Sayfa 45 / 50 İlkİlk ... 354344454647 ... SonSon
1,321 ile 1,350 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Serdar Eylik'in gözüme çarpan ilk özellikleri pass, pace ve first touch. Bu izlenimimi şuan oynanan Tobol maçından elde ettim fakat zaten bu çocuk kampta da iyi işler yapmıştı diye hatırlıyorum

Bu arada Ömer abi Serdar için -9 pa düşünülüyor mu?
    (/s)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Rossoneri View Post
    Serdar Eylik'in gözüme çarpan ilk özellikleri pass, pace ve first touch. Bu izlenimimi şuan oynanan Tobol maçından elde ettim fakat zaten bu çocuk kampta da iyi işler yapmıştı diye hatırlıyorum

Bu arada Ömer abi Serdar için -9 pa düşünülüyor mu?
    Herkez için -9 düşünülür.

Alması gereken CA'yı aşağı yukarı belirleyip, aynı yaştaki ve aynı mevkideki diğer oyuncularla karşılaştırarak yüksek ihtimalle alacağı PA'yı tahmin etmeniz mümkün.

Tabii her oyuncu için geçerli bu.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Quote Originally Posted by Jay CutLer View Post
    Emre Colak'i karsilastirdigin oyuncuya bak, Iniesta kim Emre Colak kim? Iniesta 2 kere Sampiyonlar Ligi Kupasi'ni kaldirmis, Ispanya Milli Takimi ile Avrupa Sampiyonlugu yasamis bir futbolcu. Emre Colak ise daha A takima yeni cikmis PAF takim oyuncusudur.
    İnisesta kaç yaşında emre çolak kaç yaşında..Bir zamanlar iniesta'da emre çolak'ın halinde idi.Nerden biliosun inesta'dan büyük oyuncu olmuyacağını??

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Herkez için -9 düşünülür.

Alması gereken CA'yı aşağı yukarı belirleyip, aynı yaştaki ve aynı mevkideki diğer oyuncularla karşılaştırarak yüksek ihtimalle alacağı PA'yı tahmin etmeniz mümkün.

Tabii her oyuncu için geçerli bu.

semih kaya yı bile -8 yapan bir mantaliteden serdar için -9 beklemek hayal zaten

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    semih kaya yı bile -8 yapan bir mantaliteden serdar için -9 beklemek hayal zaten
    Yaptığı eleştiri yapıcı bir eleştiri değil.Bu oyuncunun neden öyle olması gerektiğini açıklarsan belki de senin istediğin şekilde olacak ancak.Niye -9 değil gibi bir yaklaşım çok alakasız kalıyor.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=68578

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Hemen geldiğini belli ediyosun Maşallah.

Semih Kaya daha kaç profesyonel maç oynadı ? -8 onda ışık görüldüğü için verildi. Profesyonel olarak 10 maç oynamamış adama -9 vermek asıl intihardır. İtalyanlar yaptılar geçen sene -10 verdiler Fiorillo'ya ( daha ilk sezonuydu profesyonel olarak ) onlarda hatasından döndüler ve düşürdüler o adamı. Türk oyunculardan Sercan Yıldırım şu anda -9 alacak büyük ihtimalle ondada kimsenin itirazı olmaz sanırım.

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Hemen geldiğini belli ediyosun Maşallah.

Semih Kaya daha kaç profesyonel maç oynadı ? -8 onda ışık görüldüğü için verildi. Profesyonel olarak 10 maç oynamamış adama -9 vermek asıl intihardır. İtalyanlar yaptılar geçen sene -10 verdiler Fiorillo'ya ( daha ilk sezonuydu profesyonel olarak ) onlarda hatasından döndüler ve düşürdüler o adamı. Türk oyunculardan Sercan Yıldırım şu anda -9 alacak büyük ihtimalle ondada kimsenin itirazı olmaz sanırım.
    belli ediyorum? neyi belli ediyorum? sen mesajı nasıl algılamak istiyorsan öyle algılıyorsun başkası yazsa aynı tepkiyi vermezdin. gayet normal bir eleştiri yaptım. herşeye bir kulp bulmayı bırakın da yapıcı olmayı tarafsız olmayı deneyin.

konuya gelecek olursak; henri saivet, feghouli gibi adamlar da -10 a sahip(fiorillo yu yazmıyorum sen yazmışsın, ayrıca düzeltilmedi hala -10 9.0.3 te..). peki bu adamlar kaç maç profesyonel oynadı? profesyonel maç oynamasını bekleyeceksek nerede kaşiflik nerede scoutluk? paf ta iken ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz. ona verme buna verme.. kim yıldız olacak o zaman yıldız kıstası nedir 17-18 yaşındaki bir adam için?

