Sayfa 9 / 16 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
241 ile 270 arası toplam 457 sonuç

Konu: FM 2009 - Türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Antalyaspor'un ismi düzeltilmiş mi acaba? Yamayı indiren birisi söyleyebilir mi?
    Düzelmiş.....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Ne biliyosun arkadaşım onu söyle o zaman ? Kamaman kaç kere duydun hayatında ? Kaç kere İsrail ligini izledin ? Youtube'dan futbolcu izlenmez.
    İsrail ligini youtubedan izledim attıklarıyla kaçırdıklarıyla beraber konuya eklediğim profilde benim degerlendirmemdir, türkiyede de canlı izledim zaten
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Ben ne desem bilmiyorum ya.Gerçekten.Ancak bu kadar olur bu kadar garip bir data hazırlanır,şu resmi araştırma alanı denen yerde yazılan her mesaja yazık.

Tek olumlu şey çok yakın arkadaşım olan Halit Keser'in özelliklerinin düzgünce ayarlanmış olması.

O kadar yazıldı,çizildi ortaya çıkacak şey bumuydu yani? Türk futbolcular mental açıdan resmen paf seviyesinde yapılmış genel olarak.Dünyada herkes yanlış bir doğruyu yapan Türkiye araştırma ekibi değil mi?

Bu yapılan her çalışmada prestij kazanacağınıza prestij kaybediyorsunuz.Guza'lar oyunda yine uçanı kaçanı atacak,Tello'lar sürüm sürüm sürünecek,Arda'lar 60. dakikada ölecek bitecek,oyundan düşecek sonra siz bu dataya biz eleştiri kabul ediyoruz diyeceksiniz?

Kapatın resmi araştırma adını verdiğiniz alanı,kimse yazarken yorulmasın,datayı her açtığında,test ettiğindede şok olmasın.Yıllardır böyle yeter gına geldi artık.

Bunada bir savunmanız vardır ve mutlaka haklsınızıd şimdi öyle değil mi?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by makalele81 View Post
    Ben ne desem bilmiyorum ya.Gerçekten.Ancak bu kadar olur bu kadar garip bir data hazırlanır,şu resmi araştırma alanı denen yerde yazılan her mesaja yazık.

Tek olumlu şey çok yakın arkadaşım olan Halit Keser'in özelliklerinin düzgünce ayarlanmış olması.

O kadar yazıldı,çizildi ortaya çıkacak şey bumuydu yani? Türk futbolcular mental açıdan resmen paf seviyesinde yapılmış genel olarak.Dünyada herkes yanlış bir doğruyu yapan Türkiye araştırma ekibi değil mi?

Bu yapılan her çalışmada prestij kazanacağınıza prestij kaybediyorsunuz.Guza'lar oyunda yine uçanı kaçanı atacak,Tello'lar sürüm sürüm sürünecek,Arda'lar 60. dakikada ölecek bitecek,oyundan düşecek sonra siz bu dataya biz eleştiri kabul ediyoruz diyeceksiniz?

Kapatın resmi araştırma adını verdiğiniz alanı,kimse yazarken yorulmasın,datayı her açtığında,test ettiğindede şok olmasın.Yıllardır böyle yeter gına geldi artık.

Bu şekilde görüş belirtmek yerinde 10-15 yeni oyun açarak sonuçlarını belirtebilirsiniz.

Bunu ben yapmak istemiyorum, zira kimsenin özür dilemesi gerekmiyor, istemiyorum bunu.Amacımız birbirimizi kırmak veya yarışmak değil, eksikleri teknik açıdan paylaşırsanız araştırmacıları dikkate alabilir.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Bu şekilde görüş belirtmek yerinde 10-15 yeni oyun açarak sonuçlarını belirtebilirsiniz.

Bunu ben yapmak istemiyorum, zira kimsenin özür dilemesi gerekmiyor, istemiyorum bunu.Amacımız birbirimizi kırmak veya yarışmak değil, eksikleri teknik açıdan paylaşırsanız araştırmacıları dikkate alabilir.
    Bakın ben dahil bu forumlara yazan insanların % 85 i gayet yeterli istatistiki bilgiler sundular size,anlattılar açıkladılar,ne yaptınız Allah aşkına bana anlatabilecek biri varmı yada bütün ahaliye?

Ben zaten her sürümle en az 20 oyun açıyorum 4-5 i gerçekten oynamak için yapılanlarda oluyor.O kadar oynadık eleştirdik.Ben bu datada yararlı bir yön göremiyorum ve gerçekten çok ters bir zamanda yapıldı bu yamanın yayını,görüşlerin % kaçını dikkate aldınız söylermisiniz?

Bu 9.3.0 yaması Türkiye ligleri datası belli kısımlar hariç tamamen araştırmacıların kişisel değerlendirilmeleri sonunda yapılmış bir yama.

Ben istemiyorum editör açmak,oyuncularla oynamak ama her seferinde buna mecbur bırakıyorsunuz.Emeğinize saygı gösteremiyorum bu kez kusura bakmayın.

Nesil
    2003

Bu 9.3.0 yaması Türkiye ligleri datası belli kısımlar hariç tamamen araştırmacıların kişisel değerlendirilmeleri sonunda yapılmış bir yama.
    Tabii ki kisisel degerlendirmeler ile yapilacak..

Her oyuncunun, her kisiyi memnun edecek sekilde yapilmasi mumkun degil. Herkezi memnun edecek sekilde yama veya oyun yapilsa, oyun hakkinda hic bir elestiri olmaz, veritabani hakkinda hic bir elestiri olmaz. Ama hangi arastirmaya bakarsaniz elestiri vardir, oyun hakkinda elestiri vardir ve olmaya devam eder. Bu durumda da sonucta karari verecek takimlari yakindan takip eden kisiler.

Oylama yaparak fikir birligine ulasmak mi acaba kisisel degerlendirmelerden arindirilmis bir arastirmayi yapmak?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Bakın ben dahil bu forumlara yazan insanların % 85 i gayet yeterli istatistiki bilgiler sundular size,anlattılar açıkladılar,ne yaptınız Allah aşkına bana anlatabilecek biri varmı yada bütün ahaliye?

