Sayfa 27 / 32 İlkİlk ... 172526272829 ... SonSon
781 ile 810 arası toplam 951 sonuç

Konu: Fenerbahçe SK

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by 2pac View Post
    Ben tartısma baslamadan de demistim..Arda eger en iyi 30 sol acık icindeyse Gökhan en iyi 10 sag acıktan biridir..Sizde sayın en iyi 30 sol acıgınızı 10 sagbekinizi ona göre yorum yapalım..

iddia yı sen ortaya koydun. "eğer arda en iyi 30 sol açık içindeyse, gökhan da en iyi 10 sağ bek(aslında sağ açık dedin ya , neyse) ten biridir"

yani sen kabul ettin arda nın en iyi 30 sol açıktan biri olduğunu.

onun için daha fazla uzamasın bu konu, kapansın.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Ben tartısma baslamadan de demistim..Arda eger en iyi 30 sol acık icindeyse Gökhan en iyi 10 sag acıktan biridir..Sizde sayın en iyi 30 sol acıgınızı 10 sagbekinizi ona göre yorum yapalım..

Arda konusunda herhangi birşey söylemedim ancak şimdi 30 tane'de sol açık sıralayacak değilim.Ancak Arda'dan iyi 30 tane sol açık olmadığını rahatlıkla ve kendimden emin olarak söyleyebilirim. Bu kadar tartışmaya bir gelişme olmadığını gördükten sonra sana dünyanın en iyi 10. sağ beki ile başarılar dilerim..

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    iddia yı sen ortaya koydun. "eğer arda en iyi 30 sol açık içindeyse, gökhan da en iyi 10 sağ bek(aslında sağ açık dedin ya , neyse) ten biridir"

yani sen kabul ettin arda nın en iyi 30 sol açıktan biri olduğunu.

onun için daha fazla uzamasın bu konu, kapansın.
    Hayır ben düsüncelerimi söyledim siz muhalefet oldunuz..Sizde söyleyin düsüncelerinizi neden en iyi 10 oyuncudan biri olup olmadıgını veya Adra'nın en iyi 30 sol acıktan biri olup olmadıgını ona göre konusalım..Ben inandıgım seyleri söylüyorum siz kendi yorumunuzu yapmadan hayır öyle degil diyorsunuz.

@Oghuse

Arda'nın gercekten Serie A,La Liga veya EPL'de oynayacagını inanıyorsan diyedcek birsey yok zaten..Sanada en iyi 30 sol acıktan biriyle basarılar dilerim.
    Yüregimdeki sevdan cubuklu forman..! 222 mac 103 gol 108 asist Alex De Souza..!

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Galatasaray yönetimi transfere izin verseydi bu liglerde birine transfer olacaktı. Sadece yurtdışından bihabersin sanmıştım. Neyse.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Hayır ben düsüncelerimi söyledim siz muhalefet oldunuz..Sizde söyleyin düsüncelerinizi neden en iyi 10 oyuncudan biri olup olmadıgını veya Adra'nın en iyi 30 sol acıktan biri olup olmadıgını ona göre konusalım..Ben inandıgım seyleri söylüyorum siz kendi yorumunuzu yapmadan hayır öyle degil diyorsunuz.
    "eğer arda en iyi 30 sol açık içindeyse, gökhan da en iyi 10 sağ bek(aslında sağ açık dedin ya , neyse) ten biridir"

dedin , sonra da g.g. 10 sağbekten biridir deyince ilk şartın da otomatikman SENİN NAZARINDA kabul görmüş oluyor. yani bizim birşey yazmamıza gerek yok. biz g.g. ün 10 sağbekten biri olup olmamasına yorum yaptık. arda ya değil.

neyse lütfen daha fazla uzamasın. gereksiz oluyor çünkü. g.g. iyi bir futbolcudur saygı duyarım, inşallah bu yetmiştir. saygılar..

