Sayfa 57 / 63 İlkİlk ... 7475556575859 ... SonSon
1,681 ile 1,710 arası toplam 1907 sonuç

Konu: Football Manager 2015 | 15.3.2

Hybrid View

Nesil
    2013
    Yer
    Eskişehir / İstanbul

Quote Originally Posted by Vatanarchy View Post
    Ya abi şu kadro numarası olayını niye sorun ettiniz anlamadım he. 27 tane adam kaydedince oynayamıyor musunuz? O kadar adamı bir sezonda oynatıyor musunuz ki?
    Ben bu oyundan öyle zevk alıyorum. Bir kanat oyuncusuna 71 numarayı verip o numarayla efsaneleşmesini istiyorum mesela.
    Ayrıca şu anda gençler dahil 77 oyuncu var kadromda. Rahat 30-40 tanesi maça çıkıyor. Yabancı sınırı olarak eski sistemde oynuyorum. Yani 5+3 şeklinde 8 yabancı ki önceki yabancı kuralını daha çok arıyorum. 6 yabancı 11'de 2 yabancı yedekte toplamda sınırsız yabancı kaydedilebileni.

Mesele sadece forma numarası değil. Gerçi en fazla 28 oyuncu kaydedilecek diye kadro numaralarını 1-28 arası yapmak zorunda değiller. Sitemizdeki görevliler yabancı kuralını düzenlemeye eklerken Türkiye Süper Kupasına ve Türkiye Kupasına entegre etmeyi unutmuşlardır büyük ihtimal, ondan dolayı bu konuda var. Sakatlıkların haddinden fazla olduğu bir oyunda ve sıkışık bir fikstürde (Ş.L.-TSL-TK) rotasyona çok gidiyoruz. Bu konularda da düzenleme yapılmasını istemek hakkımız. Yapılıp, yapılmaması yetkililere kalmış. Biz sesimizi duyuralımda gerekli kişilere. Türkiye ligimizide gereken değeri versinler, yetkililer. Onlar yapmiyorsada, sitemizin görevlilerinden rica ediyoruz ek bir düzenleme. Bunları dile getirmekte bir sorun yok bence. Destek vermek gerekir. Saygılarımla.

Yetkili Biri Açıklama Yapmıyacakmı Türksportal FM'nin Türkiyedeki Oyun Kuralları Ve Dil Konusunda Yetlili Değilmi Niye Susuyor Yetkililer.Türkiye Kuralı Uygulanırken Türkiye Kupası Ve Süper Kupada Kuralları Niye Eklenmemiş.Ne Zaman Eklenecek Ne Zaman Güncelleme Çıkar Paramızla Rezil Oluyoruz.Bir Daha Orjinal Almayalımmı Birileri Çıkıp Açıklama Yapsın Lütfen

Nesil
    2013
    Yer
    Budapeste

Forma numarasinin ne önemi var beyler ya hadi oyuncuya istedigi numarayi verince mutlu olsa yada vermeyince sorun cikartsa tamam da denildigi gibi cok kücük bir detay bu.

Türkiye kupasi sorunu da hallolmayacak gibi degil bence gözden kacmistir olur.

Ben tr kupasi sorununa ragmen gayet keyif aliyorum sakatlik da yok öyle aman aman. Oyun gayet keyifli bunun oyun oldugunu bilip oynamakta fayda var.

Orijinal almak istemeyen de almaz ama bunu diyenlerin cogu yine seneye alacak biz betayi oynarken kafayi yersiniz burda beklemekten.

Nesil
    2013
    Yer
    Eskişehir / İstanbul

Quote Originally Posted by GicaHagi View Post
    Forma numarasinin ne önemi var beyler ya hadi oyuncuya istedigi numarayi verince mutlu olsa yada vermeyince sorun cikartsa tamam da denildigi gibi cok kücük bir detay bu.

Ben tr kupasi sorununa ragmen gayet keyif aliyorum sakatlik da yok öyle aman aman. Oyun gayet keyifli bunun oyun oldugunu bilip oynamakta fayda var.

