Sayfa 31 / 50 İlkİlk ... 21293031323341 ... SonSon
901 ile 930 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Wink

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    batuhanla cem sultani karsilastirmak bile anlamsiz . cem sultan cok iyi oyuncu olacak kapasiteye sahip olabilir ridvan tlm nin dedii gibi ama batuhan artik kendini ispatlamis ve superligde oynayacak kapasiteye sahip tartisilmayacak bir oyuncu. ikisi farkli tip oyuncular cem sultan batudan daha yetenekli demek olmaz . yetenek demek illa adam gecmek cevik olmak midir? son vurus yapmak kafa vurusu yapmak sicramak nerde duracagini bilmekde yetenektir bence . batuhanda bunlari cok iyi yapan bir oyuncu
    Ben Cem'i hic bi sekilde Batuhan'la kiyaslamadan soligim o zaman. Cem Sultan'nin en onemli yeteneklerinden birisi nerede ne yapicagini cok iyi bilen nerede nasil durucagini cok iyi bilen birisi olmasi... Enerjisini akilica kullanan deli danalar gibi kosmayan birisi... Cem akli ile oynayan bi oyuncu ayrica bence yasitlari arasinda en zeki oyuncudur bosu bosuna zaman zaman forvet arkasi oyun kurucu oynatilmiyor... Ayrica hava toplarindaki teknigi yani kafa vurus teknigi sonderece muthistir onemli bi ozelligi ve kendisine bu konuda baya guveniyor diye biliyorum... Mentalitesini anlamak icin de raportajlarina bi goz atin... son vurus konusuna girmicem bile yani Cem bunu yapabiliyor mu acaba diye sorguluyorsan artik... ha sag ayagini gelistirmesi lazim ki kendisi de bunun farkinda her zaman dile getiriyor. Cem A takima cikana kadar Batuhan ile kiyaslanmamali dogru ama Cem hakkinda bilgi sahibi olmayanlar da ona gore yorum yazmasinlar o zaman... Ayni seye geliyor...

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Batuhan kat kat daha iyi oyuncudur Cem Sultan'dan, Batuhan dirbbling yaparken Cem Sultan al ver yapıyor sadece, izlediğim Cem Sultan Batuhan kadar etkili değildi.
    Ne zaman izlediniz Kayserispor macinda mi? Yani 7-8 ay sonra ilk defa ilk 11'e cikmis ondan once de sadece 2 mac sonradan girmis cok agir bi sakatliktan yeni cikmis olarak? Peki sizce boyle bi sakatliktan yep yeni cikmis daha hic bi sekilde form yakalamamis genc bi oyuncu hakkinda cok dogru fikir sahibi olunabilir mi? Anca 2-3 aya kadar eski haline donebilicegini dusunuyorum ben ki ona ragmen 2 mactir ust uste hat-trick yapti ha dogrudur rakipler cok zayifti belki kendisinin fizik avantaji vardi vs. ama Genede kendi yasitlarinin cok ustunde oldugu cok cok belli... Cem'in yeri aslinda kesinlikle A takim seviyesi belki GS'nin ilk 11'i icin hazir degil henuz ama o da Batuhan gibi TSL'de bi takimda oynuyor olabilir di sakatlik gecirmese idi PAF'da oynucak hali yoktu artik... Bence asil konusulmasi gereken de o bu sakatliga ragmen yasitlarina karsi ustunlugu... Ha Batuhan mi daha iyi Cem mi daha iyi tartismasini ancak Cem A takima ciktiginda yapabiliriz bence o da ayri mesela ama surasi kesin ikiside de kendilerine gore onemli meziyetleri olan oyuncular ama saf futbol yetenegi yani top teknigi daha yuksek olan kesinlikle Cem Sultan'dir benim gozumde...

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

cogu kisi benim bu soyledigimi yadirgayabilir fakat ben batuhan cem sultan ikilisinin ilerde an az ispanya ikilisi torres villa kadar iyi olucagina inaniyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by izmer96 View Post
    cogu kisi benim bu soyledigimi yadirgayabilir fakat ben batuhan cem sultan ikilisinin ilerde an az ispanya ikilisi torres villa kadar iyi olucagina inaniyorum
    İnşAllah ...
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Batuhan'ın bu kadar iyi oynaması bazı arkadaşları kıskandırmış ve saldırma gereği duymuşlar. Batuhan şuana kadar 10'dan fazla A takımla karşılaşma oynamış hatta 90 dakika oynadığı karşılaşmalar bile oldu Cem Sultan daha A takımla sahaya çıkmış değil. Neyi kıyaslıyorsunuz? Son yıllarda altyapıdan çıkan oyuncu diyebileceğimiz (kadronun en iyi oyuncularından) Arda var başka oyuncu yok.
    diğer takımlarımızda da parmakla sayılabilecek sayıda oyuncu adayı var. İyi oynayanı da yerden yere vurmak yetenekse o zaman Türkiye'de neden yaşıyorsunuz?

