Fenerbahçe
Beraberlik
Galatasaray
Teknik,taktik analizlere girmeden sadece maçın heyecanını yaşıyorum şu günlerde.Dünyanın en büyük derbisinin adına yakışır şekilde bitmesini temenni ediyorum.Pazar akşamı bir futbol şöleni seyretsin bütün herkes.![]()
Takımıma güveniyorum, gollü bir maç sonucunda gülen taraf olacağız.
Last edited by DisCo : 28.Ekim.2009 at 01:45
Her derbide söylediğim gibi zevkli bir maç olsun. Seyir kalitesi yüksek,gerginliği tadında ama olaysız bir maç.
Bunlar olduktan sonra skorun bana göre derbilerde önemi yoktur.Ancak bir Beşiktaş'lı olarak karşılaşmanın berabere bitmesini isterim.
Her iki takıma da başarılar, umarım bu maçın sonucunda forumumuzdan arkadaşlarımız banlanmaz.![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Deplasmanda erken gol bulmak iyidir. Tabi farkı artırabilirseniz. Galatasaray'a Kadıköy'de erken gol yaramıyor. Erken gol bulduğu takdirde çok iyi oynayan takım birden tam tersi konumda oynamaya başlıyor.
Maçta gol olmazsa veya Fenerbahçe öne geçerse ne olur. 2. yarı Galatasaray'ın tek kale oynadığı ama bir türlü gol atamadığı bir maç izleriz. Arada Fenerbahçe ataklarıyla farkı artırabilir.
Yani Galatasaray bulduğunu atmayı, attığında skoru korumayı öğrenmeden bu maçlarda hep sıkıntı yaşar. Galip geldiği maçlarda ancak 1-0 olur.
Diğer bir nokta ise Kadıköy'e gerçek Galatasaray kadrosuyla çıkamamamız. Fenerbahçe maçına kadar hep belirli bir kadroyla oynadıktan sonra bu maçta acayip değişiklikler oluyor. Lincoln'ün oynamadığı, Sabri'nin göbekte, Baros'un sağda oynadığı maçlar gibi. Bakalım neler olacak.
Last edited by DisCo : 28.Ekim.2009 at 01:46
Volkan,Gökhan, Carlos, Bilica, Lugano, Emre, Cristian, Santos, Kazım, Mehmet (Alex), Semih
Leo, Sabri, Hakan, Servet, Gökhan, Mehmet, Mustafa, Arda, Kewell, Keita, Baros
Bu kadrolara göre, Keita-Carlos eşleşmesi, Santos-Sabri eşleşmesi ve İki takımın ortasahaları Mehmet-Mustafa, Cristian-Emre maçın kilit ve kader adamları olacaklardır.
Carlos eski Carlos değil, delifişek bir Keita karşısında ne yapacağını kestirmek bir hayli zor. Bu durumda Santos'unde bir nebze geriye yardıma gelmesi gerekli. Tabiki bu durumda da Sabri'nin daha iyi bindirme yapma şansı doğacaktır. Kısaca bizim sol kanadımız ile Galatasaray'ın sağ kanatının maçı olacaktır. Şahsi düşüncem bizim Santos-Özer yada Uğur ikilisiyle sol tarafta oynamamız bizim için daha iyi olur fakat Daum işini şansa bırakmaz ideal 11'ini bozmaz.
Diğer önemli kısım ise iki takımında göbeğindeki oyuncular. Mehmet-Mustafa ikilisi son derece başarılı fakat Fenerbahçedeki ortasaha yardımlaşmasını Galatasaray'da göremiyoruz. Bu yüzden son haftayı saymazsak Galatasaray'ın zayıf noktasının burası olduğunu görebildik. Galatasaray'da ortasaha çok yanlız kaldığı için Emre ve Cristian eğer Mehmet Topuzda oynar ise göbekte son derece etkili bir oyun sergileyebilir. Arda'nında serbest bir şekilde oynayacağını düşünürsek bzim daha disiplinli oynayacak olmamız bu kısımda üstünlüğü sağlayacağımızı düşünmemi sağlıyor. Tabi Mehmet Topuz yerine Alex oynar ise bizim direncimiz biraz daha düşecektir fakat, Alex'in ofansif zekası sayesinde Mehmet-Mustafa ikilisini daha çok rahatsız etmiş olacağız.
Galatasaray'ın puan kaybettiği maçları ve son Trabzonspor maçını ele alırsak, savunma anlamında sıkıntı yaşadığını görebiliriz bu yüzden Semih ile uyumlu Alex oynar, Kazım ve Santosda etkili oyunlarını yansıtabilir ise kazanmamız içten bile değil. Şahsi düşüncem Galatasaray'ın öne çıktığı iki nokta Keita ve Arda'dır. Onun dışında sahada daha ağır basan bir Fenerbahçe, kendi evinde oynamanın rahatlığı ve Kadıköy'de 10 yıl üst üste galip gelmek istemenin azimiyle oynayarak, bu maçtanda alnımızın akıyla çıkmamızı sağlayacaktır diye düşünüyorum.