Orijinal almak istemeyen de almaz ama bunu diyenlerin cogu yine seneye alacak biz betayi oynarken kafayi yersiniz burda beklemekten.

İşte hocam ben bu oyunu küçük detayları için oynuyorum. Küçük detaylardan zevk alıyorum. 28 oyuncu kaydedebilmekten bahsediyor. Ben aktif olarak 30-40 futbolcu ile oynuyorum. Tabii bunların arasında gençler de var ama kadro kayıtta 70-80 oyuncu kayıt ediyorum. Forma numarası 30 dan fazla veriyorum.
    Bir de benim için bazı kült numaralar var. Ön libero oyuncum özellikle istediği bir numara yoksa 50'dir. Sol açık 71, stoper 13, 27 veya 3 gibi.
    Bir de mesela oyuncunun istediği numara olayı gerçekçiliği artırıyor. Örneğin kariyerinde 76'dan başka forma giymemiş Servet Çetin, oyunda başka bir takıma transfer olunca tutup 20 numara formayı giymesindense, 76 numarayı giyme geleneğini sürdürmesi daha gerçekçidir. Ya da Hürriyet Güçer, Roberto Carlos örnekler çoğaltılabilir.
    Bir de, takımımda bir forma emekli edilmişse, niye ben bunun ceremesini bir oyuncu az kayıt ederek ödeyeyim? Ya da 2 numaraya saygımdan dolayı Milli Takım haricinde hiç bir takımda hiç bir oyuncum 2 numaralı formayı giyemez mesela. Bu da benim prensibim.
    Bu oyun NFS gibi düz bir oyun değil ki? Tam bir Rol yapma oyunu. Herkes nasıl davranmak istiyorsa öyle davranmalı. Ben güncellemeden önceki savemi oynuyorum. Güncelleme ile yeni kariyer açarsam Türkiye ligi açmayacağım kesin.

Oyundan Sen Zevk Alabilirsin.Ama Bu Kadar Kişi Almıyor

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Katiliyorum. Turkiye Kupasi sorununu onceden bilmiyordum ama gorunce de kahrolmadim. Oyundaki basit golleri cozseler harika olur. Kalecinin ayagina carpip gol oluyor surekli.

Oyunda yaktigimizi oyun cogu zaman algilamiyor, fakat bu senelerdir boyle. Oyuncularin oyun kurmasi goze cok hos geliyor. Ceza alani onundeki oyuncu topu savunma arasindaki oyuncu yerine ceza alani yanindaki oyuncuya hem de guzel paslarla gondererek oyunu aciyor. Savunma saglam durdugunda oyuncularimiz cok zorlama paslar atmiyorlar. Bunlar guzel gelismeler. Orta sayilari azaltilmis. Oyuncular tam pozisyon almadan gercekci olmayan ortalar acmiyorlar.

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Katiliyorum. Turkiye Kupasi sorununu onceden bilmiyordum ama gorunce de kahrolmadim. Oyundaki basit golleri cozseler harika olur. Kalecinin ayagina carpip gol oluyor surekli.

Oyunda yaktigimizi oyun cogu zaman algilamiyor, fakat bu senelerdir boyle. Oyuncularin oyun kurmasi goze cok hos geliyor. Ceza alani onundeki oyuncu topu savunma arasindaki oyuncu yerine ceza alani yanindaki oyuncuya hem de guzel paslarla gondererek oyunu aciyor. Savunma saglam durdugunda oyuncularimiz cok zorlama paslar atmiyorlar. Bunlar guzel gelismeler. Orta sayilari azaltilmis. Oyuncular tam pozisyon almadan gercekci olmayan ortalar acmiyorlar.
    Absürt goller yok en azından

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

Haklısın vallahi ben şu anda yeni yama ile 3. Seneye başladım o kadar sıkıntı yaşamıyorum

