatirliyorum. Fenerbahce'nin yeterince iyi yapilmadigini soyleyenlerin fikriydi bu. O donemde Semih'in CA'si 145'ti ve o donemde bu seviyede olmayi bence hak da ediyordu. Simdi ise ayakta duramiyor. Semih'in CA'si ve ozellikleri ayni kaldi mi? Burak da o durumda olursa, Burak icin de ayni indirimler yapilir pek tabii.
Burak'in su anki halini de cok farkli goremiyorum gecen sezondan. Cok deneyen, iyi vuruslar da yapabilen ama bu vuruslarda cok istikrari olmayan, pozisyona girmek icin takim arkadaslarina ihtiyaci olan bir oyuncu goruntusunde Burak. Tabii en buyuk fark, Galatasaray'in Trabzonspor kadar Burak endeksli oynamamasi ve takimlarin Galatasaray'a biraz daha fazla kapanarak oynamasi. Tabii bu da Burak'in isini zorlastiriyor ve daha basarili olmasi icin oyununu cesitlendirmesini gerektiriyor.
Sonucta Burak'in dripling becerisini cok ust duzey yapip 2-3 oyuncuyu calimlayip kendisine pozisyon yaratan bir oyuncu yapilmamis. Veya muazzam hava hakimiyeti olan ve kafa ile rahat gol atabilen bir oyuncu da yapilmamis. Iyi top saklayip top dagitan bir oyuncu olarak da yansitilmamis.
Zaman zaman iyi vuruslari var, ama bu vuruslarda istikrari pek fazla degil. Iyi kosular yapan. Hizli ve guclu bir oyuncu.
Ustelik bu seviyeye Galatasaray'da degil, Trabzonspor'da ulasti. Performansi abartildiysa, Trabzonspor'da abartildi. Gecen Mayis ayinda. Daha Galatasaray'a transferi konusulmazken. Yurt disina gidecegine kesin gozuyle bakilirken.
Last edited by perpetua : 05.Kasım.2012 at 06:43
Mac icerisinde surekli araya kacma, pozisyona girme istegi, denemesi, azmi determination ile mi nitelendiriliyor? Eger oyleyse artirilmali.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=102747
Burada özellik tanımları mevcut.
İspanya'da bir spor programında Burak konuşulmuş. Bir cümle aldım haber içinden(haberi görmek isteyen Google'a burak ispanya futbolero yazsın bir çok sitede çıkıyor);
"İspanyol spor yazarları ayrıca Burak’ın Avrupa’nın en iyi kafa golü atan futbolcusu olduğunu da belirtti."
Programın seviyeli mi seviyesiz mi olduğunu tabii ki bilemem. Benim Avrupa'nın en iyi kafa golü atan futbolcusu olduğunu da savunmuyorum, düşünmüyorum da öyle bir şey. Haberi paylaşmamın nedeni kafa vuruşlarının iyi olduğunu sadece Galatasaray taraftarlarının düşünmediğini göstermek amaçlıdır.
Last edited by Gncl1905 : 09.Aralık.2012 at 21:08
Sonra da millet araştırma alanında yazılanlar dikkate alınmıyor der.
"Bana göre Burak'a bitiricilik fazla verilmiş" dersen kahvede, statta maç izleyip gol kaçırdıktan sonra oyuncuya küfür eden bir adamın futbol bilgisinden farkın ne olur ki?
Nerede, nasıl, neden, niçin türevi soruları açıklamanızda yapmadığınız sürece burada sadece objektif yorum yapmamış olarak gözükürsünüz.
Genel olarak araştırma forumunun havası bu halde. Böyle olunca da futbol forumundan hiçbir farkı kalmıyor burasının.
O zaman şöyle düzeltelim bu işi ;
Bana göre Burak'a bitiricilik fazla verilmiş, şöyle ki bu adam ne zaman kaleci ile baş başa kalsa ne yapacağını bilmiyor. Zaten soğukkanlılık 12 verilmiş (20 üzerinden 12 iyi bir değer zaten) Şu FM profiline bakılınca bu adam o tür pozisyonlarda %80-90 ihtimal kaleye sokar. Neden %80 ? Tekniğinin düşük olması etken olabilir. Ben böyle görüyorum. Diğer bir yandan baktığımızda kararlılık 14 karar alma 12 bunlarda yüzdeyi yükseltiyor. Ben bu adamı ne zaman izlesem pozisyon yediğini görüyorum.
Şimdi diyeceksiniz ki bu adamı 3 maç mı izledin sadece. Bu teoriye göre de gidersek, bu adam demek ki 2 gol atıyorsa 15 gol kaçırıyordur.