Ben zaten her sürümle en az 20 oyun açıyorum 4-5 i gerçekten oynamak için yapılanlarda oluyor.O kadar oynadık eleştirdik.Ben bu datada yararlı bir yön göremiyorum ve gerçekten çok ters bir zamanda yapıldı bu yamanın yayını,görüşlerin % kaçını dikkate aldınız söylermisiniz?

Ben istemiyorum editör açmak,oyuncularla oynamak ama her seferinde buna mecbur bırakıyorsunuz.Emeğinize saygı gösteremiyorum bu kez kusura bakmayın.
    Her yazı araştırmacısı tarafında değerlendirildi.Araştırmanın objekifliği konusunda bir şüphe olduğunu sanmıyorum.Hâlâ farazi konular üzerinde konuşuyoruz, size göre eksikleri dile getirmezseniz dikkate alma şansımız olmaz.Bir çok defa anlatmaya çalıştım, bir çoğu da sadece iyi veya kötü olarak söylendi, iyi de olsa kötü de olsa eleştiri teknik değerlendirmedir, tabi bunun için bazı teknik terimleri ve bilgileri bilmek gereklidir.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Sports Interactive, verdiği kriterleri ve değerlendirme seçeneklerini uygulayarak çalışmalarını yürüten ve oyun datasını oluşturan resmi ekibin çalışmalarını kendisine göre yeterli bulmayan her oyuna sahip birey için oyuna, oyun öncesi editör eklemiştir.. Bunun eklemesinin sebebi herkesi mutlu etmenin zorluğunu bildiklerindendir. Yıllardır oyunu oynayan kişiler dataların vasatlığından bahseder durur. Unofficial patch yapımcılarıda istedikleri gibi oyuna müdahale edip, farklı adventure türü yamaları hazırlayıp beğeninize sunabilir.

Örneğin sizler Türkiye ligini eleştirirken, fanatik biçimde İskandival ülkelerine ait liglerde oynamayı seven bende bu liglerin araştırmalarını beğenmemekteyim. Bu göreceli bir kavram, bazılarının hoşuna gidiyor bazılarının gitmiyor. Bende oyuna başlamadan önce İskandinav takımlarına kendi görüşlerime göre ayar çekiyorum.

Bize geri gelen bildirimlerden oldukça memnunuz. Prestij kazanmak veya kaybetmek gibi bir derdimiz yok. Tek amacımız oyunu açıp yüzlerce kuralın hatasız işlendiği, en son güncel kadrolarıyla, dengeli bir Türkiye Liginin tadını çıkartmak.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Tabii ki kisisel degerlendirmeler ile yapilacak..

Her oyuncunun, her kisiyi memnun edecek sekilde yapilmasi mumkun degil. Herkezi memnun edecek sekilde yama veya oyun yapilsa, oyun hakkinda hic bir elestiri olmaz, veritabani hakkinda hic bir elestiri olmaz. Ama hangi arastirmaya bakarsaniz elestiri vardir, oyun hakkinda elestiri vardir ve olmaya devam eder. Bu durumda da sonucta karari verecek takimlari yakindan takip eden kisiler.

Oylama yaparak fikir birligine ulasmak mi acaba kisisel degerlendirmelerden arindirilmis bir arastirmayi yapmak?
    Cevap vermek istediğiniz şeye cevap verdiğinizden size kişisel olarak yapılan değerlendirmeler daha mantıklı geliyor olmasın?

İnsanların yazdıklarına bir bakın lütfen,neler yazılmış ne kadarı araştırmacıların kişisel görüşlerinden ve egolarından sıyrılıp oyuna yansıtılmış.Her data sonrası neden biz sürekli konuşuyoruz?

Ben profilden memnun olmam,bunlar küçük şeyler fakat bu küçük şeyler birleştikçe koca bir TR datası ortaya çıkıyorki datayı açtığımda kendimi Belçika yada Sırbistan liginde oynuyor zannediyorum.Biraz özeleştiri lütfen,bunu yapmak bile zor olmamalı sizin için.

Bizler ne yapalım şimdi? Kfamıza uymayan her adamı girip datadan değişelim mi? Neden yapayım,neden resmi yamayla oynayamayayımda resmi olmayan bir yama kullanayım.İnsanalrın görüşlerine verdiğiniz değerler kişisel süzgeçlerinizden geçene kadar mı geçerli?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Her yazı araştırmacısı tarafında değerlendirildi.Araştırmanın objekifliği konusunda bir şüphe olduğunu sanmıyorum.Hâlâ farazi konular üzerinde konuşuyoruz, size göre eksikleri dile getirmezseniz dikkate alma şansımız olmaz.Bir çok defa anlatmaya çalıştım, bir çoğu da sadece iyi veya kötü olarak söylendi, iyi de olsa kötü de olsa eleştiri teknik değerlendirmedir, tabi bunun için bazı teknik terimleri ve bilgileri bilmek gereklidir.
    Dikkate alınacağını bilsem emin olun ki söylerdim ama buna artık gerek yok.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Sports Interactive, verdiği kriterleri ve değerlendirme seçeneklerini uygulayarak çalışmalarını yürüten ve oyun datasını oluşturan resmi ekibin çalışmalarını kendisine göre yeterli bulmayan her oyuna sahip birey için oyuna, oyun öncesi editör eklemiştir.. Bunun eklemesinin sebebi herkesi mutlu etmenin zorluğunu bildiklerindendir. Yıllardır oyunu oynayan kişiler dataların vasatlığından bahseder durur. Unofficial patch yapımcılarıda istedikleri gibi oyuna müdahale edip, farklı adventure türü yamaları hazırlayıp beğeninize sunabilir.

