Sayfa 45 / 48 İlkİlk ... 354344454647 ... SonSon
1,321 ile 1,350 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Araştırma konusunu kişisel tartışma alanına çevirmeyin. Dünden beri önce Fenerbahçe sonrada Galatasaray araştırmasına dadandınız. Msn Messenger - Skype - Yahoo Messenger olmadı PM gibi seçeneklerinizi kullanın.

Kewell için 15 değeri idealdir üstüne çok düşünmek gerekir. Benim en çok merak ettiğim Lincoln'e nasıl bir profil verilecek Galatasaray kontratını feshetti ama profili Türk araştırmacılar yapacak.

kişisel tartışma mı? dadanmak mı? .. neyse..

harry kewell konusunda oyun içi özellikleriyle ilgili tartışmak ne gibi rahatsızlık verdi ki? ayrıca tam tartışma bitti sen geldin mesaj yazdın. kimin hangi konuya dadandığını da yanlış biliyorsun sanırım ben öyle birşey hatırlamıyorum(kendi açımdan).

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Araştırma Bölümünde Herkes Fikrini Belirtecek Ki Ortaya Güzel Bir Sonuç Çıksın.Burada Tartışmayacaksak Nerede Tartışacağız?(Tartışmadan Aynı Şeyi Anladığımızı Varsayıyorum.)
    Yapıcı Tartışmalara Her Zaman Ve Her Yerde Müsaade Edilmelidir.Kaldı Ki Biz Birbirimize Hakaret Etmiyoruz Kavga Etmiyoruz...
    ForCimbom Arkadaşıma Katılıyorum...
    Herneyse İyi Forumlar...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aydın ı iyi gördüm dün siz ne düşünüyorsunuz mental olarak az da olsa gelişme var gibiydi ve kondüsyon ve hız anlamında biraz daha iyi gibiydi ama oyunda kopma yaşadı yine konsantre sorunu var
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İlk olarak tek maçlık performans üstelik bana göre az kıpırdanma var gibi gözüksede iyi değildi.

Şimdi Aydın dünkü maçta yine bir şans elde etti ve bana göre çok iyi değildi. Hatta maçın başındaki bir pozisyondan sonra neredeyse sahada yok gibiydi ilk yarı boyunca.(Maçın 25. dksında maçı izlemek için gelen arkadaşıma 15 dk falan sonra aydın hiç bir şey yapmıyor dediğimde daha ismini bile duymadım dedi.
    )Mesela asistini inceleyelim. Aydın adamı geçmiş "0"'a iniyor. Ne yapması lazım başı havada topu içerdeki adama bakarak atmaya çalışması lazım. Aydın ne yapıyor, ilk olarak topu ayağından açıyor, içeri bakamadan rastgele orta yapıyor, top önce rakibe gidiyor, sonra rakipten sekip Kewell'ın önünde kalıyor. Yani bana göre şansı yaver gidiyor.

Bana göre daha çok istemesi, daha çok mücadele etmesi lazım göze girebilmesi için. Acayip şekilde özgüven eksikliği var gibi geliyor.

Yeni transferler için avrupadaki araştırmacıların verdiği değerlere dokunuluyormu yoksa öylemi kalıyor 9.0.0 da?
    Ayrıca Mehmet Topal Servet ve Arda'nın ca'sı artık 150+ olmalı diye düşünüyorum ve ardanın influence özelliği arttırılabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ardanın natural mevkisi sol açık değil galiba..
    Amc yapılabilir..

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

arda tarzı oyuncuların natural mevkısı genelde amc olarak gırılıyo ama ben aml nın 20 olmasını tercıh ederım...daha yerınde olur....

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Arkadaşlar bilmiyorum daha önce tartışıldımı 9.1 de Aykut ile Orkun'a yeni oyunu kurar kurmaz Sevilla, zAragoza, HSV gibi takımlar sürekli transfer teklifi yapıyorlar. Orkun'u bir oyunda 6 M yada 7 M € ya kadar satmıştım. Bence özellikleri biraz fazla gibi.

V.T. Güncellemesi yaptığım için sürekli yeni oyun kurup kadroları kontrol ediyorum. Ve her defasındada sürekli iki kaleci izleniyor

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Ardanın natural mevkisi sol açık değil galiba..
    Amc yapılabilir..
    Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    arda tarzı oyuncuların natural mevkısı genelde amc olarak gırılıyo ama ben aml nın 20 olmasını tercıh ederım...daha yerınde olur....

arda nın AML pozisyonu rating i zaten NATURAL değil mi?

