Sayfa 32 / 50 İlkİlk ... 22303132333442 ... SonSon
931 ile 960 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

Servet yeni yamada markajı 19 dan aşağı olursa bu oyun artık gerçekçiliğini yitirmiş demektir ayrıca top kapma özelliği 13 olmalıdır...Drogba yı nasıl markaja aldığını herkes gördü ve drogba dan daha güçlü benim anlamadığım drogba da güç 20 servetin ki niye 18 ?

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by zemlinskis View Post
    Servet yeni yamada markajı 19 dan aşağı olursa bu oyun artık gerçekçiliğini yitirmiş demektir ayrıca top kapma özelliği 13 olmalıdır...Drogba yı nasıl markaja aldığını herkes gördü ve drogba dan daha güçlü benim anlamadığım drogba da güç 20 servetin ki niye 18 ?
    Drogba nın 20 , Servetin ki 18 öncelikle bunu ingilz araştırmacılara sormak lazım Drogba nasıl 20 alır diye?
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

İşte Burak abi biz hep bu yüzden suçlanıyoruz. Arkadaşlar dış liglerdeki oyunculara bakarak bizim oyuncuların değer almasını istiyor. Fakat biz bize göre en uygun olan değeri verdiğimiz için çoğu zaman eleştirilere mağruz kalıyoruz...
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by MostapHa View Post
    İşte Burak abi biz hep bu yüzden suçlanıyoruz. Arkadaşlar dış liglerdeki oyunculara bakarak bizim oyuncuların değer almasını istiyor. Fakat biz bize göre en uygun olan değeri verdiğimiz için çoğu zaman eleştirilere mağruz kalıyoruz...
    İnsanların ellerinde kıstas yapabilecekleri tek şey yabancı takımların oyuncularına verilmiş olan değerlerken bunlardan dolayı bizi suçluyorlar gibi bir düşünceye sahip olmanız yanlış bana göre.Size göre en uygun olarak gördüğünüz değer diğer insanlara göre uygun gelmeyebiliyor zaten uygun gelseydi yaptığınız işten şüphe duymaya başlamanız gerekirdi.Değişik fikirlere bakmadan veya önyargılarınızı kırmadan yaklaşarak bunu gerçekleştirmeniz zorlaşacaktır.Arkadaşın bahsettiği örnekten yola çıkarak şöyle bir cevap verebilirdiniz.İngiliz araştırmacılarıyla görüşüp neden Drogba'nın 20 değerini aldığınızı öğrenmeniz herhalde bir kaç dakikanızı almaz ve sizlerinde neden Servet'e 18 değerini verdiğinizi belirli örnekler göstererek açıklamanız insanları aydınlatacaktır.Yoksa kimse size oyuncuları gereğinden fazla güçlü veya güçsüz yapın demiyor fikirlerini beyan ediyorlar ellerindeki tek karşılaştırılabilecek kaynakları kullanarak..

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by 03Gs1905 View Post
    İnsanların ellerinde kıstas yapabilecekleri tek şey yabancı takımların oyuncularına verilmiş olan değerlerken bunlardan dolayı bizi suçluyorlar gibi bir düşünceye sahip olmanız yanlış bana göre.Size göre en uygun olarak gördüğünüz değer diğer insanlara göre uygun gelmeyebiliyor zaten uygun gelseydi yaptığınız işten şüphe duymaya başlamanız gerekirdi.Değişik fikirlere bakmadan veya önyargılarınızı kırmadan yaklaşarak bunu gerçekleştirmeniz zorlaşacaktır.Arkadaşın bahsettiği örnekten yola çıkarak şöyle bir cevap verebilirdiniz.İngiliz araştırmacılarıyla görüşüp neden Drogba'nın 20 değerini aldığınızı öğrenmeniz herhalde bir kaç dakikanızı almaz ve sizlerinde neden Servet'e 18 değerini verdiğinizi belirli örnekler göstererek açıklamanız insanları aydınlatacaktır.Yoksa kimse size oyuncuları gereğinden fazla güçlü veya güçsüz yapın demiyor fikirlerini beyan ediyorlar ellerindeki tek karşılaştırılabilecek kaynakları kullanarak..
    Yabancı futbolcu ile karşılaştırılıyor fakat neden hep olumsuz örnekler ile karşılaştırılıyor. Mesela çıkıp biri Puyol'un güç neden 16 demiyor. Veya Lucio'nun neden 18 denmiyor? Eğer diğer ülke takımları ile ilgili sorularınızı sormak istiyorsanız zaten SI Games'in açtığı bir site mevcut. Oraya üye olup sorularınızı iletebilirsiniz. Diğer ülke araştırmacıların çoğu takımdaki oyuncuları şişirmeyi gerçekten çok seviyorlar ve özellikleri adeta bilinçsizce puanlandırıyorlar. Biz araştırmacılık görevi aldığımızda SI tarafından bize bir klavuz veriliyor. Ömer Abi (perpetua) tarafından Türkçe'ye çevrilmiş şekilde. Bizde o klavuzda söylenenlere uygun hareket etmeye çalışıyoruz. Hatta çoğu zaman bunu Araştırmacılar Ofisi'nde tartışıyoruz. Demek istediğim şudur. Bizi eleştirmeyin demiyoruz. Bizi biraz anlamaya çalışın diyoruz. Bizim de SI'a karşı bir sorumluluğumuz var. Ve araştırmacılık görevi Turksportal'a tamamen verileli yaklaşık olarak 1 yıl oldu. Çok kısa bir süre değil ama bu görevi senelerdir yapan ülkeler var.

