Sayfa 6 / 13 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 405 sonuç

Konu: 4. Geleneksel Football Manager Araştırması Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bence an itibariyle hic bir tanesi 150+ oyuncu degil.
    150+ oyuncu deyince dunyadaki en kuvvetli 2-3 kulubun yedek oyuncusu, bir alt kademedeki takimlarin da banko 11 oyuncusu akla geliyor.
    Kjaer hic bir zaman o seviyeye cikmadi. Her ust seviyeye cikisinda fazla hata yaptigi icin takimdan yollandi.
    Skrtel gucune ve boyuna ragmen fazlasiyla geriye kacarak oynayan bir stoper oldugu icin Liverpool'dan yollandi ve daha ust kademeyi goremeyecek bir stoper.
    Lens. Ingiltere'nin orta sira takimlarindan birisinin rotasyon oyuncusu oldu.
    Sneijder - artik buyuk liglerde oynayabilecek fiziksel kapasiteye sahip degil.

Eger en ciddi adaylar bunlarsa, demek ki ligimizde bu seviyede oyuncu yok. Tabii bence.
    kjaer'in zaten kulüp olarak çıktığı maksimum seviye 22 yaşındayken roma'daki kiralık dönemiydi, o da 6 ay sürdü. sakatlıklar toyluğu vs dekren toparladı ve lille'de şampiyon oldu, iyi para veren fenerbahçe'ye satıldı, yoksa belki bir iki sene içinde başka büyük bir kulübe gidecekti. ki zaten yazın arsenal'in transfer listesindeydi.

skrtel'in zaten tarzı bu, en geride toparlayıcı olması. akıllı, agresif/sert müdahaleleri ne zaman yapacağını iyi biliyor. klopp'un önde basan sistemine uymaması ve fenerbahçe'nin iyi para teklif etmesiyle yolu bu lige düştü, yoksa dünyada ona muadil bir çok stoper 150+ ca iken (bilmiyorum siz mi düşürdünüz yoksa ingiltere dataları mı bu şekilde geldi) skrtel'in 150 veya 150+ ca alması abes olmaz.

lens için aşağıdaki arkadaşa da yazdım, oynadığı takım belirlemez ca'yı. seneye lens'i atıyorum sevilla/liverpool veya daha üst düzey takımlar alsa birden ca'sı yükselecek mi?

sneijder için fizik konusunda aynı düşündüğüm için belki dedim ben de.

Quote Originally Posted by excaliburuA View Post
    İngiltere'de küme düşmemeye oynayan takımın yedek oyuncusuna CA 150+ olsun diyor adam vay arkadaş..
    bir futbolcunun ca'sını oynadığı takım mı belirler? desteksiz argümanlarla gelme, casillas'ın ca'sını birden bire düşürsünler o zaman porto'ya gitti diye, ya da muslera hala gs'de, bir türlü avrupa devlerine gidemedi diye 150+ yapılmasın, zamanında anelka bize geldi ca'sı kaçtı?

sunderland bizim ligde ilk 4'e kafadan girer ona da uyandırayım canım kardeşim, lens de geçen seneki gs'nin 150+ ca'lı kalecisi kadar değer görür. zaten bu sezon kısa sürede gösterdi kendisini, devam da edecek.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by tevfikken View Post
    kjaer'in zaten kulüp olarak çıktığı maksimum seviye 22 yaşındayken roma'daki kiralık dönemiydi, o da 6 ay sürdü. sakatlıklar toyluğu vs dekren toparladı ve lille'de şampiyon oldu, iyi para veren fenerbahçe'ye satıldı, yoksa belki bir iki sene içinde başka büyük bir kulübe gidecekti. ki zaten yazın arsenal'in transfer listesindeydi.

skrtel'in zaten tarzı bu, en geride toparlayıcı olması. akıllı, agresif/sert müdahaleleri ne zaman yapacağını iyi biliyor. klopp'un önde basan sistemine uymaması ve fenerbahçe'nin iyi para teklif etmesiyle yolu bu lige düştü, yoksa dünyada ona muadil bir çok stoper 150+ ca iken (bilmiyorum siz mi düşürdünüz yoksa ingiltere dataları mı bu şekilde geldi) skrtel'in 150 veya 150+ ca alması abes olmaz.

lens için aşağıdaki arkadaşa da yazdım, oynadığı takım belirlemez ca'yı. seneye lens'i atıyorum sevilla/liverpool veya daha üst düzey takımlar alsa birden ca'sı yükselecek mi?

sneijder için fizik konusunda aynı düşündüğüm için belki dedim ben de.
    Arsenal'in transfer listesinde olmasi, onun Arsenal'de banko 11 oyuncusu olacagini gostermiyor. Bank 11 oyunculari 150+ alan bir takim Arsenal. Daha yeni 155 CA'lik Mustafi'ye 40 milyon Euro odediler.

