Yukarıda 10.000'i geçenler dememişsin, 2. olana altın madalya verilmiyor demişsin. Kastettiğin şeyi bilemem ben, okuduğuma göre yorum yazdım. Şimdi, geriye gideceksek, kuralları insanlar koyar ve sosyal veya ticari kurallar görecelidir. Tartışılabilir, yorumlanabilir.. Kimse hedefini geçer not olarak belirlemez, zaten hedeflediği geçer notu alabiliyorsa başarılıdır demektir. 60 ise hedefi, buna ulaşmak başarıdır, o ayrı mesele, sonra, geriye gidip niye çalışmadım ya da niye orjinal almadım diyeceksek şunu söylerim : Dersin geçme notu bilimsel olarak mı belirlenir? Kimi okulda 50 kiminde 60'tır. Bir okula göre geçiyorsun diğerine göre kalıyorsun. Eğer bir kişi 30 lira verebilecek durumdaysa ve oyunun fiyatı, onu belirleyene göre 45 TL ise ve bu fiyat belirleme bilimselse (!) acaba neden ülkelerin ekonomik durumları dikkate alınmaz? Peki diyelim ekonomik durumlar ve daha birçok etken dikkate alınmadan yapılan fiyat belirleme olayı tamamen "...kenarından" (özür) uydurulan bir rakamdan ibaretse, biz bu fiyata bakarak neden "SI haklı" diyelim ki? Bir dayanağımız olmalı bunu söylerken. Dolayısıyla SI'nın kendi "fikirlerini" içeren bu fiyatlara ulaşamıyoruz diye (ya da 1 puanla dersten geçememek gibi) başarısız olarak (yani Türkçe dil eklentisini haketmemek anlamında) nitelendirilemeyiz. Aynı şekilde daha açıklayıcı olsun diye uzatıyorum, birilerinin inisiyatifiyle belirlenmiş puanlara ulaşamayıp dersi 1 puanla geçemedik diye de
başarısız olmuş olmayız ve geçmeyi haketmiş olabiliriz pekala.

En azından kendim için oyunu tek başıma almam çok zor. Arkadaşlarla ortak alacağız.