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Yok sürekli eleştiri yazıodun ya ondan dedim.

Saivet - Feghouli örnekleri çok farklı. Türkiye'de futbolcunun gelişimini sağlayamıyosunuz. Ne adamlar vardı -9 verilen. Ama hepside sonradan birer birer söndü. Aydın Yılmaz içinde 4 sene önce Konyaspor'a gol attığında -9 verilir düşünceleri herkeste vardı ama Aydın'ın şimdiki halini görüyoruz. PAF liginde ne adamlar var süper oynayan ama bunların profesyonel olarak birşey yapmadıklarını biliyoruz.

Nesil
    2006
    Yer

olay bu zaten, bahsettiğimiz şey POTANSİYEL. yani biz oyunda türkler olarak yapamadığımız yapmaya çalışmıyormuyuz oyuncu yetiştirerek vs.? semih kaya 10 yıl sonra avrupa da kalburüstü bir takımda ilk 11 giyen bir oyuncu olamaz mı? hayır o potansiyel var, olabilir. ama oyun öyle demiyor , tsl de bir bekir bir egemen vs. olabilir diyor en fazla da servet gibi vs.. bunu diyorum işte. saivet i de biz yetiştiriyoruz oyunda semih i de. şartlar eşitleniyor yani söz konusu potansiyel olunca

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

olay bu zaten, bahsettiğimiz şey POTANSİYEL. yani biz oyunda türkler olarak yapamadığımız yapmaya çalışmıyormuyuz oyuncu yetiştirerek vs.? semih kaya 10 yıl sonra avrupa da kalburüstü bir takımda ilk 11 giyen bir oyuncu olamaz mı? hayır o potansiyel var, olabilir. ama oyun öyle demiyor , tsl de bir bekir bir egemen vs. olabilir diyor en fazla da servet gibi vs.. bunu diyorum işte. saivet i de biz yetiştiriyoruz oyunda semih i de. şartlar eşitleniyor yani söz konusu potansiyel olunca
    O zamanda oyundaki potansiyel konusunda hata vardır demekki yani bir oyuncu çok gençken çok iyi gelişme gösterip belkide pa 'sını arttırabilse bu oyunda yer alsa belki dediğin doğru olabilir ancak maalesef potansiyel noktası sabit..2. bir konu ise bazı ülkelerle kıyaslama yapmanın yanlış olacağı çünkü Saivet konusunda çok fazla bir fikir sahibi değiliz bu nedenle de eşit şartlarda olması gerekmesini bekleyemeyiz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

[quote=ForCimbom;1501324]belli ediyorum? neyi belli ediyorum? sen mesajı nasıl algılamak istiyorsan öyle algılıyorsun başkası yazsa aynı tepkiyi vermezdin. gayet normal bir eleştiri yaptım. herşeye bir kulp bulmayı bırakın da yapıcı olmayı tarafsız olmayı deneyin.

konuya gelecek olursak; henri saivet, feghouli gibi adamlar da -10 a sahip(fiorillo yu yazmıyorum sen yazmışsın, ayrıca düzeltilmedi hala -10 9.0.3 te..). peki bu adamlar kaç maç profesyonel oynadı? profesyonel maç oynamasını bekleyeceksek nerede kaşiflik nerede scoutluk? paf ta iken ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz. ona verme buna verme.. kim yıldız olacak o zaman yıldız kıstası nedir 17-18 yaşındaki bir adam için?[/quote]

su bolume katiliyorum gecmise degil gelecege bakmak lazim semihin -9 alamama sebebi onceki senelerden kendini fazla onemsemeyen sonen oyuncularmi onlarda -9 du ve sonduler bu yuzden semih -9 olamazmi ne kadar alakasiz bir sey her oyuncu ayri degerlendirlmeli
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

bı galatasaraylı olarak soyle dıyebılırım semıh ıcın -8 yeterlıdır ardaya -9 verılmıstı 2007 nın ocak yamasında yanı 1 devre ızlendı ve en dogrusuda oydu aslında....
    he bazı oyuncularda alıcagını pa yı 1-2 macta bellı edebılır....ama semıhten once -9 alabılecek bı ısmaıl bı ozgur cek var bence....