Skrtel Ingiltere'den sizin gordugunuz gibi geldi. 3 sezondur Galatasaray taraftarinin Semih'e yaptigi elestirileri Liverpool Skrtel'e yapiyor. Ozellikle kendi ceza sahasi icinde rakibini kaybetmeleri, kendisinden kisa oyuncularin kafa vurmasina izin vermesi ve ustune dogru dripling yapan oyunculara karsi geriye kacmasi elestiriliyordu.

Lens 28 yasinda, fiziksel kalitesiyle one cikan bir oyuncu. Bundan sonra ondan bahsettigin tipte bir patlama beklemek pek de mantikli degil. Tabii bir de Sunderland'in en yuksek oyuncusunun 144 oldugu goz onunde bulundurulursa, 150+ kalitesindeki bir Lens'in bu kadar kolay kiralanmasi, dahasi daha alt kademe bir lige gitmesi, oldukca kuvvetli bir sinyal.

Arsenal'in transfer listesinde olmasi, onun Arsenal'de banko 11 oyuncusu olacagini gostermiyor. Bank 11 oyunculari 150+ alan bir takim Arsenal. Daha yeni 155 CA'lik Mustafi'ye 40 milyon Euro odediler.

Skrtel Ingiltere'den sizin gordugunuz gibi geldi. 3 sezondur Galatasaray taraftarinin Semih'e yaptigi elestirileri Liverpool Skrtel'e yapiyor. Ozellikle kendi ceza sahasi icinde rakibini kaybetmeleri, kendisinden kisa oyuncularin kafa vurmasina izin vermesi ve ustune dogru dripling yapan oyunculara karsi geriye kacmasi elestiriliyordu.

Lens 28 yasinda, fiziksel kalitesiyle one cikan bir oyuncu. Bundan sonra ondan bahsettigin tipte bir patlama beklemek pek de mantikli degil. Tabii bir de Sunderland'in en yuksek oyuncusunun 144 oldugu goz onunde bulundurulursa, 150+ kalitesindeki bir Lens'in bu kadar kolay kiralanmasi, dahasi daha alt kademe bir lige gitmesi, oldukca kuvvetli bir sinyal.
    bizim ligde arsenal'in listesine girmiş kjaer'den başka kaç oyuncu var? medya uydurması mıdır bilmediğimiz bir oğuzhan var sadece.

açıkçası taraftarların ne dediğine bakmam illa ki günah keçisi seçilen futbolcular olur, kendi izlediğime göre konuşuyorum. skrtel klopp'tan önce liverpool defansının en kritik elemanlarından biriydi. uzun uzun tartışmaya gerek yok, buraya yazmamla fikriniz değişmez zaten.

diyorum ya, bir futbolcunun ca'sı oynadığı takıma göre belirlenmez. muslera 30 yaşında hala gs'de oynuyor diye 150'nin altında ca'yı hakediyor mu? hayır. hala büyük bir takıma gidebilir mi, mümkün mü? evet. lens 28 yaşında, sezon sonu büyük bir takıma gidebilir mi? evet. şayet giderse, ca'sını otomatikman 150+'ya mı çekeceksiniz? muslera gidemezse seneye 150'den aşağı mı çekeceksiniz?

Sunderland'ın en yüksek CAlı oyuncusu 144 iken yedek oyuncusu Lens'e 150+ CA vermek saçmalık demenin neresi desteksiz argüman? Sunderland'ın bir yedek oyuncusu mevcut şartlarda nasıl 150+ CA alabilir? Destekli argümanlarla açıklar mısın ? @perpetua

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by tevfikken View Post
    bizim ligde arsenal'in listesine girmiş kjaer'den başka kaç oyuncu var? medya uydurması mıdır bilmediğimiz bir oğuzhan var sadece.

açıkçası taraftarların ne dediğine bakmam illa ki günah keçisi seçilen futbolcular olur, kendi izlediğime göre konuşuyorum. skrtel klopp'tan önce liverpool defansının en kritik elemanlarından biriydi. uzun uzun tartışmaya gerek yok, buraya yazmamla fikriniz değişmez zaten.

diyorum ya, bir futbolcunun ca'sı oynadığı takıma göre belirlenmez. muslera 30 yaşında hala gs'de oynuyor diye 150'nin altında ca'yı hakediyor mu? hayır. hala büyük bir takıma gidebilir mi, mümkün mü? evet. lens 28 yaşında, sezon sonu büyük bir takıma gidebilir mi? evet. şayet giderse, ca'sını otomatikman 150+'ya mı çekeceksiniz? muslera gidemezse seneye 150'den aşağı mı çekeceksiniz?
    Muslera sadece Galatasaray'da oynamiyor. Ayni zamanda Uruguay milli takiminin kalecisi.