Bu maç için skor tahminim ise Ağustos ayından beri aynı. Geçen yıl ile aynı skoru bu maçtada görebiliriz. Gollerin hepsini ise farklı isimler atar diye düşünüyorum. Alex oynarsa gol ile kesin buluşacaktır. Ayrıca Emre'den kesinlikle gol beklediğim bir maç. Santos'da maç boyu sol açık oynar ise gol ile buluşabilir.
Last edited by BeeTLeJuiCe : 24.Ekim.2009 at 14:59
Alex oynamaz,Roberto Carlos oynarsa rahat bir galibiyet alırız diye düşünüyorum.
Her derbiden önce söylediğimiz gibi maç öncesinde, sırasında ve sonrasında konuşulanın güzel futbol olması dileğiyle .. Bir beşiktaşlı olarak beraberlik hiç de fena olmaz diyorum ama içimden Cimbom kazanacak gibi geçiyor ..
Bu sefer sıkıntılı durumda olan biziz . Sahaya çıkan 11'in 4 5i sakatlıktan yeni kurtulmuş soraki oynayanlar olacak . Yine de Kadıköy atmosferi ile bu maçı alacağımızı düşünüyorum . En kötü skor beraberlik olur ..
R.C3 ve Keita eşleşmesi yazılmış, bana göre Daum bu maçta Vederson - Santos'u kullanacak. Çünkü; forvette Güiza oynayacak. Eğer Semih'i tercih ederse R.C3 oynayabilir. Bu durumda da R.C3 bildiğimiz performansını ortaya koyarsa(büyük ihtimalle koyamıyacak) Keita hiçbirşey yapamaz. Ama Ketia bu sefer avatajlı durumda. Benim düşüncem ise, Santos artık hücumda etkili değil, sol bek olarak Santos sol açık olarak R.C3 oynamalı.
Bu yoruma eklemek istediğim bir mesaj mevcut. Geçen yıl Kadıköy'de oynanan Beşiktaş maçında Alex sakat sakat oynatılmış ama; maç başladıktan kısa bir süre sonra oyundan alınmıştı. Büyük ihtimalle Alex gene aynısnı yaşayabilir. Sakat olarak oynamak çok zor.
Bu maçta çok da beğenmediğim Guiza'nın ilk 11 oynamasını istiyorum.. Kendini taraftarına gösterebileceği ve atamadığı golleri telafie debileceği bir maç.. Umarım sakatlıktan çıkar. Alex de oynarsa eğer galibiyet şanslarını %50 %50 görüyorum. Alex oynamazsa gs %60 alır.
Bu sene GS li futbolcularda pek bi baskı olacağını sanmam. Baros Keita Kewell Leo F. Elano gibi futbolcular ve de teknik direktörleri 10 yıllık baskıyı pek hissetmezler üstlerinde bence..
Fenerbahçenin avantajı tabiki taraftarı.. Onun dışında istatistiklerden okuduğum kadarıyla fener cimbomdan daha çokk top kazanıp daha az top kaybetmiş bu sene.. İkili mücadelelerde üstün olursak eğer beklediğimizden kolay olabilir maç.. Ben herkesin aksine düşük skorlu bi maç bekliyorum.. Mantığım 1-1 kalbim 2-1 diyor![]()
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
Bu maçta Özer yedek başlar, Güiza oynamalı. Alex ve Luganoda oynayacak. Kazanabileceğimizi düşünüyorum. Zevkli bir mücadele olacaktır.
Bu Galatasaraya karşı alınacak 1 puanda uzun vadede başarılı bir sonuç olacaktır. Benim açımdan beraberlik ve galibiyet iyi sonuç olacaktır. Mağlup olmassak yeter. Zaten puan olarak öndeyiz..
Ayrıca bu maçla birlikte, stadyumumuzda UEFA Finalinde kullanılan yüksek teknolojili, çözünürlük seviyesi eskisine göre daha iyi, son model led reklam panolarımız hizmete girecek. Stadyuma daha ayrı bir güzellik katacak. Dün tanıtıldı stadda.
Last edited by SAİT71 : 24.Ekim.2009 at 17:56
Galatasaray da sahaya 2 farklı takım çıkıcaktır.1 Keita, 2 Geriye kalanlar.Geriye kalanlar atmosferden etkilenip baskıyi hissedicektir fakat Keita için geçerli değil.O yüzden Şanslı bir Keita tek başına maçı alabilir.