Nesil
    2010
    Yer
    Kalkan/Antalya

Yazık ya göz göre göre saçma sapan oyun oynatıyor ya bu football manager ekibi yazıklar olsun

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Yöneticiler sanırım sadece başlık değiştirmişler, yenilik var yok kimse ses etmemiş.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Yok abi yokk. En kral sağlık ekibi de olsa, antrenman seviyesi düşük de olsa 2-3 haftada 4-5 sakat vermekten bıktım. 15.3.1 güncellemesi de faso fisoymuş..
    Steam ID : byildirim04

Şu forma numaraları hakkında Miles ile iletişime geçtim. Bana birisi tam olarak sorunu açıklasın ki kendimi doğru ifade edebileyim.

Not: Şu linkte fark ettiğim sorunları listeledim. Eğer bunlar harici bir sorun varsa yazıya yorum olarak yazın ki; onları da kendilerine bildirebileyim. Ben bu sorunları düzelten bir güncelleme yayınlayacaklarını düşünüyorum.
    Last edited by Uche : 12.Mart.2015 at 03:10

Nesil
    2013
    Yer
    Eskişehir / İstanbul

Quote Originally Posted by Uche View Post
    Şu forma numaraları hakkında Miles ile iletişime geçtim. Bana birisi tam olarak sorunu açıklasın ki kendimi doğru ifade edebileyim.

Not: Şu linkte fark ettiğim sorunları listeledim. Eğer bunlar harici bir sorun varsa yazıya yorum olarak yazın ki; onları da kendilerine bildirebileyim. Ben bu sorunları düzelten bir güncelleme yayınlayacaklarını düşünüyorum.
    Forma numarası hocam şöyle söyleyeyim, kadroya 28 oyuncu kaydedebiliyoruz. Oyunculara forma numaralarını verirken de 1-28 arası forma numarası verebiliyoruz. Yani 29 vermek mümkün değil. Eskişehirspor'daki 2 numara ya da Fenerbahçe'deki 12 numaralı formanın emekli edilmesi gibi durumlarda, kadroya en fazla 27 oyuncu kaydedebiliyoruz. Sebepsiz yere handikap. Yetmediği gibi, atıyorum genç bir oyuncuyu kupa maçında oynatmak istedik ya da sonradan lig maçına almak istedik, forma numarası veremiyoruz.

Yapay zeka insanla biraz dalga geçiyor bana kalırsa. Kazanmam gereken maçta yüklen talimatıyla 90+2 de ekran açılıyor. Fark attığım bir maçtan sıkılıp bir an önce bitsin diye sakin oyna dediğimde 5 dakikada bir pozisyon bulup gol atıyoruz

Turkiye kupasinda 28 kisi disinda kalan oyunculari oynatayim dedim. numara secmem gerekiyor ve numara veremiyorum. kadromuda degistiremiyorum. oyun oyle kaldi. tek cozum oyunu kapatip yeniden acmakmi? ne kadar komik bir durum..

EDIT: yarim saattir herseyi denememe ragmen olmamisti. birden mevcut numara sahibi oyuncular ile numaralarini degistirme imkani verildi. bu numara isi cok buyuk slklntl yalniz

Quote Originally Posted by ultraslanbe View Post
    Turkiye kupasinda 28 kisi disinda kalan oyunculari oynatayim dedim. numara secmem gerekiyor ve numara veremiyorum. kadromuda degistiremiyorum. oyun oyle kaldi. tek cozum oyunu kapatip yeniden acmakmi? ne kadar komik bir durum..

EDIT: yarim saattir herseyi denememe ragmen olmamisti. birden mevcut numara sahibi oyuncular ile numaralarini degistirme imkani verildi. bu numara isi cok buyuk slklntl yalniz

Tatile gitmek çözüm olabilir. Umarım en kısa zamanda çözülür bu sıkıntılar.