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    [

konuya gelecek olursak; henri saivet, feghouli gibi adamlar da -10 a sahip(fiorillo yu yazmıyorum sen yazmışsın, ayrıca düzeltilmedi hala -10 9.0.3 te..). peki bu adamlar kaç maç profesyonel oynadı? profesyonel maç oynamasını bekleyeceksek nerede kaşiflik nerede scoutluk? paf ta iken ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz. ona verme buna verme.. kim yıldız olacak o zaman yıldız kıstası nedir 17-18 yaşındaki bir adam için?[/quote]

su bolume katiliyorum gecmise degil gelecege bakmak lazim semihin -9 alamama sebebi onceki senelerden kendini fazla onemsemeyen sonen oyuncularmi onlarda -9 du ve sonduler bu yuzden semih -9 olamazmi ne kadar alakasiz bir sey her oyuncu ayri degerlendirlmeli
    Zaten pafta yıldız olarak performans gösteren oyunculara Türkiye'de yıldız olabilir derecesinde Pa veriliyor bunda yanlış olan taraf nedir?

Nesil
    2003

Cok basit bir sekilde anlatayim.

Semih Kaya eger su anda Emre Asik ile Emre Gungor arasinda bir CA'ya sahip olacak bir oyuncu olsa, -9 rahatlika verilir.

Dahasi, su anda Servet ile asagi yukari benzer CA seviyesinde olacak bir Semih Kaya -10 bile olur.

Nesil
    2006
    Yer

Semih Kaya eger su anda Emre Asik ile Emre Gungor arasinda bir CA'ya sahip olacak bir oyuncu olsa, -9 rahatlika verilir.

Dahasi, su anda Servet ile asagi yukari benzer CA seviyesinde olacak bir Semih Kaya -10 bile olur.

o zaman şu anda ali eren beşerler, ismail güldüren in varisi olarak gösterebiliriz(yani siz öyle düşünüyorsunuz)??? ben bunu anladım buradan kusura bakmayın..

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

omer abıcım sanırım arda 20 yasında 138-140 arası bı ca ya sahıptı -10 alması gerekmezmıydı....semıh konusundada haklısın abi...

Nesil
    2003

o zaman şu anda ali eren beşerler, ismail güldüren in varisi olarak gösterebiliriz(yani siz öyle düşünüyorsunuz)??? ben bunu anladım buradan kusura bakmayın..
    Demek ki anlamamisiniz. Siz de kusura bakmayin.

Ismail Gulduren'in PA'si yanilmiyorsam 120 civarinda.

Ali Eren ise asagi yukari 115 civarinda PA'ya sahip olmus bir oyuncu idi benim gozumde.

-8, yani 130 ile 160 arasi PA demek, en iyi ihtimalle Kolo Toure, Nicolas Legrottaglie, Kahka Kaladze, Tomas Ujfalusi gibi oyuncular kadar iyi bir oyuncu olabilir demek.

En kotu ihtimalle de Carlos Bocanegra, Milan Stepanov, Andre Bikey, Anton Ferdinand, Emre Gungor seviyesinde bir oyuncu olabilir demek.

Hic de zayif isimler degil gordugunuz gibi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    omer abıcım sanırım arda 20 yasında 138-140 arası bı ca ya sahıptı -10 alması gerekmezmıydı....semıh konusundada haklısın abi...
    Ofansif oyuncularin gelisimi nispeten daha erken oldugu icin Arda o yasta -10 almasi icin asagi yukari 150+ CA sahibi olmasi gerekiyordu.

Nesil
    2006
    Yer

ilk mesajdan ben bunu anladım. yani e.güngör kadar olacak bir potansiyeli olsa ona -9 veririm demişsiniz. yoksa e.güngör kadar CA sı MEVCUT olsa ona -9 veririm Mİ demişsiniz? hangisi olduğunu anlamadım bu yüzden o mesajı yazmıştım ama cidden bu(1.si) anlaşılıyor.

Demek ki anlamamisiniz. Siz de kusura bakmayin.

Ismail Gulduren'in PA'si yanilmiyorsam 120 civarinda.

