Sayfa 15 / 17 İlkİlk ... 51314151617 SonSon
421 ile 450 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Peki bunlar ne olucak?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrica Fenerbahce ile profesyonel kontrat imzalamis ama oyunda olmayan veya halen eski takimlarinda bulunan bir kac oyuncu var bunlari bi listeleyin altlarinda da TFF resmi sitesinden kontrat bilelrini koyucam:

Berkay Oztuvan:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=844333

Berkay Can Degirmencioglu:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=848086

Devrimcan Beyaz:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=865269

Dogukan Genc:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=848942

Erdi Bakirci:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=692794

Gokay Iravul:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=878745

Gokhan Goz:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=937970

Hasan Erbay:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=877306

Huseyin Ruzgar:
    http://www.tff.org/Default.aspx?page...kisiID=1005699

Ibrahim Yay:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=684890

Idris Aslanhan:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=706765

Ismail Aslan:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=859891

Mehmet Alaeddinoglu
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=713941

Mehmet Topcu:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=944385

Muhammed Akarslan:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=915244

Mustafa Celik:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=706678

Okan Alkan:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=954644

Ramazan Dolu:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=905025

Yigit Dagkaya:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=830427
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Yalniz sanirim yas konusunda bi kac oyuncu cok ufak olabilir ama profesyonel kontratlari var. Oyuna aktarilabilinen en kucuk yas 14 mi?
    Bunu değerlendireceğim ama nasıl, ne şekilde ekleriz bu durum scoutlar olarak aramızdaki görüşmeler sonrasında ortaya çıkacaktır.
    Hemen herkesi paf harici ekleme gibi bir lüksümüz yok, 14-16 takımlarının antrenman sahaları, maç sahaları bile farklı iken inan onları izlemek paf takımı izlemekten çok daha güç, ki onları değerlendirmek kısmı aslında hiç sorun değil.
    14-16 çalışmaları genelde ilginç saatlerde olabiliyor, işyerinden hergün izin alarak oraya gitme gibi bir şansım olmayabilir ama Fenerbahçe profesyonel A takımından bir futbolcu ile bir yakınlığım var, bunu kullanarak belki birşeyler gerçekleştirebilirim ama kesin söz vermeyeyim.
    Zaten olabildiğince çok fazla her kategoride maç izlemeye çalışıyoruz ama inan göründüğü gibi kolay değil, bir de siz menajer misiniz diye üzerine sopalarla kovalanan arkadaşlarımızı da düşünürsen daha iyi anlayacaksın
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Bunu değerlendireceğim ama nasıl, ne şekilde ekleriz bu durum scoutlar olarak aramızdaki görüşmeler sonrasında ortaya çıkacaktır.
    Hemen herkesi paf harici ekleme gibi bir lüksümüz yok, 14-16 takımlarının antrenman sahaları, maç sahaları bile farklı iken inan onları izlemek paf takımı izlemekten çok daha güç, ki onları değerlendirmek kısmı aslında hiç sorun değil.
    14-16 çalışmaları genelde ilginç saatlerde olabiliyor, işyerinden hergün izin alarak oraya gitme gibi bir şansım olmayabilir ama Fenerbahçe profesyonel A takımından bir futbolcu ile bir yakınlığım var, bunu kullanarak belki birşeyler gerçekleştirebilirim ama kesin söz vermeyeyim.
    Zaten olabildiğince çok fazla her kategoride maç izlemeye çalışıyoruz ama inan göründüğü gibi kolay değil, bir de siz menajer misiniz diye üzerine sopalarla kovalanan arkadaşlarımızı da düşünürsen daha iyi anlayacaksın
    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bu sekilde degistirme dusuncesi var Tarik'da bildigim kadari ile.
    Sezon başından beri Zico aynı şeyi yapıyor, farkındayım.Notlarım arasında..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ps.
    cevaplar karışmış kusura bakmayın
    Last edited by Cengo : 27.Aralık.2007 at 03:07 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Zaten bu yazilarim sizi elestirmek icin degil olabildigince yardimci olabilmek icin yani belki gozden kacmistir diye. Isinizin kolay olmadigina eminim hele ki dedigin gibi 14-16 yaslari hem izlemek hem de degerlendirmek cok zor ancak paf takimda oynuyorsa ya da belirli bi arena (genc milliler gibi) gostermise kolaylasabilir (bi bile kolay degil aslinda ama en azindan daha zorlu bi arena). Tek derdim genel olarak Turkiye'de genc oyuncular yenilenmemis yani ismini duyurmus gelecek vaad eden belli oyuncular bile yok. Belki bunun yeri burasi degil ama mesela Trabzonspor'u yanlis bilmiyorsam Tozer bey arastiriyor kendisi pek gorunurde yok gibi ve bu yuzden mesela Baris Memis (bunu Trabzonspir'un topiginde de belirttim) gibi kendisini gostermis gelecek vaad eden bi gencin oyuna eklenmemesi gercekten uzucu olur.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Oyuncunun adı:Yasin Gurbet Doğum tarihi:14.01.1990Doğum Yeri:MalatyaBoyu:1,85Kilosu:72Mevkii:Forvet Forma Numarası:9Fenerbahçe'ye Geliş Tarihi:2003Daha Önce Oynadığı Takımlar:Antalya Yolspor
    Millilik Sayısı:Başarıları:2006-07 B Gençler ligi klasma ve İstanbul Şampiyonluğu
    deplasmanlı gençler liginde fenerbahçenin oynadığı toplam 13 ün maçın 12 sinde forma giyip toplam 8 gol atmış istatistikleri dikkatimi çekti..ama tabi izleme fırsatım hiç olmadı..bibu oyuncu özel bir oyuncu gibi duruyor..izleyen varmı

