Sayfa 40 / 41 İlkİlk ... 3038394041 SonSon
1,171 ile 1,200 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by Han12 View Post
    Hemen söyleyeyim mesala Lugano'nun kendi A milli takımının kaptanı olması, Emre'nin hiç oynamamış olması, Lugano'nun bu sene itibariyle Avrupa'nın çok çok iyi takımları karşısında başarıyla mücadele etmesi, Emre'nin daha bir tane bile Avrupa kupası maçında oynamamış olması falan die gider bu liste, evet ben de Fenerliyim ve Gs nin hakettiğini düşünüyorum maçı ama gaza gelip abartmayalım bence, bir topçu iyi va sağlam bir şekilde 8-10 maç oynadığı diye abartmayalım 160+ PA çok çok abartı...

Emre daha henuz 23 yasinda Galatasaray'a gelmeden once genc yasina ragmen kaptanlik yapiyordu kendisi a milli takim haric her turlu milli takimda bir cok kez forma giydi hatda yanilmiyorsan kaptanlik bile yapti. Belki 3 sene sonra Lugano'nun yasina geldiginde Emre avrupa'nin ust duzey bi liginde ust duzey bir takiminda basarili ile ter dokucek ve milli takimin kaptani olucak. Ben sahsen boyle bi basariyi elde edebilicegini dusunuyorum. Mesela Gokhan Zan bu yastayken daha Besiktas'da forma yuzu goremiyordu Gaziantepspor'a kiralik yollanmisti ama Emre su anda Turkiye'nin en iyi defans hattinin cok onemli bir parcasi. Sansiz sakatliklar olmadigi surece boyle devam ederse buyuk yerlere gelmemesi icin hic bi neden yok. Bu durumda daha henuz bu yasta 140+ CA'lik performans gosteren Emre'nin 160 PA almasi kadar dogal bisey olamaz.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Su lig'de Luis Martinez'e 135 CA ve 160 PA veriliyorsa merak ediyorum Aykut Ercetin'e kac CA ve PA verilicek?
    Last edited by licentia : 29.Nisan.2008 at 21:22 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bende e.güngöre çok güveniyorum..Ömer abinin görüşlerini merak ediyorum öncelikle..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Emre daha henuz 23 yasinda Galatasaray'a gelmeden once genc yasina ragmen kaptanlik yapiyordu kendisi a milli takim haric her turlu milli takimda bir cok kez forma giydi hatda yanilmiyorsan kaptanlik bile yapti. Belki 3 sene sonra Lugano'nun yasina geldiginde Emre avrupa'nin ust duzey bi liginde ust duzey bir takiminda basarili ile ter dokucek ve milli takimin kaptani olucak. Ben sahsen boyle bi basariyi elde edebilicegini dusunuyorum. Mesela Gokhan Zan bu yastayken daha Besiktas'da forma yuzu goremiyordu Gaziantepspor'a kiralik yollanmisti ama Emre su anda Turkiye'nin en iyi defans hattinin cok onemli bir parcasi. Sansiz sakatliklar olmadigi surece boyle devam ederse buyuk yerlere gelmemesi icin hic bi neden yok. Bu durumda daha henuz bu yasta 140+ CA'lik performans gosteren Emre'nin 160 PA almasi kadar dogal bisey olamaz.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Su lig'de Luis Martinez'e 135 CA ve 160 PA veriliyorsa merak ediyorum Aykut Ercetin'e kac CA ve PA verilicek?
    160 PA Emre Güngör'ü Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi defansı (ya da en iyi 3 ten biri) yapar, gerçekten sence Emre Güngör Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi defansı olacak ise bence bi sorun yok ama böyle birşey olacağını pek sanmıorum en azından Emre'yi bir sene daha seyretmeden...

Kaleci konusunda sana katılıyorum yalnız Aykut,Serdar ve Volkan'ın CA ve PAlarında iyileştirmeye gitmek gerekiyor bence de...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Han12 View Post
    160 PA Emre Güngör'ü Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi defansı (ya da en iyi 3 ten biri) yapar, gerçekten sence Emre Güngör Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi defansı olacak ise bence bi sorun yok
    Bence olabilir neden olmasın?Zaten kaç tane türk tarihinde süper stoper yetişmişki?