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Arkadaşlar bilmiyorum daha önce tartışıldımı 9.1 de Aykut ile Orkun'a yeni oyunu kurar kurmaz Sevilla, zAragoza, HSV gibi takımlar sürekli transfer teklifi yapıyorlar. Orkun'u bir oyunda 6 M yada 7 M € ya kadar satmıştım. Bence özellikleri biraz fazla gibi.

V.T. Güncellemesi yaptığım için sürekli yeni oyun kurup kadroları kontrol ediyorum. Ve her defasındada sürekli iki kaleci izleniyor

oyunda bir bug bu sanırım. daha önce bahsi geçmişti galiba. her kaleci için böyle şeyler oluyormuş galiba. orkun u valencia ya falan kakaladığım oluyor/oldu benim de.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post

oyunda bir bug bu sanırım. daha önce bahsi geçmişti galiba. her kaleci için böyle şeyler oluyormuş galiba. orkun u valencia ya falan kakaladığım oluyor/oldu benim de.
    Ömer abi bunun açıklamasını daha önce çok kere yaptı önceki sayfaları incele cevabı bulursun..

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by Oghuse View Post
    Ömer abi bunun açıklamasını daha önce çok kere yaptı önceki sayfaları incele cevabı bulursun..

ben açıklama sormadım ki zaten o arkadaşa cevap verdim, çünkü zaten ben de okumuştum onları

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post

natural olarak 1 pozısyon alıcaksa aml natural kalmalı

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Pardon kardeş senin mesajdaki alıntıyı okuyup senin mesaj gibi alıntı yaptım.. Hatta onun için mesajı arayıp buldum..

http://forum.turksportal.net/vb/show...postcount=1170

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by Oghuse View Post
    Pardon kardeş senin mesajdaki alıntıyı okuyup senin mesaj gibi alıntı yaptım.. Hatta onun için mesajı arayıp buldum..

http://forum.turksportal.net/vb/show...postcount=1170

bu arada daha önce sorulmuş olabilir ama şunu diyeceğim.

baros un hızında artırım olamaz mı(hızlanma 16, hız 15[hız 16 yapılabilir]) ? çünkü hızını alınca gerçekten fırtına gibi gidiyor. + olarak da dribbling 14 yapılmış , teknik 16. baros un topu ara sıra (hatta çok kez görüyoruz bu tip şeyler) ayağından aşması tekniğinin daha düşük ama dribbling inin daha yüksek olmasını gerektirir mi?(dribbling 16, teknik 14) yani bunu soru olarak soruyorum, öneri olarak algılanmasın. tanımlar hakkında bu şekilde örnekler üzerinden daha ayrıntılı fikir sahibi olmak için.. saygılar..

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

ömer abi bir yerde arda en iyi 30 sol açıktan biri yazmıştın açıkçası 30 çok fazla 15-17 gibi bir yerde olmalı bence fiziği ve hızı daha sağlam olsa ilk 9-10 olur nispeten sayılı oyunculardanda olabilir bana kalırsa üstelk çift ayaklı bir oyuncuyken.açıkçası merak ediyorum bu 30 kişilik listeyi,oyunuda silmiştim bakamıorum şuan

mesela ardayı izliyorum avrupa liglerini de takip edyorum kesin olarak ardadan daha iyi diyeceğim sol kanat sayısı max 5 6 ya da 7 dir robben robinho ribery silva falan filan daha fazlasında tıkanıyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    öbür konuyuda okudum umarım bu mesajın üstüne gelip tuncay ardadan daha yi gökhan dünyanın en yi 10 sağ bekinden biridir diye yazılmaz
    Last edited by Lionel Andres Messi : 01.Ağustos.2009 at 04:11 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    ömer abi bir yerde arda en iyi 30 sol açıktan biri yazmıştın açıkçası 30 çok fazla 15-17 gibi bir yerde olmalı bence fiziği ve hızı daha sağlam olsa ilk 9-10 olur nispeten sayılı oyunculardanda olabilir bana kalırsa üstelk çift ayaklı bir oyuncuyken.açıkçası merak ediyorum bu 30 kişilik listeyi,oyunuda silmiştim bakamıorum şuan

mesela ardayı izliyorum avrupa liglerini de takip edyorum kesin olarak ardadan daha iyi diyeceğim sol kanat sayısı max 5 6 ya da 7 dir robben robinho ribery silva falan filan daha fazlasında tıkanıyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    öbür konuyuda okudum umarım bu mesajın üstüne gelip tuncay ardadan daha yi gökhan dünyanın en yi 10 sağ bekinden biridir diye yazılmaz
    çok mu gereksiz bir yazı oldu acaba,Ömer abi bu yoruma cevabın yok mu?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    çok mu gereksiz bir yazı oldu acaba,Ömer abi bu yoruma cevabın yok mu?
    Arda gercekten bu yil cok sasirtici bir oyun oynuyor. Bu kesin.