Örneğin sizler Türkiye ligini eleştirirken, fanatik biçimde İskandival ülkelerine ait liglerde oynamayı seven bende bu liglerin araştırmalarını beğenmemekteyim. Bu göreceli bir kavram, bazılarının hoşuna gidiyor bazılarının gitmiyor. Bende oyuna başlamadan önce İskandinav takımlarına kendi görüşlerime göre ayar çekiyorum.

Bize geri gelen bildirimlerden oldukça memnunuz. Prestij kazanmak veya kaybetmek gibi bir derdimiz yok. Tek amacımız oyunu açıp yüzlerce kuralın hatasız işlendiği, en son güncel kadrolarıyla, dengeli bir Türkiye Liginin tadını çıkartmak.
    İşinize gelmedimi söylenenler açın editörü değiştirin.Ne güzel kolaylık.Teknoloji iyiki hayatımızın bu kadar içinde ve oyunu oynayan herkesin iyiki birer editörü var.Saolun sayın Vieri bu akademik makale kıvamındaki açıklamanız için.
    Last edited by makalele81 : 27.Şubat.2009 at 01:35 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Cevap vermek istediğiniz şeye cevap verdiğinizden size kişisel olarak yapılan değerlendirmeler daha mantıklı geliyor olmasın?

İnsanların yazdıklarına bir bakın lütfen,neler yazılmış ne kadarı araştırmacıların kişisel görüşlerinden ve egolarından sıyrılıp oyuna yansıtılmış.Her data sonrası neden biz sürekli konuşuyoruz?

Ben profilden memnun olmam,bunlar küçük şeyler fakat bu küçük şeyler birleştikçe koca bir TR datası ortaya çıkıyorki datayı açtığımda kendimi Belçika yada Sırbistan liginde oynuyor zannediyorum.Biraz özeleştiri lütfen,bunu yapmak bile zor olmamalı sizin için.

Bizler ne yapalım şimdi? Kfamıza uymayan her adamı girip datadan değişelim mi? Neden yapayım,neden resmi yamayla oynayamayayımda resmi olmayan bir yama kullanayım.İnsanalrın görüşlerine verdiğiniz değerler kişisel süzgeçlerinizden geçene kadar mı geçerli?
    Araştırma konusunda hepimiz çok dikkatliyiz, objektif bir araştırma yapılıyor.Şahsen herşeyi çok dikkatli takip ediyorum,+ veya - en ufak ne varsa önemli, bu konuda kimse ego tatmini yapmıyor, aksine en ufak bir ayrıntıyı bile saatlerce tartışıyıoruz.Bir çok defa uykusuz kaldığımı bilirim.Önemli olan gerçekçilik, gerçek istatistik.Bununla beraber de doğru değerler ile araştırma yapmak.
    Oyun içinde hem gerçek istatistikleri yaratmak hem de son derece objektif doğru değerleri vermek çok zor bir denklem, bunun için çok fazla çaba sarfediyoruz, şahsen çok çabalıyorum.

Ben buna bir iş olarak bakıyorum kısacası, o yüzden en ince ayrıntı bile önemli, kişisellik ayrı planda.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

İşinize gelmedimi söylenenler açın editörü değiştirin.Ne güzel kolaylık.Teknoloji iyiki hayatımızın bu kadar içinde ve oyunu oynayan herkesin iyiki birer editörü var.Saolun sayın Vieri bu akademik makale kıvamındaki açıklamanız için.
    Niye işimize gelmesin? Bu tip eleştirilere her zaman kapımız açık. Siz eleştireceksiniz bizde buna göre daha fazla özen ve önem göstereceğiz.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2003

Evet kisisel suzgeclerimizden gecene kadar gecerli.

Baska bir yolu da yok maalesef. Objektif ve farkli gorusleriniz varsa, bu gorusleri yazarak, yazmaya devam ederek. Ortaligi sinir harbine cevirmeden bunlari yazin ve belirtin. Eger gercekten hataliysak, bu sayede farkina variriz herhalde.

Biz oyunu oynayan ve bu kadar sert elestiri yapan her bir kisi icin, degil onlarca veya yuzlerce, belki de binlerce kisinin zevk alarak oyunu oynayabildigini gozardi edemeyiz pekala.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

MakakaLeLe arkadaşım. Biraz eLeştiriLerinde daha dikkatLi oLmaya davet ediyorum seni. Şu anda sadece profiL bazında eLeştiri yapıyorsun, ama aLıp oynamadın hiç. Birde oyunda dene bakaLım neLer oLuyor. Ondan sonra daha göreceLi kavramLar iLe buraya geL.

ProfiL bazında bende beğenmedim, bende bunu diLe getiriyorum ama biraz sınırLarı da aşmamak gerek.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Niye işimize gelmesin? Bu tip eleştirilere her zaman kapımız açık. Siz eleştireceksiniz bizde buna göre daha fazla özen ve önem göstereceğiz.
    Frekanslarımız uyuşmuyor bir türlü yada başka bir sorunumuz var,aynı noktada buluşamıyoruz.

Bu yeni ekip göreve geleli hatırısayılır bir zaman geçti.Türkiye ligleri şuan belkide en oynanabilir halde yapılmış,içerik olarak,kurallar olarak.Birtek hava durumlarında bir sıkıntı var o yıllardır çözülemeyen birşey neden bilmiyorum.

Fakat siz bu akdar olumlu işin yanında o kadar dökümana sahipken,sizlere bu kadar insan sayfalarca yazı yazıp,destek olmaya çalışmış ve her şekilde mantıklı olmasada iyi ayda kötü eleştiri yapmışken,sizden önce datayı hazırlayan insanlar acımasızca eleştirilmişken ve bunları görmüşken neden resmi araştırma forumlarında yazılanlara kendi kişisel görüşlerinize göre yarı yarıya önem vermeyip sadece sizin kafa yapınıza uygun olanları alı oyuncu profillerine işliyorsunuz ki?