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    Oyuncunun adı:Yasin Gurbet Doğum tarihi:14.01.1990Doğum Yeri:MalatyaBoyu:1,85Kilosu:72Mevkii:Forvet Forma Numarası:9Fenerbahçe'ye Geliş Tarihi:2003Daha Önce Oynadığı Takımlar:Antalya Yolspor
    Millilik Sayısı:Başarıları:2006-07 B Gençler ligi klasma ve İstanbul Şampiyonluğu
    deplasmanlı gençler liginde fenerbahçenin oynadığı toplam 13 ün maçın 12 sinde forma giyip toplam 8 gol atmış istatistikleri dikkatimi çekti..ama tabi izleme fırsatım hiç olmadı..bibu oyuncu özel bir oyuncu gibi duruyor..izleyen varmı
    Olabilir ama TFF ye gore profesyonel kontrat imzalmamis olmasi ilginc gerci onlar da bazen dogru duzgun guncellemiyor ama.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Olabilir ama TFF ye gore profesyonel kontrat imzalmamis olmasi ilginc gerci onlar da bazen dogru duzgun guncellemiyor ama.
    Profesyonel kontrat imzalayamaması bir şey ifade etmez, o yaştaki oyuncuların kontrat imzalaması önemli bir durum değil, kimse Fenerbahçe'den kaçmaz.Bunun yanında imzalayabilmiş olsa dahi yetiştirme bedeli ile ayrılabilir, o yaşta da bunun önüne geçemezsiniz..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    @licentia

Bu arada daha önce girilmemiş olan profesyonel lisanslı oyuncuları ekleyeceğiz, şüphen olmasın ama 14-16 meselesi ve alt yaşlar hakkında ancak özel oyuncular eklenebilir aklında bulunsun.
    Buradaki esas nokta her oyuncu eklendiğinden pro. lisanslı olmamaları nedeni ile db kalabalıklığı ve düzensizliği nedeni ile sıkıntı yaratması..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Uğur Boralın hız ve hızlanma 16-16 olabilir. Diğer sayfalarda baya bir tartışma olmuş
    Tartışılabilir, gereken karar verilecek, müsterih olunuz.Abartıdan özellikle kaçınıyoruz, gerçekçilik için bilinçli ve SI Games kuralları ile sistematik araştırma mantalitesi üzerinden değerlendiriyoruz.Önümüzdeki her güncelleme ile eksikleri görerek düzelttiğimizden zamanla sürekli daha iyi bir seviyeye geliyor official db.
    Sıradan bir iş gibi değil, zamanımızdan ve kısıtlı bireysel yaşantımızı sınırlayarak bir şekilde düzenlemeye çalışıyoruz.Bu işi yapan herkes ya çalışıyor yada okuyor.Doğal olarak günün 24 saati full time testerlık yapamadığımızdan dolayı ufak tefek hatalar doğaldır ki olacaktır, diğer ülkelerin dblerine bir bakın, iyice anlayacaksınız zaten..
    Last edited by Cengo : 28.Aralık.2007 at 00:48 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Fenerbahçeli arkadaşlarımızın işine mutlaka yarayacaktır:

Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Iyi pozisyonda oyunculari gormesi yazarak dogru bir sey soylemissin.. ama dunya capinda oyuncu yaraticiliklarini goz onunde tutmadan yapmissin.

Mesela 40 metre otede bosa kacan bir oyuncuyu gorebilen ve ona pas atabilen bir Beckham'in yaraticiligi 16. 10 metre otede bos adami gorup, pas aktaracak oyunu okuma becerisi olmayan Ugur'un ise 15 olmasini istemek skandaldir.

Burak kusura bakma biraz agir konusacagim ama Ugur 2 mac iyi oynadigi icin ortaya ciktin yine ve Ugur'un dunyadaki en iyi kanat oyuncularindan birisi olmasi icin ugrasip duruyorsun. Ugur ligimiz icin bile vasat bir kontra atak oyuncusundan baska bir sey degildir. Defansif herhangi bir ozelligi olmamakla beraber, yaraticilik, konsantrasyon, karar verme, onsezi, soguk kanlilik, takim oyunu, topsuz alan gibi bir cok ozelligi de vasat veya vasatin altindadir. Iyi olan ozellikleri ise Turkiye Super Ligi ortalamasinin en fazla 1-2 puan ustundedir.
    Sana tamamen katılıyorum.

Bizim basınımızın, medyamızın, insanlarımızın özelliği bu olsa gerek. Bir oyuncu 2 maç iyi oynadığı için hemen abartılıveriyor. Uğur Boral 2 maç iyi oynadı diye bütün özelliklerinin arttırılması isteniyor, ben buna tamamen karşıyım. Basında da çıktı, yok efendim Uğur milli takımı istiyormuş. Sen 2 maç iyi oynadın diye hemen milli takımda mı oynayacaksın? Basının, spor yazarlarının abartmaları bunlar. Uğur iyi futbolcu değil, şu an Fenerbahçe'de oynayacak kalitede hiç değil. Uğur en iyi Anadolu kulüplerinde oynar. İlhan Cavcav "5 maç oynayamaz" demişti, yanılmadı, haklı çıktı.

Uğur'u en son Trabzonspor maçında gördük, saç baş yoldurdu, perpetua'nın dediği çok doğru, saydığı özellikler gerçekten de vasat veya vasatın altında. Bu yüzden Uğur'un özellikleri yükseltilmemeli, aksine düşürülmelidir.

Oyuncuların çoğunun mevkiilerinde oynama yapılması taraftarıyım. Örneğin, Deniz Barış'ın DL özelliği kaldırılmalı, DM olmalı. Ali Bilgin'e AMC özelliği de eklenmeli. Vederson'a ML özelliği de eklenmeli.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post

Bizim basınımızın, medyamızın, insanlarımızın özelliği bu olsa gerek. Bir oyuncu 2 maç iyi oynadığı için hemen abartılıveriyor. Uğur Boral 2 maç iyi oynadı diye bütün özelliklerinin arttırılması isteniyor, ben buna tamamen karşıyım. Basında da çıktı, yok efendim Uğur milli takımı istiyormuş. Sen 2 maç iyi oynadın diye hemen milli takımda mı oynayacaksın? Basının, spor yazarlarının abartmaları bunlar. Uğur iyi futbolcu değil, şu an Fenerbahçe'de oynayacak kalitede hiç değil. Uğur en iyi Anadolu kulüplerinde oynar. İlhan Cavcav "5 maç oynayamaz" demişti, yanılmadı, haklı çıktı.