Nesil
    2003

Emre'nin PA 160 olmayacak.

Dana once de yazdigim gibi, mevcut CA, pozisyon ve yasa, hatta beklenilen gelisme seviyesine gore mantikli bir PA verilecek ancak bu rakam 160 degil.

Emre'nin performansi benim icin de buyuk supriz oldu ancak simdilik Turkiye'de oynayan elit defans oyunculari arasina bence girmez. Seneye de bu performansi devam ederse, neden olmasin?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Emre'nin PA 160 olmayacak.

Dana once de yazdigim gibi, mevcut CA, pozisyon ve yasa, hatta beklenilen gelisme seviyesine gore mantikli bir PA verilecek ancak bu rakam 160 degil.

Emre'nin performansi benim icin de buyuk supriz oldu ancak simdilik Turkiye'de oynayan elit defans oyunculari arasina bence girmez. Seneye de bu performansi devam ederse, neden olmasin?
    Aynen benim düşündüğüm ve söylediğim gibi saol Ömer Abi

Peki Emre bu performansini EURO 2008de de gösterirse ozaman oyunda gereken degerler verilecek mi kendisine ? Sizin dediginiz gibi elit defanslar arasina girebilecek mi ?

Nesil
    2003

Her sey olabilir. Ama daha Emre'yi o durumda gormeden, izlemeden bir varsayim yapmak cok yanlis olacaktir.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Anlayamiyorum gercekten sanirim Emre'nin tek gunahi Turk olmasi sanirim. Adam Song'u kesiyor en az Lugano kadar iyi ki bence Edu'dan daha iyi performans sergiliyor daha ne yapsin. Boyle devam ederse tarihimiz en iyi defans oyuncularindan biri olmamasi icin hic bi neden goremiyorum.

Yerli oyuncularin yuksek deger almasi hic te bu kadar zor olmamali bence. Ulkemize yabanci oyuncu geliyor iyi performans gosteriyor hemen yuksek CA ve PA veriliyor veya uzun sure en azindan PA dokunulmuyor yabanci arastirmacilarin bi bildikleri vardir deniliyor. Ornekler Luis Martinez ve Marcelo Carussca. Bu oyuncular yerli oyuncularimizdan kesinlikle daha iyi degiller.

Nesil
    2003

Anlayamiyorum gercekten sanirim Emre'nin tek gunahi Turk olmasi sanirim. Adam Song'u kesiyor en az Lugano kadar iyi ki bence Edu'dan daha iyi performans sergiliyor daha ne yapsin. Boyle devam ederse tarihimiz en iyi defans oyuncularindan biri olmamasi icin hic bi neden goremiyorum.
    Neden gunah olsun?

Sergilenen performans = CA degil.

Tarihimizin en iyi defans oyunculari Bulent ve Alpay yanilmiyorsam zirve olarak 150 civarindaydilar.

Yerli oyuncularin yuksek deger almasi hic te bu kadar zor olmamali bence. Ulkemize yabanci oyuncu geliyor iyi performans gosteriyor hemen yuksek CA ve PA veriliyor veya uzun sure en azindan PA dokunulmuyor yabanci arastirmacilarin bi bildikleri vardir deniliyor. Ornekler Luis Martinez ve Marcelo Carussca. Bu oyuncular yerli oyuncularimizdan kesinlikle daha iyi degiller.
    Daha iyi kriteriniz nedir? Mesela bence Carrusca bu ligin %99'undan daha teknik bir oyuncu. Ama pestili cikana kadar kosmadigi icin ligimize uymayan bir oyuncu, iyi performans gosteremeyen bir oyuncu.

CA'lara pek takilmadan (takilmayin cunku bir cogunuz CA'nin ne oldugunu tam olarak bilmiyorsunuz) oyuncularin ozelliklerinin orantisizliklari konusunda yorum yapsaniz esasinda cok yararli yorumlar yapacaksiniz.