Hollanda'da 150+ 1 tane kanat oyuncusu var. Robben.
    Son milli takima cagirilan kanat oyunculari 135-145 araliginda. Lens bunlarin arasinda degil.

Neyse. Yazdiklarin CA dikte edebilecek kadar yeterli analiz yapmadigini gosterdigi icin seninle bu konuda daha fazla tartismanin anlami yok.

@perpetua http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=125458 lütfen şu ekran görüntüsünde gösterdiğim sorunu iletirmisiniz? oynanış olarak her istediğimiz zaten yansımıyor ama bare bu tarz bugları halletsinler

Eğer yanlış anlamadıysam Miles Jacobson, Brexit'in geleceği ile ilgili İngiltere Parlamentosuyla görüşecekmiş.

Beta sürümde oyuncularının CA'larını nasıl görebiliyorsunuz?

Betayı ilk karıştırdığımda açıkçası bizim araştırmacılarımızın biraz cimri davrandığını düşündüm

fakat talisca ve ebubekirin ca - pa sını görünce demekki biz de bi anormallik yok

mesela talisca'nın potansiyeli 144 görünüyor, min fee ise 25 m euro...

potansiyeli 144 olan oyuncuya değil 25 m euro 5 m euro bile vermem şahsen

Bir de şunu gözlemledim, bu oyunda en bonkör araştırmacılar kesinlikle italyanlar

hemen hemen her takımda -85, -9 pa lar havada uçuşuyor, demekki önümüzde 5-10 yılda dünya futbolunu sürklase edecekler

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Nakoulma doğal pozisyon aml olmalı.

Nesil
    2007

1) Kayserispor kalecisi Muammer Yıldırım solak olmalı.

2) Ahmet Çalık boy: 1.84. -> http://www.genclerbirligi.org.tr/fut...r/ahmet-calik/

3) Osmanlıspor:
    - Aminu Umar'ın doğal pozisyonu AMR olmalı.
    - Papa Alioune Ndiaye'nin bilinen ismi "Badou Ndiaye".
    - Numan Çürüksu sağ ayaklı olmalı. Boy: 1.90
    Last edited by ttarlabasi : 24.Ekim.2016 at 23:59

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Ben de Altınordu ile ilgili birkaç şey yazayım.

1. Kaleci Erce Kardeşler bu sezonki lig maçlarının hepsine ilk 11'de başladı ama profili random verilmiş. Hangi özellikleri random, bunu da bilemediğimden özellikleri hakkında yorum yapamayacağım ama bu konuya bir el atılır herhalde diye düşünüyorum.

2. Serkan Göksu sezona kiralık listesinde ve yedek statüsünde başlıyor. Bunun değişmesi lazım, o da bu sezon bütün maçlara ilk 11'de başladı.

3. Ligde 8 maçın 7'sine ilk 11'de başlayan genç sağ bek Kerim Alıcı U21 kadrosunda ve özellikleri performansına göre düşük. Random mu değil mi onu da anlayamadım açıkçası.

4. Bu sene transfer edilen Sertaç Çam, bana teknik ve zihinsel olarak bir tık daha kaliteli bir oyuncu izlenimi veriyor. Her daim rakibe tehlike yaratabilme kapasitesine sahip bir oyuncu.

5. Sol beklerden Yusuf Acer fazla iyi, Emre Kara kötü yansıtılmış diye düşünüyorum. Evet Yusuf yetenekli ve umut veren bir oyuncu, defansif zaafları da oyuna yansıtılmış zaten ama ofansif olarak bu kadar kaliteli bir oyuncu değil. Şu an şu Brezilya'da yaratılan sol açığa koysan yardıracak 18-19 yaşındaki sol bekler gibi olmuş.

Emre Kara ise defansif olarak bu profilin bir tık üzerinde, ofansif olaraksa gerçekten biçilmiş. Bence zaten sol bekte aksamasının nedeni eğreti durması; hücum oyuncusu olmak istemiş belli. Bu sezon Göztepe maçında güzel bir golü var. Tuzlaspor'da da hücuma bayağı katkı veriyormuş.