Uğur'u en son Trabzonspor maçında gördük, saç baş yoldurdu, perpetua'nın dediği çok doğru, saydığı özellikler gerçekten de vasat veya vasatın altında. Bu yüzden Uğur'un özellikleri yükseltilmemeli, aksine düşürülmelidir.

Oyuncuların çoğunun mevkiilerinde oynama yapılması taraftarıyım. Örneğin, Deniz Barış'ın DL özelliği kaldırılmalı, DM olmalı. Ali Bilgin'e AMC özelliği de eklenmeli. Vederson'a ML özelliği de eklenmeli.
    Egemen aynı şeyleri yazdırıp durma bana.. Ben aylar önce Uğur'un ismi bile geçmiyorken savunuyordum 2 maç oynadı diye değil..!

Tartışmışız bitmiş sen beş mesaj öncesine cevap yazmışsın.. Sonraki mesajları oku ve sonra kim ne söylemiş, en son ne olur denmiş ona bak..!

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Question

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post

yazik...
    cunku sen Sabri olsun, Balta olsun, Ucar olsun bunlar iki mac zar zor iyi oynayinca hemen milli takima alinsin diyorsun...

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    yazik...
    cunku sen Sabri olsun, Balta olsun, Ucar olsun bunlar iki mac zar zor iyi oynayinca hemen milli takima alinsin diyorsun...
    Egemen Galatasaraylı değil Fenerbahçeli
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

olabilir, ozur dilerim eger kirdiysam.
    benim anlatmaya calistigim yazisini okuruken o malum yaziyi gorunce
    (milli takim hakkinda) hemen cevap vermek istedim...

umarim yanlis anlasilmamisimdir...

benim destekledigim konu, ugur ligimizin en iyi sol acigi sayilacak yeteneklerdedir!
    oyantilmamasi benim umrumda degil, o ziconun istegi...
    tumer sakat olmadigi zamanlar bile Besiktasin kurtaricisi mega stariydi ama Fenerbahce de yedek kulubesindeydi...

Ugur fizik ve teknik+dribbel yonunde iyidir, sadece mental acidan zayif...

Ugur eger banko oynamaya baslasa birden olmasi zor ama ilerde cok iyi bir sok kanat olacagindan eminim!
    ara sira actigi ortalari sizde gorudunuz!
    bana oyle orta acan oyunculari sayin... ne besiktasda ne galatasarayda ne trabzonda Ugurdan daha iyi sol acik yok! Aklima oyle bir turk ismi gelmiyo???

ugur devamli oynamadigi icin gelisimi yavasladi ve arada sirada parliyor!
    palermo maci, gecen sezon deplasma Trabzon maci,
    gecen sezon Galatasaray maci,
    var boyle maclar!

nedeni cok fazla oynamadigi icin...
    Ugur kolaylikla 16 lari hakkeder
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    egemen kardes medya konusunda hakli, Ugur oldugu gibi kalmali yeterli!
    bende bunu destekliyorum iste!
    Bu sekilde iyi zaten bu tartismayi rakip takimi tutan arkadaslar cikardi!
    biz hic Ardanin fizigine, Sabrinin dribbel olayina hizina karisiyormuyuz?

ugur boyle iyi, ne artmali ne inmeli!
    Last edited by yusufislam : 03.Ocak.2008 at 17:33 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Sheriff Misafir

Aslında bu tartışmayı ben çıkardım ama bu tartışmaya noktayı bi kaç sayfa önce koyduk..

Nesil
    2003

Elestir guzel kardesim, elestir ki daha guzel sonuclar ortaya ciksin.. Tabii elestirilerde mantik oldugu surece, farkli goruslere saygi duyuldugu surece.

Sabri'nin dribbling ozelligi yanilmiyorsam 10..

Arda'nin strength 8, stamina 12... stamina'nin biraz yuksek kalmis oldugunu dusunuyorsan buyuk ihtimalle sana katilacagim..

Ugur konusunda ise zihinsel ozelliklerinin bir nebze dusurulmesi mantikli gelir bana, CA olarak da saniyorum hemen hemen ayni
    seviyede olacagina gore zihinsel ozelliklerdeki dusus, teknik ozelliklerin yukselmesini saglayacaktir.