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

@Oghuse

Emin ol öyle..Halamın bıyıgı olsa amcam olurdu..Bizde anlassak Robben'i alacaktık zaten....Neyse kapayalım konuyu.

@ForCimbom

Ben Arda'ya kötü futbolcu demedim zaten..Diyememde..Ama Gökhan'ı bu kadar kücümsemeyin diyorum..Emin olun Türkiye'de Avrupa Lig'lerine gidecek kapasitede birkac oyuncudan biridir..Neyse.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

abartmayın arkadaşlar...gökhan 1-2 yıl ıcerısınde ustune koyarsa avrupada villareal,everton gıbı takımlarda oynar....arda ise 1-2 ıcerısınde barcelona ,milan gibi takımlarda oynayacak sevıyeye gelebılır.....gökhan kotu bı oyuncu degılde ılk 10 bek arasına gıremez suan....zaten fmde 1-2 eksık dısında gercegı yansıtmıs 2 sene sonra evertona sattıgımı bılıorum gokhanı......

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

@Oghuse

Emin ol öyle..Halamın bıyıgı olsa amcam olurdu..Bizde anlassak Robben'i alacaktık zaten....Neyse kapayalım konuyu.

@ForCimbom

Ben Arda'ya kötü futbolcu demedim zaten..Diyememde..Ama Gökhan'ı bu kadar kücümsemeyin diyorum..Emin olun Türkiye'de Avrupa Lig'lerine gidecek kapasitede birkac oyuncudan biridir..Neyse.
    Gökhan'ı küçümsemiyoruz ama en iyi 10 kadar büyütmüyoruz gözümüzde..

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Gökhan Gönül daha orta yapmayi bilmiyor ne ilk 10 u ? önce orta yapmayi ögrensin ondan sonra konusuruz

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Evet Galatasaraylı arkadasım Gökhan ne orta acmayı biliyor ne top oynamayı haklısın.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Jay CutLer için diyorsan bunu profiline bakabilirsin..

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Fenerbahceliymis simdi gördüm..Ama her yorumu Fenerbahceli degilmis gibi gözüküyor..Yanlıs anladıgım icin kusura bakmasın..

Gökhan Gönül en iyi 10 sagbekten biridir o kadar

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Olaya fanatikçe yaklaşıtığımı sandığın için diretiyorsun aynı şekilde arkadaşa da davrandın ancak yanıldın. Senin kafanda ki ilk 10 değişmeyecek belli..

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Ne oluyor burada ? Konu Fenerbahçe araştırması arkadaşlar. Sizin yorumlarınızın (dalaşmalarınızın) araştırmaya hiçbir katkısı yok ki.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007

Gökhan Gönül'ü Dünya'nın en iyi 10 sağ beki içinde görüpte, Arda'yı ilk 30'a sokmamak zaten ruh halinizi özetliyor, ne desem de birşey değişmeyecek düşüncelerinizde, sadece Arda'nın lafı geçtiği için birşeyler yazmak istedim...
    Gökhan Gönül belki Türkiye'nin en iyi sağ beklerinden biri, belkide en iyisi, ona birşey demem, hatta Fenerbahçe'den Galatasaray'da oynamasını isteyebileceğim tek oyuncudur, ama Dünya'nın en iyi 10'u, ya sizin Dünya'nız ya da benimki değişik...
    Arda ise gerçekten çok iyi oyuncu, bende hızlı olmayan oyuncuyu sevmem özellikle kanatta.Ama Arda çok yavaş bir oyuncu değil ortalamanın üstünde hızı var, çok güçsüz de değil oda ortalamanın üstünde mevkisine göre bilmem nasıl görüyorsunuz Arda'yı ama bu değerleri ortalamanın üstünde.Teknik açıdan ise son derece iyi.Çalışkan da geriye geliyor maçlarda, bazıları gibi ilerde durmuyor kolay yıkılmıyor savaşıyor vb. Arda'nın eksilerine yarım eksi diyebiliriz hatta, artılarıda artı.Bu durumda artıları çok daha fazla oluyor...
    Muhtemelen mesajım gene silinecek ama yazdım gene de, konunun bayağı dışına çıktık sanırım...