6. Onun dışındaki A takım oyuncu profilleri genel olarak yerinde olmuş diye düşünüyorum. Ancak anlayamadığım bir nokta var. Hem 21 yaş altı, hem 19 yaş altı kategorilerinde -hatta daha da fazlasında da, sadece bunlar oyuna yansıtıldığı için söylüyorum- rakiplerini darmadağın eden, Süper Lig'in en iyi kulüpleriyle dişe diş yarışıp çoğu zaman onları geçen bir Altınordu var. Ancak oyuna baktığımda bu yaş kategorilerindeki 10-15 oyuncu keşke oyuna hiç eklenmeseydi de maaş bütçesi dolmasaydı diye düşünüyorum; bir tanesi bile gelecek için umut vermiyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a baktığımda ise bu oyuncular daha iyi. "Alt kategorilerde başarılı olan bu gençler senior level'da aynı etkiyi yapamıyor" şeklinde bir karşı argüman süreceklere de; 1 veya 2 sene önce oyuna kaleci olarak yansıtılan, FM 2016'da özellikleri random verilen Çağlar Söyüncü'nun bu sezon Bundesliga'da çatır çatır stoper oynadığını hatırlatmak isterim. Teşekkürler.

(İlk 5 maddedeki spesifik özellikler hakkında yorumumu istiyorsanız onları da söylerim, ben sadece genel hatlarıyla bir eleştiri yapmak istemiştim)
    "Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bero'nun tekniği neden 5 acaba ?
    Papa Ndiaye'nin mc 20 girilmiş. doğru fakat dmc özelliği yeşil olduğu için orada oynatıyor yapay zeka ki bu da onu tamamen bitiriyor. MC 20 AMC 19 DMC 14 girilebilir.
    Ayrıca Aminu Umar hakkında o kadar tartışma yapıldı oyuncu da artışa gidilmesi gerekirken tam tersine gerileme yapılmış. Profilleri yapan arkadaşlar maçları nasıl izliyorlar aklım almıyor. Bana bu adamın fm 16'dan 17'ye geçerken neden nerf yediğini birisi açıklarsa sevinirim. Su oyunu gerçekçi yapmayı öğrenin artık.
    Carole'ün stoper pozisyonu 12 yapılabilir. sarı olması anlamsız.
    Last edited by Nocna Mora : 25.Ekim.2016 at 04:46
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    Bero'nun tekniği neden 5 acaba ?
    Hic bir fikrim yok. Ancak benim de cevabini merak ettigim cok guzel bir soru.

Papa Ndiaye'nin mc 20 girilmiş. doğru fakat dmc özelliği yeşil olduğu için orada oynatıyor yapay zeka ki bu da onu tamamen bitiriyor. MC 20 AMC 19 DMC 14 girilebilir.
    Daha once de bununla ilgili yanitlamistim. Bence Ndiaye orta sahadan ileri cikislar yapan bir oyuncu. Sirti donuk oynayan bir ofansif orta saha degil. Ayrica iki ceza alani arasinda gidip gelen cok yonlu bir orta saha oyuncusu.

Ndiaye'nin oyunda DM oynatilmasinin nedeni saniyorum kadroda Maher'in olmasi (ve Maher'in kalite olarak Lawal ve Mehmet Guven'in onunde olmasi nedeniyle ilk 11'de kendisine yer bulmasi). Mustafa Resit Akcay'in kullandigi dizilise bir ayar yaparak bunu duzeltebilecegimizi dusunuyorum.

Ayrıca Aminu Umar hakkında o kadar tartışma yapıldı oyuncu da artışa gidilmesi gerekirken tam tersine gerileme yapılmış. Profilleri yapan arkadaşlar maçları nasıl izliyorlar aklım almıyor. Bana bu adamın fm 16'dan 17'ye geçerken neden nerf yediğini birisi açıklarsa sevinirim. Su oyunu gerçekçi yapmayı öğrenin artık.
    Umar dusmedi, aksine bir hayli yukseldi. Bilhassa atletik ozellikleri. Onu daha iyi bir genis alan futbolcusu olarak yansitmaya calistik.

Carole'ün stoper pozisyonu 12 yapılabilir. sarı olması anlamsız.
    Olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hic bir fikrim yok. Ancak benim de cevabini merak ettigim cok guzel bir soru.