Burada tartisilan, veya tartisilmasi gereken Ugur'un tepetaklak asagiya indirilmesi veya birdenbire cok yukseklere cikartilmasi degil. Kendi tuttugunuz takimdaki oyuncularin zayif noktalarini bol bol yazin (ne de olsa en dikkatle izleyen sizsiniz ve bu zayif noktalari daha iyi gozlemleyecek sizlersiniz), iyi yonleri de zaten kendiliginden ortaya cikar ve zaten biliniyordur.

#perpetua

Daha önce yazdıklarıma doğru düzgün cevaplar bulamadım sorularımı sen cevaplarsan sevinirim..

1- Alex'in önemli maçları oynama puanı 9. Fakat bu sezon gerek derbilerde gerekse şampiyonlar liginde elinden gelen herşeyi yaptı ve çok iyi oynadı..

Uefa.com'da fantasy football oyununda puan olarak en iyi 5 oyuncu arasına girdi.
    Şampiyonlar liginde ve derbilerde oynadığı futbol ortada..

2- Bana göre Fenerbahçe'nin antrenman tesislerini 20 yapmamak ayıp. Bu tesislerin Avrupa düzeyinde olduğunu, yönetimin ilk geldiği günden itibaren herşeyi Avrupa düzeyine getirdiğini hatta baştan yaptığını herkes biliyor.

Bugün Roberto Carlos'ta Fenerbahçe'nin tesislerinin Avrupa'da sayılı takımlarda olduğunu ve buraya geldiğinde çok şaşırdığını söyledi.

(Samandıra tesisleri yani Fenerbahçe'nin antrenman tesisleri 21 Ocak 2004'te hizmete girmiş).

------

Aynı şeyleri daha öncede yazdım fakat BJK araştırmacısı arkadaş dışında cevap veren olmadı.. Lütfen ne düşündüğünü söylermisin?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

1- Ben oynamıştım onunla, Alex'i çok iyi tanıyan biri olarak takım performansından dolayı böyle olduğunu biliyordum ama Alex fizikle öne çıkan bir oyuncu da olmadığından düşük yapmanın mantıklı olacağını düşündüm.
    Takım oyunu arttı, Alex de kaptan olunca oyunu yukarıya çıktı, elime gelen ilk düzeltme fırsatında yükselteceğim.

2-Tesisler ço kgüzel ama uzun uzun değerlendirmek lazım, konuşalım bunu kendi aramızda, değerlendirmesini oyunda görebilirsin..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

benim destekledigim konu, ugur ligimizin en iyi sol acigi sayilacak yeteneklerdedir!
    tumer sakat olmadigi zamanlar bile Besiktasin kurtaricisi mega stariydi ama Fenerbahce de yedek kulubesindeydi...

Ugur eger banko oynamaya baslasa birden olmasi zor ama ilerde cok iyi bir sok kanat olacagindan eminim!
    bana oyle orta acan oyunculari sayin... ne besiktasda ne galatasarayda ne trabzonda Ugurdan daha iyi sol acik yok! Aklima oyle bir turk ismi gelmiyo???

var boyle maclar!

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Uğur çok ofansif, çok hızlı, ancka bu hızı onun oyununa ekstra katkıda bulunabiliyor.
    Dribblingi flair ile sğalamıyor, hızı ile sağlıyor.Bunu da acceleration ile yapıyor, aslına bakarsan normal oyun hızı da aşırı yüksek değil, normal seviyelerde.
    Savruk oynuyor, top istopu zayıf, geriye hemeh hemen hiç yardımı yok, pozisyon bilgisi vasat.

İyi orta yaptığı için, o kanatta koşuşturduğu için iyi görünüyor, halibuki bence temel tekniğe kadar hemen hemen her yapısı eksiklikler ile dolu.Özellikle karar verme sıkıntısı var(decisions), kararlı biri,yaptığın işin sürekliliği için çaba serfediyor ama olmaması gerekeni haddinden fazla zorluyor.Bu da ayrıca off the ball a da etki eder.
    Soğukkanlı değil, çok hareketli, çok heyecanlı; bir anda 3 iş birden yapmaya çalışıyor ve sapıtıyor.
    Agrression topu ayağına aldığından veya bölgesinde gayet yüksek ama iş savunmaya gelince düşüyor, savunmadan resmen kaçıyor.Zaten bek iken Topuz'un presine kaptırdığı bir top var, aman Allah'ım, Decisions+Positioning katliamı..