Siz Arda'nın en iyi 30 sol acıktan biri oldugunu söylüyorsunuz bende hayır ne fizik,ne güc,ne hava topu ne hız var kesinlikle Avrupa'da hedefi olan klüpte oynayamaz diyorum..Tuncay bile EPL'de ne halde ki Tuncay Arda'dan daha özellikli bir oyuncu.
    Arda'nın fiziği ve gücü gayet yerinde. İkili mücadelelerde kendini yere atmıyor, Lincoln'ün "İLLALLAAAAAAH" dediği, uğruna kaç defa basın açıklaması yaptığı tekmeleri kendisi de yediği halde doğru düzgün sakatlanmıyor. Arda 100 metre sprinteri olmayabilir, Walcott gibi Agbonlahor gibi 100 metreyi 10.5 saniyede koşmuyor, ancak kısa mesafede hızlanması ve PES'te "Dribbling speed" diye tabir edilen kavramı oldukça iyi. Açıkçası hızı 13-14'ü geçmez, ama hızlanmasının 15-16, belki de 17 olması gerektiğinden yanayım; ayrıca çeviklik kavramında Türkiye'nin ve dünyanın sayılı oyuncularından biridir. Topu da ayrıca iyi saklar, gayet de iyi orta yapar. Bu kadar. Tuncay da asla Arda'dan daha özellikli bir oyuncu değildir.

Gökhan Gönül'e gelince, o adam dünyanın en iyi 10 sağ beki arasındaysa ben de futbolu bilmiyorum. Sağ baştan sayıyoruz: Maicon-Dani Alves-Javier Zanetti-Jose Bosingwa-Sergio Ramos-Zambrotta-Lahm-Capdevilla-Grygera-Arbeloa.. Aa noldu ? Gökhan Gönül yok ? Niye acaba ?!?

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Mookie View Post
    Arda'nın fiziği ve gücü gayet yerinde. İkili mücadelelerde kendini yere atmıyor, Lincoln'ün "İLLALLAAAAAAH" dediği, uğruna kaç defa basın açıklaması yaptığı tekmeleri kendisi de yediği halde doğru düzgün sakatlanmıyor. Arda 100 metre sprinteri olmayabilir, Walcott gibi Agbonlahor gibi 100 metreyi 10.5 saniyede koşmuyor, ancak kısa mesafede hızlanması ve PES'te "Dribbling speed" diye tabir edilen kavramı oldukça iyi. Açıkçası hızı 13-14'ü geçmez, ama hızlanmasının 15-16, belki de 17 olması gerektiğinden yanayım; ayrıca çeviklik kavramında Türkiye'nin ve dünyanın sayılı oyuncularından biridir. Topu da ayrıca iyi saklar, gayet de iyi orta yapar. Bu kadar. Tuncay da asla Arda'dan daha özellikli bir oyuncu değildir.

Gökhan Gönül'e gelince, o adam dünyanın en iyi 10 sağ beki arasındaysa ben de futbolu bilmiyorum. Sağ baştan sayıyoruz: Maicon-Dani Alves-Javier Zanetti-Jose Bosingwa-Sergio Ramos-Zambrotta-Lahm-Capdevilla-Grygera-Arbeloa.. Aa noldu ? Gökhan Gönül yok ? Niye acaba ?!?
    Dedigin adamları bende saydım..Capdevilla sol bek bu arada..Onlardan sonra Gökhan gelir dedim..

Hız=Tuncay
    Teknik=Arda
    Kafa=Tuncay
    Güc=Tuncay
    Gol atma becerisi=Tuncay
    Sut=Tuncay

Arda'nın Tuncay'dan daha fazla özelligini saysana bana..Arda Dünya'nın sayılı oyuncularından biriyse Gökhan'da Dünya'nın sayılı beklerinden biridir diyorum bende.