Ilk 15 arasina girmesi icin bence stamina'nin 4-5 puan yukselmesi gerekli. Bu da zaman alacaktir.

Alicanfmfan: Olabilir. Ancak ciddi degisiklik ancak devre arasinda olur. Arda'nin mevcut seviyesinde bile ortalarindan veya kornerlerinden gol bulmak gayet mumkun. Hiz konusunda ise katilmiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Arda gercekten bu yil cok sasirtici bir oyun oynuyor. Bu kesin.

Alicanfmfan: Olabilir. Ancak ciddi degisiklik ancak devre arasinda olur. Arda'nin mevcut seviyesinde bile ortalarindan veya kornerlerinden gol bulmak gayet mumkun. Hiz konusunda ise katilmiyorum.
    Ömer Abi sizin (araştırmacıların) takımı bizden daha farklı gözlerle izlediğinizi bildiğim için, ve burada senden önceki ekip şefiyle şimdiki farkı görebildiğim için, işinizi şu an ne kadar doğru ve gerçeğe yakın yaptığınızı biliyorum.

1-Takım olarak Rijkaardın gelişi ile beraber önemle gözlenmesi gereken konular olacak sanırım. Arttırılsın demiyorum. Birincisi kondüsyon stamina olacak. Skibbe dönemine göre artış var gibi duruyor ama gözlemlemek lazım.

2-Yine takım olarak yapılan orta isabetleri bana çok yüksek geliyor. Yani daha önce bu kadar dikkat etmedim ama %20lere iyi denebilirken GS bu yıl %40-50lerde isabet yakalamış durumda.

3- Ortalarla alakalı olduğunu düşündüğüm başka bir çalışma duran toplardan orta yapma. Yine takımın doğru yere yaptığı topsuz koşuları ya da etkili ortalar sayesinde neredeyse yarım sezonda yapılanı 5 maçta gördük. (ayrıca göreceğiz ama ben bu performansın aynı şekilde devam edeceğini düşünmüyorum sanki FMdeki buglardan yararlanıyor gibi ). Sonuçta zaten set pieces denince içine orta da giriyor ve buna çalışma yapılıyorsa, ortalarda, kornerlerde ve orta olarak kullanılan serbest vuruşlarda etkisini gösterdiği söylenebilir.

Son olarak Ardanın sol kannattan ortaya geçmesi onun için büyük bir fırsat. Daha yolun başında ama sinyaller olumlu. Sonuçta hep sol kanatta kendini geliştirebileceğinden farklı özlliklerini geliştirip kendine ekstralar katabilir. Mesela şutunu belli bir seviyeye getirebilir, yine mental özellikleri artabilir ama dediğin gibi bunları görmek için önümüzde süre var. (bu arada dataları ne zaman teslim ediyorsunuz)

Son olarak da merak ettiğim bir soru. Oyuncunun özellikleri oynatarak mı antrenman yaparak mı gelişir? Sanki oyunda antrenman çok etkili ama gerçek hayatta istediği kadar antrenman yapsın maç oynamadan bir yere gelinmez diye düşünüyorum. Teşşekkür ederim..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    1-Takım olarak Rijkaardın gelişi ile beraber önemle gözlenmesi gereken konular olacak sanırım. Arttırılsın demiyorum. Birincisi kondüsyon stamina olacak. Skibbe dönemine göre artış var gibi duruyor ama gözlemlemek lazım.
    Kesinlikle. Ancak Skibbe donemindeki takimin dayanikliligini tam olarak yansitsak, Arda'nin herhalde 7-8 gibi stamina almasi gerekirdi.