Bence First Touch ve Technique eksiklikleri mental olarak da ilerlemesinin önünü kesiyor, bireysel oyunda özgüven ve fiziksel hakimiyet sahayı geniş olarak görebilme ve coach gözünden oyunu yönlendirebilmek için oldukça önemli.
    Sergen'in, Alex'in üzerindeki rahatlığı çok iyi görüyorsunuzdur, özellikle Sergen hiçbir noktayı kafasına takmayan bir oyuncuydu.Oyunda tamamen saklanıyordu ve fiziği koruyordu.Böylece bildiği yeteneklerini en yüksek özgüvenle doğru hamle sırasını kullanmak için bekleyerek, hamel zamanlamasını kestirmek için konsantre olarak oyunu yukarı çıkartıyordu.
    Yoksa topa hakimiyet için aşırı çaba sarfederken, top hakim olabilmek için fazla mesafe bırakarak alanı okumaya çalışırsanız hem oyunu hem de pozisyonunuzu kaybedersiniz.
    Basketbolda bu daha da öne çıkıyor, çünkü bol bol sıkıştırma yersiniz.Bu yüzden o bölgelerde doğru paslar verebilmek istiyorsanız topa daha fazla hakim olmalısınız ki top elinizden savrulmasın.Özellikle yan paslarda hem futbolda hem de basketbolda trailer kontra savunması yapılır.Dipten kaçan kişi, iyi savunma sonunda savunma taktiği ile belirlenen zorunlu pas bölgesine rakip top çıkarırken pas alanına tam zamanında dalarak topu kapmaya çalışır ve hızlı çıkar yarı sahadan.Özellikle bu, ikili-üçlü ön alan sıkıştırmaları ile yapılır.Böylece size bireysel yetenekleriniz haricinde oyun kurma şansı verilmez..

Editör açarak değerlendirmeden gene izleyici gözü ile inceledim, Uğur benim gözümde genel olarak izleyici kısmında sıkıntı verici bir oyuncu.Çizgiye yaklaştıktan sonra rahat ama öncesi için bayağı bir yoruluyorum zihinsel olarak.

Vederson savunma ve top hakimiyeti ile çok da fazla hücumcu olmasa da top kaptırma oranı az olduğundan ve positioning sayesinde Carlos'a büyük boşluklar açabiliyor ve bu da onunun oyunu sürekli pozitif olarak gösteriyor.Vederson olmasaydı Carlos her çaıldığında o bölgeden kontra yiyor olurdu Fenerbahçe, bunu da oyunda taktikteki bireysel bölümden Carlos'un switch player özelliğini Vederson yaparak ayarlayabilirsiniz.
    Last edited by Cengo : 04.Ocak.2008 at 07:21 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

tartismaya nokta konulmus, Venom dedi.
    ozaman bana bu konuyu tartismak dusmez...

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

devid de souza uzaktan şutları bu sene gerçekten etkili oldu..

güzel vuruşlar yapıyor üstelik duran değil hareket halindeki toplara vuruyorki kanaatimce bu daha zordur.. şampiyonlar ligindeki csk maçı ve ligdeki trabzon maçı bunun en güzel örnekleri ve birde uzaktan şut atma konusunda kendine güvenide geldi çok denemeye başladı.....

geçen sene neredeyse hiç görememiştik bu özelliğini..bu konuda fenerbahçe araştırmacıları ne düşünüyor..yükseltme söz konusu olacakmı..gereklimi sizce..bence en az 1 veya 2 puan artırılmalı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Deivid,Semih,Gökhan Gönül ve Serdar Kulbilge'nin Özellikleri arttırılmalı.

var boyle maclar!