Ali Eren ise asagi yukari 115 civarinda PA'ya sahip olmus bir oyuncu idi benim gozumde.

-8, yani 130 ile 160 arasi PA demek, en iyi ihtimalle Kolo Toure, Nicolas Legrottaglie, Kahka Kaladze, Tomas Ujfalusi gibi oyuncular kadar iyi bir oyuncu olabilir demek.

En kotu ihtimalle de Carlos Bocanegra, Milan Stepanov, Andre Bikey, Anton Ferdinand, Emre Gungor seviyesinde bir oyuncu olabilir demek.

Hic de zayif isimler degil gordugunuz gibi.
    bu mesaj da birlikte değerlendirilirse bahsettiğiniz CA sanırım. o zaman şu sonuç çıkıyor. 18 yaşındaki bir oyuncu ANCAK 140 civarı ca alırsa(servet örneği) -10 pa değerlendirmesine tabi tutulur. şimdi düzelttik sanırım?..

lakin..

oyunda aynı yaşta ve semih ten düşük ca lı oyuncuların -9 ve hatta -10 pa alabildiğini görüyoruz. şimdi editörden baktım ve 18-19 yaş aralığında, ca sı maximum 110 olan ve -9 pa ya sahip 20-25 tanesi savunmacı olmak üzere 50 ye yakın futbolcu var. kısaca yine karışık bir durum söz konusu. semih de 95 ca ya sahip ve 18 yaşında.

Sanırım kavga var, kesmeyeyim bari. İçinizi atın

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by Norm View Post
    Sanırım kavga var, kesmeyeyim bari. İçinizi atın

kavga mı? ne kavgası yahu? nereden çıkardın ? neyse gerek yok daha yorum yazmana kavga falan yok çünkü

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Daha öncede çok tartışıldı bu konu. Diğer araştırmacıların verdikleri CA - PA düzeyleri onları alakadar ederki Ömer abi birçok yerde yazmıştı, sürekli olarak konuştuklarını ve ideal düzeye çekmeye çalıştıklarını.

Oyunda özellikle bazı ülkeler genç oyuncularını çok abartıyolarki. Bunların başında Meksika - Brezilya - Arjantin gibi ülkeler geliyo. Meksikada hemen hemen her 18 yaşındaki oyuncuya -8 / -9 PA veriliyo. Brezilyada bunlardan farklı değil. 2 sene önce yeni Ronaldinho denen Dentinho'nun aslında fos oyuncu olduğunu gördük. Şu anda 18 yaşında ve '' PAF '' takımın istikrarlı oyuncularından Semih için -8 en idealidir. Haa olur bu adam A takıma çıkar. Servet - Gökhan Zan - Emre Güngör - Emre Aşık - Hakan Balta'yı keser ilk 11 oyuncusu olur o zaman -9 değil abartıp - 10 bile verilir. Ama henüz profesyonel olarak birşey başarmamış oyuncuya direk -9 verilip 140 CA vermek intihardır.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Semih Kaya 8.5 p.a hakediyor.. Anlaşıldı umarım
    Sentugo.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

aslında SI -10 yerıne -12 pa ya kadar cıkarsa.....daha kolay karar verebılır arastırmayı yapanlar

Nesil
    2003

ilk mesajdan ben bunu anladım. yani e.güngör kadar olacak bir potansiyeli olsa ona -9 veririm demişsiniz. yoksa e.güngör kadar CA sı MEVCUT olsa ona -9 veririm Mİ demişsiniz? hangisi olduğunu anlamadım bu yüzden o mesajı yazmıştım ama cidden bu(1.si) anlaşılıyor.
    Yanlis anlasilma olmus. Sorun degil.

bu mesaj da birlikte değerlendirilirse bahsettiğiniz CA sanırım. o zaman şu sonuç çıkıyor. 18 yaşındaki bir oyuncu ANCAK 140 civarı ca alırsa(servet örneği) -10 pa değerlendirmesine tabi tutulur. şimdi düzelttik sanırım?..

lakin..

oyunda aynı yaşta ve semih ten düşük ca lı oyuncuların -9 ve hatta -10 pa alabildiğini görüyoruz. şimdi editörden baktım ve 18-19 yaş aralığında, ca sı maximum 110 olan ve -9 pa ya sahip 20-25 tanesi savunmacı olmak üzere 50 ye yakın futbolcu var. kısaca yine karışık bir durum söz konusu. semih de 95 ca ya sahip ve 18 yaşında.
    90+ CA sahibi ve -9 PA almis, 91 dogumlu oyuncu sayisi: 17
    90+ CA sahibi ve -9 PA almis, 91 dogumlu stoper sayisi: 0