Ayrıca bana göre de Drogba'nın strength 20 olamaz. Ama Servet'in 19 olması bana göre normal. Görüş farklılıkları normaldir. Saygılarımla...
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by MostapHa View Post
    Yabancı futbolcu ile karşılaştırılıyor fakat neden hep olumsuz örnekler ile karşılaştırılıyor. Mesela çıkıp biri Puyol'un güç neden 16 demiyor. Veya Lucio'nun neden 18 denmiyor? Eğer diğer ülke takımları ile ilgili sorularınızı sormak istiyorsanız zaten SI Games'in açtığı bir site mevcut. Oraya üye olup sorularınızı iletebilirsiniz. Diğer ülke araştırmacıların çoğu takımdaki oyuncuları şişirmeyi gerçekten çok seviyorlar ve özellikleri adeta bilinçsizce puanlandırıyorlar. Biz araştırmacılık görevi aldığımızda SI tarafından bize bir klavuz veriliyor. Ömer Abi (perpetua) tarafından Türkçe'ye çevrilmiş şekilde. Bizde o klavuzda söylenenlere uygun hareket etmeye çalışıyoruz. Hatta çoğu zaman bunu Araştırmacılar Ofisi'nde tartışıyoruz. Demek istediğim şudur. Bizi eleştirmeyin demiyoruz. Bizi biraz anlamaya çalışın diyoruz. Bizim de SI'a karşı bir sorumluluğumuz var. Ve araştırmacılık görevi Turksportal'a tamamen verileli yaklaşık olarak 1 yıl oldu. Çok kısa bir süre değil ama bu görevi senelerdir yapan ülkeler var.

Ayrıca bana göre de Drogba'nın strength 20 olamaz. Ama Servet'in 19 olması bana göre normal. Görüş farklılıkları normaldir. Saygılarımla...
    Bu çok tartışıldı, başkaları hata yapıyorsa biz de hata yapmak zorunda değiliz senin de dediğin gibi. Oyunda eskiye gidip DATAları karşılaştırınca, şimdi ki DATA'ların kalite olarak ne kadar geliştiğini görebilirsiniz. Zamanla bu ülkeler arası şeyler de düzelecektir.

Bana kalırsa Puyol güç özelliği olarak 16dan fazla alması pek mantıklı değil. Sonuçta boy ve fizik olarak dezavantajlı bi Servete, Lucioya göre. Lucio 19 olabilir, Servette öyle, Drogbanın da bi geçen seneki hali rahat 19 olur tabii bana göre.

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

Sonuç olarak yeni yamada Servet 'in güç kaç ? ve top kapması

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by zemlinskis View Post
    Sonuç olarak yeni yamada Servet 'in güç kaç ? ve top kapması
    http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=928
    Last edited by perpetua : 21.Şubat.2009 at 15:47
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Avrupa'daki güç kavramı topa sert vurma ve kafa vuruşlarında yükselirken diğer oyunculara göre(ikili mücadelelerde köşe vuruşu yada serbest vuruşlardaki itiş kakışlara rağmen)başarılı olma gibi değerlendiriliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Servet dengesine oranla daha güçlü bir oyuncu. Güç 20 denge 18 gibi.
    Drogba ise tam tersi. Sert darbelere rağmen yıkılmayan dengesini iyi sağlayan bir isim. Güç 17 denge 20 gibi.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

futbolda motivasyonun ne kadar önemli olduğunu bir kere daha görmüş olduk..

galatasarayın bordo maçı olmasaydı bence bu maçı kaybetmezdi..

motivasyon konusunda elbette teknik direktörü hatalı görebiliriz ancak bir yandan da şöyle düşünüyorum.

almanyadan gelmiş bir hoca..yani disiplinli profoysonel futbolcularla çalışmış bir antrenör..türkiyedeki oyuncuların bir gün fırtına bir gün yürüyen adam hallerini anlayamıyorlar sanırım..

keza aragoneste aynı...

servetin sakatlığının ciddi olmamasını dilerim..