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Dengesiz yorumlar yapmışsın, üstte diyorsun Uğur 16'ları hakediyor, altta diyorsun "ne artmalı ne inmeli", ben anlayamadım yazından bir şey.

yazik...
    Ben mi demişim? Ben Fenerbahçeliyim, ayrıca bu forumda Sabri, Uğur Uçar gibi oyuncular için milli takıma alınsın demişsem eğer -ki demediğimden eminim, eğer benim böyle bir şey söylediğimi ispatlarsan forumda, bu forumda yazı yazmayı bırakırım, sana o kadar diyorum. Hep Sabri'yi eleştiren benim, yerine daha kaliteli sağ açıklarımızın olduğunu söyleyen benim, ayrıca Uğur Uçar hakkında yorumum bile yok ama onun da oynamaması taraftarıyım milli takımda ve Hakan Balta'nın da çok iyi bir sol bek olduğunu ve sürekli oynaması gerektiğini söyleyenlerdenim. Sen herhalde başkasıyla karıştırdın beni.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

devid de souza uzaktan şutları bu sene gerçekten etkili oldu..

güzel vuruşlar yapıyor üstelik duran değil hareket halindeki toplara vuruyorki kanaatimce bu daha zordur.. şampiyonlar ligindeki csk maçı ve ligdeki trabzon maçı bunun en güzel örnekleri ve birde uzaktan şut atma konusunda kendine güvenide geldi çok denemeye başladı.....

geçen sene neredeyse hiç görememiştik bu özelliğini..bu konuda fenerbahçe araştırmacıları ne düşünüyor..yükseltme söz konusu olacakmı..gereklimi sizce..bence en az 1 veya 2 puan artırılmalı
    Ben de katiliyorum Deivid´in bu sezon uzaktan cok sut cekmesine. Deivid´in bu yeni özelligini yansitmak icin "Oyuncunun Tercih Ettigi Hareketler"´e "Uzun sutlar dener" özelligini eklemek dogru olur bence.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Deivid serbest forvet, tamamen kesemem, doğru olmaz ama oynuyorum, daha geriye çektim, artık esas mevkisi ST değil..

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Futbolcularin hangi yabanci dili kullandiklari da dogru yansitilmamis yabanci diller acisindan.

Kim Hangi Yabanci Dili Konusuyor:

Ugur Boral:
    Ingilizce (cok iyi)
    Kezman icin bir kac kez mirkofonlara ceviri yapti, iyi anlastiklarini soylediler ingilizce bildigi icin konusuyorlar.

Can Arat:
    Ingilizce
    Kazim Richards beyan etti...

Vederson:
    Ingilizce
    Kazim Richards beyan etti...

Onder Turaci:
    Fransizca, Ingilizce, Almanca, Dutch(flemenkce)
    Belcika da Liege sehrinde oncelikle Almanca dersi,
    sirasiyla Flemenkce(Dutch), Fransizca(walonya nedeni), Ingilizce veriliyor...

Gurhan Gursoy:
    Bulgarca, Isvecce, Ingilizce(az, yeni baslamis)
    Gurhan Gursoy Bulgaristanda dogdu bu dili konusmayi biliyor,
    Isvecte futbola tam anlamiyla basladi altyapi ve A takima yukselme,
    FBTVde ingizliceyi az cok bildigini ve hala derselere devam ettigini soylemisti.