Nesil
    2013
    Yer
    Eskişehir / İstanbul

Bende de ciddi ciddi sakatlıklar artmaya başladı. Hem de hepsi antrenmanda. Maç içerisinde 1 sakat veriyorsam, antrenmanda 5 sakat veriyorum. Antrenman metodlarım da, antrenörlerim ve kondisyonerlerim de gayet iyiyken. Güncellemeden önceki ile aynı şekilde oynuyorum. Hiç bir şey değişmeden bol bol sakat veriyorum.

Bir de, daha önce hiç başına gelen oldu mu bilmiyorum ama, genç oyuncumun birisinin kararlılığı aniden 18'den 8'e düştü. Kararlılığı düşük bir oyuncudan özel ders falan da aldırmıyorum.

kimseden ses soluk yok şu kadro numaraları ile ilgili bir patch çalışması yapılsa herkes faydalansa harika olur

Ben biraz geç başladım sürüme ama sanki sakatlık sorunu daha da artmış gibi. Belki yanlış antrenman yaptırıyorum ama sene içi, oyuncuların maç kondisyonları en düşük %80 ilk on birde düzenli forma giyenler zaten %100 düşük taktiksel antrenman yaptırıyorum ama şu an üçü ilk on bir oyuncusu toplam 5 oyuncum sakat. Karşı takımda çok sakatlık oluyor. Fenerbahçe'yle maçım sırasında Sow, Alper Potuk ve Meireles sakatlandı 3-0 yendim Gençlerbirliği'yle. Gosso biraz overpower olmuş ama güzel olmuş.

Maçlarda aşırı gol yeme sorunu düzeltilmiş. Savunmalar daha oturaklı, daha az hata yapıyorlar. Savunma futbolu oynatırsan sürekli gol yemiyorsun. Eski sürümlerde kapalı savunma yaptığım maçlarda 4-5 gol yiyordum. Şu an 14 maçtır Gençlerbirliği'nin başındayım toplam 11 gol yedim.

Santrfora bir ofansif orta saha oyuncusu koyduğunda mevkilerinde santrfor olmasa bile eğer özellikleri yatkınsa başarılı olabiliyor. Diğer mevkilerde de öyleyse son sürümün artılarından biri olacaktır.

Sanırım transfer sistemi de biraz daha gerçekçi olmuş. Mesela paran olmasına rağmen kalitesini ispatlamış oyuncular gelmek istemiyor. Eskiden de böyleydi ama konuşup sana daha fazla verebiliriz dediğinde genelde tamam diyorlardı.

Kiralık yolladığın altyapından gelme gençlerin kaprislerini de kaldırmaları lazım. Bu hâlâ büyük sorun bence. 19 yaşında adamı kiralık yolluyorum, iki-üç maç kötü oynuyor, "fena değil ama geliştirmen lazım" dediğimde "konu bu mu? ben yeterince iyi olduğumu düşünüyorum" gibi kaprisler yapıyorlar. Halbuki genç oyuncusun, kiralık gönderilmişsin, menajerin seni takip edip seninle ilgileniyor mutluluktan havalara uçman lazım.

Türk regenlerin zihinsel özellikleri ve dayanıklılık, güç gibi özellikleri çok düşük oluyor. Wonderkidlerin bile. Bence bu da düzeltilmesi gereken bir sorun. Tabii ki çok zihinsel ve fiziksel olarak gelişmiş oyuncular çıkartamıyoruz ama o kadar da değil.

Oyuncu çok kötü oynuyor bir maç, gerçekten açıp baştan sona izliyorum. Pas hataları, top kaptırmalar, kademe kaçırmalar, markaj hataları... fakat bir gol atıyor şans eseri zaten 3-0 öndesin 4-0 oluyor durum puanı 7.2, 7.3 filan oluyor. Kötü oynadın dediğin zaman da "hiç sanmıyorum, istatistiklere bak" diyor.

Bu oyunda etkileşimlerde, basın toplantılarında verilen cevaplar geliştirilmiş olsa da daha fazla seçenek koyulması tabii ki daha güzel olur. Ligin sürpriz takımının menajerini övdüğünde küçümsemek olarak algılanmasa daha da iyi olur.

eyyorlamam bu kadar.