2-Yine takım olarak yapılan orta isabetleri bana çok yüksek geliyor. Yani daha önce bu kadar dikkat etmedim ama %20lere iyi denebilirken GS bu yıl %40-50lerde isabet yakalamış durumda.
    Bence bunun onemli bir kismi yillar sonra futbolcularin dinledigi bir teknik direktorun olmasi. Takimdaki agabeylerin ektisi ile her yil sonunda ayni futbola donulmemesi. Zamanla gorecegiz Rijkaard'in akibetinin ne olacagini, futbolculari ne kadar iyi yonetebilecegini.

3- Ortalarla alakalı olduğunu düşündüğüm başka bir çalışma duran toplardan orta yapma. Yine takımın doğru yere yaptığı topsuz koşuları ya da etkili ortalar sayesinde neredeyse yarım sezonda yapılanı 5 maçta gördük. (ayrıca göreceğiz ama ben bu performansın aynı şekilde devam edeceğini düşünmüyorum sanki FMdeki buglardan yararlanıyor gibi ). Sonuçta zaten set pieces denince içine orta da giriyor ve buna çalışma yapılıyorsa, ortalarda, kornerlerde ve orta olarak kullanılan serbest vuruşlarda etkisini gösterdiği söylenebilir.
    Zamanla daha iyi degerlendirebiliriz saniyorum.

Son olarak Ardanın sol kannattan ortaya geçmesi onun için büyük bir fırsat. Daha yolun başında ama sinyaller olumlu. Sonuçta hep sol kanatta kendini geliştirebileceğinden farklı özlliklerini geliştirip kendine ekstralar katabilir. Mesela şutunu belli bir seviyeye getirebilir, yine mental özellikleri artabilir ama dediğin gibi bunları görmek için önümüzde süre var. (bu arada dataları ne zaman teslim ediyorsunuz)
    Eylul'un ilk haftasi.

Son olarak da merak ettiğim bir soru. Oyuncunun özellikleri oynatarak mı antrenman yaparak mı gelişir? Sanki oyunda antrenman çok etkili ama gerçek hayatta istediği kadar antrenman yapsın maç oynamadan bir yere gelinmez diye düşünüyorum. Teşşekkür ederim..
    Oyuncunun ozellikleri mac yaparak daha hizli gelsiyor oyunda.

Ancak antrenman ile bazi ozelliklerin dusmesini, diger ozelliklerin ise yukselmesini saglayabilirsiniz. Yani oyuncuyu oynatmaz, fiziksel gelisim antrenmanini hafif tutup teknik antrenmanini yuksek tutarsaniz zamanla fiziksel ozellikler dusmeye baslar, teknik ozellikler ise yukselmeye. Oyuncu toplamda ayni kalitede kalsa da, ozellikler degisebilir.

Genel olarak bence antrenman ile teknik ve fiziksel ozelliklerin gelismesi mumkun olmali oyunda. Ancak zihinsel ozelliklerin gelismesi icin mac oynamak cok onemli olmali. Ancak oyunda tamamen boyle oldugunu soyleyemem su anda.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

aydin bügün gayet iyiydi...oyundaki profilin hakkını verdi geçte olsa .çok hızlıydı dayanıklıgıda iyi oyunda sanırım 9-10 arası bi degerdi 1-2 puan üstüne cekılebılır dakıka 80 de drıblıng yapan bi aydın vardı....diğer özelliklerle pek oynanmaz zaten gayet iyi bide ömer abi bütün oyuncuların özelliklerini geliştirdim arda 170 leri buldu 3 sezon ne kadar forma versemde aydin gelişmiyo ona uyguladıgım antremanı emre çolagada uyguladım o gelişti ...neden aydin gelismiyo bu sorun sadece bendemı var.?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    aydin bügün gayet iyiydi...oyundaki profilin hakkını verdi geçte olsa .çok hızlıydı dayanıklıgıda iyi oyunda sanırım 9-10 arası bi degerdi 1-2 puan üstüne cekılebılır dakıka 80 de drıblıng yapan bi aydın vardı....diğer özelliklerle pek oynanmaz zaten gayet iyi bide ömer abi bütün oyuncuların özelliklerini geliştirdim arda 170 leri buldu 3 sezon ne kadar forma versemde aydin gelişmiyo ona uyguladıgım antremanı emre çolagada uyguladım o gelişti ...neden aydin gelismiyo bu sorun sadece bendemı var.?
    Profesyonellik.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Bence bugünkü oyuna bakıp oyunculara artı veya eksi değer verilmesini istememeliyiz. Aydın 80. dakikada depar atıyorsa bunu, onu yoracak bir oyuncunun olmaması sayesinde yapmıştır bence. Eğer onun kanadında sürekli ileri çıkan biri olsaydı o da defansa gelip yardım etmek zorunda kalacaktı. Yarım saha oynadı benim gözlemlediğim kadarıyla Aydın. Rakip zayıftı ama çok iyi oynadığı da bir gerçek.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Aydın'ı bende beğendim. Ama tabi bana göre bu maç bir ölçü olmamalı. Hele bir lig başlasın ve oradada oynasın bu şekilde o zaman profiline etki edecek şeyler olur. Konya'ya gol attıktan sonra hatırlıyorum da gazetete manşet:

AYDINBERY (O zaman Ribery vardı takımda yeni ribery geliyor gibisinden ) bence sürekliliği olsa iyi oyuncu ama..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Composure ve decisions düşünülmeli ama arttırılmamalı eğer devam ederse böyle ki umarım eder o zmn arttırılır
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

1 Maçla adamı Ribery'e benzeten arkadaşlar var. Gerçekten şaşıyorum. Tobol maçında bu adamın performansı yerlerdeydi. Dün akşam karşısındaki rakip çok zayıf olduğu için Aydın yıldızlaştı. Tobol'da berbat takımdı ama onlar konsantre şekilde oynadıkları için alan bırakmıyolardı hiç.

Aydın'ı ben 09'da Ankaragücü'ne aldım özellikleri tam yerinde. Zaten normaldede Aydın Pace - ACC olduğu için etkili oyuncu. Aydın için teknik - top kontrolu olan oyuncu asla diyemeyiz.

Desicions değerinin artırılması için bir sebep söylermisin ?

Soğuk Kanlılık (Composure)
    Üzerinde baskı olduğu durumlarda oyuncunun nasıl reaksiyon gösterdiği – bir oyuncu maçın son dakikalarinda kaleci ile karşi karşiya kalinca golü atabilme becerisi varsa soguk kanli, defans oyuncusu baskı olmadigi halde pas vermek yerine ileriye doğru topu yolluyorsa soğuk kanlı değildir.
    Bu konuda Aydın'ın iyi oldğunumu düşünüyosun ?

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Yine başladık tek maçla yorum yapmaya.Aydın'ı bu maçla değil geçen seneden bu zamana kadar olan maçlarıyla değerlendirin.Ben Aydın'ın performansının aklımda kaldığı bir maç hatırlamıyorum dünkü maç dışında.Aydın'ın özellikleri gayet yerinde zaten...

Ardada zamanında mleda boleslav gibi ölçüt olmayan bir maçta çıkıp yıldız olmuştu hatırlarsanız.Ben Aydından aynı çıkışı bekliyorum.2010 içinse driblingi ve potansiyeli biraz arttırılmalı gibi.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Semih ve Gökhan'ın bazı özellikleri arttırılmalı dedigimizde tepki gösterenler mahalle takımına karsı oynayan Aydın'ı Arda'yla aynı seviyeye koyuyorlar..
    Yüregimdeki sevdan cubuklu forman..! 222 mac 103 gol 108 asist Alex De Souza..!

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by Gangstaa View Post
    Ardada zamanında mleda boleslav gibi ölçüt olmayan bir maçta çıkıp yıldız olmuştu hatırlarsanız.Ben Aydından aynı çıkışı bekliyorum.2010 içinse driblingi ve potansiyeli biraz arttırılmalı gibi.
    Ozan Arda'nın olacağı Manisa'da oynarkenden bile belliydi. Arda'yla, Aydın'ı aynı kefeye koymak biraz yanlış olur. Aydın İBB'de bile oynayamadı. Haa sakattı - kondüsyon sorunu vardı o ayrı. Ama adam olacak çocuk belli olur derler. Aydın böyle değil.

Quote Originally Posted by 2pac View Post
    Semih ve Gökhan'ın bazı özellikleri arttırılmalı dedigimizde tepki gösterenler mahalle takımına karsı oynayan Aydın'ı Arda'yla aynı seviyeye koyuyorlar..

Fenerbahçe'liyim ama araştırma konusunda, araştırmaya yardımda bulunacak mesajlar atarsak çok iyi olur.

Quote Originally Posted by 2pac View Post
    Bana demişsin bu lafı heralde.En son Fenerbahçe araştırma konusuna yazdığımda fm2009 bile çıkmamıştı.Kendini haklı göstermek için bol keseden sallama.

Sayfa 45 / 48 İlkİlk ... 354344454647 ... SonSon

Mesaj Yetkileri