öe yandan araştırmamız da mental değerler belki de fiziksel değerlerden veya teknik değerlerden daha geri planda bırakıyoruz...sadece biz değil aynısını FM yapımcılarıda yapıyor..

oyunda fiziksel değerler en önemli CA ve Pa arttırıcı unsur..

oysaki futbol ayaklarla veya iyi yarı vucutla oynanmıyor..aslında beyinle oynanıyor..

kendisini maça verememiş..futbol oynamaya konsantresi olmayan bir adam 2 metre sıçrasın..tazı gibi koşsun isterse..o oyuncudan iyi futbol beklememek gerekir...

bu maç galatasarayı değerlendirmek için bize hiçbir fikir vermez ..çünkü galatasaray bu değil...

ancak buradan çıkarabileceğimiz tek husus..futbol ayakla oynandığı kadar beyinlede oynanır..eğer beyin olarak sahada yoksanız maçı kazanmak mümkün olmuyor..feneri içinde galatasarayı içinde bu böyle...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Servet dengesine oranla daha güçlü bir oyuncu. Güç 20 denge 18 gibi.
    Drogba ise tam tersi. Sert darbelere rağmen yıkılmayan dengesini iyi sağlayan bir isim. Güç 17 denge 20 gibi.
    Sinancığım bence Servetle Drogba'yı değilde başka birini kıyaslamalısın bu konuda. Çünkü bu kıyaslamayı yaparsan Drogba'ya 20 denge 20 güç vermen gerekir, Servet'e 20 güç 18 denge verdiğini varsayarsak tabi. Ki bence bu değerler ciddi anlamda çok yüksek değerler. Bence Servet'e güç 19 denge 17 verilebilir Ki bence Drogba'da bu iki değerde 19 olmalı. Belki ben biraz değişik düşünüyorumdur. Drogba bence çok güçlü bir oyuncu. Çünkü oyuna baktığımda çok enteresan ve benim mantığıma uymayan değerler görüyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Drogba omuz omuza geldiği bütün stoperleri yıkan bır oyuncu mudur? Yoksa kendisinden uzun ve güçlü stoperlerle omuz omuza geldiğinde ayakta kalmayı başarabilen bir oyuncu mudur?

Mesela Servet ile Drogba'yı aynı hızda birbirine çarparsak kim etkilenir bu çarpışmadan?
    Muhtemelen Drogba.
    Peki düşer mi? Bence sendeler ama düşmez.
    Peki Servet'in neden dengesi düşük diye soracak olursanız. Servet bacakları nispeten (vücut üst bölgesine oranla) daha zayıf bir oyuncudur. Bu da onun dengede durabilmesini olumsuz anlamda etkiler.
    Mesela Mehmet Yıldız'a çarptığında, Mehmet kambura yatar eğilir, büzülür ama çok güçlü kalça kasları olduğu için yere düşmez.
    Maximus, Gluteus sayesinde
    Fakat Servet bu açıdan orantılı bir vücuda sahip değil. Aynı şekilde Servet Mehmet'e çarpıp dengesini kaybedip yere düşmüştür daha önceki mücadelelerde.

Yine şöyle birşey söyleyeyim. Beli kalın olan insanlar dengede çok daha iyi dururlar. Bir Volkan Yaman'ı, Ümit Karan'ı devirmek güçtür. Servet vücuduna oranla belide ince bir insandır.
    Yağlı güreşçiler, dengelerini koruyabilmek için hiç miğde çalışmaz mesela, hiç gördünüz mü baklava dilimi karın yapmış güreşçi

Neyse durum budur. Drogba çok atletik olabildiği için çok dengelidir. Ama bir omuzla rakibini deviremez kolay kolay. Kendisini Ferdinand'ı, Skrtel'i devirirken görmedim. Sadece devrilmezken dikkatimi çekti.

Servet'te o üst bölgesinin genişliği ve kuvvetiyle hemen herkesi yıkar. Ancak ters bir hamlede kendisi de dağılabilir, düşebilir.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bülent Korkmaz Galatasaray'ın yeni teknik direktörü oldu.????

Şuan Florya'da görüşmeler sürüyormuş büyük ihtimal oldu ama bekleyelim biraz daha..

AJANSSPOR.COM
    Ve Bülent Korkmaz görevde!

Galatasaray'da ışık hızı ile devam eden yeni teknik adam arama çalışmaları sona erdi.. Hagi'den olumsuz yanıt alan sarı kırmızılı yönetim rotayı "Kupa canavarı" Bülent Korkmaz'a çevirmişti. Ve efsane kaptan ile 1,5 yıllık anlaşma yapıldı! Korkmaz'la birlikte Kalli de görevde olacak..

Ve Galatasaray'da görevine son verilen Michael Skibbe'nin yerine teknik direktörlük görevi için karar verildi. Efsane kaptan Bülent Korkmaz 1,5 yıllığına sarı kırımızılı ekibin yeni tewknik direktörü oldu.

Başkan Adnan Polat önderliğindeki sarı kırmızılı yönetim ile Florya'da buluşan efsanevi kaptan, çok uzun sürmeyen görüşmelerin ardından teklifi kabul etti. Yönetim ile Korkmaz arasındaki görüşmede şuan avukatın beklendiği ve önümüzdeki dakikalarda 1,5 yıllık anlaşmanın yapılacağı belirtildi.

UEFA Kupası'ndaki kritik Bordeaux maçına Bülent Korkmaz önderliğinde çıkacak olan G.Saray'da, Karl Heinz Feldkamp'ın da danışmalık görevinde kalacağı ifade edildi.

Bu arada 13 maçlık teklif nedeniyle G.Saray'ı reddeden yine eski efsane ve teknik adamlardan Hagi'nin yerine, efsane kaptan Bülent Korkmaz'a 1,5 yıllık öneride bulunulması dikkat çekti.