Nesil
    2013
    Yer
    Eskişehir / İstanbul

Quote Originally Posted by kuatemok View Post
    Ben biraz geç başladım sürüme ama sanki sakatlık sorunu daha da artmış gibi. Belki yanlış antrenman yaptırıyorum ama sene içi, oyuncuların maç kondisyonları en düşük %80 ilk on birde düzenli forma giyenler zaten %100 düşük taktiksel antrenman yaptırıyorum ama şu an üçü ilk on bir oyuncusu toplam 5 oyuncum sakat. Karşı takımda çok sakatlık oluyor. Fenerbahçe'yle maçım sırasında Sow, Alper Potuk ve Meireles sakatlandı 3-0 yendim Gençlerbirliği'yle. Gosso biraz overpower olmuş ama güzel olmuş.

Sakatlıklar arttı kesinlikle. Ben güncellemeden önce sakat vermeden sezon tamamlardım (3-4 günlük sakatlıkları saymıyorum) hadi olsun 3-4 kez ciddi sakatlık oluyordu yani. Güncelleme bir geldi, idmanda sakatlanan sakatlanana.

Maçlarda aşırı gol yeme sorunu düzeltilmiş. Savunmalar daha oturaklı, daha az hata yapıyorlar. Savunma futbolu oynatırsan sürekli gol yemiyorsun. Eski sürümlerde kapalı savunma yaptığım maçlarda 4-5 gol yiyordum. Şu an 14 maçtır Gençlerbirliği'nin başındayım toplam 11 gol yedim.

Gol yeme sorunu benim açımdan düzelmemiş. Rakip çok kolay bir şekilde gol bulabiliyor. Daha doğrusu, rakibin öyle güzel paslaşmalarla gol attığını falan görmedim, genelde 3 pasta golü buluveriyorlar. Kontra atak şeklinde de değil. Rakip savunmadan ileri şişiriyor, ilerideki adam kanata açılıyor kanattan da bir orta, al sana gol Benim oyuncular ise şu dikkatimi çeken, güncellemeden öncesine göre şu anda topu çok fazla ayakta tutuyorlar. Önceden orta açmayı deneyip rakibin ayak koymasıyla baş edemiyorduk, şimdi rakip kolayca gelip "Tackle" yapıp topu alıp gidebiliyor. Bu yüzden çok atağım heder olmaya başladı. Tempoyu yükseltmek çözüm olmadı. Bir şeyler yapmak lazım.

Santrfora bir ofansif orta saha oyuncusu koyduğunda mevkilerinde santrfor olmasa bile eğer özellikleri yatkınsa başarılı olabiliyor. Diğer mevkilerde de öyleyse son sürümün artılarından biri olacaktır.

Genel anlamda mevkiye bağımlı oynamadığım için bu yönünü sevdim oyunun. Çoğu yerde özellikleri uygun oyuncuları mevki dışında oynatabiliyorum.

Sanırım transfer sistemi de biraz daha gerçekçi olmuş. Mesela paran olmasına rağmen kalitesini ispatlamış oyuncular gelmek istemiyor. Eskiden de böyleydi ama konuşup sana daha fazla verebiliriz dediğinde genelde tamam diyorlardı.

Bu güncellemeden önce de vardı.

Kiralık yolladığın altyapından gelme gençlerin kaprislerini de kaldırmaları lazım. Bu hâlâ büyük sorun bence. 19 yaşında adamı kiralık yolluyorum, iki-üç maç kötü oynuyor, "fena değil ama geliştirmen lazım" dediğimde "konu bu mu? ben yeterince iyi olduğumu düşünüyorum" gibi kaprisler yapıyorlar. Halbuki genç oyuncusun, kiralık gönderilmişsin, menajerin seni takip edip seninle ilgileniyor mutluluktan havalara uçman lazım.