Mesela 4 aydir bir kisi bile Servet'in hizlanmasinin, hizindan daha yuksek oldugunu ve bunun Servet gibi nispeten gec atesleyen ancak cok da yavas olmayan bir oyuncu icin yanlis oldugunu yazmadi (hatirladigim kadari ile). Bir kisi bile cikip mac icinde Arda'nin bir cok bekin cabucak onune gectigini ancak bekin genelde pek zorlanmadan yetistigini ve belki de Arda'nin hizi ve hizlanmasi arasindaki farkin daha yuksek olmasi gerektigini yazmadi.

Butun yorumlar oynayan oyuncularin yukselmesi ve sahada sizin beklediklerinizi yapmayan veya kadroya giremeyen oyuncularin dusmesine gore endeksli. Tabii ki bizler de izliyoruz kimin ne yaptigini. Hatta hepimiz ozellikle buyuklerin maclarini pur dikkat izliyoruz. Ama bu ligde bir Emre'nin oldugu kadar bir Giray bir Ilhan'da var.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Neden gunah olsun?

Sergilenen performans = CA degil.

Tarihimizin en iyi defans oyunculari Bulent ve Alpay yanilmiyorsam zirve olarak 150 civarindaydilar.

Daha iyi kriteriniz nedir? Mesela bence Carrusca bu ligin %99'undan daha teknik bir oyuncu. Ama pestili cikana kadar kosmadigi icin ligimize uymayan bir oyuncu, iyi performans gosteremeyen bir oyuncu.

CA'lara pek takilmadan (takilmayin cunku bir cogunuz CA'nin ne oldugunu tam olarak bilmiyorsunuz) oyuncularin ozelliklerinin orantisizliklari konusunda yorum yapsaniz esasinda cok yararli yorumlar yapacaksiniz.

Mesela 4 aydir bir kisi bile Servet'in hizlanmasinin, hizindan daha yuksek oldugunu ve bunun Servet gibi nispeten gec atesleyen ancak cok da yavas olmayan bir oyuncu icin yanlis oldugunu yazmadi (hatirladigim kadari ile). Bir kisi bile cikip mac icinde Arda'nin bir cok bekin cabucak onune gectigini ancak bekin genelde pek zorlanmadan yetistigini ve belki de Arda'nin hizi ve hizlanmasi arasindaki farkin daha yuksek olmasi gerektigini yazmadi.

Butun yorumlar oynayan oyuncularin yukselmesi ve sahada sizin beklediklerinizi yapmayan veya kadroya giremeyen oyuncularin dusmesine gore endeksli. Tabii ki bizler de izliyoruz kimin ne yaptigini. Hatta hepimiz ozellikle buyuklerin maclarini pur dikkat izliyoruz. Ama bu ligde bir Emre'nin oldugu kadar bir Giray bir Ilhan'da var.
    5 sezonda 150 maçta 89 gol atan bir carrusca...bir sezonda 38 maçta 43 asist yapan bir oyuncu gerçek inanılması zor bir performans...sonra galatasaraya gelip büyük bir gerileme süreci...galatasaray hiç olmazsa bu kadar kaliteli ve teknik bir oyuncuyu kiralama yoluna gitmeliydi...

en azından türkiye liginde sürekli forma giyebileceği bir takımda bir sezon geçirse işler böyle olmayabilirdi...

ayrıcca carrusca forvet arkası olarakta gayet rahat düşünülebilirdi..çünkü carrusca koşmayı sevmeyen alex tarzı bir oyunu kanatta oynaması zor..ama lincoln kadar koşardı en azından!!!