Rumen teknik adamın sezon sonuna kadar istediği ücretle, Bülent Korkmaz'ın istediği ücret arasında da büyük farkların olduğu ifade ediliyor.
    Last edited by SAİT71 : 23.Şubat.2009 at 15:52

Sevgili kardeşim burası resmi araştırma alanı, datayla ilgili eleştirilerin, düzenlemelerin yapıldığı yer. Bunu haber forumunda yayınlarsan daha hoş olur.
    Yıldız olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek.

"PAS VEREBİLECEĞİNİZ BİR ARKADAŞ"

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Drogba omuz omuza geldiği bütün stoperleri yıkan bır oyuncu mudur? Yoksa kendisinden uzun ve güçlü stoperlerle omuz omuza geldiğinde ayakta kalmayı başarabilen bir oyuncu mudur?

Mesela Servet ile Drogba'yı aynı hızda birbirine çarparsak kim etkilenir bu çarpışmadan?
    Muhtemelen Drogba.
    Peki düşer mi? Bence sendeler ama düşmez.
    Peki Servet'in neden dengesi düşük diye soracak olursanız. Servet bacakları nispeten (vücut üst bölgesine oranla) daha zayıf bir oyuncudur. Bu da onun dengede durabilmesini olumsuz anlamda etkiler.
    Mesela Mehmet Yıldız'a çarptığında, Mehmet kambura yatar eğilir, büzülür ama çok güçlü kalça kasları olduğu için yere düşmez.
    Maximus, Gluteus sayesinde
    Fakat Servet bu açıdan orantılı bir vücuda sahip değil. Aynı şekilde Servet Mehmet'e çarpıp dengesini kaybedip yere düşmüştür daha önceki mücadelelerde.

Yine şöyle birşey söyleyeyim. Beli kalın olan insanlar dengede çok daha iyi dururlar. Bir Volkan Yaman'ı, Ümit Karan'ı devirmek güçtür. Servet vücuduna oranla belide ince bir insandır.
    Yağlı güreşçiler, dengelerini koruyabilmek için hiç miğde çalışmaz mesela, hiç gördünüz mü baklava dilimi karın yapmış güreşçi

Neyse durum budur. Drogba çok atletik olabildiği için çok dengelidir. Ama bir omuzla rakibini deviremez kolay kolay. Kendisini Ferdinand'ı, Skrtel'i devirirken görmedim. Sadece devrilmezken dikkatimi çekti.

Servet'te o üst bölgesinin genişliği ve kuvvetiyle hemen herkesi yıkar. Ancak ters bir hamlede kendisi de dağılabilir, düşebilir.
    Sinan kesinlikle sana katılıyorum. Üst düzey bir yorum yapmışsın. Vallahi çok geliştirdin kendini. Bence de Drogba gücünden çok dengeli. Tabi ki güçlü ama daha önemlisi çok dengeli. Servet ise daha güçlü.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Datalar yollandimi bilmiyorum ama Gokhan Ozturk bence artik -8 PA'e cikartilabilinir gibi duruyo. PAF takimin su anda en iyi oyuncusu belki de. Gokhan fizigi, durusu, ve oyun stili ile ulkemizdeki yasitlarindan farkli bi izlenim ciziyor sanki direkt Avrupa'dan getirilmis gibi. Duzeyine gore takimini meastro gibi yonetiyor diyebiliriz teknik 13-14, flair 16, creativity 13, passing 13 gibi rakamlar alabilicek dikkat ceken ozellikleri var. 1-2 seneye kadar A takimda Lincoln'un performansi bole devam ederse yerini alabilir.

Emre Colak'in gercekten inanilmaz bi teknigi var su anda bile bi Arda ve Lincoln'e yakin yani 15 gibi bi rakam verilse kimse karsi cikamaz bence ayrica cok da hizli. Flair'de mutlaka 17-18 olmali en azindan. Free Kick 12-13, Corners 12-13, Crossing 11-12, Passing 13, Pace ve Accleration 12-13 gibi rakamlar alabilir. Tabi CA'e gore bunlarin dayilimi degisebilir bu yuzden kesin su rakamk olmalidir demiyorum ama goze batan ozellikleri bunlar. Ayrica sag acik'da da rahatlikla oynayabiliyor yani bu mevkii accomplished olabilir artik. Her turlu offensive gorevi yerine getirebilen biri Turkiye'nin Messi'si olabilir (yalnis anlasilmasin Messi ile kiyaslamiyorum oyun stili olarak konusuyorum). Ama tabi ki en buyuk kusuru fizigi cok asiri derece de zayif bu yonunu mutlaka gelistirmesi lazim. Ama EMre COlak her anlami ile komple bir orta saha oyuncusu olmaya adim adim ilerliyor. Eklemeyi unutmusum Emre Colak'in dribbling de 13 olabilir

Semih Kaya, Emrah Yollu, ve Murat Akca -8 PA hak edebilicek genc defans oyuncularindan. Murat'in hazirlik kampindaki performansi bu yasta olup bu kadar tecrubesiz olmasina ragmen bana cok umut verdi dogrusu. Ayrica Emrah Yollu'nun DL accomplished olmali PAF takimda 197'lik Sinan ve Murat stopper oynuyor bu aralar cunku. Sinan Osmanoglu da cok enteresan bi isim fizigi cok dikkat cekiyor -7 PA olur. Ozellikle Murat, Emrah, ve Semih Turkiye'ye hem iyi defans oyuncusu kavramini getirip hem de teknik olup pas yapabilen defans oyuncusunu kavramini getiricekler gibi duruyor. Semih simdiden avrupanin dikkatini cekmis bile. Emrah Yollu icin teknik 12-13, passing 12-13, creativity 11-12, tackling 11-12, flair'de 14-15 gibi bi rakam olabilir meslea.