Bu konuya girersek suyu çıkar Mesela takım tel tel dökülmüş, bir tane adam canını dişine takmış oynamış diğerleri sahada yok resmen. Maç bitiyor, millet 5,90 işte ne bileyim 6,40 falan, aradan bir tanesi 8,40 yapmış atıyorum. Takıma fırça kayıyorum, bu eleman da arada kaynıyor, üzülüyor. Sonra onu seçip "Sen iyiydin, memnun kaldım" diyorum, bu sefer bunun ve 2-3 arkadaşının "Kafası karışmış gözüküyor" diyor. Ya da ne bileyim, adam iyi oynamamış, kızınca kızdı oluyor. Ulan kaleye 3 tane top geldi 3'ünü de yedin işte daha ne zırvalıyorsun? Kaleye tribünden birini koysak o da 3 gol yiyecekti?

Türk regenlerin zihinsel özellikleri ve dayanıklılık, güç gibi özellikleri çok düşük oluyor. Wonderkidlerin bile. Bence bu da düzeltilmesi gereken bir sorun. Tabii ki çok zihinsel ve fiziksel olarak gelişmiş oyuncular çıkartamıyoruz ama o kadar da değil.

Ben pek dikkat etmedim ama, FM13'de "2" ile başlayan güç özelliğini 15'e tırmandırmıştım. Sabah eve geçeyim, yeni regenlerim ne alemde bir bakarım.

Oyuncu çok kötü oynuyor bir maç, gerçekten açıp baştan sona izliyorum. Pas hataları, top kaptırmalar, kademe kaçırmalar, markaj hataları... fakat bir gol atıyor şans eseri zaten 3-0 öndesin 4-0 oluyor durum puanı 7.2, 7.3 filan oluyor. Kötü oynadın dediğin zaman da "hiç sanmıyorum, istatistiklere bak" diyor.

Ben de müzdaribim bu durumdan. Adam maçı perişan kapatıyor, gol de atmıyor üstelik. Yani performans vasat, maçtan sonra eleştirince kötü oluyoruz.

Bu oyunda etkileşimlerde, basın toplantılarında verilen cevaplar geliştirilmiş olsa da daha fazla seçenek koyulması tabii ki daha güzel olur. Ligin sürpriz takımının menajerini övdüğünde küçümsemek olarak algılanmasa daha da iyi olur.

Bazen teknik direktörler bana sataşıyor, muhattap olmasam da aramız bozuluyor. Bir de, basın toplantısında mesela haksız bir penaltı olursa gelip soruyorlar. Cevaplıyoruz okey. Peki haksız bir penaltıyla geriye düşüp maçtan kopuyoruz. Eğer 1 fark ile yenilmezsek kimse o penaltıdan bahsetmiyor. Sadece tek farklı yenilirsek konuşuyorlar. Bir de mesela haksız penaltıdan sonra Federasyon'a veriştiriyorum ama hiç bir şey olmuyor. Öyle körlemesine giydiriyoruz.

eyyorlamam bu kadar.

Hocam ben de bir yorumlama yaptım senin yorumlarına karışık.