90+ CA sahibi ve -8 PA almis, 91 dogumlu oyuncu sayisi: 66
    90+ CA sahibi ve -8 PA almis, 91 dogumlu stoper sayisi: 12 (Semih de bunlardan birisi)

90+ CA sahibi ve -7 PA almis, 91 dogumlu oyuncu sayisi: 26
    90+ CA sahibi ve -7 PA almis, 91 dogumlu stoper sayisi: 3

Daha once bir cok defa soyledim. Beni acikcasi dusunmeden yapilmis arastirmanin sonucu olan ornekler pek enterese etmiyor. En azindan Turkiye arastirmasi icin ornek teskil etmiyor.

Mesela Ispanyollar 18-19 yaslarindaki milli oyuncularina 50-60 CA ve -9 PA veriyorsa ve bu oyuncular milli maclarda bizim 80-100 CA civarindaki oyuncularimizi yeniyorsa, ben onlarin potansiyel seciminden daha cok CA secimini sorgulamayi tercih ederim. Veya Barcelona'nin gencleri cikip Tottenham'i yenecek futbolu rahat rahat oynuyorsa onlara verilen CA'lari sorgulamak gerekir.

Tabii CA'lari onlarin seviyesine dusursek bu sefer de CA'lar cok dusuk diye isyan cikar..
    Last edited by perpetua : 27.Temmuz.2009 at 15:37

Nesil
    2006
    Yer

Yanlis anlasilma olmus. Sorun degil.

90+ CA sahibi ve -9 PA almis, 91 dogumlu oyuncu sayisi: 17
    90+ CA sahibi ve -9 PA almis, 91 dogumlu stoper sayisi: 0

90+ CA sahibi ve -8 PA almis, 91 dogumlu oyuncu sayisi: 66
    90+ CA sahibi ve -8 PA almis, 91 dogumlu stoper sayisi: 12 (Semih de bunlardan birisi)

90+ CA sahibi ve -7 PA almis, 91 dogumlu oyuncu sayisi: 26
    90+ CA sahibi ve -7 PA almis, 91 dogumlu stoper sayisi: 3

Daha once bir cok defa soyledim. Beni acikcasi dusunmeden yapilmis arastirmanin sonucu olan ornekler pek enterese etmiyor. En azindan Turkiye arastirmasi icin ornek teskil etmiyor.

Mesela Ispanyollar 18-19 yaslarindaki milli oyuncularina 50-60 CA ve -9 PA veriyorsa ve bu oyuncular milli maclarda bizim 80-100 CA civarindaki oyuncularimizi yeniyorsa, ben onlarin potansiyel seciminden daha cok CA secimini sorgulamayi tercih ederim. Veya Barcelona'nin gencleri cikip Tottenham'i yenecek futbolu rahat rahat oynuyorsa onlara verilen CA'lari sorgulamak gerekir.

Tabii CA'lari onlarin seviyesine dusursek bu sefer de CA'lar cok dusuk diye isyan cikar..
    mesajı görmedim kusura bakmayın.

oyuncu potansiyeli değerlendirilirken siz araştırmacılar neyi dikkate alıyorsunuz tam bilmiyorum ama tahminimce oyuncunun genç yaşta iyi performans göstermesi, sivrilmesi gibi durumlardır sanırım. ama oyunda verilen ca-pa lar tam bu yönde değil galiba. dediğiniz gibi 50-60 ca verilen bir adam nasıl oluyor da -9 pa alıyor. veya -9 pa verilen adam nasıl oluyor da 50-60 ca alıyor.

ha bir de, semih in editör deki özelliklerine baktığımızda neredeyse hepsi oyunda 1 eksik çıkıveriyor ca dan dolayı. ca artırımına gidilemez mi acaba?(mevcut ca:95) öyle olursa potansiyel tekrar düşünülür herhalde ..??.. ..

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, saygılar..