Quote Originally Posted by 2pac
    Hız=Tuncay
    Teknik=Arda
    Kafa=Tuncay
    Güc=Tuncay
    Gol atma becerisi=Tuncay
    Sut=Tuncay^
    Hız: Topsuz karşılaştırırsak Tuncay olabilir, ancak Arda kesinlikle topla daha hızlı.
    Kafa: Buna itirazım yok, Arda kafa toplarında etkili değil.
    Güç: Vallahi adamlara bilek güreşi yaptıracak halimiz yok heralde. Arda güçlü değil diyorsan Tuncay hiç değil ama. Arda kesinlikle Tuncay'dan daha güçlüdür.
    Gol atma becerisi: Arda'yı da bu konuda hafife alma derim, son zamanlarda gol pozisyonu alma işini bayağı kavradı. Zira bu sezon Tuncay'ın ligde 30 maçta 7 gol atmasına karşın Arda ligde 26 maçta 8 gol attı.
    Şut: Bence Arda'nın da çok aşağı kalır yanı yok. Uzaktan şutları da yavaş yavaş gelişiyor. Ayrıca ben Tuncay'ın da uzaktan attığı golleri pek hatırlamam. Daha çok çalımlarla ceza sahasına girip öyle atar.
    Teknik: Ben de Arda diyorum, sen de Arda demişsin.
    Oyun zekası: Her iki oyuncu da oyunu okuma vs. konusunda aynı ölçüde iyiler, ben Arda'nın topsuz alanda daha becerikli olduğunu düşündüğümden ötürü burda da Arda'ya oyumu veriyorum.

EDIT: "Onlardan sonra Gökhan gelir" diye düşünmek bence biraz fenerliliktir, tıpkı Galatasaray'lı FMcilerin tamamının Alex'in abartı olduğunu düşünmeleri gibi, hele de Olimpiyat şampiyonu takımın sağ beki Zabaleta veya Brezilya olimpiyat takımının sağ beki Rafinha gibi oyuncular da akla geliyorken..

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Mookie View Post
    Hız: Topsuz karşılaştırırsak Tuncay olabilir, ancak Arda kesinlikle topla daha hızlı.
    Kafa: Buna itirazım yok, Arda kafa toplarında etkili değil.
    Güç: Vallahi adamlara bilek güreşi yaptıracak halimiz yok heralde. Arda güçlü değil diyorsan Tuncay hiç değil ama. Arda kesinlikle Tuncay'dan daha güçlüdür.
    Gol atma becerisi: Arda'yı da bu konuda hafife alma derim, son zamanlarda gol pozisyonu alma işini bayağı kavradı. Zira bu sezon Tuncay'ın ligde 30 maçta 7 gol atmasına karşın Arda ligde 26 maçta 8 gol attı.
    Şut: Bence Arda'nın da çok aşağı kalır yanı yok. Uzaktan şutları da yavaş yavaş gelişiyor. Ayrıca ben Tuncay'ın da uzaktan attığı golleri pek hatırlamam. Daha çok çalımlarla ceza sahasına girip öyle atar.
    Teknik: Ben de Arda diyorum, sen de Arda demişsin.
    Oyun zekası: Her iki oyuncu da oyunu okuma vs. konusunda aynı ölçüde iyiler, ben Arda'nın topsuz alanda daha becerikli olduğunu düşündüğümden ötürü burda da Arda'ya oyumu veriyorum.