Takimin en genc ismi olan Berkin Arslan da cok dikkatli takip edilmesi gerekilen bi oyuncu. Ozellikle DSGL'de pek oynamadan direkt PAF'a yukselmesi onemli bi nokta. Bu arada Berkin Arslan icin orta saha naturel yapip forveti accomplished yapmak daha dogru olur gibime geldi her ne kadar kariyerine forvet olarak baslamis olsa da. Teknik icin de 13 gibi bi rakam verilebilinir.

Daha once de yazmistim Cem Sultan icin free role 15 AMC de 12-14 arasi bi deger olmali. Her ne kadar bi forvet oyuncusu olsa da ustun teknigi sayesinde bi cok kez forvet arkasi oynamisligi var ozellikle genc milli takimlarda. Cem icin finishing ve teknik 12-13 olabilir, flair de 15-16 Bu arada paf oyunculari arasinda en yuksek CA Cem'de olmali. Sakatligi gectiginde ve paf da kendini gosterdikce ikinci yariya kadar Skibbe tarafindan A takimda sans bulursa kimse sasirmasin derim.
    licentia böyle yazmış 2007'de.. biraz da ben yazayım

Emre Çolak çok fazla güçsüz şu anki değer iyi. Tekniği ve dribbling yüksek ama güçsüz ve boyu kısa olduğu için A takıma çıkarsa çok zorlanır çalım atarken vs... oyun zekası da yüksek böyle fantastik hareketlerde yapıyor topuk pası, topu adamın üzerinden geçirmek vs...

EMRE ÇOLAK için

Dribbling: 16
    Teknik: 16
    Creativity: 12(ben sahsen pek yaratıcılık göremedim ama ömer abi daha iyi bilir)
    Güç: 3
    Denge: 7 verilmiş belki 5-6 ya düşebilir..
    Passing: 12
    Özel Yetenek: 17
    Long Shots: 9
    Hız: 14
    Hızlanma: 17
    Off the Ball: 10
    Agility: 17

Özellikle Hızlanma ve hız özellikleri dikkate alınırsa sevinirim çok çok çabuk bir oyuncu zaten o yüzden çok çalım atıyor youtube'daki videodan da görebilirsiniz bunu...

Cem Sultan ise Bitiriciliği ile öne çıkıyor rahat 14 olur. Fiziği iyi Cem'in; boyu uzun, kuvvetli, güçlü...gücü 13 olmuş zaten . Dengesi de 12 uygun olur diye düşünüyorum. Bir maçta (yaşıtlarıyla oynadığı) yanlış hatırlamıyorsam 8 gol atmıştı Sezileri iyi, gelen ortalarda topun nereye gideceğini iyi biliyor ve hemen o bölgeye hareketleniyor; yeni Jardel diyebileceğimiz türden. Bu arada abi oyuna devamlı olarak hava üstünlüğü olan bir forvet gibi yansıtıyorsun garibime gidiyor ben şahsen havadan gol attığını pek gözlemlemedim tamam attı mı atıyor ama finishing kastığı için kendisi de idmanlar da sol ayagını geliştirmek için garibime gidiyor işte , kombinasyonlarda finishing üstte olursa daha iyi olur bence.

CEM SULTAN için:

Finishing: 14
    Heading:13
    Teknik:14
    Dribbling:10
    Balance:12
    Güç: 14
    Hız: 13
    Hızlanma: 10
    Jumping:14
    Off the Ball: 16
    Anticipation: 14 ve ya positioning: 14 hangisi etkili bilmiyorum o topun nereye atılacağını önceden biliyormuş gibi davranma özelliğine...

Emrah Yollu'dan bahsetmiştim fazla tanıyan yoktu o zamanlar .

EMRAH YOLLU için:
    Uzun Şut: 12
    Free Kick: 13
    Influence: 13
    teknik: 11
    passing 12
    creativity 11
    tackling 14
    flair'de 10
    Marking: 12
    Last edited by Nocna Mora : 24.Şubat.2009 at 21:38
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Taylan bunu daha once de yaptin editorden (veya oyundan) oyuncularin ozelliklerine bakmadan buraya oneri yapiyorsunn halbuki baksan senin onerdigin bazi ozelliklerin cok dusuk oldugunu goruceksin