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
    Batuhan'ın bu kadar iyi oynaması bazı arkadaşları kıskandırmış ve saldırma gereği duymuşlar. Batuhan şuana kadar 10'dan fazla A takımla karşılaşma oynamış hatta 90 dakika oynadığı karşılaşmalar bile oldu Cem Sultan daha A takımla sahaya çıkmış değil. Neyi kıyaslıyorsunuz? Son yıllarda altyapıdan çıkan oyuncu diyebileceğimiz (kadronun en iyi oyuncularından) Arda var başka oyuncu yok.
    diğer takımlarımızda da parmakla sayılabilecek sayıda oyuncu adayı var. İyi oynayanı da yerden yere vurmak yetenekse o zaman Türkiye'de neden yaşıyorsunuz?
    Son yillar dedigin ne oluyor eger son 2-3 yili kast ediyorsan Galatasaray'dan Arda Turan ile birlikte Ugur Ucar'da var ama malasef kendisi cok sansiz bi sakatlik gecirdi o ayri bi mesele... Galatasaray alt yapisinda su anda Arda gibi olma adayi bir kac oyuncu var Cem Sultan'dan bi isimler den birisidr. Hat da Cem Sultan Arda'yi bile gecebilir de...

Simdi bu yaziyi ne amacla yazma geregi duydun onu anlamadim? Burada kiskanclik belirtisi bi yorum yapan yok ha tutugu takimin oyuncusu oldugu icin belki Cem Sultan'a daha cok sempati ile yaklasanlar olabilir o ayri bi mesele... Her konuda art niyet ve fanatiklik aramanin alemi yok... Benim var senin yok benimki seninkinden daha guzel gibi argumanlara girmeye calisan oldugunu sanmiyorum... Boyle bisey aramak da dogru degil bence...

Zaten Cem Sultan ile Batuhan Karadeniz'in kiyaslanmamasinin ana sebebi olarak Cem'in daha henuz A takimda oynanamis olmasini bi cok kisi gosterdi... Yani bi kere seviye olarak farklilar su anda onu biliyoruz. Bazi arkadaslarimiz sanirim bi iki oyuncuyu daha cok genc millilerdeki birlikte oynayip ayni seviyede olduklari donemden yorumliyor olabilirler... Bende kendi gorusumu belli ettim koyaslamak tabi ki dogru degil Cem A takima cikana kadar olmaz ama ilerde 2 tane dunya capinda forvetimizin olmasi cok mu kotu olur? Illa birisi digerinden iyi mi olmalidir? Batuhan su anda aldi basini gidiyor Cem daha henuz yol alamadi ama ondan da beklentiler buyuk butun GS camiasi tarafindan.

Ama Cem hakkinda da bilip bilmeden konusanlar var hemen defans modunda onu anlayamiyorum... Cem Sultan'nin zaten 7-8 aydir sakatligi nedeni ile A takim ile sahaya cikma sansi yoktu... Bu kadar uzun bi sakatliktan sonra Cem'in A takim ile maca cikmasi ancak 2009-2010 sezonunun hazirlik (yaz) kampinda gerceklesir zaten. Normal formunu bulmasi en az 2-3 ay alicaktir... Tabi PAF ligine gore o kadar ustun ki bu durumda bile gollerini siralayabilir...

Oynadigi 2-3 macta bile ustunlugunu belli ediyor yani cok iyi oynamasina bile gerek yok... Sanki olmus olgun bi oyuncuyu A takimdan alip PAF ligine koymusunuz gibi oluyor Semih Kaya icin de ayni sey gecerli... Bunu kanitlicak istatistikleri de mevcut. PAF ligindeki statu degisimi ile cogu takim gecen sene DSGL'de mucadele eden kadrolari ile takviye oldu ve Cem o ligde 18 macta 33 gol atmisti... PAF liginde benzer bi istatistik yakalicagini dusunuyorum. Yani Cem Sultan tipki Batuhan gibi DSGL'de insan ustu istatistikleri ile gol rekorlari kirmis bi isim. Tabi bunlar yeterli degil ben sadece Batuhan gibi kendi seviyesinin cok ustunde oldugunu gostermek icin soluyorum baska bir amac ile degil...