EDIT: "Onlardan sonra Gökhan gelir" diye düşünmek bence biraz fenerliliktir, tıpkı Galatasaray'lı FMcilerin tamamının Alex'in abartı olduğunu düşünmeleri gibi, hele de Olimpiyat şampiyonu takımın sağ beki Zabaleta veya Brezilya olimpiyat takımının sağ beki Rafinha gibi oyuncular da akla geliyorken..
    Hocam zaten Rafinha'yı felan yazdım üstteki mesaja bakarsan görürsün..Ama bence Tuncay Arda'dan daha komple bir oyuncu..O senin fikrin bu da benim fikrim sonucta.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Kim ne derse desin istatistikler futbol için çok önemlidir. Önce emreden başlayalım. Emre ligin özellikle ikinci yarısı neredeyse her maçta oynadı ve geçen sezon emrenin sakatlanarak oyundan çıktığı tek maç var oda FENERBAHÇE - KAYSERİSPOR maçı. 11 başladığı diğer maçlarda hiç sakatlanmamış. Bunun yanında emrenin oyuncu değişikliklerindede kullanıldığını pek görmedik. Başka bir değişle bu adam başladığı maçı bitiriyor.

Yani;

"Natural fitness yoğun tempoda maçtan maça kondüsyonunu ne kadar koruyabildiği demek" se emrenin bu değeri yükseltilmelidir.

Ayrıca geçen sezon Emre'nin Fenerbahçenin ilk 11 oyuncuları olan DEIVID, EDU ve SELCUK'tan daha fazla dakika oyunda kaldığını hatırlatırım.

Semih konusunda pek birşey söylemiycem. Hep aynı tartışma yapılıyor. Ancak arkadaşın ortaya attığı iddaa beni düşündürdü?!

Quote Originally Posted by S4mp1y0N View Post
    FM2008'de heading'i 19 olan Semih FM'2009'da 16'ya düştü. Neden? Çünkü bitiriciliği ve diğer özellikleri yükseldi./[/url]
    Mühim konu olan Gökhan ve arda tartışmasına gelirsek. Bence iki futbolcuyuda ilk 10 a veya ilk 30 a sokarken gidipte 35 yaşındaki adamlarla karşılaştırmayın. Bir kişi zanetti örneği vermiş. Bence bu tarz sıralamalar yaparken yaşı baz alrsanız daha iyi olur. Sonuçta burada futbol değil FM konuşuyoruz. Belki Gökhan 35 yaşına geldiğinde Zanettiden daha iyi futbolcu olacak potansiyele sahip. O yüzden yaşıda hesaba katmak lazım. İşte o zaman gökhan ilk 10-15 e ardada ilk 30 a girer.

Benim için iyi bir sağ bekin tanımı şudur: Defansta iyi yer tutan, kadameye giren ve bunun yanında atağa sürekli destek olan oyuncu.

Benim kendi düşüncem Gökhan Türkiyenin bir numaralı sağ bekidir. Dünya bazında konuşacaksak dünyadaki tüm fulbolcuları tanımadığım için bir şey diyemem. Ancak izlediğim takımlar arasında değerlendirme yaparsam Gökhan rahatlıkla ilk 10 e girer. (Kendi yaş aralığında)

Benim için iyi bir sağ/sol açık tanımı ise şudur: Driplingi kuvvetli, sağdece sıfıra inip orta açan değil takımına skor yönündende katkıda bulunan, yeri geldiğinde defansına da yardımcı olacak futbolcu.

Ardayla tuncay karşılaştırısak.

Arda Turan:

2008/2009 sezonu: 7 lig golü

2007/2008 sezonu: 7 lig golü

2006/2007 sezonu: 5 lig gölü

Tuncay Şanlı:

2004/2005 sezonu: 7 lig gölü

2005/2006 sezonu: 15 lig golü

2006/2007 sezonu: 9 lig golü

Karşılaştırmanın adil olabilmesi için Tuncay'ın Fenerbahçe'de oynarken attığı golleri aldım.