Emre Colak'in son surumde teknigi 17 ve hizlanmasi 15 (emin degilim su anda okuldayim) mesela... Dribbling zaten 14, Creativity 14, flair zaten 17, passing 12... Bunlar oyunda olan ve aklimda kalan degerler... Cem Sultan'nin guc 13'du yanilmiyorsan finishing de ya 13 ya da 14 hat da... Cem Sultan heading'i cok iyi olan bi oyuncudur ki su anda 13 almis ama jumping ozelligi 13 du en son e onu da boyu nedeni ile aldigini dusunuyorum biliyosundur jumping ozelligi boy+sicramanin kombinasyonu... Kafa ile cok fazala gol atmiyo olmasi kafa vurusunun iyi olmadigini gostermez ki... Yeri gelince havadan gelen toplara cok duzgun mudahale ediyor Cem nerey nasil vurucagini cok iyi biliyor. Kisacasi Cem'in kafa vurus teknigi cok iyidir goze batan bi ozelligi... Hava hakimiyeti ile kafa vurus teknigin ayrimini yapmak lazim... Teknik ozelligi en son 14 du yanilmiyorsam... Bence Emre Colak ve Cem Sultan icin yapilan profiller son derece dogru su an icin onlara lutfen bi goz at... Mesela Cem icin 7 hizlanma demissin o kadar yavas mi Cem? Bence kesinlikle degil... Hat da yavas degil ama hizini idareli kullanan birisi... Lutfen son surumdeki degerlere bi bak bi de kendi onerdigin degerlere bak.... Bi de onerdigin degerleri Cem ile Emre nin yasitlari ile kiyasla...

Emrah Yollu icin de aynisi gecerli oyundaki profili su anda oldukca olumlu bi yansima olmus pek bi degisiklik gerektigini dusunmuyorum... lutfen oyundaki degerlerine bak ve bi daha dusun onerilerini

Yani ben Galatasaray'in genclerinin su anda oyuna oldukca olumlu yansitildiklarini dusunuyorum. Omer abi temkinli ve dikkatli bi sekilde surumden surume oyuncularin goze batan zaaflarini da guclerini de mumkun oldugunca yansitiyor. Burada yapilan onerileri de belli ki dinliyor ve kendi fikirlerini ve gozlemlediklerini de icine katarak harmanlayarak ortaya genclerin profilleri cikiyor yavas yavas. Oyunculari daha fazla gozlemledikce kimi zaman bazi ozellikleri yukseliyor kimi zaman da bazilari dusuyor. Daha gercekci bir yansima cikiyor. Tabi artik bundan sonra bu oyuncular A takima cikana kadar pek de biseyin degisicegini sanmiyorum acikcasi.
    Last edited by licentia : 24.Şubat.2009 at 19:56

Arkadaşlar yorumları son yamaya göre yapalım.
    Last edited by hhkahraman : 24.Şubat.2009 at 22:14
    Yıldız olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek.

"PAS VEREBİLECEĞİNİZ BİR ARKADAŞ"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Licentia bir şey belirtmeyi unutmuşum o mesajım 2 sene öncesine ait copy+paste yapıp yorumlarımı güncelledim yani profillere ellemeyi unutmuşum düzeltiyorum
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Düzelttim şimdi bakabilirsin
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

hızlanması 17 olmaz emre çolağın.15 olur.arda seviyesinde kısmen bence.

çeviklik rahat 16 olur ama.seri ve kıvrak.
    Last edited by Lionel Andres Messi : 24.Şubat.2009 at 21:47

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yani yaşıtlarına göre inanılmaz bir hızlanması var o belirtilsin yeter ve dediğin gibi çok çevik..
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    hızlanması 17 olmaz emre çolağın.15 olur.arda seviyesinde kısmen bence.

çeviklik rahat 16 olur ama.seri ve kıvrak.
    teknik 17 ve hizlanma 15 zaten ikisi de dogru deger simdilik. sag ayaginin biraz yuksek olmasindan 902 de ozellikleri 1 puan dusuyordu Emre Colak'in bunu da hesaba katmak lazim o yuzden editor'den bakin... Emre Colak bence genis acidan guzel paslar gorebilen bi oyuncu bu ozelligini daha cok ortada oynadimi konusturuyor ama kanatlarda oynayinca pek farkedilmiyor...

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

:@TaYLaN

hız 14 hızlanma 15 çeviklik 16 teknik 17 dribling 16 zaten bu değerlerle paf liginin maradonası seviyesindedir cem.yaşıtlarına göre her türlü ön plana çıkar oyunda da.

topa iyi kapanıyor emre etrafında çok iyi dönebiliyor çabuk bir oyuncu ama 15 i geçerse fazla olur bence çevikliği daha ön planda.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Dikkat ettiysen Cem'in özellikleri editörde

hız: 13
    hızlanma: 9
    çeviklik: 7
    teknik: 14
    dribbling: 13

anladığım kadarıyla emre demek istedin eğer öyleyse onunla ilgili de yazayım

hız: 13
    hızlanma: 15
    çeviklik: 16
    teknik:17
    dribbling:14

editörde böyle zaten ben tekniğin ve dengenin düşürülüp dribblinge 2 ya da 3 puan verilmesini istiyorum çok iyi dribblng yapıyor
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

14 dribbling yasina gore oldukca iyi bir deger yani zamanla 16-17 olabilir ama daha henuz o kadar iyi degil bence yani A takim seviyesinde o dribbling zor yapar. Bir Arda degil bu konuda daha henuz Emre ama zamanla onun kadar iyi olabilir olarak yorumlamak lazim... Yani sen su anki degil 2-3 sene icersinde olabilicegi seviyeyi istiyorsun.

