Fenerbahce bekledigimden iyi bir skor ile Turkiyeye donuyor.
Tek sorun rovans macinda Spartakin kesin 1 golu var, uzatmalara gider mac Istanbulda.
bende seviyorum her ikisini.yalnız artık aziz yıldırım gerileme dönemine girildi.
aykut kocaman'ı da sadece müdahelelerine ses cıkarmayacağı ve kendi isteklerini uygulacağı için başta tutuyor.
aykut kocaman ın oynattığı oyunu seven beğenen varsa da fenerbahçe'liliğinden şüphe duyarım,
tüm gslilere dalga konusu olduk hepsi aykut kocaman dan çok memnun
rakip kim olursa olsun bu kadar mahkum her rakipten bu kadar korkan çekinen rakibin üstüne gitmeyen
1. dakkadan 90. dakkaya kadar rakip elazğıda olsa spartak da olsa topu şişiren
en önemli oyuncuları yıldızları kenarda oturan Fenerbahçe yi ben istemiyorum
bunları aykut kocaman aşamayacak geçmiş geleceğin aynasıdır
keşke yapsa bizde sevinsek 50 sene başımızda kalsa
doğru oyun oynadık sadece şansızdık bireysel hatadan yedik golleri
bienvenü kötü oyuncu değil ayrıca bu takımında oyuncusu. hazırsa her zaman oynar ve oynayscaktırda
kuyt bir allahın lütfu demişsnde kuytu aldıranda aykut kocamandır.
cristianı bir kenara alarak söylüyorum bu gün mehmet topal ve selçuk en iyilerindedi takımın.
iyi guzel diyorsun da macin basinda 1-0 i bulursak istedikleri kadar hizli olsunlar, alan olmadiktan sonra. 2-1 guzel bir skor, yenilirsen boyle bir skor olurdu tercihin. 1-0 falan bitseydi perisan olurduk. simdi hersey ortada. krasici cok begendim girdikten sonra. cok formda gorunuyor, ligdeki macla birlikte ilk 11e girer artik. goldeki Sow'un asisti mukemmeldi, kuyt da cok sogukkanliydi. o pozisyonu bile kaciracak cok adam var turkiyede
ligdeki macta iyi bir skor alip artik form yakalamamiz lazim, rovans oncesi morallenmek gerek. kara bulutlar dagilsin ki maca motive cikabilsinler. iyi mucadele ettik, devami gelir umarim.
Fenerbahçe 1 gol atsada avantaj Moskova'da.Adamlar beraberlikte turu alıp gidiyorlar.Avantajlı skorun Fenerbahçe'de olduğuna katılımıyorum.Spartak'ın,Kadıköy'de gol atıcağını düşünüyorum.Fenerbahçe'nin hücum yönü yüksek bir kadroyla çıkıp risk alması lazım.Spartak ahım şahım takım görüntüsü vermedi ancak kanatlardan etkili geldiler.Hasan Ali bugün vasattı.Çok top kaybı yaptı.Fenerbahçe sol bekte sorun yaşar.Hasan Ali çok ışık vermedi bana.
gol de iki forvetimiz 20 saniyeliğine çift forvet gibi oynadılar
ikiside çok iyi koşu yapan adamlar kuyt inanılmaz press yapıyor
gol şansı var topsuz alanda nereye gideceğini çok iyi biliyor
sow press yapmaz ama çok iyi pozisyon alır bitirici vuruşları çok iyidir
bunları futbol izleyen herkes görebilir yanyana ne kadar verimli olacaklarını da.
sow un sol açık oynaması adamın yeteneklerine saygısızlık
sow oynadı densin diye sol açığa kondu resmen
geçen maçta kuyt acıktı sow forvetti
yine topu şişirip durduk bu maçta aynısı oldu
fenerbahçe nin maçın başındaki anlayışı ilerdeki tek forvetine topu şişirmek olmamalı
deplasman maçı da olsa sonuçta barcelona deplasmanı değil bu kadar korkak oynamayı ben takımıma yakıştıramıyorum
fena değildik , en azından Aykut hoca istediğini aldı bana kalırsa. ve bence Spartak bu oyun anlayışıyla Vasluiden daha kolay bir rakip. turu geçeceğimizi düşünüyorum. Cristian ve Hasan çok sırıttı. Cristian'ı Allah'a havale ediyorum. ama Hasan'ın önünde kimse yok gibiydi , o yüzden çok zorlandı bana kalırsa. Sow-Kuyt çok iyi ikili olabilirler ama yanlarında adam akıllı kanatlar olursa. Krasiç ve Caner kanatta , Mehmet topuz ve Selçuk ortada Sow ve Kuyt ileride. bu kadro ile çok rahat eleriz demedi demeyin. Selçuk deyip geçmeyin bugün iyi bir Selçuk vardı.
bir de artık Aykut hoca - Fatih hoca ve FB - GS karşılaştırmalarından bir vazgeçin yahu. sıktı artık..
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
2-1 bakıldığında çok kötü bir skor değil. 1-1 ile 2-1 arasındaki tek farkın içerdeki maçta 0-0ın sana yarayıp yaramaması. Ee sen şampiyonlar liginde oynamak istiyosan evinde kazanıcaksın. İçerde kazanıp gruplara kalacağımıza inanıyorum. Gruplara kalırsakta çok iyi bir orta saha transferi gelicektir diyorum.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Beşiktaş'tan sonra Türkiye'de izlemekten zevk aldığım tek takım Fenerbahçe'dir. Bu sezon yine 3 maçını izledim. GS ile yaptığı Süper Kupa, 1. hafta oynadığı lig maçı ve CSK. Bu üçünde de sıkıldım resmen. Tamam belki CSK deplasmanı olduğu için bilerek soğutmaya çalıştı birazda ama Fenerbahçe'de ki uyumsuzluk belirgin bir şekilde görülüyor.
Fenerbahçe'de eskiden izlediğim ve benim bile hoşuma giden o orta alanda yaptıkları paslardan eser kalmamış. Ama normal aslında. Takımda her mevkide adam değiştir. Stopere Egemen, Hemen önlerine Mehmet Topal ve onunda ilerisine Kuyt geldi.
Fenerbahçe için söyleyecek tek bir şey var. Eğer takım kısa bir süre içinde ısınırsa Fenerbahçe Kuyt sayesinde çok ekmek yer. En azından artık Alex'in eksiğini çekmez ( her ne kadar farklı tarz oyuncular olsalarda). Bu dediğimi oyunu skora çevirmek olarak söylüyorum. En kötü maçlarda bile Alex gol atar, Fenere 3 puanı kazandırırdı. Kuyt bariz bir şekilde bunu yapabilecek kapasitede. Fenerin yaptığı en doğru iş oldu bu sene Kuyt. Hatta son yıllarda yaptığı en doğru iş diyebilirim.
FM Gazetesi
Sahalarda görmek istediğimiz hareketlerG.Saraylılar'dan F.Bahçe'ye destek!
Fenerbahçe'nin Spartak Moskova ile karşı karşıya geldiği Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında Galatasaraylı taraftarlar da sarı lacivertlilere tribünden destek verdi.
21 Ağustos 2012 | 19:47
Fenerbahçe tribünlerinde yer alan Galatasaraylı taraftarlar da Spartak Moskova mücadelesinde sarı-lacivertlilere destek verdi. Sarı-lacivertli taraftarların bulunduğu kale arkası tribünlerde çok sayıda, üzerinde sarı-kırmızılı forma bulunan taraftar yer alırken, bir taraftar sarı-kırmızılı bayrak salladı. Fenerbahçe tribünlerinde Azeri taraftarlar da bulunurken, bu taraftarlar Azerbaycan bayrakları salladılar. Karşılaşmayı 30 bini aşkın taraftar ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve çok sayıda yönetim kurulu üyesi izledi.
http://skorer.milliyet.com.tr/g-sara...52/default.htm
![]()
Screw you guys, I'm goin' home
stochu artik oynatmasi lazim krasic ile birlikte.. ikinci macada ayni kadroyla cikarsa evimizde yeniliriz
Emery, ''Fenerbahçe sahasında yaklaşık 3 yıldır yenilmiyor. Bu skor yeterli olacak mı Spartak Moskova için-'' yönündeki soruya, şöyle yanıt verdi: ''Rövanşta çok zor bir maç olacak. Bu maç bizim nasıl bir takım olduğumuzu değerlendirmek için isabetli bir maç olacak. Zoru başarmamız lazım. Bu maç erkeklerin oynayacağı bir maç olacak. 11'e 11 oynayacağız. Oraya tur atlamaya gidiyoruz.''
emenike dar alanda nasıl hızlanıyor öyle yahu,çok şaşırdım doğrusu
Çok hızlı oyuncuları var Moskova'nın FB'nin işi zor hele bu ortasaha ile.
Bekir, Egemen, Yobo, Hasan Ali, Orhan Sam, Mehmet Topal, Selcuk Sahin, Gokhan Gonul, Mehmet Topuz, Caner Erkin.
Bunlar oyun kurma becerisi oldukca kisitli olan, paslasarak oynama konusunda zaaflari olan oyuncular. Bazisi yanlis kararlar verir. Bazisi yeterince soguk kanli degildir. Bazisi top alis verisinin etkili olmasi icin nerede durmasi gerektigini bilmedigi icin belki topu verir ama alamaz veya topu verdigi yer dogru degildir. Bu oyuncularin cogunlugunu olusturdugu bir takimla pas yaparak rakip sahaya yerlesmeye kalkarsan orta sahada bol bol top kaybeder ve kalende hucum ustune hucum gorursun. Bilhassa bu oyuncularin cogu bir arada oynuyorsa.
Suc bu futbolcularda degil. Becerileri bu kadar. Dun de bu kadardi. Yarin da bu kadar olacak.
Bu oyunculari yolla, yerine alacagin oyuncular da Turk olacak ve bunlardan bu oyunu oynama konusunda daha becerikli olmayacak.
Yani bu oyunculara muhtacsin. Senin futbol felsefeni belirleyecek oyuncular bu oyuncular olmak zorunda. Sonucta futbolda taktik, futbolcularinin bireysel zaaflarini sahaya asgari seviyede yansitacak, bireysel becerilerini de sahaya azami seviyede yansitacak bir olgu.
Benim ileride Alex gibi her mac skora etki eden bir oyuncum var diyerek onun parlayacagi bol pasli ve temposuz bir oyunu benimseyerek futbol felsefenin temelini olusturmasi gereken bu yerli oyunculari verimsiz kullanmis olursun. Belirli sayida yerli oyuncu oynatman gereken bir takimda/ligde senin zaafin her zaman o yerli oyunculardir. O yerli oyuncularin en iyileri sende olsa bile, takima yerlestirebildigin yabancilarin cok daha kaliteli olabilecegi yadsinamaz.
Bu durumda elinde geriden top cikartma konusunda zaaflari olan oyuncularin varsa, forvette ve orta sahada oyle yabanci oyuncular oynatman gereklidir ki bu oyuncular savunmadan gelecek kalitesiz paslari bile degerlendirebilecek oyuncular olsun. Yani fizikli olsun, hizli olsun, topsuz oyunu iyi bilsin. Mucadeleci ve hirsli olsun.
Iste Kuyt boyle bir adam.
Ama ya digerleri? Stoch, Alex, Cristian, Sow, Bienvenu, Semih. Bilmiyorum, belki de Krasic de bu listeye eklenecek 1-2 ay sonra.
Ikiye bolunmus bir kadro var Fenerbahce'de. Ne geridekiler cok kalitesiz. Ne de ileridekiler cok kalitesiz. Sadece geridekiler ile ileridekiler arasinda futbol mantalitesi farki var. Ve gerideki genelde Turk oyunculardan olusan kadroyu degistiremiyorsun cunku daha iyilerini hemen simdi kadroya katmak imkansiza yakin veya imkansiz. Belki de gelecek 2-3 yil icin boyle (iste bu yuzden alt yapi cok cok cok onemli).
Lugano, Edu, Roberto Carlos savunmasinin kenarindaki Gokhan Gonul'un becerisi simdiki halinden farkli degildi. Ama digerlerinin oyun anlayisi Gokhan'a cosacagi bos alan birakiyor ve o da bundan faydalaniyordu. Hatta bunda Deivid'in dogru alan degistirmelerinin de katkisi vardi. Bu yuzden Gokhan hic bir zaman Milli takimda Fenerbahce'de oynadigi futbolu oynamadi. Hatta Lugano gittiginden beri Gokhan'i tanimak cok zor.
Aykut Kocaman bugun cok gercekci bir kadro ile oynadi. Mac sonunda Spartak 118, Fenerbahce ise 111 kilometre kosmustu. Bu kadroda Stoch ve Alex oynasa o fark degil 7 kilometre, 12-13 kilometre olurdu. Fenerbahce de bu kadar direncli olamazdi. Fark belki cok fazla degil ama Alex'in ve Stoch'un acigini kapatmaya calisan oyuncular cok daha fazla depar atmak zorunda kalir ve cok daha cabuk yorulurdu. Bu yorgunluklari nedeniyle konsantrasyonlari duser, hata yaparlar ve gunah kecisi olurlardi.
Spartak Moskova her hafta bu tempoda futbol oynuyor. Onlar icin anormal degil. Ama Fenerbahce en azindan son 1 yildir bu tempoda mac oynamadi. Sampiyonlar liginde de maclar zaten genelde bu tempoda oynaniyor.
Bu nedenle Spartak Moskova'yi kucumsememek, Fenerbahce'yi de cok fazla elestirmemek lazim bence. Cunku tur icin ikinci macta sansinin devam etmesini saglayacak bir skor ile donuyor.
Last edited by perpetua : 22.Ağustos.2012 at 00:49
Gollü beraberlik dedik ama 2-1 de kötü skor değil, 1-0 tura yetecek sonuçta. Maçın 50-80 dk arası olan bölümünü izleyebildim vapurda, ortada ciddi bir fark göremedim, elenmeyecek bir takım gibi gözükmüyor Spartak. Fenerbahçe'de Hasan Ali dikkat çekti, tabii olumsuz anlamda. Saha da ne yapmaya çalıştığını çözemedim doğrusu.
Bu günün en güzel yanı Yobo Egemen ikilisi uyabilir. İkinci golü saymazsak ilk golde Hasan Ali'nin bir anda Emenike'ye karşı yetersizliğinden gelen bir gol oldu. İkinci golleri zaten olağanüstü idi.
Alex bu takımda olmak zorunda. Duran toplar böyle maçlar için en büyük silahın ve sen ondan yoksunsun. Kornerlerimizi kesinlikle kullanamadık.
Skor bence gayet güzel ve yeterli deplasman için.Ama şöyle de bir olay var.Fenerbahçe'nin oyun tarzı ve oyuncu yapısı deplasmanda oynamaya daha uygun gibi.Şimdi içeride ki maçta böyle çatır çatır hücum futbolu oynayacağını çok fazla gözümün önüne getiremiyorum, çünkü bir süredir hiç öyle görmedim Fenerbahçe'yi.Hem Aykut hoca için hem de takım için iyi bir sınav olacak bence bu maç.Evet deplasmandan skor alabiliyoruz ama evimizde de bu işi bitirebilecek miyiz? bekleyip görelim.
Baroni sakatlansa sevinecek 1.000.000 kişi bulabilirim heralde. Ayrıca Sow'un goldeki koşusu kadar Selçuk'un pası da güzeldi. Hasan Ali, Baroni, Topal'ı hiç beğenmedim bugünde.
eto'o bitmiş.
Abartmayın dostlar, rakip eğer bir Man City, bir Arsenal olsa o zaman 2-1 çok iyi skor olurdu. Ancak Spartak Moskova medya ve bizler tarafından çok şişirildi. Spartak Moskova'da Emenike hariç kim var? Emenike de bizim yakından tanıdığımız bir isim. Zenit bu abarttığınız takıma 5 attı iki hafta önce.