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ben bu hız-hızlanma arasındaki farklılıkların her zaman olmasını savundum zaten. Servet ve Zan hızları az olmasına rağmen iyi hızlanan oyuncular.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

ters olmuş sanırım, hızları iyi hızlanmaları kötü. bunu da bacaklarının uzunluğuna bağlayabiliriz diye düşünüyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Ben bu hız-hızlanma arasındaki farklılıkların her zaman olmasını savundum zaten. Servet ve Zan hızları az olmasına rağmen iyi hızlanan oyuncular.
    Mesela defans arkasına kezmanın önüne atılan bir topu Servet hızlanmasıyla kapabiliyor.Ama Kezmanla Servete bütün sahayı koş desek Kezman tur bindirir herhalde.Ama Servetin Hız ve hızlanma 8-9 civarlarında.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Her026 View Post
    Mesela defans arkasına kezmanın önüne atılan bir topu Servet hızlanmasıyla kapabiliyor.Ama Kezmanla Servete bütün sahayı koş desek Kezman tur bindirir herhalde.Ama Servetin Hız ve hızlanma 8-9 civarlarında.
    Katılmıyorum servet bir süre geçtikten sonra yeterince hızlı mesela ibb maçında topla 3 kişiyi çalımlarken gayet hızlıydı..Servetin sorunu çeviklik ve hızlanamama hız 11 hızlanma 8 olabilir..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Su an da yanilmiyosam 14 zaten sol ayagi bu durumda bence sol ayak en azindan 15 olmali diye dusunuyorum yani oyun icersinde either olarak gozukmeli cunku iki ayakli olmasi Lincoln'un kesinlikle cok onemli bi ozelligi. 802 update'de oldugu gibi uamrim genen PPM'lerde bi gariplik olmaz.

Arda Turan'in oyuna description olarak "Attacking Midfielder" olarak yansitilmasi konsunda ne dusunuyorsunuz. Biliyorsunuz eger bi oyuncunun AMC, AML, AMR hep naturel ise bu description'i aliyor gerci oyun icersinde kozmetik'den ote ne kadar bi etki yapar bilemiyorum ama Arda'nin klasik anlamda bi "winger" olmadigi da kesin all round attacking midfielder olarak yansitilmasi cok daha uygun olur bence. Sonucta oyun icersinde bole bi description'in olmasi cok da yanlis bisey olmadigini gosteriyor.

Eger buyuk anlamda gelecek vaad eden genc defans oyuncularina -8 PA verilmicekse bence sabit PA verilsin cunku bu oyuncularin 110-120 gibi oldukca siradan oyuncular olucaklarini sanmiyorum. Mesela bi Anil Karaer'in bi Semih Kaya'nin en azindan 135-145 PA ulasicaklarini dusunuyorum yani ulkemizin iyi defans oyuncularindan olucaklardir. Bu durumda aslinda -8 PA gibi degerleri hak ediceklerini dusunuyorum ama tabi 150+ PA alma olasiliklari sanirim bunu engelliyor. O zaman alternatif olarak bu tur genc defans oyuncularina sabit PA verilmesinin daha iyi bi cozum olucagini dusunuyorum. Mesela Ulkemizde 140+ bi defans oyuncusu ulkemiz icin oldukca iyi, averajin ustu bi defans oyuncusu ise bi Semih Kaya 142 gibi bi PA hak eder. Bu durumda Anil Karaer, Emrah Yollu, Ugur Akdemir, Erkan Ferin, Ugur Demirok de bu listeye eklenebilir. Bence bu youncular 135'den asaga bi durumda olmazlar kariyerlerinde ilerde en azinda Super Lig'in iyi bi takiminda oldukca olumlu bi performans sergiler hatda milli takim icin bile alternatif olabilirler buyuk takimlarda oynamasalar bile.

Semih Kaya - 142
    Anil Karaer - 141
    Emrah Yollu - 140 (kendisi solaktir ve sol bek accomplished olmali ayrica teknik kapasitesi yasina gore fazlasi ile yuksektir 11-12 gibi bi deger olabilir, hava toplarinda da oldukca etkili 13 iyi bi deger iyi olur)
    Ugur Akdemir - 139
    Ugur Demirok - 138
    Erkan Ferin - 137
    Ilker Cihan - 135

Mehmet Duz ve Erhan Senturk gibi oyuncular icin ne dusunuyorsunuz cok merak ediyorum?