Yalniz teknik farkli bi ozellik oyunda bu yasindan sonra cok fazla gelismiyecektir. Bence su anda Arda ve Lincoln den sonra GS takiminin en teknik ismidir Emre Colak 17 ile zamanla 18-19 olabilicektir ki bu da mantiklidir bence... Teknigi en onemli ozelligidir kesinlikle Omer Abi 17 vererek cok dogru bi deger vermistir ozellikle kendi yasitlarina verilen deger ile kiyaslarsan bunu daha iyi anlarsin.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by licentia View Post
    14 dribbling yasina gore oldukca iyi bir deger yani zamanla 16-17 olabilir ama daha henuz o kadar iyi degil bence yani A takim seviyesinde o dribbling zor yapar. Bir Arda degil bu konuda daha henuz Emre ama zamanla onun kadar iyi olabilir olarak yorumlamak lazim... Yani sen su anki degil 2-3 sene icersinde olabilicegi seviyeyi istiyorsun.

Yalniz teknik farkli bi ozellik oyunda bu yasindan sonra cok fazla gelismiyecektir. Bence su anda Arda ve Lincoln den sonra GS takiminin en teknik ismidir Emre Colak 17 ile zamanla 18-19 olabilicektir ki bu da mantiklidir bence... Teknigi en onemli ozelligidir kesinlikle Omer Abi 17 vererek cok dogru bi deger vermistir ozellikle kendi yasitlarina verilen deger ile kiyaslarsan bunu daha iyi anlarsin.

licetia değerli arkadaşım gerek yazı yazma tarız olsun gerek FM konusunda bilgi birikimin olsun yazdıklarını ve yazı yazma tarzını oldukça beğeniyorum ancakkk..

Galatasarayın alt yapısı konusunda bence nereden ve nasıl etkilendiğini bilemiyorum ama bence abartılı düşüncelerin var...

GS tv den galatasarayın Paf maçlarının fırsat buldukça izliyorum..

öncelikle bence Galatasaray kesinlikle sizin düşündüğünüz kadar alt yapısıyla ilgilenmiyor ..inanmıyorum alt yapısına önem verdiğine nedenmi..

Son hafta kocaeli karşısında oynadığı sahayı gördünmü..

Patetes sahası çok daha düzgün onun yanında o sahada değil futbol yürünmez bile...

Türkiyenin en büyük klüplerinden biri hemde alt yapısı şöyle böyle diye durmadan yazılar yazılıyor..Meiraya lincolne verdiği paranın 100/1 kadar para harcasa o sahayı düzeltebilir bana şimdi kimse fanatiklik yapıp Galatasaray alt yapısı şöyle böyle demeyin...Osahada insan olan maç oynatmaz ya..Heleki gelişme çağında süt gibi bilekleri olan..gencecik çocukları hiç oynatmaz...

Kocaeli maçını izlerken sakatlık olmasın diye dua ettim..İnşallah bu sahada kimse sakatlanmaz dedim..Ama çamur yığınına dua etsem ne olacak 3 Dakika geçmedi kocaelili bir genç oyuncu sedye içerisinde kıvranarak oyundan çıktı...

Yani kardeşim yalan..yalan..ve yapılanlar göstermelik...Ne galatasaray ne Fener Ne beşiktaş kimsenin alt yapıyı falan öyle umursadığı yok.....

Gelelim alt yapı oyuncularınıza izliyorum..bu futbolu bende izliyorum..insanlar ne kadar bildiğinin taktirini kendileri yapar ama benim şahsi görüşüm sizlerin o bilmem kaç PA lar istediğiniz oyuncular hiçte o kadar abartılı oyuncular değil...1 numara üst lige çıksınlar ezilir giderler..

ayrıca sürekli bahsettiğiniz isimleri izlerken hayret ediyorum banamı denk gelmiyor..Size bişey söyleyimmi..

Galatasaray alt yapısında gerçekten dikkat edilecek ve büyük futbolcu olacak 1 oyuncu var oda mert AFYON...gerçekten güçlü ve farkettiren fiziğiyle mertten topçu olur..Diğer öne çıkan bir iki oyuncu ise anıl dilaver ve berk neziroğulları...

düşüncelerinize saygım var..Ama bence iyice bir düşünün gerçekten bu konuda yazımın başında belirttiğim gibi gayet iyi niyetlisiniz gayet te güzel yazıyorsunuz ama bence elinizde değil..neden bu kadar Galatasaray alt yapısı ilginizi çekiyor bilemem bu tabi sizin şahsi zevkiniz karışamam da saygıda duyarım ama açıkcası Galatasaray alt yapısı ve oradaki oyuncular konusunda ..

ne sizin sandığınız gibi gerçekten alt yapıyı umursayanlar var..nede alt yapıda sandığınız kadar yetenekli oyuncu var...