İki futbolcuyu sadece gol bazında karşılaştırdım çünkü Tanju Çolak ile aynı fikirdeyim. Şöyleki:

Quote Originally Posted by Tanju Çolak View Post
    "Bugün Hakan Şükür, Alex ve Hagi gibi futbocular bir yıldızdır. Neden çünkü bu futbolcular ya gol atarak ya da asist yaparak tabelayı değiştiriyor. Bana göre yıldız futbolcuysan ya gol atıp ya da gol attırarak takımının kazanmasını sağlayacaksın./[/url]
    Not: Tanju Çolağın Arda Hangi Maçı Kazandırdı ? Kaç Gol Attı Ki Yıldız Olsun isimli yazısından alıntıdır.

Yukarıdaki tabloda sadece lig gollerini yazdım. Avrupada atılan golleride eklesek ara dahada çok açılacaktır. Çünkü Tuncay bir KANAT oyuncusu olmasına rağmen Fenerbahçenin avrupada en çok gol atan futbolcusudur.

Galatasaraylı arkadaşlar bana kızmasın ama ben teknik direktör olsam tuncaymı ardamı deseler sabaha kadar Tuncay derim.

Not2: Tanju çolağın yazısındaki her cümleye katılmıyorum, sadece alıntı yaptığım bölgeye katılıyorum.

"Arda Hangi Maçı Kazandırdı ? Kaç Gol Attı Ki Yıldız Olsun"

Vallahi yavaş yavaş maç kazandırma işine giriyor Arda. İsviçre maçını kazandırdı Türk milli takımına, aklıma ilk o geliyor. Galatasaray - Bordo maçında 2 gol attı ve gerçekten de iyi oynadı, o maçı da kazandıran bence Arda'dır, Sabri falan demesin kimse.

Nesil
    2003

Dedigin adamları bende saydım..Capdevilla sol bek bu arada..Onlardan sonra Gökhan gelir dedim..

Hız=Tuncay
    Teknik=Arda
    Kafa=Tuncay
    Güc=Tuncay
    Gol atma becerisi=Tuncay
    Sut=Tuncay
    Sececek o kadar ozellik varken sadece 6 tanesini secmen oldukca kisitlayici.

Mesela boyle de bakabilirdik...

Oyunu okuma = Arda
    Zayif ayagini kullanabilme = Arda
    Pas verme = Arda
    Soguk kanlilik = Arda
    Korner kullanma = Arda

Simdi skor kac kac?

Arda'nın Tuncay'dan daha fazla özelligini saysana bana..Arda Dünya'nın sayılı oyuncularından biriyse Gökhan'da Dünya'nın sayılı beklerinden biridir diyorum bende.
    Gokhan dunyanin sayili oyuncularindan birisi ise, ozelliklerinde olan eksikliklerden bahset lutfen. Amac gercekten arastirma konusunda dusunceni iletmek ise, bu basit seviyeden baslamak hem senin, hem de yazdiklarini okuyanlar icin cok daha yararli olacaktir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Semih'in kafa vuruslari FM 2008'in ilk ciktigi gunlerde 13 idi. Ocak ayindaki yamada 12 yapilmis.

Yazinizin geri kalanina gelince...

Arda dunyanin en iyi 30 sol kanat oyuncusu icinde.
    Gokhan dunyanin en iyi 50 sag bek oyuncusu icinde.
    Semih ise dunyanin en iyi 100 forvet oyuncusu icinde.

Ustlerindeki ve etraflarindaki oyunculara bakinca, gayet makul seviyeler geliyor bana.
    şimdi FM2008'de yeni bir oyun açtım 8.0.2 update ile.

işte Semih Şentürk profili.

kafa vuruşu aklımda 19 kalmış, demekki bir iki yıl içinde oynattıkça gelişti 2 değer arttı.

FM2008'de kafa vuruşu 17 olan Semih Şentürk
    Bir sonraki sene Milli takım ve Fenerbahçe'de 10'un üzerinde kafa vuruşu ile attığı gollere rağmen kafa vuruşu 16'ya düşüyor.