Irfan Basaran icin sag kanat accomplished yapilmali AMC: 20, AMR: 15. Ve gercekten PPM bu yastaki oyunculara vermemeyi tercih edilsede "Tries Tricks" ve "Dictates Tempo" kesinlikle hak eden bir oyuncu Irfan. Technique: 14, Flair: 17, Dribbling: 13, Free-Kicks: 11, Long Shots: 11, Passing: 12, First touch 12 olabilirler.

Emre Colak'in flair kesinlikle 16-17 olmali. Ayrica free kicks: 10, long shots: 10, Passing: 11, Firts touch: 11 olabilir diger ozellikler 802 gibi kalsa olur simdilik.

Cem Sultan yukaridaki mesajimda belirtiklerim yapilmali ayrica Finishing: 12, Heading: 11, Creativity: 11, Flair: 16, Pace: 11, Acceleration: 10, composure: 12, Technique 13, Dribbling 12, Decisions 11, Passing 11, First Touch: 11 Bu arada Cem Sultan'a bu degerleri Batuhan Karadeniz'e kiyaslarayarak verdim kanimca ya Batuhan Karadeniz'de bazi ozelliklerinde saglam bi dusus yapilmali ya da Cem Sultan'a bu tip degerlerin verilmesinde sakinca yok cunku teknik acidan, oyun zekasi, ve bi cok konuda Batuhan'in ustunde birisi Cem aslinda Batuhan onu bi tek fiziksel departmanda geciyor orada da zamanla Cem'in pek de gerisinde kalmicagini dusunuyoryum. Ve Batuhan Karadeniz -9 PA aliyorsa Cem Sultan'da almalidir yoksa haksizlik olur diye dusunuyorum. Cem'in tek sansizligi su anda mesela Besiktas'da olmayisi cunku oynadigi takimin hem paf takimi cok ustun hem de A takiminda forvet sikinitisi yok.

Burasi Besiktas topigi degil evet ama konuga gelmisken genel oalrak Batuhan konusunda elestirim var kimse bana Batuhan'in su anda Emre Colak kadar iyi teknik ozellikleri oldugunu kabul ettiremez . Batuhan'a verilen bi cok mental ozelliklere bakiyorum gelecegin en saglam oyun kurucularindan biri olmaya aday gibi masallah oyunun ilerleyen yillarinda Turk Ibrahimovic oluveriyor kendisi. Diger gelecek vaad eden genclerimize kiyaslaninca Batuhan'in onde oldugu tek ozelligi fizigidir yoksa teknik ve mental acidan fazlasi kesinlikle yok olsa olsa eksigi olabilir ya da esittir. Bu bahsetitim U-17 ve U-19 genc millierdeki takim arkadaslaridir kendisini kiyasladigim. Tabi bunlar benim dusuncem karar sizin ve arastirmacilarin.
    bu yazıya kimse yorum yapmamış.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Katılmıyorum servet bir süre geçtikten sonra yeterince hızlı mesela ibb maçında topla 3 kişiyi çalımlarken gayet hızlıydı..Servetin sorunu çeviklik ve hızlanamama hız 11 hızlanma 8 olabilir..
    " 3 kişiyi çalımlarken gayet hızlı " ise bence hızı 13-14 olmalıdır.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Evet doğru mesela volkan glatt vardı paf liginde gol kralı olmuştu şimdi nerde?Paf liginde patlama yapan her oyuncu -9 -10 almamalı..Oyunda bile -7 pa alan bi oyuncu paf liginin tozunu attırabiliyor..Zaten bu genç sendromuda bizde.Mesela bojan -9(pa galiba hatırlamıyorum) barcelonayla şl maçına çıkıyor..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Cem sultan henüz yeni yeni u20 ile çıkıyor...
    Last edited by Onurap : 02.Mayıs.2008 at 20:06 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by 03Gs1905 View Post
    Emre Güngör'ün Galatasaray'lı olduğunu kanıtlar umarım bu yazı...

Bakırköy dönemlerinde de iyi bir Galatasaraylı olduğunu söyleniyor…
    Sonuçta ben doğma büyüme İstanbullu’yum. Profesyonelim fakat küçüklüğümden beri Galatasaraylı’ydım. Bakırköy’de oynarken de tesislerimiz buraya yakındı. Geçerken hep bakıyordum. Ağabeyim, babam; tüm aile Galatasaraylı’dır.