Daha once de bununla ilgili yanitlamistim. Bence Ndiaye orta sahadan ileri cikislar yapan bir oyuncu. Sirti donuk oynayan bir ofansif orta saha degil. Ayrica iki ceza alani arasinda gidip gelen cok yonlu bir orta saha oyuncusu.

Ndiaye'nin oyunda DM oynatilmasinin nedeni saniyorum kadroda Maher'in olmasi (ve Maher'in kalite olarak Lawal ve Mehmet Guven'in onunde olmasi nedeniyle ilk 11'de kendisine yer bulmasi). Mustafa Resit Akcay'in kullandigi dizilise bir ayar yaparak bunu duzeltebilecegimizi dusunuyorum.

Umar dusmedi, aksine bir hayli yukseldi. Bilhassa atletik ozellikleri. Onu daha iyi bir genis alan futbolcusu olarak yansitmaya calistik.

Olabilir.
    Umar'ın profillerini karşılaştırdım geçen sene ile ve düşüş var. Dar alanda çok etkisiz gözüküyor. Zira öyle değil gerçekte. Carole'ün karakteri de daha çok yansıtılmalı kesinlikle oyuna.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

Umar'ın profillerini karşılaştırdım geçen sene ile ve düşüş var. Dar alanda çok etkisiz gözüküyor. Zira öyle değil gerçekte. Carole'ün karakteri de daha çok yansıtılmalı kesinlikle oyuna.
    Hiz ve Hizlanmanin ne kadar onemli oldugunun gostergesi bu yorum. Halbuki CA 15 puan artti.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Çocukluğum bu sitede geçti @perpetua Ömer abi senin ve arkadaşların konu altında yazdığıı bütün yorumları okudum emeklerinize sağlık.Fm 17 muazzam hareketlendirdi siteyi taktik konusunda ve oyun mantığı konusunda arkadaşların bilgi birikimi beni çok şaşırttı.Prof kulüpte rahatça scout ekibinde yer alacak arkadaşlar var."bence" oyun ile ilgili bi durum yazmadım sadece teşekkür etmek istedim.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Oğuzcan View Post
    Çocukluğum bu sitede geçti @perpetua Ömer abi senin ve arkadaşların konu altında yazdığıı bütün yorumları okudum emeklerinize sağlık.Fm 17 muazzam hareketlendirdi siteyi taktik konusunda ve oyun mantığı konusunda arkadaşların bilgi birikimi beni çok şaşırttı.Prof kulüpte rahatça scout ekibinde yer alacak arkadaşlar var."bence" oyun ile ilgili bi durum yazmadım sadece teşekkür etmek istedim.
    Ekipteki arakadaslarin bir kismi kuluplerde, teknik direktorlerle veya futbolcu temsilcileri ile calisiyor zaten.

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Malesef ligimizi gözlemliyenlerin oyuncu olsun antrenör profillerini yapanlarin hic üstüne düsülmeden yapildigi belli ya cogu oyuncunun pozisyonlari yanlis yada özellikleri random girilmis hele alt yapi oyuncularini hic sorma Galatasarayin alt yapisinda bulunan mustafa kapi ve daha niceleri oyunda yok! Zaten cogu alt yapi oyunculari bu hangi takim olursa olsun random giriliyor kariyere bsladigin an sansina piyangodan ne cikarsa artik

Quote Originally Posted by mustinho03 View Post
    Malesef ligimizi gözlemliyenlerin oyuncu olsun antrenör profillerini yapanlarin hic üstüne düsülmeden yapildigi belli ya cogu oyuncunun pozisyonlari yanlis yada özellikleri random girilmis hele alt yapi oyuncularini hic sorma Galatasarayin alt yapisinda bulunan mustafa kapi ve daha niceleri oyunda yok! Zaten cogu alt yapi oyunculari bu hangi takim olursa olsun random giriliyor kariyere bsladigin an sansina piyangodan ne cikarsa artik
    Diğer altyapı oyuncularını bilmem ama FM'de 16 yaş altı oyuncular oyuna eklenmiyor diye biliyorum.

Mustafa Kapı doğal olarak YÖK yani.

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Sadece mustafa kapi yi kastetmemistim eger 16 yas alti oyuna eklenmiyorsa tamam ona bisey diyemem ama 17-18 yasindaki alt yapi oyuncularida eksik

Nesil
    2003

Sadece mustafa kapi yi kastetmemistim eger 16 yas alti oyuna eklenmiyorsa tamam ona bisey diyemem ama 17-18 yasindaki alt yapi oyuncularida eksik
    Sadece profesyonel sozlesme imzalamis oyunculari veritabanina ekliyoruz.