çok geçmez...

3-4 sene sonra emre çolakı diyarbakırda kiralık ..emrah yolluyu orduda kiralık görürüz..Nedenmi..Görünen köy klavuz istemez..Ne galatasarayın ne fenerbahçenin ne beşiktaşın başkanlarının ve yönetiminin alt yapıyı cidden ilgilendiği falan yok...tamamen gösteriş..ve tabiki geleceği göremeyiz ama normal koşullar altında bu alt yapılardan süper ligi sürklase edecek 4-5 oyuncu görmek mümkün değil anca bir tane çıkar 2. çıkarsa kazanım olur...

Şeyh Edebali

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arda'da Adnan Polat yönetimi altında sayılacak bir dönemde çıktı Ama emin ol saydıkların isimler(mert,berk) falan en sonda belirttiğin takımlarda olacaklardır Cem sultan, Emre çolak(eğer fiziğini geliştirirse), emrah yollu(ben çok umutlu değilim ilerde en fazla bir tsl takımın'da belki ilk 11 oyuncusu olur belki rotasyona girer. Ama Cem, Emre Çolak ve Semih Kaya'ya laf ettirmem neden diyesorarsın Semih hariç hepsini çıplak gözle izledim, emin ol kimse ilgilenmese bile ki GS altyapı sorumluları bu oyuncularla basından gizli olarak ilgileniyorlar floryadayken söylemişti cevat hoca bana(saçımı da okşadı hatta -sabri'nin sakat oldugu dönemdi-geçen sene)
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

basından gizli olarakmı ilgileniyorlar..

MİTE adammı yetiştiriyorlarmış ta gizli gizli ilgileniyorlar..bırak bunları Taylan...demogojik cümleler kanaatimnce .bunlar...

alt yapıyla ilgilenen hocalar bir gün başkanın kapısını çalıp utanılacak bir sahada oynuyoruz diye diyemiyorlarmı...

çıplak gözle izlemene saygı duyarım ..ayrıca oyuncular konusundaki görüşünede ama istediğim oyuncuyada istediğim yorumu yaparım...bence sizin Emhah Çolak Mert afyondan hiçte daha iyi bir oyuncu değil..

artık yöneticilerden birinin mi oğlusun bilmiyorum önceden yaşın 13 yazardı ve ben düşünürdüm 13 yaşında çocuk işi gücü dersi okulu..bırakıp galatasaray alt yapısındaki maçları neden canlı olarak izlemeye gider diye...benim cevat hoca saçımı okşamaz herhalde ama dediğim gibi bazen objektiflik için belkide bir şeyin fazlasıyla içinde olmamak lazım bazen dışarıdan daha rahat görünüyor bazı şeyler..

yanlız bişey söyleyim kimsenin de hakkını yiyemem..Gerçekten genç yaşına rağmen gerçekten son derece futbol olayını öğrenmişin...

neyse Olayı Glatasaray incelemesinden taylan incelemesine girmeye başladı yani bu farklı düşünsekte beğeniyorum seni taylan...yanlış anlama beni..kesiyorum burada ve içimde uhte kalmış bir konuya giriyorum...

Galatasaray camiasında genelde gördüğüm bir husus var...

17-18 yaşındayken daha pişme aşamasında bir çok oyuncu konuşur yazılır çizilir sahip çıkılır..ama nedense bu oyuncuların tam oynama çağında bir hata yaparlar ipi çekilir adeta...

İçimde Uhte kalan oyuncu AYKUT

bu çocuğun eksikleri malum yaptığı hatalarda var ama özür dilerim ama bu maçtaki De santice bir bakın Aykuta çıkma özürlü diyenler kocaelinin 5. golüne ne diyecek acaba..göstere göstere gelmedimi gol...

Aykut şampiyonlar ligi maçında hata yaptıktan sonra infaz edildi çocuk adeta..Kaleci Volkan geçen yıl Galatasaray maçında yediği golle bizi şampiyonluktan etti..Tüm tez canlılığıyla bilinen Fnerbahçe bile bu kadar hımetmedi volkana ..basının tüm gazına rağmen yerine kaleci almadı...

Ben Aykutun son derece sezgileri güçlü reflexleri iyi bir kaleci olarak görüyorum..

evet eksikleri var..

ama ligimizde hangi kalecinin özürü yok...

barcelona görmüş defalarca milli olmuş rüştü bomboş topları taca vurmalarını azmı izledik..yada Fenerbahçenin MTK maçlarında elinin arasından top kaçırdığını hiç mi izlemediniz...

volkanın defansıyla uyumsuzluğuyla kaç tane Fenerbahçe kendi kalesine gol attı..

Ya beşiktaş..kalecilerden en çok çekenlerden biri değilmi yıllardır...

Bence Aykut gibi bir yetenek bu kadar kolay harcanmamalı..

17 sinde 18inde methiyeler düzüp 25 ine gelince bir iki maçla bir oyuncu silmek çok mu doğru...
    Last edited by OMANA : 25.Şubat.2009 at 00:02

Şeyh Edebali

Sayfa 32 / 50 İlkİlk ... 22303132333442 ... SonSon

Mesaj Yetkileri