Kaynak: http://www.galatasaray.org/gsdergi/r.../haber/502.php
    Görülmedi sanırım tekrardan hatırlatayım dedim..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by 03Gs1905 View Post
    Görülmedi sanırım tekrardan hatırlatayım dedim..
    Görüldü.

Her yazılan şey için yapıldı notu yazmayabilirim ama konuyu takip ediyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Ardanın creativity,balance,strength özelliklerinde iyileştirme yapılacak mı?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ardanın creativity,balance,strength özelliklerinde iyileştirme yapılacak mı?
    Bence artmalı hatta pas özelliğide artmalı ekip çalıması zaten pek yüksek olmadığı içi,n bu özelliği kötü gibi gözüküyor..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

PAF ligi ve DSGL pek bir olcu degil. Iki yil once PAF liginde 17 yasindayken 19 gol atan ve bariz bir sekilde PAF liginin kalitesinin ustunde olan Ozgurcan dar Antep kadrosuna girmeye zorlaniyor.

Uydurma. Batuhan, Cem'den 2 ay daha kucuk.

PAF liginde o driplingleri yapmak baska sey, A takima cikinca bunu yapabilmek baska sey. PAF liginde pas alirsin, topu ayagindan biraz fazla acarsin ama topa yine sahip olursun cunku rakibin ne kademe anlayisi vardir ne de takipciligi. Aynisini super lig'de yaparsin kimse affetmez. Topu kaptirdigin gibi kontra atak yersin. PAF liginde rakibine bacak arasindan calim atarsin, A takima ciktiginda karsindaki defans oyuncusunun kalitesi o kadar daha yuksektir ki calim atmaya calisirken ne oldugunu anlamadan topu kaptirirsin. PAF liginde fiziksel ustunlugun vardir, yaninda kosan rakip ayakta kalamayip yerle bir olur. A takimda rakip gucuyle seni yerle bir eder. Bu yuzden yas olarak daha buyuk Mehmet dururken Cagri A takima cikmadi mi?

Defalarca soyledim bunlari ancak anlamak istemiyorsunuz.

Iste o boy ve fizik yuzunden -9 olamiyor. Fiziksel kapasite bugun futbolda en onemli olan sey. Istersen 30 metreden sut cek, istesen genc takimlarda 5 rakip oyuncuyu calima diz. Ufak bir omuz darbesi ile yerle bir olacaksan eger, bir orta saha oyuncusu olarak mucadele edemeyeceksen, 90 dakikayi zor cikartacaksan ne yaparsan yap -9 seviyesine ulasamazsin. Gelecek 1-2 yilda Emre o fiziksel zaaflarini ortadan kaldirirsa, guclenirse, dayanikliligi artarsa seve seve -9 verelim. Aksi takdirde Editorunu zaten var. Isterseniz butun Galatasaray alt yapisina -10 verin.

Ligimizde gelecegin yildizi -8 kategorisi zaten. -9 kategorisi ile oyuncu tartismasiz ligin en iyi 1-2 oyuncusundan biri olacak diyorsunuz. Iste ben de buna katilmiyorum Cem ve Emre konusunda. En azindan henuz.

Yukarida yazdigim gibi bu tartisma kabak tadi verdi cunku bu oyunculari henuz ciddi fiziksel veya ciddi zihinsel kapasiteleri olan oyunculara karsi izlemedik (buna sen de dahilsin.. PAF ve DSGL maclarinin degeri, kusura bakma ama, benim gozumde sifir'a yakin). Teknik becerisi harika olan ve PAF liginin en iyi oyuncusu olmus ancak fiziksel gelisimi olmadigi icin Orduspor'da 1. Lige adapte olmakta zorlanan Cafercan, yine PAF liginin tozunu atan ancak Antep'de kadroya girmekte zorlanan Ozgurcan, bir zamanlar PAF liginin Hagi'si olan ancak Manisa'da kadroya girmekte zorlanan Oguz gibi bir suru ornek var onumuzde.