Ben ve içinde bulunduğum diğer insanlar neden bu forumlara sürekli mesaj yazıyor fakat datanın çıkmasından itibaren sürekli eleştiri yağmuruna tutuluyorsunuz,yapılmak istenen herkesin gerçekçi bir TSL ligleri datasıyla oynamasıysa bu araştırmacıların görüşü + eleştiri ayda öneri tarzında resmi araştırmaya mesaj yazanlar bilgi aktaranlar + oyun kodlarının ve kurallarının izin verdiği ölçüler olmayacak mı?

Hadi şimdilik ben böyle düşünüyorum benim gibi düşünen birsürü insan var onlar neden hesaba katılmıyor,neden görüşleri alınıp yinede bildiğinizi okuyorsunuz.Bu bir oyunsa neden oyun kurallalrına göre oynanmıyor?

Kafanızda sabit düşünceler var oyuncu profilleriyle ilgili bunlar asla değişmeyecek her satır yazısında araştımacıların bunları açıkça görüyoruz.Yok Türk futbolcular mental olarak zayıf,fizik olarak yetersiz,teknik olarak küçüklükten beri bu şekilde yetişmemiş vs.. vs.. vs..

Biz bu durumda Mourinho'nun zamanında Wenger'e söylediği cümleye muhattap oluyoruz..Yani sadece KONUŞUYORUZ,KONUŞUYORUZ,KONUŞUYORUZ.. Bir yerden algılanıp diğer yerden çıkıyor yani,genel sıkıntı bu. Bu konuda sizin kafanızdaki sabit düşünceler yüzünden anlaşmamızın imkanı yok,nasılsa siz yine bildiğinizi yapıyorsunuz.Çoğul konuşuyorum çünkü genelleme yapmak için en uygun zaman bu zaman.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Evet kisisel suzgeclerimizden gecene kadar gecerli.

Baska bir yolu da yok maalesef. Objektif ve farkli gorusleriniz varsa, bu gorusleri yazarak, yazmaya devam ederek. Ortaligi sinir harbine cevirmeden bunlari yazin ve belirtin. Eger gercekten hataliysak, bu sayede farkina variriz herhalde.

Biz oyunu oynayan ve bu kadar sert elestiri yapan her bir kisi icin, degil onlarca veya yuzlerce, belki de binlerce kisinin zevk alarak oyunu oynayabildigini gozardi edemeyiz pekala.
    Sert eleştirimi? Benim yazdıklarım sert mi oluyor şimdi Sizin yazdıklarınızdan bahsetmiyorsunuz değil mi Perpetua?

Sert falan değil yapılan eleştiri sert konuşmayı gerektirecek çok şey vardır belki ama ben gerek görmüyorum,güzellikle söylenip anlaşılmıyorsa evet biz buyuz böyleyiz deniyorsa kötü konuşulunca ya ötelenirsin ya banlanırsın.Sanalda kurallar nöyle işliyor,farkındayım en az sizin kadar.

Ayrıca sinir harbi fala yok,bu sizin düşündüğünüz birşey,ben sinir harbi olduğunu düşünmüyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    MakakaLeLe arkadaşım. Biraz eLeştiriLerinde daha dikkatLi oLmaya davet ediyorum seni. Şu anda sadece profiL bazında eLeştiri yapıyorsun, ama aLıp oynamadın hiç. Birde oyunda dene bakaLım neLer oLuyor. Ondan sonra daha göreceLi kavramLar iLe buraya geL.

ProfiL bazında bende beğenmedim, bende bunu diLe getiriyorum ama biraz sınırLarı da aşmamak gerek.
    Ben oynadıklarımın üzerindende birsürü eleştiri yaptım,benim gibi birçok insanda yaptı bunu ama hani oyuna yansıması,ben mi göremiyorum yoksa?

Profilden bahsetmiyorum sadece araştırmanın genellemesini yapıyorum,dikkate alınmayanları belirtmeye çalışıyorum.Yorumlarımı gayet dikkatli yapıyorum,herhangi bir abartı yada aykırılık yok,öyle yazacaksam zaten yazmam,seviyenin düşmesi kimseye yarar getirmez çünkü.
    Last edited by makalele81 : 27.Şubat.2009 at 02:00 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Frekanslarımız uyuşmuyor bir türlü yada başka bir sorunumuz var,aynı noktada buluşamıyoruz.

Bu yeni ekip göreve geleli hatırısayılır bir zaman geçti.Türkiye ligleri şuan belkide en oynanabilir halde yapılmış,içerik olarak,kurallar olarak.Birtek hava durumlarında bir sıkıntı var o yıllardır çözülemeyen birşey neden bilmiyorum.

Fakat siz bu akdar olumlu işin yanında o kadar dökümana sahipken,sizlere bu kadar insan sayfalarca yazı yazıp,destek olmaya çalışmış ve her şekilde mantıklı olmasada iyi ayda kötü eleştiri yapmışken,sizden önce datayı hazırlayan insanlar acımasızca eleştirilmişken ve bunları görmüşken neden resmi araştırma forumlarında yazılanlara kendi kişisel görüşlerinize göre yarı yarıya önem vermeyip sadece sizin kafa yapınıza uygun olanları alı oyuncu profillerine işliyorsunuz ki?

Ben ve içinde bulunduğum diğer insanlar neden bu forumlara sürekli mesaj yazıyor fakat datanın çıkmasından itibaren sürekli eleştiri yağmuruna tutuluyorsunuz,yapılmak istenen herkesin gerçekçi bir TSL ligleri datasıyla oynamasıysa bu araştırmacıların görüşü + eleştiri ayda öneri tarzında resmi araştırmaya mesaj yazanlar bilgi aktaranlar + oyun kodlarının ve kurallarının izin verdiği ölçüler olmayacak mı?

Hadi şimdilik ben böyle düşünüyorum benim gibi düşünen birsürü insan var onlar neden hesaba katılmıyor,neden görüşleri alınıp yinede bildiğinizi okuyorsunuz.Bu bir oyunsa neden oyun kurallalrına göre oynanmıyor?