Bir diğer yandan tartışma olmaması için diyorum. Ben de Galatasaraylıyım. Adamı beğenmiyorum da değil aksine beğeniyorum.
Ya abi adam Balotelli olmuş resmen.
Kesinlikle katılıyorum sana Aydın abi.
Mesela birisi demiş ki Batuhan da o kadar şut çekseydi. Çeksin o zaman ayağında pranga mı var ? Bazı kişilerin amacı farklı, azınlık olan bir kesim ise gayet mantıklı değerlendirmeler yapıyor onlara saygı duyuyorum. Umarım onların sayıları giderek artar, diğerleri de azalarak biter.
Yalnız bir şey dikkatimi çekiyor Burak maçta ilk girdiği pozisyonları gol yapabiliyor , maç 0-0 ken yada berabereyken ama takım öne geçtikten sonra girdiği pozisyonlarda atamama sorunu var ilginç.
Sanki facebooktaki ucuz taraftar sayfasında yazıyorsunuz çoğu yorum çok boş,
çekseydi abi tutan mı var batuhanı?13 şut çekmiş batuhan bu sezon golu var mı bilmiyorum, burak faal türk forvetlerin en iyisidir.bu arada batuhandan forvet yaratma çabası bile türk futbolunun ne kadar aciz olduğunu gösteriyor.
Sow galatasarayda olsa o kadar değişen bişey olmazdı, iyi forvet hoş forvet de çok abarttınız arkasında emre-alex varken de gördük sowu yani forvete sow koyup arkasına selçuk koymak beceriksizliktir o ayrı bi konu başlığı.
Yanlız alex kimleri harcadı ? Fenerde herkes gitti..O kaldı...Fenerbahcenin orta sahası yokki ? Beceriksizlik derken ? Türkiye'de fernandes'ten sonra en iyi 2 ortasaha oyuncusudur selçuk..Yine söylüyorum sow galatasaray'da olsa 10 tane sallardı..Alex'li sow ne kadar oynadı ? Sow istatikleri..
Geçen Sene = 14 Maç 8 Gol
Bu Sene =16 Maç 6 Gol Ve artık alex yok..son 3 haftadır gol atıyor SOW...
Ayrıca gereksiz tartışmalı bırakılmalım ca 128 Ve bitiriceliği 14 yapılabilirdi..
200 Üzerinde değerlendiriyoruz..Bugun En cok fernando Torres Ca'sını merak ediyorum...? Onun kaç acaba? Ve biz türkiye'de 3-4 puan hep fazla verdiğimiz düşünüyorum..Bunu Miereles ve Krasiç Profillinden anlıyabiliriz..Daha gelir gelmez başladı tartışmalar yok bunu niye böyle şu niye böyle..Türkiye'Deki futbolla ingilteredeki futbol bir değil...Burak Yılmaz ve Fernando Torres CA aynısı cıkabilirmi ? Miereles Ca 145-150 arasındaydı sanırım selçuk 125 CA Sahip ..Selçuk 125'se Miereles 180 falan olması lazım..Şimdi Selçuk Potansiyeli ile Mierles potansiyeli aynımı ? Kalite olarak cok fark ediyor..Bir kere futbolcularda...
Ülkemizin ...Puanların abartıldığını düşünüyorum..Sadece..Oyuna Göre SOW-BURAK Aynı kalitede ? CA'sına bakarak konuşuyorum...Bazı oyuncularımız avrupa'da oynamayı hak ediyor..Selçuk Cok rahat avrupa'yı kaldırır...Bilmiyorum bu benim düşüncem bir araştırmacı olarak cok katı kuralcıım bu konuda..Ki Sertaç Çam (Gaziosmanpaşa'nın genç yeteneği dediğim halede) yetenek 1 puan düşük yazdım zihinsel olarak kötü ..Diğer özellikleri 8-9 Ve geçen seneki sertaç çam eser yok şu sıralar kendini köreltiyor her geçen gün..Örnek verdim sadece...
Bizim oyuncularımız bu kadar abarttığımız kadar iyi neden biz Cluj zorla beraberlik alıyoruz..Vaslui burda yeniliyoruz..Orda primle falan geçiyoruz..Belki bir SOW Vaslui Satın alır..Ama bilmiyorum bu işin içinden cıkamıyorum..Ya biz bu puanları fazla veriyoruz..Yada avrupalı araştırmacılar düşük vermeye calışıyor..Yada başka bir şey...
"128 Normal çünkü potansiytel o kadar benim gözümde"
Last edited by petrol_fb12 : 02.Kasım.2012 at 20:58