Daha once belirtigim gibi sansiz sakatligi olmasa idi Cem yaz kampinda Semih Kaya ile birlikte A takima cagirlan (daha dogrusu cagirilicak) ilk isimlerdi. Bu kampta bi cok genc oyuncuya sans tanindi ama aralarindaki en onemli iki isim yani A takima en yakin iki isim Cem ile Semih sakatliklari nedeni ile yoklardi. Feldkamp'in bu iki isimle yakindan ozel olarak ilgilendigini herkez biliyor. Yazin oynanan U-17 Avrupa sampiyonasinda da bu iki isim olsaydi Turkiye turnuvayi cok farkli bi yerde belki sampiyon olarak bitirebilirdi.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Cem A takima ciktiginda yapabiliriz bence o da ayri mesela ama surasi kesin ikiside de kendilerine gore onemli meziyetleri olan oyuncular ama saf futbol yetenegi yani top teknigi daha yuksek olan kesinlikle Cem Sultan'dir benim gozumde...
    İşte anlatmak istediğim bu Cem in oyun zekası daha yüksek bunun a takım c takımla ilgisi yokki..Üstelik Daha ağır Batuhan..

Cem A takıma çıksa Batuhandan daha az iş yapabileceğini nerden bilebilirsiniz?

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Batuhan - Cem Sultan...

Neden kıyaslama gereği hissedildi...

Ortada kıyaslanacak bir durum varsa.Batuhan'ı Cem Sultan'la değil Ü.Karan,Bobo,Baros,Guiza,Umut,G.Ünal,M.Yıldız,Nobr e,Nonda,Yaser,İlhan,Kahe,Veysel,De Nigris,Beto vb ile kıyaslayın...

Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir...
    Yok canım kıyaslayacağımız adamlar Villa torres rooney c.ronaldo Berbatov felan olmalıydı.

Tsl de 3 tane 'her forvetin atabileceği' gol attı diye adamı kral ilan ettiniz ben açıkçası bir özel yetenek oyun mentalitesi görmüyorum cem kadar batuhanda..Fiziği var bunu iyi kullanan bir oyuncu o kadar..

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    İşte anlatmak istediğim bu Cem in oyun zekası daha yüksek bunun a takım c takımla ilgisi yokki..Üstelik Daha ağır Batuhan..

Yok canım kıyaslayacağımız adamlar Villa torres rooney c.ronaldo Berbatov felan olmalıydı.

Tsl de 3 tane 'her forvetin atabileceği' gol attı diye adamı kral ilan ettiniz ben açıkçası bir özel yetenek oyun mentalitesi görmüyorum cem kadar batuhanda..Fiziği var bunu iyi kullanan bir oyuncu o kadar.

Bir adamı yüceltmek için diğer adamı yerin dibine sokmanın bir manası yok. Batuhan gelecekte Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biri olacak. Bunu ilerleyen zamanlarda görücez. Anıl'ın demek istediğini ancak bu kadar yanlış anlayabilirdin seni tebrik ederim. Cem Sultan A takımda kaç maç oynadı? Kaç gol attı? Asıl soru bu? Demek istediğim Cem'in potansiyel'inden kimsenin şüphesi yok. Fakat A takımda oynamamış olması bir soru işareti. Batuhan ligin orta kalitede takımlarından birinde çok sivriliyor. Bu yüzdendir ki şu an için Batuhan ile Cem'i karıştırmak çok yanlış olur...
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Onurap View Post

Tsl de 3 tane 'her forvetin atabileceği' gol attı diye adamı kral ilan ettiniz ben açıkçası bir özel yetenek oyun mentalitesi görmüyorum cem kadar batuhanda..Fiziği var bunu iyi kullanan bir oyuncu o kadar..
    Yazımızın sonuna "Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir..." yazıyorum,ama nafile yinede algılamak istediğin gibi algılıyorsun...