Kafanızda sabit düşünceler var oyuncu profilleriyle ilgili bunlar asla değişmeyecek her satır yazısında araştımacıların bunları açıkça görüyoruz.Yok Türk futbolcular mental olarak zayıf,fizik olarak yetersiz,teknik olarak küçüklükten beri bu şekilde yetişmemiş vs.. vs.. vs..

Biz bu durumda Mourinho'nun zamanında Wenger'e söylediği cümleye muhattap oluyoruz..Yani sadece KONUŞUYORUZ,KONUŞUYORUZ,KONUŞUYORUZ.. Bir yerden algılanıp diğer yerden çıkıyor yani,genel sıkıntı bu. Bu konuda sizin kafanızdaki sabit düşünceler yüzünden anlaşmamızın imkanı yok,nasılsa siz yine bildiğinizi yapıyorsunuz.Çoğul konuşuyorum çünkü genelleme yapmak için en uygun zaman bu zaman.
    Evet bir yerde anlaşamıyoruz, zira ben bunları açıklamaya çalıştım az önce size.

Objektif yapılıyor, bilinçli yapılıyor bu iş, herkes emin.

Eleştiriyi istediğimiz için forum açık, konuşulacak zaten.
    Araştırma konusunda bilgi sahibi olduğumuz için bilgimiz ile araştırıyoruz, değerlendiriyoruz.

Dediğim gibi eleştirilerinizin havada uçmaması için teknik açıdan değerlendirmelisiniz.Aksi taktirde oyunun mantığı ve araştırma konusunda bilgi sahibi olmadığınızı düşünmemem için hiç bir sebep olmaz.

İnsanların bilgileri maddi kazançlar sağlar, bunları göstermediğiniz sürece kazançlarınız olmayacaktır.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Sheriff Misafir

Sert eleştirimi? Benim yazdıklarım sert mi oluyor şimdi Sizin yazdıklarınızdan bahsetmiyorsunuz değil mi Perpetua?

Sert falan değil yapılan eleştiri sert konuşmayı gerektirecek çok şey vardır belki ama ben gerek görmüyorum,güzellikle söylenip anlaşılmıyorsa evet biz buyuz böyleyiz deniyorsa kötü konuşulunca ya ötelenirsin ya banlanırsın.Sanalda kurallar nöyle işliyor,farkındayım en az sizin kadar.

Ayrıca sinir harbi fala yok,bu sizin düşündüğünüz birşey,ben sinir harbi olduğunu düşünmüyorum.

Bence siz üslubunuzun ve tarzınızın farkında değilsiniz. Siz karşılıklı görüş alışverişi değil direk tek taraflı saldırıya geçiyorsunuz. Şu bir kaç saattir yazdığınız yazıların bir gram yapıcılığı yok.
    Sizi seviyeli ve düzgün bir üslup kullanmaya davet ediyorum.

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Bence siz üslubunuzun ve tarzınızın farkında değilsiniz. Siz karşılıklı görüş alışverişi değil direk tek taraflı saldırıya geçiyorsunuz. Şu bir kaç saattir yazdığınız yazıların bir gram yapıcılığı yok.
    Sizi seviyeli ve düzgün bir üslup kullanmaya davet ediyorum.
    Bu davetinizi reddediyorum,üslubumda herhangi bir aykırılık yok görüldüğü üzre.Bu yapılan tek taraflı saldırıda değil,istediğiniz gibi algılıyorsunuz ve fazla duygusal bakıyorsunuz olaya,ben sınırları iyi bilirim.Sizin yaptığınız her yorumun gram cinsinden yapıcılığı nedir peki? Benim yorumlarımın gram yapıcılığının olmadığına kanaat getirmeniz şaşırtmadı yine,şaşırmadım,alışkınım,tarz meselesi yani.

Ayrıca klavye hatalarından dolayı kelimelerde bazı harflerin yeri değişiyor Türkçe'yi yanlış kullanmaya çalıştığım anlaşılmasın

Nesil
    2003

Bir muhasebe yapsaniz. Mesela yorumlarinizin kaci sonucunda degisiklik olmus, kaci sonucunda degisiklik olmamis.

Zaten boyle degil mi? Belki de yukarida yapacaginiz muhasebe bunu ortaya cikartacak.

Liginin kuvvetli ve zayif yonlerini goz onunde tutmadan, farkli ulkelerde, farkli arastirma seflerini kullanarak, acaba nasil ulkeler arasi, ulkelerin iyi ve zayif yonlerini ortaya cikartan denge kurulabilir?

Elestirileriniz sert veya degil. Ben sadece burada gereksizce kavga edilmesinin bir yarari olmadigini yinelemek istedim. Okuyan herkeze bir mesaj (forum yoneticisinden, arastirmacisina, uyesine). Sadece size degil.

Ben yazdıklarımın yapılacağı konuşmasını daha önce yaptım zaten,bunun için teşekkürde ettim,yine ederim.Ne yazdım yukarıda? Oyun TSL açısından şuan oynanabilecek en iyi seviyelere çıkıyor 1.5 yıldır,fakat bunun yanında sürekli eksilerde dolaşmakta var,bunun en başındada x oyuncunun profili y oyuncunun millilik bilgisi z oyuncunun Ca/Pa'sı gelir,bunu değerlendirme şeklinizin tamamının olmasada bir kısmının yanlış olduğunu o yanlış kısmında araştırma forumlarında yazanların araştırmacıların sabit fikirlerinin değişmemesinden kaynaklandığını genelerin değil,yerelin görüşünün alındığını anlatmaya çalışıyorum.

Yoksa benim söylediklerimin birçoğunu yapıldığının farkındayım,araştırma forumunda yazılanlar için mesajlarıma karşılık teşekkürde ettim.
    Fakat bu demek değildir ben benim yazdıklarım yapılmadı diye böyle konuşuyorum,asla bu youn kişisel bir gösteri yada başka birşey değildir,genelden bahsediyorum,ondan,bundan,şundan.