FM2008'de uzun şutu 13 olan Semih Şentürk
    Bir sonraki sene Milli takım ve Fenerbahçe'de hayatının en güzel uzaktan gollerini atmasına rağmen uzun şutu 11'e düşüyor.
    Hırvatistan maçı (şutun şiddeti yadsınamayacak kadar sert hem de sol ayağı ile)
    GençlerBirliği maçı (25 metre civarından kariyerinin belkide en uzak ve sert gollerinden birine imza atıyor yine sol ayağı ile)
    MTK maçı (ceza sahası dışından müthiş bir aşırtma vuruşla kariyerinin en klas bir başka golüne imza atıyor.. yine sol ayağı ile. )
    Ankaragücü maçı ( geçen sezon deplasmandaki kupa maçında muhteşem bir şut ile çok klas başka bir gol daha atıyor yine sol ayağı ile )

FM2008'de gücü 14 olan Semih'in FM2009'da gücü 11'e düşüyor.
    FM2008'de dayanıklılığı 15 olan Semih'in FM2009'da dayanıklılığı 13'e düşüyor.
    FM2008'de zıplaması 14 olan Semih'in FM2009'da zıplaması 13'e düşüyor...

Ben tutup da size bitiriciliğini, top sürmesini, orta açmasını, frikik kullanmasını, hızını artırın demiyorum.

Çünkü bu değerlere herhangi bir itirazım yok.
    Şahsen Semih'in bitiriciliğini 14'e düşürseniz bile itirazım olmaz.

Ama dediğim değerleri kesinlikle hakettiğini düşünüyorum...

( Ayrıca bazı galatasaraylı arkadaşlar burada çok fazla tartışma yaratıyorlar. Araştırmaya da zerre katkıları olmuyor. Sinir bozucu bir durum bu. )

Şimdi çıkmam lazım, sağlıcakla kalın.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ardaya yıldız degil diyen adam futbol cahilidir.
    Arda bir forvet oyuncusu degilir, tuncay ise forvet oynayabilme özelliğine sahiptir. Arda manisada sag bek oynuyordu. Sonra sol acığa gecti. Arda Tuncay gibi gol atamaz; ama Tuncayda Arda gibi rakipten top kapamaz. Bunun nedenide Ardanınn sagbekte oynadıgı dönemde bu konuda kendisini geliştirdiginden. Kayarak aldıgı temiz topları değme sagbekler alamaz. Fazla gol atan bir oyuncu degil, attıran oyuncu. Gecen sezon Ligde 8, Uefada 2, FTKda 2 toplam 12 gol atmış. Bu 3 kulvarda toplam yaptıgı asist 13. Yani 25 golde katkısı var. 07/08 sezonunda da ligde 7 gol 14 asist, Uefada 1gol 4 asist ile oynamış. Toplamda 8 gol 18 asist. Gollerin 26 sında payı var.

Quote Originally Posted by Jay CutLer View Post
    Gökhan Gönül daha orta yapmayi bilmiyor ne ilk 10 u ? önce orta yapmayi ögrensin ondan sonra konusuruz
    Allah Allah Gökhan orta yapmayı bilmiyor he

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Türkiyede kim biliyorki

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Sececek o kadar ozellik varken sadece 6 tanesini secmen oldukca kisitlayici.

Mesela boyle de bakabilirdik...

Oyunu okuma = Arda
    Zayif ayagini kullanabilme = Arda
    Pas verme = Arda
    Soguk kanlilik = Arda
    Korner kullanma = Arda

Simdi skor kac kac?

.
    Sag veya sol acıkta oynayabilecek bir oyuncu skora mutlaka katkı yapması lazım..

Arkadas yukarıda vermis Tuncay'ın gollerini..Tuncay suana kadar Fenerbahce'ye birsürü mac kazandırdı.Avrupa'da en cok gol atan futbolcusu..Arda'nın Avrupa maclarında süper oynadı macı kazandırdı diyecegin kac mac sayabilirsin ?