Quote Originally Posted by NomrukaN View Post
    Gol yeme sorunu benim açımdan düzelmemiş. Rakip çok kolay bir şekilde gol bulabiliyor. Daha doğrusu, rakibin öyle güzel paslaşmalarla gol attığını falan görmedim, genelde 3 pasta golü buluveriyorlar. Kontra atak şeklinde de değil. Rakip savunmadan ileri şişiriyor, ilerideki adam kanata açılıyor kanattan da bir orta, al sana gol Benim oyuncular ise şu dikkatimi çeken, güncellemeden öncesine göre şu anda topu çok fazla ayakta tutuyorlar. Önceden orta açmayı deneyip rakibin ayak koymasıyla baş edemiyorduk, şimdi rakip kolayca gelip "Tackle" yapıp topu alıp gidebiliyor. Bu yüzden çok atağım heder olmaya başladı. Tempoyu yükseltmek çözüm olmadı. Bir şeyler yapmak lazım.
    Hocam bu konu üzerine çok düşündüm, hatta bir sürü kariyerimi mahvettim diyebilirim. Eski oyunlarda da böyle sorunlar yaşıyordum çünkü. Savunma futbolu oynatmak gerçekten çok zor oyunda -ki gerçekte de başarılı savunma futbolu oynatmak çok zor-. Fakat sonunda rakibin taktiğine ve oyuncularına göre taktik hazırlamayı öğrendim. Örneğin en çok golünü derin toplarla atan takımlara, özellikle savunma arkasına sarkabilen hızı, hızlanması yüksek santrforu varsa daha hızlı stoperlerle markaja aldırıp beklerle alan daraltma uygulatıyorum, ofsayt taktiğinden kaçınıyorum. Eğer güçlü, bitiriciliği ve pas özelliği yüksek bir santrforu varsa güçlü ve agresifliği yüksek stoperler koyup, ofsayt taktiği ve pas yollarını kapatmaya yönelik oynatıyorum. Kanatları markaja alıp, güçlü ama yavaş santrforlara da pres uygulamaktan kaçınırsan gol atmaları çok zor oluyor.

Örneğin Fenerbahçe maçına Radkov ve Ahmet Çalık'la çıktım. Fenerbahçe'nin ileri üçlüsü değil gol atmak pozisyona bile giremedi. Tek hatam Caner ve Gökhan'a pres uygulamak oldu. Çünkü çok rahat sıyrılıyorlar. Maç sonucu Saraçoğlu'nda 0-3.

Nesil
    2013
    Yer
    Eskişehir / İstanbul

Quote Originally Posted by kuatemok View Post
    Hocam bu konu üzerine çok düşündüm, hatta bir sürü kariyerimi mahvettim diyebilirim. Eski oyunlarda da böyle sorunlar yaşıyordum çünkü. Savunma futbolu oynatmak gerçekten çok zor oyunda -ki gerçekte de başarılı savunma futbolu oynatmak çok zor-. Fakat sonunda rakibin taktiğine ve oyuncularına göre taktik hazırlamayı öğrendim. Örneğin en çok golünü derin toplarla atan takımlara, özellikle savunma arkasına sarkabilen hızı, hızlanması yüksek santrforu varsa daha hızlı stoperlerle markaja aldırıp beklerle alan daraltma uygulatıyorum, ofsayt taktiğinden kaçınıyorum. Eğer güçlü, bitiriciliği ve pas özelliği yüksek bir santrforu varsa güçlü ve agresifliği yüksek stoperler koyup, ofsayt taktiği ve pas yollarını kapatmaya yönelik oynatıyorum. Kanatları markaja alıp, güçlü ama yavaş santrforlara da pres uygulamaktan kaçınırsan gol atmaları çok zor oluyor.

Örneğin Fenerbahçe maçına Radkov ve Ahmet Çalık'la çıktım. Fenerbahçe'nin ileri üçlüsü değil gol atmak pozisyona bile giremedi. Tek hatam Caner ve Gökhan'a pres uygulamak oldu. Çünkü çok rahat sıyrılıyorlar. Maç sonucu Saraçoğlu'nda 0-3.

Hocam benim sorunum şu, maçı çok iyi de oynasam, denk bir maç da olsa, rakip kolayca gol atabiliyor. Şöyle diyeyim, rakibin ilk şutu gol oluyor, sonra savunmam normal şekilde işliyor. Ya da ileride saçma bir pas hatasından sonra 3 pasta golü yiyorum.
    Onun haricinde savunma zaafiyetim de yok pek ama, rakip geldi mi yiyorum. Aha az önceki maç, rakip kaleme bile gelemeden bitti ilk yarı. 2. yarıya başladık, bir tane atak yaptılar golü attılar. Maç 25 şutuma karşılık 3 gol bulmamla bitti, rakibin 2 şutu vardı.