Ben datayı inceleyip yine gerekli olan şeyleri yazarım,eksiği eleştirir,doğruyuda takdir ederim fakat şu üslup olayını bir aşın artık,herkesin tarzı farklıdır,ben içi boş cümleler kurmaktansa susmayı tercih ederim,yazıyorsam boş şeyler yazmak istemediğim için yazıyorumdur.Buda kşisel bir düşüncedir,anlamanızı beklemiyorum şuan için.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

MakaLeLe arkadaşım.

Senin amacın eLeştirmekten ziyada biraz daha provakatörLük. ELeştirmek nasıL oLur, burda ki insanLar az çok biLiyordur. O kadar boş adamLar yok karşında. Kendi çapında bir koz buLmuş geLip burda asarım keserim havaLarındasın. Amacın eLeştiri değiL, sadece yıpratmak.

SöyLedikLerinin bazıLarı doğru ama böyLe davranarak kimseye birşey ispat edemez, kanıtLayamazsın.

MakaLeLe arkadaşım.

Senin amacın eLeştirmekten ziyada biraz daha provakatörLük. ELeştirmek nasıL oLur, burda ki insanLar az çok biLiyordur. O kadar boş adamLar yok karşında. Kendi çapında bir koz buLmuş geLip burda asarım keserim havaLarındasın. Amacın eLeştiri değiL, sadece yıpratmak.

SöyLedikLerinin bazıLarı doğru ama böyLe davranarak kimseye birşey ispat edemez, kanıtLayamazsın.
    Sizden boş adamsınız diye bahseden oldumu? Provakatörlük yapmak bu kadar basit olmamalı.Siz benim bazı amaçlar uğruna birşeyler yazdığımı yada elimde bir koz olup konuştuğumu zannedin,yıpratmak için zerre uğraşım olmaz,yıpranacak konuma gelmişse birşeyler benden önce yıpratacak insan çok zaten.

Asarım keserim havaları falan yok bunlar sizin uydurduklarınız maalesef,ben şöyle yaparsanız size şunu yaparım bu böyleyse şöyle yaparım gibisinden bir konuşmada yapmadım,istediğiniz kalıplarda konuşamıyorum ben yapımda yok o yüzden yapılacak birşeyde yok.

Neyse her zamanki gibi yine anlaşamadık,bu arada biz boş adam değiliz diyerekten uyarı yaptığınız adamında boş işlerle uğraşıp provakatörlk gibi getirisi olmayan bir işin peşinde olmadığını bilin.Hayırlı geceler size.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

O zaman daha üsLupLu biçimde yazıcaksın.

İkimizin ortak bir noktası var. Ben diyorum ki profiLLer iyi oLmamış, abartıLı oLmuş, inceLeme istediğim gibi değiL, ama senin kadar yaygara koparmıyorum. Diyorum ki birde oynayarak denerim, ya da işte daha derin inceLerim bakaLım cidden yine öyLemi. GeLipte burda isyan etmiyorum. Sen bu oyunu para verip aLıyorsan ben 5 yıLdır para verip aLıyorum. 11 yıLdır oynuyorum.

Sadece insanLar nerde nasıL ve ne zaman konuşacağını biLmeLi. Yoksa provakatör de oLursun, herşey oLursun. O zamanda senin birşey demeye hakkın kaLmaz. NasıL sana göre araştırmacıLarın sana birşey demeye hakkı yok, bu konuda da bana birşey demeye senin hakkın yok bence..

BiLmem anLatabiLdim mi..

O zaman daha üsLupLu biçimde yazıcaksın.

İkimizin ortak bir noktası var. Ben diyorum ki profiLLer iyi oLmamış, abartıLı oLmuş, inceLeme istediğim gibi değiL, ama senin kadar yaygara koparmıyorum. Diyorum ki birde oynayarak denerim, ya da işte daha derin inceLerim bakaLım cidden yine öyLemi. GeLipte burda isyan etmiyorum. Sen bu oyunu para verip aLıyorsan ben 5 yıLdır para verip aLıyorum. 11 yıLdır oynuyorum.

Sadece insanLar nerde nasıL ve ne zaman konuşacağını biLmeLi. Yoksa provakatör de oLursun, herşey oLursun. O zamanda senin birşey demeye hakkın kaLmaz. NasıL sana göre araştırmacıLarın sana birşey demeye hakkı yok, bu konuda da bana birşey demeye senin hakkın yok bence..

BiLmem anLatabiLdim mi..
    Bana O zaman daha üsLupLu biçimde yazıcaksın.Tarzında emir kipinde cümlelerle konuşursanız benimde bu konuda size söyleyecek çok şeyim olur.Ben araştırmacıların bana birşey demeye hakkı yok falan demedim bunuda siz yazdınız.

Bu oyunu 11 yıldır oynamanız beni hiç ilgilendirmediği gibi isyan edip etmeme tarzınızda pek dikkatimi çekmiyor şuanda,kaldıki ben isyan etmiyorum ama sizin istediğiniz kafanızdaki eleştiri yapısına göre eleştirilmek her zaman için tek istediğiniz bu.Ben biraz düşündüğünüz tarzın dışına çıkınca hemen provakatöründen tutunda herşey olabilme potansiyelli bir insan şekline sokuyorsunuz.İşte bu yüzden sizle konuşulmuyor,uzlaşmacı taraflarınız olsa dahi köreltici tavırlarınızla bazı şeyleri sus pus edip rafa kaldırmak adet olmuş.

Bugüne kadar size üslubunuz yüzünden rahatsız edici konuşmalarınız yüzünden ben sizin yazdığınız tarzda emir kipinde bir cümle kurdummu? Yada kurarmıyım? Bence hayır buna gerek yok.Uyarınında sizin tarafınızda olan şekli sizin yaptığınız gibiyse eleştiriyle,uyarıların entegre kavramlar olduğunu,ikisinin farklı şekilde kullanılamayacağını bilmeniz gerekir.

Ben oynarım,oynadıktan sonra yine yazarım iyi yönleri için tebrik eder,kötü yada eksik tarafları için kafamdan geçenleri gerekli şekillerde yazarım.

Bilmem anlatabildim mi?