Bunun pratik bir nedeni var. U21 ve U19 takimlarindaki futbolcularin cok buyuk bir cogunlugu (3 buyukler, Bursaspor ve Altinordu'nun yetistirdikleri dahil) 3. Lig ve altinda kariyer yapiyorlar. Yani FM tabiriyle 1-50 araliginda Potansiyele sahip oluyorlar. Yuksek potansiyelli futbolcular ise hemen profesyonel sozlesme imzaliyorlar ve A takima aliniyorlar.

Veritabanini, oyunda aktif olan en ust 3 lig seviyesinde cok dusuk ihtimalle oynayabilecek oyuncularla doldurmak ayni zamanda oyunu yavaslatmak anlamina geliyor.

En ust 3 ligde 72 takim var. Her bir takimin 30 tane futbolcusu oldugunu varsaysak toplamda 2160 futbolcu. Bunlarin her birisinin mutsuzluklari, sakatliklari, gelisimleri vs. gibi bilgileri oyun hesaplamak zorunda.

U21 ve U19 takimlarina toplamda 50 tane, buyuk ihtimalle ust liglerde futbol oynayamayacak ve 1-2 sezon icinde futbolu birakacak kisi ekledik diyelim. Bu islemlerin yapilmasi gereken kisi sayisi 5760'a cikacak.

Bu ek 3600 futbolcu 2 yilda bir degisecek. U21'de iki sene oynadiktan sonra oyuncularin buyuk cogunlugu amator liglere dagilacak, yerlerine U19'dan cikanlar gelecek. U19'a da iki yil 1800 tane yeni futbolcu, yani her yil 900 tane futbolcu eklemek gerekecek. Buyuk ihtimalle bu 900 futbolcunun 800 tanesi hic bir zaman profesyonel futbol oynamayacak.

Erken profesyonel yapilanlarin bile basarili olmalari (yani en ust 3 lig seviyesinde surekli oynamalari) ihtimali bile iyimser olursak, %50-60 araliginda.

Bu kadar az bir getiri icin bu kadar ekstra yuku tasimaya degmiyor.

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Profilleri yapan arkadaşlar maçları nasıl izliyorlar aklım almıyor.
    Bunu bende merak ediyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Lens'in profili gerçekten kötü. Adam realde resmen tabanca gibi. Emenike ayarında fiziksel özellikleri hak ediyor. Güç ve denge hariç tabi.

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Sadece profesyonel sozlesme imzalamis oyunculari veritabanina ekliyoruz.

Bunun pratik bir nedeni var. U21 ve U19 takimlarindaki futbolcularin cok buyuk bir cogunlugu (3 buyukler, Bursaspor ve Altinordu'nun yetistirdikleri dahil) 3. Lig ve altinda kariyer yapiyorlar. Yani FM tabiriyle 1-50 araliginda Potansiyele sahip oluyorlar. Yuksek potansiyelli futbolcular ise hemen profesyonel sozlesme imzaliyorlar ve A takima aliniyorlar.

Veritabanini, oyunda aktif olan en ust 3 lig seviyesinde cok dusuk ihtimalle oynayabilecek oyuncularla doldurmak ayni zamanda oyunu yavaslatmak anlamina geliyor.

En ust 3 ligde 72 takim var. Her bir takimin 30 tane futbolcusu oldugunu varsaysak toplamda 2160 futbolcu. Bunlarin her birisinin mutsuzluklari, sakatliklari, gelisimleri vs. gibi bilgileri oyun hesaplamak zorunda.

U21 ve U19 takimlarina toplamda 50 tane, buyuk ihtimalle ust liglerde futbol oynayamayacak ve 1-2 sezon icinde futbolu birakacak kisi ekledik diyelim. Bu islemlerin yapilmasi gereken kisi sayisi 5760'a cikacak.

Bu ek 3600 futbolcu 2 yilda bir degisecek. U21'de iki sene oynadiktan sonra oyuncularin buyuk cogunlugu amator liglere dagilacak, yerlerine U19'dan cikanlar gelecek. U19'a da iki yil 1800 tane yeni futbolcu, yani her yil 900 tane futbolcu eklemek gerekecek. Buyuk ihtimalle bu 900 futbolcunun 800 tanesi hic bir zaman profesyonel futbol oynamayacak.

Erken profesyonel yapilanlarin bile basarili olmalari (yani en ust 3 lig seviyesinde surekli oynamalari) ihtimali bile iyimser olursak, %50-60 araliginda.