Batuhan'ın yeteneklerini burada tartışmak istemiyorum,burası yeri değil çünkü...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by MostapHa View Post

Bir adamı yüceltmek için diğer adamı yerin dibine sokmanın bir manası yok. Batuhan gelecekte Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biri olacak. Bunu ilerleyen zamanlarda görücez. Anıl'ın demek istediğini ancak bu kadar yanlış anlayabilirdin seni tebrik ederim. Cem Sultan A takımda kaç maç oynadı? Kaç gol attı? Asıl soru bu? Demek istediğim Cem'in potansiyel'inden kimsenin şüphesi yok. Fakat A takımda oynamamış olması bir soru işareti. Batuhan ligin orta kalitede takımlarından birinde çok sivriliyor. Bu yüzdendir ki şu an için Batuhan ile Cem'i karıştırmak çok yanlış olur...
    Yahu A takıma çıkıp çıkmaması somut bir delil değilki..Aydın Ardadan daha küçük ama daha çabuk A takıma çıktı eee noldu kim daha iyi?
    Ben bir oyuncuyu kıyaslerken yetenek olarak bişeyler söylemeye çalışıyorum siz A takı c takım olayındasınız..Kaldıki sakatlığıda vardı..A takıma çıksa Baros umit Nonda dan kimi kesebilirdi?

Neyse konu uzasın istemiyorum..

Uzun zamandır söylemeyi planlıyordum fakat aklımda bazı çekinceler vardı ama geçen gün özellikle Yaya Toure,Servet ve Drogba'yı izlemek için gittiğim milli maçta Servet'in markaj anlamında Drogba'yı boğduğunu izledim,gerçekten Servet dünyadaki en iyi markaj yapan stoperlerden birisi.Markaj yaptığı adamla aynı çizgide yada markaj yaptığı adam önündeyse,topu dönene kadar ya kapmış oluyor yada pozisyonu keserek uzun paslarla uzaklaştırıyor,kısacası Servet harikaydı.Belki abartı gelebilir fakat Servet'in marking özelliği 19-20 olsa hiç kimse yadırgayamaz.Önceden bende çok eleştirmiştim kafa vurma özelliği konusunda verilen değeri fakat 12 ideal olsada 13-14 seviyesine çekilebilir.Ne kadar tutarsız kafa vuruşları yapıyor olsada tehlikeli atakları kesici bir yönü var ve oyun zekası müthiş.Kısacası Servet Türkiye Süper Ligi'ni fazlasıyla aşmış bir stoper haline geldi 3 sezonda,oyunda jumping 20,heading 14 ve marking 20 olmalı.Başka özelliklerden kırpılıp yapılacak olsada bu değerlerin bu şekilde yansıtılması gerektiğini düşünüyorum.

Drogba'da benim söylediklerimin aynısını söylemiş.Servet'in bütün maç boyunca nefesini ensesinde hissettiğini,çok hırslı ve güçlü olduğunu anlatmış bugünkü Hürriyet gazetesinde.

Nesil
    2006

o zaman bizim genc yetenek muhammedin de teknigi cem sultandan iyi daha cabuk iyi calim yapiyor simdi ikisini mukayese edebilirmiyiz ? mukayese etmek yanlis dedim ben cem sultan iyi veya kotu oyuncu demedim

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    o zaman bizim genc yetenek muhammedin de teknigi cem sultandan iyi daha cabuk iyi calim yapiyor simdi ikisini mukayese edebilirmiyiz ? mukayese etmek yanlis dedim ben cem sultan iyi veya kotu oyuncu demedim
    Yahu ben sadece bir cümlede Batuhanla cemi kıyasladım ordada konu Bauhan felan değildi zaten uzattıkça uzattınız..

Herkesin kendine göre kriterleri vardır sizinkine göre Batuhan yeteneklidir Benimkine göre Cem uzatmayalım artık..

Muhtemelen sağ bek pozisyonuna alışamamasından kaynaklanıyor ama bugün yediğimiz golün pozisyonunda olduğu gibi Sabri kendi bölgesini çok boş bırakıyor. Özellikle maçı stadda izlediğimde çok göze çarpıyor bu, savunma bloğunun sağ tarafı hep bomboş kalıyor ve biri ilerde pres yapıp topu kapmazsa rakip bu kanadı çok rahat kullanabiliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Batuhandemirel View Post
    Muhtemelen sağ bek pozisyonuna alışamamasından kaynaklanıyor ama bugün yediğimiz golün pozisyonunda olduğu gibi Sabri kendi bölgesini çok boş bırakıyor. Özellikle maçı stadda izlediğimde çok göze çarpıyor bu, savunma bloğunun sağ tarafı hep bomboş kalıyor ve biri ilerde pres yapıp topu kapmazsa rakip bu kanadı çok rahat kullanabiliyor.
    Üstelik bu Meira'nın yükünü çok ağır kılıyor. Hem kesicilik, hem oyun kuruculuk görevi olan Meira birde Sabri'nin arkasını toplamaya çalıştığı için. Ya kesicilik konusunda, yada oyun kurma konusunda aksamaya başlıyor.