Quote Originally Posted by NomrukaN View Post
    Hocam benim sorunum şu, maçı çok iyi de oynasam, denk bir maç da olsa, rakip kolayca gol atabiliyor. Şöyle diyeyim, rakibin ilk şutu gol oluyor, sonra savunmam normal şekilde işliyor. Ya da ileride saçma bir pas hatasından sonra 3 pasta golü yiyorum.
    Onun haricinde savunma zaafiyetim de yok pek ama, rakip geldi mi yiyorum. Aha az önceki maç, rakip kaleme bile gelemeden bitti ilk yarı. 2. yarıya başladık, bir tane atak yaptılar golü attılar. Maç 25 şutuma karşılık 3 gol bulmamla bitti, rakibin 2 şutu vardı.
    Sürekli oluyorsa çok can sıkıcı bir durum. Ya savunma oyuncularının pas özelliği ya da konsantrasyonu düşük olabilir -ki dikkat etmişsindir buna- ya da oyunda bir sıkıntı var. Ama sürekli değil de beş-on maçta bir olan bir durumsa gerçekte de böyle oluyor. Barcelona-Celtic maçı hatırlıyorum. Barça'nın topla oynama oranı %70'in üzerindeydi yanlış hatırlamıyorsam. Celtic maçı kazanmıştı. Fenerbahçe'nin bu sezonki maçlarını izlediysen özellikle Trabzon ve Akhisar maçlarını onlarda da aynı durum vuku bulmuştu. Ama FM 2014 bu konuda en sıkıntılı oyundu sanırım. İlk on dakikada muhakkak gol yiyordum, ne taktik denediysem ne yaptıysam sezon boyunca 60+ gol yemeyi engelleyemiyordum, üç beraberlik, iki mağlubiyetle şampiyon olduğum sene dahil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yeni bir güncelleme ile ilgili bir bilgi varmıdır acaba ?

Çat pat ingilizce ile yazdım ama cevap vermiş ne demek istemiş anlamadım

Nesil
    2007

[MENTION=260360]bayeagle[/MENTION]
    Başka güncelleme olmayacak. Birçok kez dediğim gibi, yamalarda sadece kayıtlı oyunları bozmayacak değişiklikler yapılır.

demiş.

Aynı adam daha önce yabancı sınırı değişmeyecek falan dedi de deniyordu. Çok da takılmamak lazım.

Ek olarak, benim için çok büyük bir problem değil bu Süper Kupa olayı falan. Niye bu kadar sorun ettiniz anlamadım.

Şu kuralı yanlış aktarıp bu kadar insanı mağdur durumda bırakan bu site yetkilileri değil mi?

Öyleyse neden hala şu numara, kupa problemini gidermek için ek bir editor data dosyası oluşturmak gibi bir adım atmıyorlar?

el insaf be kardeşim harbi artık el insaf yani şaka mı bu ya ? farklı adamlarım farklı sürelerde çok çok uzun süreler sakatlandı eyvallah dedim gerçektede oluyor bunlar ama tarihi görüyrosunuz oyuna 20 haziranda başladım zaten 5-6 günde 3 hazırlık maçında 4 adam sakatlandı daha 2 hazırlık maçım var şimdilik gidenler bunlar.

Yeni gelen büyük güncellemeyle birlikte her sene yaptığım ama bu sene ki oyunda hiç yapamadığım Gençlerbirliği kariyerini yapayım dedim. Her şey iyi güzel de çok fazla penaltı oluyor maçlarda bana da karşı takıma da bayağı penaltı çalınıyor, hatta benim oynadığım maçların harici maçlarda aynı şekilde. Geçen sezon o kadar çok penaltı kullandık ki gol kralım stoper Radkov oldu attığı penaltı golleriyle. Sizde de böyle bir durum var mı arkadaşlar ?

Ayrıca bu ne huysuzluktur arkadaş sezonun 3 maçı geçmiş daha adam bana şimdiden atar yapıyor vay efendim beni niye oynatmıyorsun diye

Sayfa 57 / 63 İlkİlk ... 7475556575859 ... SonSon

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri