Ben de Altınordu ile ilgili birkaç şey yazayım.
1. Kaleci Erce Kardeşler bu sezonki lig maçlarının hepsine ilk 11'de başladı ama profili random verilmiş. Hangi özellikleri random, bunu da bilemediğimden özellikleri hakkında yorum yapamayacağım ama bu konuya bir el atılır herhalde diye düşünüyorum.
2. Serkan Göksu sezona kiralık listesinde ve yedek statüsünde başlıyor. Bunun değişmesi lazım, o da bu sezon bütün maçlara ilk 11'de başladı.
3. Ligde 8 maçın 7'sine ilk 11'de başlayan genç sağ bek Kerim Alıcı U21 kadrosunda ve özellikleri performansına göre düşük. Random mu değil mi onu da anlayamadım açıkçası.
4. Bu sene transfer edilen Sertaç Çam, bana teknik ve zihinsel olarak bir tık daha kaliteli bir oyuncu izlenimi veriyor. Her daim rakibe tehlike yaratabilme kapasitesine sahip bir oyuncu.
5. Sol beklerden Yusuf Acer fazla iyi, Emre Kara kötü yansıtılmış diye düşünüyorum. Evet Yusuf yetenekli ve umut veren bir oyuncu, defansif zaafları da oyuna yansıtılmış zaten ama ofansif olarak bu kadar kaliteli bir oyuncu değil. Şu an şu Brezilya'da yaratılan sol açığa koysan yardıracak 18-19 yaşındaki sol bekler gibi olmuş.
Emre Kara ise defansif olarak bu profilin bir tık üzerinde, ofansif olaraksa gerçekten biçilmiş. Bence zaten sol bekte aksamasının nedeni eğreti durması; hücum oyuncusu olmak istemiş belli. Bu sezon Göztepe maçında güzel bir golü var. Tuzlaspor'da da hücuma bayağı katkı veriyormuş.
6. Onun dışındaki A takım oyuncu profilleri genel olarak yerinde olmuş diye düşünüyorum. Ancak anlayamadığım bir nokta var. Hem 21 yaş altı, hem 19 yaş altı kategorilerinde -hatta daha da fazlasında da, sadece bunlar oyuna yansıtıldığı için söylüyorum- rakiplerini darmadağın eden, Süper Lig'in en iyi kulüpleriyle dişe diş yarışıp çoğu zaman onları geçen bir Altınordu var. Ancak oyuna baktığımda bu yaş kategorilerindeki 10-15 oyuncu keşke oyuna hiç eklenmeseydi de maaş bütçesi dolmasaydı diye düşünüyorum; bir tanesi bile gelecek için umut vermiyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a baktığımda ise bu oyuncular daha iyi. "Alt kategorilerde başarılı olan bu gençler senior level'da aynı etkiyi yapamıyor" şeklinde bir karşı argüman süreceklere de; 1 veya 2 sene önce oyuna kaleci olarak yansıtılan, FM 2016'da özellikleri random verilen Çağlar Söyüncü'nun bu sezon Bundesliga'da çatır çatır stoper oynadığını hatırlatmak isterim. Teşekkürler.
(İlk 5 maddedeki spesifik özellikler hakkında yorumumu istiyorsanız onları da söylerim, ben sadece genel hatlarıyla bir eleştiri yapmak istemiştim)
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."