Bu kadar az bir getiri icin bu kadar ekstra yuku tasimaya degmiyor.
    Bilgilendirmeniz icin tesekürler

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Bazı arkadaşlar sadece Türkiye ligini izleyerek, oyuncuların sadece burada gösterdiği performansı düşünerek yorumlarda bulunuyor. Bizim futbolumuzun büyük defoları var, bu defoları görmezden gelerek yok bu oyuncu böyle iyi oynadı niye yükseltmedin bu şunları yaptı falan, olmuyor. Sonuçta evrensel bir oyun ve evrensel bir kıyaslama ile oyunculara 20 üzerinden puanlar veriliyor. Bu yüzden araştırma ekibinin işini iyi yaptığını düşünüyorum, oyuncuları 5-10 maç iyi oynadı diye gereksiz şişirmeye hiç gerek yok gerçekten.

Lens'in Emenike'den fiziki olarak hiç bir farkı olmadığı söylenmiş yukarda. Ama bunu söyleyen kişi neye dayanarak söylemiş çok merak ediyorum gerçekten. Emenike takımın en ileri ucunda oynayan bir oyuncu ve sık sık arkası dönük top alıp efor sarfediyor, Fenerbahçe'nin(ki bunu çok sık yapıyor fenerbahçe) baskı yediği anlarda topu iler uzun oynadığı her topa koşarak takımını çıkarmaya çalışıyor ve bunun akabinde her topda nerdeyse hep ayakta kalıyor. Peki Lens ne yapıyor? Top ayağına geldiği zaman yüzü kaleye dönük bir şekilde alıp dribling yapıyor. Emenike sadece fiziği ile iş yapıyor, o fiziği olmasa 2. ligde bile oynayamayacak bir oyuncu ama Lens ile aynı takımda oynuyor. Lütfen biraz fanatizmden uzak yorumlar yapalım.

Sizde de oyunular çok penaltı kaçırıyor mu? Daha doğrusu kaleciler çok kurtarış yapıyor. Tolga üst üste 3 maçta 3 penaltı çıkardı. Aboubakar 4 penaltıdan 1 tane attı. Si forumlarında belirttim,diğer takımların penaltı atma oranlarını sordular. Sezon sonuna kadar böyle giderse save game istiyorlar.

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Bazı arkadaşlar sadece Türkiye ligini izleyerek, oyuncuların sadece burada gösterdiği performansı düşünerek yorumlarda bulunuyor. Bizim futbolumuzun büyük defoları var, bu defoları görmezden gelerek yok bu oyuncu böyle iyi oynadı niye yükseltmedin bu şunları yaptı falan, olmuyor. Sonuçta evrensel bir oyun ve evrensel bir kıyaslama ile oyunculara 20 üzerinden puanlar veriliyor. Bu yüzden araştırma ekibinin işini iyi yaptığını düşünüyorum, oyuncuları 5-10 maç iyi oynadı diye gereksiz şişirmeye hiç gerek yok gerçekten.