F.Bahçe berabere kalmalıydı ama kalamadı. Spartak sandığınız kadar iyi bir takım değil. Ligimizin açık ara en iyi takımı olan G.Saray bu Spartak Moskova'yı hezimete uğratırdı. G.Saray ile oynadığımız maçı hatırlayın, 10 kişi kalmış G.Saray bile Spartak'ın bugünkü oyunundan daha iyi oynadı.
F.Bahçe sahasında Vaslui'yi yenememiş, yenmeyi bırakın mağlubiyetten zor kurtulmuştu. Elazığspor ile oynanan, yaklaşık 30 bin F.Bahçeli taraftarın olduğu sahada bile galip gelemediler, hem de 10 kişi kalmış takıma karşı.
Bence hala manzarayı iyi görmeye çalışanlar var. Ligin 30. haftası mı geldi falan diyorsunuz. Bienvenu dediğiniz adamı antrenman maçları dahil düşünmeyen Kocaman ne hikmetse bu maçta kurtarıcı diye oyuna alıyor ama Alex yok. Kadıköy'deki maça Özer ve Sezer ile çıkarsa şaşırmayın.
Bu adamın tutarsızlığından bıktım. Milos Krasic'e 7 milyon Euro ver, 2 sene peşinden koş ama G.Saray, Elazığspor ve Spartak Moskova, bu üç maçta da adamı ilk onbir başlatma. Oyuna soktuğun dakika 75 bu maçların tümünde. Adamın top ayağına bir iki defa değiyor zaten o dar zamanda. Bu kadar uğraştın bu transfer için, o zaman ne diye oynatmıyorsun? Madem orta sahaya adam almadın, gittin tercihi sağ kanada adam almaktan yana kullandın, oynat da görelim. Kulübe için mi dünyanın parasını veriyorsun?
Yazık oldu. Maç 1-1 bitse tamamdı ancak Spartak beraberliği cebine koyup gelecek. Beraberliğe yatıp kontra atak oynayacak. Tamda buna uygun adamları var. Bizde üzerlerine gidince helede gol atamazsak bulacakları boşluklarla gol atabilirler. Tur zora girdi. Final hastalığı olan bir millet olarak bu işi kestirip atabileceğimizi sanmıyorum. Toz pembe görebilmeyi isterdim ama takım bana ne ligde ne avrupada ne tr kupasında umut vermiyor. Maalesef ben şansımızı düşük görüyorum. Turu geçmemiz süpriz olur bana göre.
Bunların başına Kadıköy'ü yıkmak lazım İstanbul'da yapın bakalım o hareketiBakalım çarşamba günü ne yapacaksınız
![]()
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
emenike disinda, brezilyanin kadrosuna girmeye baslayan romulo, forvette wellington, ortasahada de zeuw, mcgeady, kombarovlar, bilyaletdinov. takimin yas ortalamasi da cok genc ve hepsi potansiyelli oyuncular. gayet iyi bir takim ve rusyanin en populer takimidir spartak. kucumsenecek bir takim da degil.
Zenit macina gelirsek, mac 2-0 iken penalti kaciriyorlar ve ardindan kirmizi kartla 10 kisi kaldiktan sonra mac 5-0 a gidiyor. zirt pirt bu 5-0 ile rakibin zayif oldugu kanisini vermeyelim, yok oyle birsey. bence kadro kalitesi olarak basabasiz. deplasmanda da 2-1lik skor gayet normal. 1-1 de bitebilirdi. onlar nasil sahalarinda kazandiysa biz de sahamizda pekala maci alabiliriz.
GS duman ederdi bu takimi da diyemezsin, belki ters gelicekti spartak, onlar GS yi duman edecekti. varsayimlarla konusmak yersiz. bana kalirsa denk guclerin mucadelesi oldu. kazanmayi beklemiyordunuz herhalde, barca falan degiliz ki biz deplasmandaki maci kazanmaya gidelim![]()
Hasan ali"ye fazla yuklenmeye gerek yok 1 haftadir antreman yapmayan adami kadroya aliyorsan bu hocanin suçudur