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

ömer abi kızıcaksın ama....riguelme ,dinatele ve totti, gibi oyuncuların videolarına baktım....bide ardaya baktım....acıkcası ardanın bu 3 luden teknık olarak bı eksıgı yok gıbı duruyo...teknıgı 19-20 olabılır....tabi dinatele ve totti ardadan daha iyi konumdalar tabiki suan. ama ardanın bu ıkılının sevıyesıne ulasmaması ıcın hıc bı sebep yok gibi duruyo daha kendını gelıstırmesı ıcın onunde 3 yılı var....bide ilk temas hakkında bısey solemek ıstıyorum g.pique nın 16 ıse ardanın 17-18 cıvarı bı deger alması daha makul değilmidirr...arda cok daha hakım topa piqueye göre.....bide pas 15 e cekılebılır gecen sene trabzon macında attıgı o muthiş pas göz önüne alınarak.....hep arda hakkında yazıyoruz ama malum 5-6 yılda bir cıkıyo boyle oyuncular ve yok oluyolar bize kalan sadece arda....diegoyada baktım teknık olarak 20 yı hak ediyo tabiki ....ama ardanında ondan asagı kalır yanı yok bence....
    Last edited by RIDVAN TLM : 27.Temmuz.2009 at 19:54

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    ömer abi kızıcaksın ama....riguelme ,dinatele ve totti, gibi oyuncuların videolarına baktım....bide ardaya baktım....acıkcası ardanın bu 3 luden teknık olarak bı eksıgı yok gıbı duruyo...teknıgı 19-20 olabılır....tabi dinatele ve totti ardadan daha iyi konumdalar tabiki suan. ama ardanın bu ıkılının sevıyesıne ulasmaması ıcın hıc bı sebep yok gibi duruyo daha kendını gelıstırmesı ıcın onunde 3 yılı var....bide ilk temas hakkında bısey solemek ıstıyorum g.pique nın 16 ıse ardanın 17-18 cıvarı bı deger alması daha makul değilmidirr...arda cok daha hakım topa piqueye göre.....bide pas 15 e cekılebılır gecen sene trabzon macında attıgı o muthiş pas göz önüne alınarak.....hep arda hakkında yazıyoruz ama malum 5-6 yılda bir cıkıyo boyle oyuncular ve yok oluyolar bize kalan sadece arda....diegoyada baktım teknık olarak 20 yı hak ediyo tabiki ....ama ardanında ondan asagı kalır yanı yok bence....
    Bir Fenerbahçeli Olarak Arda Konusundaki Görüşlerinizin Bazılarına Katılıyorum.Türkiye'den Bu Seviyede Oyuncu Maalesef Fazla Yetişmiyor.Arda Gerçekten Çok Teknik Bir Oyuncu.Teknik Seviyesi Yükseltilebilir.Pas'larıda Dediğiniz Gibi Yükseltilebilir.Arda'nın Bence Avrupa'nın Önde Gelen Liglerinde Oynayan Kaliteli Ve Teknik Oyuncular Dediğimiz Oyunculardan Daha Fazla Tekniği Var.Mesela CR9'dan Bile Daha Teknik Bir Oyuncu Bence Arda.Ama Arda'nında Dezavantajları Var.Mesela Hızı.Arda Hız Ve Hızlanma Konusunda Çok Eksik.Kendisini Bu Konuda Geliştirmesi Lazım.Ayrıca Gücü Ve Dayanıklılığıda Fazla Değil.Bunlarıda Geliştirmesi Lazım.Arda Zaten Bu Son Saydığım 2 Özelliğede Sahip Olsaydı İspanya-İtalya-İngiltere Liglerinde Büyük Takımlarda Yıldız Oyuncu Diye Lanse Edilerek Oynatılırdı.Ama Avrupa Futbolu Günümüzde Hıza Bakıyor Daha Çok.Eğer Hızlı Değilsen İstediğin Kadar Teknik Ol Birşey Yapamıyorsun.Ronaldinho'nun Milan Macerası Buna Örnek Gösterilebilir.
    Eğer Oyuna Gerçek Bir Arda Yansıtılacaksa Bunlar Göz Önüne Alınmalı Bence.9.3.0'daki Arda'ya Verilen Puanlar Benimde Gözlemlediğim Şekilde Verilmiş Zaten.Bu Sene'de Gerektiği Gibi Vereceklerini Düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