Tourner dans le vide, tourner dans le vide..
Et je m’envole, vole, vole, vole, vole...
Ben Keita'nın Carlos'a rağmen sağ çizgiyi nasıl kullanacağını ve Sabri'nin Santos'u durdurup durduramayacağını çok merak ediyorum çünkü maçın sonucuna etki eden faktörler bunlar olacak. Bu maçta yine Baros'un 11'de başlamasını istiyorum çünkü dikine yaptığı dribbling'lerle rakibini kart görmeye itebilir bu da savunmayı yıpratmaya yarayacaktır. Umarım stoperde Dinamo maçında olduğu gibi Servet-Topal ikilisi oynar eğer Gökhan ve Servet yanyana oynarsa araya atılan toplarda çok sıkıntı çekeriz. Savunmada en az hata yapıp ve gerçek Galatasaray gibi oynarsak maçı kazanacağımızı düşünüyorum.
Bir Beşiktaşlı olarak tabi ki berabere bitmesini istiyorum ve oyumu da o doğrultuda kullandım.Ancak son 10 yılda Kadıköy'de alınan skorlar malum. Fenerbahçe, bu maçı da alacaktır ve liderliğini sağlamlaştıracaktır.
İlk golü Fenerbahçe atarsa Galatasaray kazanır.
Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum.Ama aynı şekilde Galatasaray kazanırsa da şaşırmam bu sene kadroları çok iyi..
Yalnız şaka maka Galatasaray yaklaşık 8-9 yıldır Kadıköy'de maç kazanamıyor, öte yandan Galatasaray'a iddaa da 3 küsür oran verilmesi de ayrı bir komedi bence.
Last edited by DisCo : 28.Ekim.2009 at 01:52
Bu maça %99 Mor Formamız ile çıkacağız.Birkaç gün önce haberini görmüştüm.Tahminimce 3-1 maçı alırız.
9 yıldır kazanan bir takımız eminim ki oyuncularımız o videoları izleyerek gaza geliyorlardır.Her zaman Kadıköyde Fenerbahçe nin üstünlüğü vardır bu sene de öyle olacak...
Güiza oynarsa onun maçı olur gibime beliyor..Skor tahmine de yapmak gerekirse 3-0 veya 3-1..
Bu işin gelmişinin, geçmişinin, istatistiklerin, yok o kaç gol atmış, yok bu kaç gol yemiş, yok şu kadar zamandır burda yenilmiyoruz gibi söylemlerin çok gereksiz oldugunu düşünüyorum. Onun için 9 yıldır FB evinde GS'ye maç vermiyor falan konularına girmeyeceğim. Top 10 yıl önce de yuvarlaktı, şimdi de yuvarlak.. kale boyutları falan da aynı... futbol değişir, gelişir, tarih de öyle, devran her an dönebilir..
Profesyonel isimler bu maçla ilgili hem çekinmek, hem de çekinmemek konusunda haklılar..
Hafta 10, lig 34 hafta sürüyor, daha 24 maç daha var.. onun için yenenin ya da yenilenin üstünlük sağlayacağını düşünmüyorum, zira maraton uzun ve iki takımda ligdeki diğer takımlara puan verebilir..
Derbiyi alalım olsun varsın şampiyon olmayalım gibi bir saçma anlayışa da anlam verememekteyim.. o zaman derbiyi alalım ama lig düşelim oh ne güzel!
Maçın erken olması anlamını daha da yitirmektedir kanımca.. daha oynanacak çok maç var, burda GS'nin fark yemesi ya da FB'nin evinde yenilip gelenek dediklerin şeyin bozulmasına o kadar kafa yormuyorum..
FB son 17 derbide 1 kere maç vermiş ama kaç kere şampiyon olmuş bi soralım bakalım.. yani demek istediğim benim için somut başarı önemli.. FB bizi
Kadıköy'de her sene yensin ama şampiyon biz olalım.. benim için farketmez..
Biraz futbol konuşmak gerekirse, FB'nin bu maçı alacağını düşünüyorum yine..
Fakat takımın iyi ve kaliteli olması beni bir nebze heyecanlandırmıyor değil..
Gs'li olarak takımın geri dörtlüsünü ve kalecisini beğenmiyorum...o yüzden şansımızın az olduğunu düşünüyorum.. bol gollü bir maç olacak.. iddaa'da üst oynamak mantıklıdır.
Bu Maçı Fenerbahçenin Rahat Alacağını Düşünüyorum
Fenerbahçe Kadıköydeki 52.000nin Desteğiyle Alır Bu Maçı
Skor Tahminim 3-0
Her İki Takımada Başarılar
Lugano ve Emre B. antremanı tamamlayamamış galiba.