Yani acikca soylemek gerekirse, 17 yasinda bir super lig takiminin kadrosunda yer alamayan arada sirada oynamayan bir oyuncu o -9 potansiyeli alamaz. Veya 17 yasinda PAF liginin tartismasiz en iyi oyuncusu olmadigi takdirde bir oyuncu -9 olamaz (forvetler icin mac basinda 1'den fazla gol dusunuyorum bu kriter icin). Bu 17 yasinda, PAF liginin tozunu atan hic bir oyuncuyu da o ligde oynatmaya kimse devam etmez. Cunku kendinden zayif oyunculara karsi oynayarak bir sey kazanamazsin. Cem su anda PAF liginin tartismasiz en iyi forveti mi? Ya Emre PAF liginin tartismasiz en iyi orta saha oyuncusu mu? Her yonleriyle PAF liginde oynayan oyunculardan daha ustun oyuncularmi bu ikisi? Degilse zaten -9 olamazlar henuz.
    CEm ile Batuhan'In yaşı konusunda yanlış yazmışım üzgünüm;

tamam kabul ediyorum daha kendilerini kabul ettiremediklerini(gösteremediklerini) ama 1-2 sezona kalmaz kendilkerini geliştirirlerse -9 alabiliriler mi? Yaptığınız bu açıklamalara teşekkür ederim.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    1-2 sezona kalmaz kendilkerini geliştirirlerse -9 alabiliriler mi?
    Tabii ki. Neden olmasin? Ben de biliyorum GS'in bir cok kademesinde hiyerarsi vardir ve bu nedenle belki Cem su anda Mehmet'den veya Erhan'dan iyi olsa bile yedek beklemesi uygun gorulur.

Benim bu oyunculara karsi kisisel bir nefretim yok..

Bir yandan pek bir sey basarmamis Arjantin'li oyunculara yuksek PA verilmesini elestirip, ote yandan ayni yoldan ilerlemeyi dogru bulmuyorum. Bu nedenle de her ne kadar ozellikle Cem'in fizik yapisi nedeniyle beklentilerim olsa da fizik de her sey degil. PAF takimindaki Sercan'da inanilmaz fizige sahip bir oyuncu ama Gerets doneminde 3 aylik bir profesyonel donemi disinda pek one cikamadi.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Tabii ki. Neden olmasin? Ben de biliyorum GS'in bir cok kademesinde hiyerarsi vardir ve bu nedenle belki Cem su anda Mehmet'den veya Erhan'dan iyi olsa bile yedek beklemesi uygun gorulur.

Benim bu oyunculara karsi kisisel bir nefretim yok..

Bir yandan pek bir sey basarmamis Arjantin'li oyunculara yuksek PA verilmesini elestirip, ote yandan ayni yoldan ilerlemeyi dogru bulmuyorum. Bu nedenle de her ne kadar ozellikle Cem'in fizik yapisi nedeniyle beklentilerim olsa da fizik de her sey degil. PAF takimindaki Sercan'da inanilmaz fizige sahip bir oyuncu ama Gerets doneminde 3 aylik bir profesyonel donemi disinda pek one cikamadi.

ömer brezilyalılar arjantinlilere gereksiz yüksek palar veriliyor konusunu gündeme getirirken sanırım ikinci cümlem türk araştırmasının başarılı olduğu idi ..açık ve net yazdım avrupada bu kadar iyi araştırma yapılmıyor diye..sizlerden beklentim türk araştırmasını şişirmeniz değil zaten beklentim uygun platformlar buursanız..bazı ülkelerin araştırmaclarının yaptığı şişirmeleri dile getirmeniz...eğer bizim görevimiz sadece türk takımlarının araştrmasını yapıp SI ye teslim etmek diyorsanız bu ayrı ama ben sizi ayrıca SI karşısında bizlerin temsilcisi olarakta kabul ediyorum ve buradaki yazar gurubundaki insanların SI ye karşı sizin de haklı bulduğunuz eleştirilerini iletmenizi bekliyorum..bunuda yaptığınızı sanıyorum....