Meira'nın sol stoper oynadığında. Ne kadar sağlıklı ve iyi oynadığı gözle görülür.
    Bence Servet ile yer değiştirmeleri çok çok iyi olabilir.
    Fikirlerim burada

Sabri yaklaşık 3 senedir hem milli takımda hem Gs'de sağ bek oynuyo ne orta açabiliyo ne ters kademeye giriyo ne de top kaparken duruşunu müdahale zamanını ayarlayabiliyo bi futbolcu 3 senedir bunu öğrenemiyosa oynamasın bi daha futbol...

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Bu hafta U-18 de gosterdigi basarili performans'dan sonra Cem Sultan U-19 milli takimina yukseldi. Gaziantepspor'a kiralanan kaleci Ersel Cetinkaya ve Galatasaray paf takiminda bek olarak gorev alan Cetin Gungor cagirilan diger isimler.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Üstelik bu Meira'nın yükünü çok ağır kılıyor. Hem kesicilik, hem oyun kuruculuk görevi olan Meira birde Sabri'nin arkasını toplamaya çalıştığı için. Ya kesicilik konusunda, yada oyun kurma konusunda aksamaya başlıyor.

Meira'nın sol stoper oynadığında. Ne kadar sağlıklı ve iyi oynadığı gözle görülür.
    Bence Servet ile yer değiştirmeleri çok çok iyi olabilir.
    Servet çok iri, sürekli o tempoda oynamayı kaldıramaz çok yorulur bence.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Servet çok iri, sürekli o tempoda oynamayı kaldıramaz çok yorulur bence.
    Doğrudur. Belkide(illa ki Sabri sağ bek oynayacaksa) sağ stoper Emre Güngör sol stoper Meira olmalı
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Doğrudur. Belkide(illa ki Sabri sağ bek oynayacaksa) sağ stoper Emre Güngör sol stoper Meira olmalı
    Yakında Uğur uçar döner dertler biter..Sabri sağ bek olarak oynama potansiyeli en düşük olması gereken oyuncu bana göre..Sadece hız ve hızlanmasıyla var olmaya çalışıyordu ama çalışan bir kafa olmayınca bunlarda bir işe yaramadı maalesef..Sabri kanat oynatılırsa daha etkili olabilir diyeceğim de doğru düzgün orta açamayan adamın kanattan ne işi var..

Serkan Kurtuluş Bursa'da sağ bek özelliği biraz daha yükseltilebilir bana göre Werder Bremen ve Bellinzona maçlarında sağ bek oynadı ve bana göre Sabri'den daha başarılıydı o bölgede..

Sinan Osmanoğulları
    Semih Kaya
    Murat Akça
    Cem Sultan
    Berkin Aslan
    Emre Çolak
    İrfan Başaran
    adlı oyuncuların eğer sizler için sorun yaratmayacaksa ca ve pa değerlerini öğrenebilir miyiz 903 için gönderilen?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by 03Gs1905 View Post
    Yakında Uğur uçar döner dertler biter..Sabri sağ bek olarak oynama potansiyeli en düşük olması gereken oyuncu bana göre..Sadece hız ve hızlanmasıyla var olmaya çalışıyordu ama çalışan bir kafa olmayınca bunlarda bir işe yaramadı maalesef..Sabri kanat oynatılırsa daha etkili olabilir diyeceğim de doğru düzgün orta açamayan adamın kanattan ne işi var..

Serkan Kurtuluş Bursa'da sağ bek özelliği biraz daha yükseltilebilir bana göre Werder Bremen ve Bellinzona maçlarında sağ bek oynadı ve bana göre Sabri'den daha başarılıydı o bölgede..