Eger verdigin örnekler defansif bir oyuncu icin olsaydı hak verirdim..Maalesef FM degil bu..Hücum oyuncusu icin en önemli seyler nelerdir..Sut,gol atma becerisi,pas,teknik,hız,kafa topu alabilmek,topla ilerlemek..

Sut:Tuncay
    Gol atma becerisi:Tuncay
    Pas:Arda(Tuncay'ın paslarıda hic yatsınamaz Besiktas macında Kezman'a verdigi pas mesela Alex'in verecegi türden)
    Teknik:Arda
    Kafa topu:Tuncay
    Topla kosu:Tuncay(Bknz M'boro da attıgı goller..Veya 3-2 biten GS-FB kupa macında neredeyse orta sahadan top sürüp ceza sahası dısında cektigi sut)
    Bitiricilik=Tuncay
    İlk dokunus=Tuncay

Sizinde o kadar özellik varken 5 tanesini secmeniz cok kısıtlayıcı..

Gökhan konusuna gelirsek..Ben burada dedim mi su profili eksik burası cok diye ? Arda Dünya'nın en iyi solacıklarından biri dedi..Bende öyleyse Gökhan'da Dünya'nın en iyi sagbeklerinden biri dedim..Fenerbahce-Galatasaray maclarında Arda ne yapmıs bakmak lazım..Cünkü karsısında Gökhan vardı..(Aynı Gökhan gidip 3-5 kisi calımladı golünü atmıstı)

Galatasaraylı arkadaslara cevap vermeyip sadece bana soru sormanız garibime geldi ayrıca..Benim düsüncem budur sonuc olarak:

Tuncay>Arda

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    sabri

ulan salak salak konuşmayın Ardaile tuncay'ıda karşılaştırmayın. Yaşlarıarasında fark var.HErkes Arda'yı seçer.Anca fanatikler Tuncay der.. EN çok tanınan Türk Futbolcusu arda'dır şuanda.. Tuncay kim diye sorarlar
    Sen biraz terbiyeli konuşursan iyi olur.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Tuncay hem sağda hemde solda çokda iyi oynayabilmekte ancak arda için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Bu tabloya göre neye dayanarak Zayıf ayağını kullanılmada arda daha iyi dediniz merak ettim.

Bu arada 45 saniye önce adnan polat canlı yayında galatasarayın 152m dolarlık sponsorluk anlaşması var dedi. Oyuna yansıtırsınız umarım

@Sentigo Ceza aldığında beni haberdar et ne alacağını çok merak ediyorum. Tabi ceza alırsan :/

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

fenerbahce arastırmasında neden arda tuncay ve gokhan kıyaslamasına girdik anlamadım yani ilk başlatan fenerbahceli bi arkadas sanırım bence gerek yoktu ardanın ismini burda yazmaya yani "gökhan gönül en iyi 10 sag bek arasındadır dünyada" bu yorum olur ama "arda ilk 30daysa gökhan ilk 10dadır" demek tartısma baslatır.Tabi öncesini bilmiyorum okudugum ilk bu mesajdan sonra baslamıs sohbet.
    kişisel fikrimi gelince zambrotta arbeloa grygera ve yukarda söylenen bi kac oyuncu daha sadece büyük takımlarda oynadıkları için abartılıyolar bence gökhan bu üçündende iyi oyuncudur zambrottayı cok begenirdim ben o da çok gerilemiş maalesef.Bizim gökhanın eksiklerine gelince top kontrol edemiyo bence yeteri kadar teknik degil yani zambrotta teknigi yoktur kendisinde mesela ama cevikligi kademelere bi anda girisi hızı gücünü cok iyi kullanabilmesi falan ilk 10u bilmem tartısılır herkesin ilk 10u farklı olabilir ama ilk 20ye girer kesinlikle
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Sayfa 27 / 32 İlkİlk ... 172526272829 ... SonSon

Mesaj Yetkileri