ömer şefim...bir oyunda oynanabilirliği yüksek tutmanın ilk şartı heyecanın olmasıdır..ben ne zaman Fenerbahçe ile FM de avrupadaki hedeflerimi gerçekleştirsem veya ne zaman bir ikinci lig takımını birinci lige taşıyıp istediğim yere getirsem artık o oyunu bırakma zamanım gelmiştir gibi geliyor ..çünkü artık heyecan kalmıyor..hedef kalmıyor...FM de adrenalini yüksek tutan heyacanı artıran bir hususta genç oyuncuları keşfedip yükseltmek...ama türk araştırmasında eğer maximum gerçekçiliğe ulaşmak için oyunda bir tane bile geleceği olan yıldız oyuncu bırakmazsak işte o zaman insanın oyun içerisindeki heyecanıda kayboluyor..evet sizler marketing ci değilsiniz ama türkiye liginin oynanabilirliğinin yükselmeside sizlerin yaptığı araştırmanın daha fazla insan tarafından oynanmasına sebep olacaktır bu bile ayrı bir mutluluk olmalı...

asla önüne gelen gence arjantinliler gibi çakalım -9 ları -10 ları demiyorum asla..ama en azından bir iki yıldız adayımızda olmalı diyorum ki bu potansiyel zaten var türkiyede...

bir başka hususta ..bir oyuncuya verilen PA nın muhakkak olacak değil olabilir anlamını taşıması..biraz daha açarsak...cem sultana -9 pa verince bu oyuncu ..avrupanın bile biüyük yakımlarında oynayacak büyük bir oyuncu olacak ..anlamında değildir...böyle olma ihtimali yüksek demektir kanımca...yani aklımıza bundan önceki kötü deneyimleri..alt yapıda yıldız olarak bilinen ama daha ikinci ligde bile forma giyemeyen oyuncuları getirirsek sürekli olarak...o halde geleceğe yönelik umutlarımızı rafa kaldırmış oluruz...

evet bende eminim ki fenerbahçenin galatasarayın alt yapısındaki çok oyuncu sonradan iinci lig takımlarının yedeği olacak...ama eminimki içlerin den hiç olmazsa..bir iki tane oyuncu çıkacak...bu geçmiştede böyle olmuştur..gelecektede böyle olacak....

o halde biz umutlarımızı törpüleyim her genç yeteneğe sonu cafercan gibi olacakmış gözüyle bakamayız..cafercanı gördüğümüz kadar arda turanıda görmelyiz...

söylediklerim somut değil ..teorik biliyorum..ama bence işin teorik yanı ahmet bunu alsın mehmet şunu alsın kadar önemlidir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Katılıyorum sana....
    Futbolcu Bilgileri

çağrı yarkının favori personellerine Adriano ve Patrick viera eklenebilir.
    Ropartaj linki burada. saygılar..

http://www.galatasaray.org/gsdergi/r.../haber/512.php.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Baris Özbek

En beğendiğin orta saha oyuncuları kim?
    Gattuso’yu, Gerrard ve Lampard’ı çok beğenirim. Pozisyonlarının en iyisi onlar.

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Si'ye dile getirilemez herhalde böyle gördük verdik derler.Ya onlar bize ayak uyduracak yada biz onlara ayak uyduracağız.
    Birde birşey eklemek istiyorum Mehmet Topal'a şu özellikleri verirsek işte ca yükselecek demişsiniz.Adamda bu özellikler varsa ca'nın yükselmesinin ne önemi var ki ? Adam bu konuda yetenekli hakediyorsa bence verilmeli.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Si'ye dile getirilemez herhalde böyle gördük verdik derler.Ya onlar bize ayak uyduracak yada biz onlara ayak uyduracağız.
    Ya bütün mesele bu, SI'da dile getiriliyor bolca ama işte bazı ligler ve ülkelerin abartılı olduğu herkes tarafından biliniyor garip birşey ama çokta birşey gelmiyor elimizden...

Sayfa 40 / 41 İlkİlk ... 3038394041 SonSon

Mesaj Yetkileri