Sinan Osmanoğulları
    Semih Kaya
    Murat Akça
    Cem Sultan
    Berkin Aslan
    Emre Çolak
    İrfan Başaran
    adlı oyuncuların eğer sizler için sorun yaratmayacaksa ca ve pa değerlerini öğrenebilir miyiz 903 için gönderilen?
    Bu bilgiler bizim değil, bu bir anlaşma ile yapılan bir iştir.Doğal olarak onların işini yapan bir çalışanız, bu tip bilgilerin alenen paylaşılmasını istemiyorlar, bu yüzden paylaşmamız mümkün değil.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Özel mesaj yoluyla yollayabilirmisiniz ?
    Sentugo.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Surda 1-2 hafta sik disini son yama cikicak Zaten genc oyuncularda asiri derecede degisiklikler yapilmamistir... Oyuncusuna gore biraz CA yukselmesi (olsa olsa en fazla 5-10 puan yani oyunda buyuk etkis etmicektir fark etmeye bile bilirsin), bazi girilmemis ozelliklerin girilmesi veya yuksek/dusuk olanlarin duzeltilmesi gibi degisiklikler zaten olmus ise olmustur... PA'lerinde degisiklik oldugunu sanmiyorum...

Ayrica Berkin Arslan ve Sinan Osmanoglu olucak isimleri.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    FM bazinda verilen 1 degeri sokakta yuruyen adami gostermiyor. Futbol yasantisini surduren oyuncular arasinda bu konuda en zayif oldugunu gosteriyor. Her ne kadar bir cok kisi 10'un altindaki degerleri cok dusuk bulsa da, bir ozelligi orta seviyede olan bir oyuncu icin 9-10 arasinda bir deger vermek dogru olani.

12 ise bir oyuncunun bu konuda iyi (en azindan ortalamanin ustunde) ama cok da iyi olmadigini gosteren bir deger.

1 ile 12 arasindaki fark, kafa vuruslari 1 olan bir oyuncunun eline gecen firsatlarda kaliteli kafa vurus yapma ihtimali, 12 olan bir oyuncudan daha dusuk olmasi.

FM veritabaninda benim dikkatimi ceken bir sorun vardi ve boyu uzun olup iyi kafa vuran oyuncu sayisi, boyu kisa olup iyi kafa vuran oyuncu sayisina gore cok fazla idi.

Varsayabiliriz ki uzun boylu oyuncu kafa vuruslarini daha fazla calismistir ve bu nedenle kafa vuruslari kisa boylu oyuncudan daha iyidir. Hakan Sukur kafa ile cok gol atmistir ama Okan Buruk, Suat Kaya, Tanju Colak da cok uzun olmadan toplara iyi kafa vurabilen oyunculardi. Kewell'in boyu cok uzun degildir ama kafa vuruslarindaki basariyi bu sene bir kac defa gozlemleme sansi bulduk.

Servet deyince benim aklima toplari kazanan ama her kazandigi topu cok etkili kullanamayan bir oyuncu geliyor. Heading'in 14 olup, ziplama'nin 17 olmasi yerine, heading'in 12 olup, ziplama'nin 19 olmasini tercih ettim acikcasi.
    ama abi bir defans oyuncusundan daha ne bekleyebiliriz ki? servetten beklenti niye bu kadar yüksek yani? servetin karamboldeki toplardaki görevi topu uzaklaştırmak değil midir? yani neden illaki o hengamede kafa topunu kazanması bile nimet olması gerekirken, kafa topunu kazandıktan sonra bir de arkadaşına pas atmasını kıstas alıyoruz ki?

demek istediğim, bir önceki fildişi sahili maçını hatırlayalım. drogbayı servet tutmuştu. servet drogba ile boğuşarak kafa topuna çıkacak, kafa vuracak, yani tabir-i caizse tank gibi drogbadan kafa topunu alacak ve bundan sonra da topu arkadaşlarına kazandıracak.

bence çok büyük sorumluluk yüklüyorsunuz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    ama abi bir defans oyuncusundan daha ne bekleyebiliriz ki? servetten beklenti niye bu kadar yüksek yani? servetin karamboldeki toplardaki görevi topu uzaklaştırmak değil midir? yani neden illaki o hengamede kafa topunu kazanması bile nimet olması gerekirken, kafa topunu kazandıktan sonra bir de arkadaşına pas atmasını kıstas alıyoruz ki?

demek istediğim, bir önceki fildişi sahili maçını hatırlayalım. drogbayı servet tutmuştu. servet drogba ile boğuşarak kafa topuna çıkacak, kafa vuracak, yani tabir-i caizse tank gibi drogbadan kafa topunu alacak ve bundan sonra da topu arkadaşlarına kazandıracak.

bence çok büyük sorumluluk yüklüyorsunuz.
    Kafa topunu kazanmasi tabii ki daha onemli olani. Buna katildigim icin jumping 19, Bravery 20 vs. vs.