Lens'in Emenike'den fiziki olarak hiç bir farkı olmadığı söylenmiş yukarda. Ama bunu söyleyen kişi neye dayanarak söylemiş çok merak ediyorum gerçekten. Emenike takımın en ileri ucunda oynayan bir oyuncu ve sık sık arkası dönük top alıp efor sarfediyor, Fenerbahçe'nin(ki bunu çok sık yapıyor fenerbahçe) baskı yediği anlarda topu iler uzun oynadığı her topa koşarak takımını çıkarmaya çalışıyor ve bunun akabinde her topda nerdeyse hep ayakta kalıyor. Peki Lens ne yapıyor? Top ayağına geldiği zaman yüzü kaleye dönük bir şekilde alıp dribling yapıyor. Emenike sadece fiziği ile iş yapıyor, o fiziği olmasa 2. ligde bile oynayamayacak bir oyuncu ama Lens ile aynı takımda oynuyor. Lütfen biraz fanatizmden uzak yorumlar yapalım.
    Arkadaşım oyuncu yüzü kaleye dönük topla dribling yaparken uçuyormu? Onunki efor değilmi? Lensin fenerbahçe formasıyla çıktığı maçları izlediysen takımdaki birçok oyuncudan fiziksel olarak çok ciddi bir üstünlüğü olduğunu fark etmedinmi? Ayrıca yorumumda güç ve denge hariç yazmışım yani bende emenikenin fizik gücü olmasa nerelerde olacağını, fenerbahçenin ne şekilde bir futbol oynamaya çalıştığını biliyorum yada lensin güç ve denge olarak emenikeden fazlası var yada eşitler demiyorum. Fanatizmle alakası yok yani bazı şeylerin. Lensin performansı ortada. Tamam fenerbahçe bu yıl cidden kötü ama lens sahadayken takımın hücumda seviye atladığıda bir gerçek.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Quote Originally Posted by hknshr View Post
    Arkadaşım oyuncu yüzü kaleye dönük topla dribling yaparken uçuyormu? Onunki efor değilmi? Lensin fenerbahçe formasıyla çıktığı maçları izlediysen takımdaki birçok oyuncudan fiziksel olarak çok ciddi bir üstünlüğü olduğunu fark etmedinmi? Ayrıca yorumumda güç ve denge hariç yazmışım yani bende emenikenin fizik gücü olmasa nerelerde olacağını, fenerbahçenin ne şekilde bir futbol oynamaya çalıştığını biliyorum yada lensin güç ve denge olarak emenikeden fazlası var yada eşitler demiyorum. Fanatizmle alakası yok yani bazı şeylerin. Lensin performansı ortada. Tamam fenerbahçe bu yıl cidden kötü ama lens sahadayken takımın hücumda seviye atladığıda bir gerçek.
    Fenerbahçe'nin tüm maçlarını izledim bu sezon.(Dün Konya maçının son 20 dk'sı hariç.)
    Şimdi öncelikle Lens dribling yaparken uçmuyor, onu bir belirteyim. Sadece belirli anlarda patlama yapıyor ki bu da bir maçta 1 defa falan oluyor. Lens'in Fenerbahçe'li oyunculardan fiziksel olarak yukarıda olması Lens'in fiziksel olarak iyi olduğundan mı yoksa Fenerbahçe'li oyuncuların fiziksel olarak kötü olduğundan mı bilmem.

Şimdi Fenerbahçe bu sezon nasıl bir futbol oynuyor ya da oynamaya çalışıyor, defans geride gömülü nerdeyse İlerde Emenike tetikte bekliyor, ortasahalarda seken topları, boştaki topları kaptığı topları alıp direk oynamak suretiyle Lens-Emenike ile topu buluşturmak. Bu durumda zaman zaman boş alan bulan Lens ise etkili oluyor. Yani oraya Umar'ı veya Regattin'i falan koysan onlarda Lens gibi etkili olur. Yani Lens sahadayken hucümsal anlamda seviye atlıyor Fenerbahçe kabul ama bu Lens'in profilinin iyileşmesini gerektirmez. Şuanki profili gayette açık alanda etkili olabilecek şekilde yapılmış. Güç ve denge harici demişsin, Hız olarak sence emenike mi daha hızlı Lens mi? Bence Emenike. Hızlanma olarak Lens daha iyi, Çeviklik olarak bence aynılar hadi burun farkı ile Lens. Zıplama olarak Emenike daha iyi.(Lens daha iyi sıçrayabilir tamam ama oyun buna yönelik zıplama özelliği vermiyor). Somut örnek verirsen daha etkili tartışabiliriz.

Nesil
    2007

Profilleri yapan arkadaşlar maçları nasıl izliyorlar aklım almıyor.
    Bunu bende merak ediyorum
    Aminu Umar bildim bileli sağ açıkta oynuyor daha profil baştan ofsayt, bırakın özelliklerini...

Ayrıca nasıl bir araştırma yapıldığını ben de anlamış değilim. Daha oyuncuların hangi ayağını kullandığını bile tespit edemeyenler nasıl oyuncu özelliklerini girip profil yapabilir. Ya yurtdışından gelene dokunulmuyor ya da random basıp geçiyorlar, kalıyor öylece.

İnsanlık hali, hata olabilir, anlarım fakat burada yazıyoruz gördüklerimizi takan da olmuyor. Aşağıdakiler de FM16 araştırma bölümüne yazdıklarımdan...

Quote Originally Posted by ttarlabasi View Post
    1) Kayserispor kalecisi Muammer Yıldırım solak olmalı.

2) Ahmet Çalık boy: 1.84. -> http://www.genclerbirligi.org.tr/fut...r/ahmet-calik/

3) Osmanlıspor:
    - Aminu Umar'ın doğal pozisyonu AMR olmalı.
    - Papa Alioune Ndiaye'nin bilinen ismi "Badou Ndiaye".
    - Numan Çürüksu sağ ayaklı olmalı. Boy: 1.90
    Last edited by ttarlabasi : 25.Ekim.2016 at 21:16

Sayfa 6 / 13 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Mesaj Yetkileri