Quote Originally Posted by vuque View Post
    Bir Fenerbahçeli Olarak Arda Konusundaki Görüşlerinizin Bazılarına Katılıyorum.Türkiye'den Bu Seviyede Oyuncu Maalesef Fazla Yetişmiyor.Arda Gerçekten Çok Teknik Bir Oyuncu.Teknik Seviyesi Yükseltilebilir.Pas'larıda Dediğiniz Gibi Yükseltilebilir.Arda'nın Bence Avrupa'nın Önde Gelen Liglerinde Oynayan Kaliteli Ve Teknik Oyuncular Dediğimiz Oyunculardan Daha Fazla Tekniği Var.Mesela CR9'dan Bile Daha Teknik Bir Oyuncu Bence Arda.Ama Arda'nında Dezavantajları Var.Mesela Hızı.Arda Hız Ve Hızlanma Konusunda Çok Eksik.Kendisini Bu Konuda Geliştirmesi Lazım.Ayrıca Gücü Ve Dayanıklılığıda Fazla Değil.Bunlarıda Geliştirmesi Lazım.Arda Zaten Bu Son Saydığım 2 Özelliğede Sahip Olsaydı İspanya-İtalya-İngiltere Liglerinde Büyük Takımlarda Yıldız Oyuncu Diye Lanse Edilerek Oynatılırdı.Ama Avrupa Futbolu Günümüzde Hıza Bakıyor Daha Çok.Eğer Hızlı Değilsen İstediğin Kadar Teknik Ol Birşey Yapamıyorsun.Ronaldinho'nun Milan Macerası Buna Örnek Gösterilebilir.
    Eğer Oyuna Gerçek Bir Arda Yansıtılacaksa Bunlar Göz Önüne Alınmalı Bence.9.3.0'daki Arda'ya Verilen Puanlar Benimde Gözlemlediğim Şekilde Verilmiş Zaten.Bu Sene'de Gerektiği Gibi Vereceklerini Düşünüyorum.
    hız ve hızlanma konusuna katılıyorum....ve dedıklerındede haklısın ama arda cok gucsuz bı oyuncu sayılmaz 10-12 arası bı degerı hak edebılır....hız konusunda haklısın gercekten yavaş....dayanıklılıgıda cok fena sayılmaz....kendı tarzında oyuncularla hemen hemen aynı sevıyede 13-14 ıyı sayılır

Nesil
    2003

mesajı görmedim kusura bakmayın.

oyuncu potansiyeli değerlendirilirken siz araştırmacılar neyi dikkate alıyorsunuz tam bilmiyorum ama tahminimce oyuncunun genç yaşta iyi performans göstermesi, sivrilmesi gibi durumlardır sanırım. ama oyunda verilen ca-pa lar tam bu yönde değil galiba. dediğiniz gibi 50-60 ca verilen bir adam nasıl oluyor da -9 pa alıyor. veya -9 pa verilen adam nasıl oluyor da 50-60 ca alıyor.
    Yukarida anlatmaya calistigim gibi. Bazi arastirmacilar dusunmuyor bu tip seyleri. Arastirmacilara gorevlerini duzgun yapabilmeleri icin yeterince bilgi aktarimi yapmazsa arastirma sorumlulari, bu tip seylerin olmasi da gayet dogal.

ha bir de, semih in editör deki özelliklerine baktığımızda neredeyse hepsi oyunda 1 eksik çıkıveriyor ca dan dolayı. ca artırımına gidilemez mi acaba?(mevcut ca:95) öyle olursa potansiyel tekrar düşünülür herhalde ..??.. ..
    Her oyuncu gibi Semih'in de uzerinden gecildi ve bu sorunun ortadan kalkmasi saglandi.

Ancak oyunda yapilmasi muhtemel herhangi bir son dakika degisikligi ile denge tekar bozulabilir. Bu konuda da yapabilecegimiz pek bir sey olmaz. En azindan bir sonraki yamaya kadar.

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, saygılar..
    Memnuniyetle. Emin olun amacimiz Turk oyunculari zayif yapmak degil. Amac arastirmayi veritabaninin geneline uygun bir sekilde yapmak. Her zaman icin bazi kotu ornekler olacaktir. Bazen bizim yaptiklarimiz da kotu ornek olabilir. Ancak bu kotu orneklerin bilincli bir sekilde degil, bir yanlislik sonucu olmasi tercihimiz olacaktir.

Sayfa 45 / 50 İlkİlk ... 354344454647 ... SonSon

Mesaj Yetkileri