Zaten hemen hemen her hava topunu toplayan, bunun ustune de kafa vuruslari cok isabetli olan bir oyuncu olsa Servet (ki boyle oyuncunun dunyada cok cok az olmasi gerekir cunku bu adam ozellikle rakip ceza alani icinde durdurulamaz bir oyuncu olur) gercekte de oyunda da kafasina yapilan ortalarin cogunu gol yapabilecek bir oyuncu oluverir.

Servet'in heading 12 degil de 13 olur belki.. Ama 15-16-17 gibi degerleri acikcasi toplara cok iyi kafa vurabilen oyuncular icin saklamak bence daha dogru olur.

Nesil
    2003

Bir sey daha not edeyim ek olarak:

Oyuncu ozelliklerinin dagilimini iki sekilde dusunebiliriz.

1. Esit dagilim. Yani her ozellik seviyesini alacak oyuncu sayisi ayni. Eger 10.000 tane oyuncu varsa, 500 oyuncu 20, 500 oyuncu 19, 500 oyuncu 18 vs. alir.

2. Ozellik degeri yukseldikce, bu ozelligi hak eden oyuncu sayisi azalir. Mesela (rakamlar kafadan sallama):

Ozellik Seviyesi - Oyuncu Sayisi
    20 - 186
    19 - 233
    18 - 265
    17 - 296
    16 - 328
    15 - 359
    14 - 391
    13 - 422
    12 - 454
    11 - 485
    10 - 517
    9 - 548
    8 - 580
    7 - 611
    6 - 643
    5 - 674
    4 - 706
    3 - 737
    2 - 769
    1 - 800

Ilk secenekte her yil 20 seviyesinin tanimi, dunyada var olan oyunculara gore degisir. En iyi %5 20 almak durumundadir.

Ikinci secenek teorik olarak daha dogru bir dagilim. 1 seviyesinden 2 seviyesine gecisin, 19 seviyesinden 20 seviyesine gecisten daha kolay oldugunu kabul edersek (ki oyunda da boyle) daha alt seviyelerdeki ozelliklere sahip oyuncu sayisinin daha yuksek olmasi oyun mantigina da uyacaktir.

Nesil
    2006
    Yer
    Afyonkarahisar

902 ile Galatasaray'la ilk sezonda FTK,Süper Kupa ve Lig şampiyonu oldum.CL'de ön elemede karşıma Barcelona çıkınca haliyle geçemeyerek Uefa'dan devam ettim.Grubumdan(Milan,Everton,Gs,Wolfsburg,Nancy) 3. olarak bir üst tura çıktım HSV'ye elendim.Şu anda ikinci sezonumda CL'ye katılabilmek için 4 tane ön elemeyi geçmem gerekli gibi gözüküyor.
    Champions Prelemanry Round'da Metalist'i eledim
    First Qualifiying Phase'de Hoka(finlandiya temsilcisi)eledim
    Second Qualifiying Phase'de Benfica'yı elemem
    Third Qualifying Phase'de ise Stuttgart'ı elemem gerekiyor.

Ayrıca EPL ikincisi ManU'da ikinci ön elemeden katılıyor kupaya..

Benden başka başına böyle bişey gelmiş olan var mıdır?Yoksa gene mi çöldeki bahtsız bedevi durumuna düştüm...

Daha önce soran oldu mu bilmiyorum ama Ümit Karan'da ne gibi değişiklikler yapacaksınız Ömer Abi? Decisions, work Rate, determination özelliklerinde düşme; teknik, ve composure özelliklerinde yükselme olması gerektiği kanısındayım ben.

Nesil
    2003

Tamam abi madem öyle diyosun. O kadar bekledik, biraz daha bekleriz

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

903'te Uğur'un sakatlık durumu ne olacak acaba. Kaç ay sakat başlayacak oyuna ?

Sayfa 31 / 50 İlkİlk ... 21293031323341 ... SonSon

Mesaj Yetkileri