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Yazmıyorsan, emir kipi cümLede kurarım, Amacına uLaşmanıda sağLarım.

O yüzden tartışma daha fazLa uzamasın, nerde ne yapmam gerektiğini gayet iyi biLiyorum.

Hadi iyi geceLer.

Nesil
    2003

Ben yazdıklarımın yapılacağı konuşmasını daha önce yaptım zaten,bunun için teşekkürde ettim,yine ederim.Ne yazdım yukarıda? Oyun TSL açısından şuan oynanabilecek en iyi seviyelere çıkıyor 1.5 yıldır,fakat bunun yanında sürekli eksilerde dolaşmakta var,bunun en başındada x oyuncunun profili y oyuncunun millilik bilgisi z oyuncunun Ca/Pa'sı gelir,bunu değerlendirme şeklinizin tamamının olmasada bir kısmının yanlış olduğunu o yanlış kısmında araştırma forumlarında yazanların araştırmacıların sabit fikirlerinin değişmemesinden kaynaklandığını genelerin değil,yerelin görüşünün alındığını anlatmaya çalışıyorum.
    Bana 10.000 kisi gelip de Baros'un bitiriciligi 18 olmali dese, o 10.000 kisiyi de dinlemem. Ortaya atilan genel dusunce'nin ne kadar iyi savunulduguna bagli biraz da.

Yoksa benim söylediklerimin birçoğunu yapıldığının farkındayım,araştırma forumunda yazılanlar için mesajlarıma karşılık teşekkürde ettim.
    Fakat bu demek değildir ben benim yazdıklarım yapılmadı diye böyle konuşuyorum,asla bu youn kişisel bir gösteri yada başka birşey değildir,genelden bahsediyorum,ondan,bundan,şundan.
    Yazdiklarinizin cogu yapildiysa eger,

boyle bir sey yazma ihtiyaci neden duyarsiniz?

Kusura bakma ama yukarida yazilan ile asagida yazilan birbirini tutmuyor.

Herneyse, konumuz arastirma. Eger yazdiklarinizin cogunu yansitmissak, ne mutlu bize ki bunu yapabilecek zamani bulabilmisiz ve gonullu olarak bu guncellemeyi Ocak ayi transferlerini icerecek sekilde yapmisiz.

Daha iyi olabilir mi? Tabii olabilir. Zamanla.

Sanırım ortak olan tek davranış şeklimiz bu şuan için.Nerde ne yapmak gerektiğini bilmek yani.

İyi geceler.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bana 10.000 kisi gelip de Baros'un bitiriciligi 18 olmali dese, o 10.000 kisiyi de dinlemem. Ortaya atilan genel dusunce'nin ne kadar iyi savunulduguna bagli biraz da.

Yazdiklarinizin cogu yapildiysa eger,

boyle bir sey yazma ihtiyaci neden duyarsiniz?

Kusura bakma ama yukarida yazilan ile asagida yazilan birbirini tutmuyor.

Herneyse, konumuz arastirma. Eger yazdiklarinizin cogunu yansitmissak, ne mutlu bize ki bunu yapabilecek zamani bulabilmisiz ve gonullu olarak bu guncellemeyi Ocak ayi transferlerini icerecek sekilde yapmisiz.

Daha iyi olabilir mi? Tabii olabilir. Zamanla.
    Genelleme yapıp konuşmam yalnız o zaman,sadece kişisel olarak bildireyim fikrimi öyle mi?

Yukarıda yazılanlarla aşağıda yazılanlar arasında anlam olarak bir bağ yok,biri öznel diğeri nesnel.Neyse Daha iyi olabilir mi? Tabii olabilir. Zamanla.Bu cümle her zamanki gibi bir beklentidir,umuttur,umarım dediğiniz gibi olur.
    Last edited by makalele81 : 27.Şubat.2009 at 02:45 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Ben datayı inceleyip yine gerekli olan şeyleri yazarım,eksiği eleştirir,doğruyuda takdir ederim fakat şu üslup olayını bir aşın artık,herkesin tarzı farklıdır,ben içi boş cümleler kurmaktansa susmayı tercih ederim,yazıyorsam boş şeyler yazmak istemediğim için yazıyorumdur.Buda kşisel bir düşüncedir,anlamanızı beklemiyorum şuan için.
    Sevgili arkadaşım. Yazdıklarını baştan sona okudum. Şimdi eleştiri nasıl yapılır uzun uzun anlatmak istemiyorum anlatmıyacam da. Tamam eleştiri yapacaksın o zaman altını doldur. Ca lar pa lar guizalar baroslar havada uçuyor... Ama tam olarak neden hoşnut değilsin onu anlatmadın. Bu forumlarda böyle cevap vermek adetim değildir... vaktim de yok zaten ama dayanamadım. Bu araştırmayı perpetua ve vieri üstlendikten sonra gözle görülür bir şekilde müthiş işler yapıldı. türkiye' de bu işi bizden daha iyi yapabilecek bir ekip yok ne bilgi olarak ne de vizyon olarak. Ekibimizde çok değerli arkadaşlarımız var her ne kadar bazılarıyla fikir ayrılıklarına düşsem de. Değerli oldukları bir gerçek.

fikir ayrılıkları olacak ki tez, anti tez, sentez olsun. Yaptıklarımızı burada sayamayacağım ama emin ol yazsam sıkılırsın. Sen eskiden lig a' da bir takım aldığında random özelliği olan kaç tane oyuncu görüyordun? Geçelim lig a' yı Süper lige anadolu takımlarına gelelim. Anadolunda bir takım aldığında kaç tane oyuncu oynanabilir haldeydi? Bu sorulara örnekleriyle cevap rica ediyorum senden.

Her şey 4 büyükler değil hele Türkiye FM araştırması sadece 4 büyüklerden ibaret hiç değil. Guiza' nın bitiriciliği 18 , baros 13 diye bir bardakta fırtına koparamazsın. Böyle veryansın edemezsin. Bu bizim hakkımızıa girmen demektir. Eleştirmek ve eleştirilmek en çok sevdiğim şeylerdir. Ama altını doldurarak örneklerle açıklayarak olmalı bu.

Başta şeflerimiz ve bütün ekip adına şunu söyleyebilirim ki hepimizi en ufak bir düşünceyi bile değerlendirmeden geçmiyoruz. Araştırma alanına birşeyler yazılsa da bilmediğim bir şey varsa öğrensem ve dataya işslesem diye yanıp tutuşuyorum. Ben böyleyim ekibimiz de böyle.

Lütfen eller vicdana gitsin. Akl-ı Selime davet ediyorum sizi.

not: Yazım hataları için özür dilerim. gece uykusuzum. idare edin
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2003

Genelleme yapıp konuşmam yalnız o zaman,sadece kişisel olarak bildireyim fikrimi öyle mi? Yukarıda yazılanlarla aşağıda yazılanlar arasında anlam olarak bir bağ yok,biri öznel diğeri nesnel.
    Baskalarinin fikirlerini savunabilecek durumda goruyorsaniz kendinizi, onlarin fikirlerini de savunun isterseniz.

Ancak baskalarinin buraya veya SI forumlarina yazmadiklari icin yansitilmayan gorusleri varsa, bu gorusleri tahmin etmemiz de mumkun degil. Daha once de bu konuda konusmustuk. Kapilar sonuna kadar acik.

Neyse Daha iyi olabilir mi? Tabii olabilir. Zamanla.Bu cümle her zamanki gibi bir beklentidir,umuttur,umarım dediğiniz gibi olur.
    Aramiza takimlari yerinde izleyebilen arastirmacilar katildikca daha iyi olacaktir. Ama arastirmanin, arastirmacilarin kisisel gorusunu yansitacak olmasi sabittir. Arastirmacilar kendi aralarinda, ve de arastirma disindaki kisilerle gorus alisverisi pekala yapabilir, yapar ve buna gore arastirmayi sonuclandirir.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

makalele81, araştırmanın ne kadar kasvetli bir konu olduğundan, ca/pa dengesinin tutturulmasıdır şudur budur haberin var mı? evet ben de bazı şeylerden memnun değilim. ama oyunu oynadığımda dengeli bir türkiye ligi oluyor.

yama çıkmadan önce oyunlar kurularak test ediliyor türkiye liginin dengesi. bunu söylememde bir sakınca var mıdır bilmiyorum ama dengesiz olan tek şey kurulan oyunlarda ankaraspor'un küme düşmesiydi. bunun dışında hemen hemen her oyunda şu ankine benzer bir lig vardı. yani 3 büyüklerin domine ettiği, trabzon,sivas,kayseri gibi kulüplerin zirveye oynadığı bir lig. sanırım guiza'nın ne kadar uçacağı, tellonun ne kadar döküleceği ya da ardanın ne kadar koşacağı takımı yöneten menajerle de alakalı. ben 60. dakikada ardayı yoruldu diye oyundan aldığımı hiç hatırlamıyorum. sana karşı iyi bir tutum izlemeye çalışıyor buradaki çoğu kişi ama daha oyunu açmadan böyle sallamalarda bulunduğundan dolayı birçok kişinin sabrını zorladığını tahmin ediyorum. bu yüzden sana tavsiyem, oyunu oynadıktan sonra bize gelip türkiye liginin ne kadar dengesiz olduğundan bahsetmen.

araştırmanın öncelikli hedefi bunu yakalamak. ardından oyuncuların gerçek özelliklerini oyuna yansıtmak. bu konuda belki senin fikirlerini de desteklerim. çünkü benim de yerinde bulmadığım şeyler yok değil. ama bunu düzeltmek için de bize köstek değil, destek olacak elemanlar, profesyonel düşünüp ca/pa'nın ne demek olduğunu kavrayan kişiler lazım. "baroş 18 gol attı, finishingine 17-20 arası birşeyler verin" cümlesini herhalde 10 yaşındaki çocuklar söyler. biz de isteriz italya ligi gibi 50 kişlik prof. kadromuz olsun. ama destek yerine köstek olanlar oldukça Ömer abinin dediği gibi zaman alır bu olay.

yani demek istediğim, şu an piyasdaki birçok bizi eleştiren siteler olsun hep "biz sizden daha iyi biliyoruz bu işi" diyerek unoffical patch çıkardılar. ve bu patchlerdeki ca/pa dengeleri muazzam bir şekilde allak bullaktı. bu işin incelikleri var.

biliyor musun bilmiyorum ama türkiye ligine belirlenen maximum miktarda bir sınır var. bu sınırın üstüne çıkılmıyor bildiğim kadarıyla. yani ben isterim arda'nın dribblingi 19 flair'i 20 olsun. ama bu sınır buna bazı ekstrem oyuncular hariç izin vermilmiyor. 19 yapınca illaki bir yerden de kısacaksın çünkü senin liginin kalitesi bu deniliyor. ve buna göre dengeli yapılıyor. ilk başta bunu bilip bilmediğini merak ediyorum.

yoksa biz de sitemize patcher alıp, ligi premier lig kalitesine taşımayı bilmiyor muyuz zannediyorsunuz? "tek maharetiniz türkçeleştirme" diye atıp tutanlar vardı bi aralar. ca/pa dengesinden haberi olmayanların yapabileceği en güzel iş grafik paketi çıkarmaktır. ona saygı duyarım. ama diğer türlü gelecek eleştiriler boştur. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır.

araştırma ile hiçbir alakam yok. ama merak edip Ömer abiye sorduğumda bunları öğrenmiştim. bilmemek değil öğrenmemek gibisinden. bir yerde hatalı birşey yazdıysam araştırmacı arkadaşlar düzeltirler.
    Last edited by Aydin : 27.Şubat.2009 at 06:09

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

İlk devre bittiğinde Galatasaray 11 puanla fark açmıştı en yakın rakibine. Şimdi bir oyun daha açıyorum bakalım onda nasıl olacak.

Sayfa 9 / 16 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon

Mesaj Yetkileri