Ali Bilgin:
    Almanca, Ingilizce

Alper Balaban:
    Almanca, Ingilizce

Umut Guzelses:
    Ibranice(hebrews), Ingilizce

Diego Alfredo Lugano:
    Italyanca, Ispanyolca

Deniz Baris:
    Ingilizce, Almanca

can arat ve vederson'nun ingilizce bildiklerini ben soylemiyorum,
    Colin Kazim Richards:
    Kazım, İngiltere’de sezon arasında kamp dönemi olmadığını, ilk kez sezon arası kamp yaptığını ifade ederek, şöyle devam etti: "İngiltere’de sezon arası yok. Bu nedenle her maç kendinizi ayarlamak durumundasınız, belli bir seviyede tutmak zorundasınız. Türkiye’deki sistem bir bakıma iyi, çünkü biraz olsun dinlenecek ve kafanızı boşaltacak fırsatınız oluyor. İngiltere’deki futbolcular için bu, zaman zaman sorun oluyor. Diğer taraftan bakıldığında ise sezonda verilen bu arada az da olsa futboldan uzak kalıyorsunuz. Kendinizi yeniden belli bir seviyeye getirmek için ekstradan bir efor sarf etmeniz gerekiyor." Takım içinde çok iyi bir arkadaşlık ortamı bulunduğunu kaydeden Kazım, İngilizce konuştukları için Appiah, Can, Kezman ve Vederson ile daha kolay iletişim sağladığını sözlerine ekledi.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Deivid serbest forvet, tamamen kesemem, doğru olmaz ama oynuyorum, daha geriye çektim, artık esas mevkisi ST değil..
    İşte budur bu adamın ST olmadığı geçen sene oynadığı ikinci maçta belli olmuştu zaten. Futbol mantığına göre ST kaleye sırtı dönük oynayabilen forver, FC' de kaleye yüzü dönük daha iyi oynayan forvet olmalıdır. Fm' de de böyle düşünmeliyiz. Ama atipik oyuncular da söz konusu olabiliyor.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Deivid'in description'inda forward yazmasi lazim mesela Sporting CP'deki Celsinho gibi hem orta saha hem de ST natural olmali ki bu olsun. Gurhan Gursoy konusuna bende daha once deyinmistim kendisi Kardzhali, Bulgaristan dogumlu ve Bulgar vatandasidir ayni zamanda. Yalniz butun bu oyuncularin ingilizce seviyesi ne kadar iyidir onu bilmek zor yani Turkiye'de malasef cat pat konusan herkez ingilizce biliyormus gibi gecindigi icin o tur konulara biraz suphe ile yaklasiyorum dogrusu. Bi kac cumle kurup bi iki laf etmek var bi de bi lisani bilincli bi sekilde kullanarak konusmak ve algiliya bilmek var.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

fenerbahçenin kuşkusuz en yaratıcı oyuncusu alex de souza takıma yaptığı katkı da ortada..ancak alex fenerbahçenin hem geçen yıl hem bu yıl sezon başı ve ortasındaki hazırlıklarına katılmadı..gerekçesi ise sakat olması idi..doğrusu alex sakat sakat ligleri tamamlayıp ancak devre aralarında düzeldiği içinmi böyle yoksa sezon başı antremanlarına katılmak yerine tatil yapmayımı tercih ediyor kimse anlamış değil..ama ben ikincisi diyorum..alex bu anlamda disiplinsiz bir oyuncu..ayrıca devamlı nüks eden sakatlığı var...elbetteki zaten çok sık sakatlanmaların yaşandığı FM de alexide çok sakatlanır görmek istemeyebilir FM oyuncuları doğrudur..ama bir gerçek varki..alexin natural fitnes ve staminasının düşürülmesi gerektiğidir. ayrıca yine sene başı ve sene ortası takım hazırlıklarından çok zaman sıvışan alexin (bu konuda) disiplininsiz olduğuda bir gerçek ama bu oyuna nasıl yansıtılır bilmiyorum..birde daha önce yazmıştım ama hiç bir cevap veya yorum gelmedi..gerek internet sitesinde olsun gerek röpörtajlarında olsun alexin futbol bilgisinin gerçekten yüksek olduğu anlaşılıyor..bu oyuncunun futbolu ıraktıktan sonra antrenör veya en azından scout olarak oyunda kalması gerek diye düşünüyorum..fenerbahçe araştırmacılarının bunu yapması mümkünmü...

Alex trabzon maçında sakatlandı ve istanbulda tedavi gördü.. oyüzden geleneklerine göre gitmesi gerekmesine rağmen noelde ülkesine gidemedi ve zico ona özel izin verdi.
    alex sürekli sakat sakat oynadığı geçen dönem açıklamıştı.. bu sene başı 2-3 ay boşuna tedavi görmedi bu adam.. ama şimdi tekrar nüks etti ve tedavi gördü bukadar basit.

Sheriff Misafir

fenerbahçenin kuşkusuz en yaratıcı oyuncusu alex de souza takıma yaptığı katkı da ortada..ancak alex fenerbahçenin hem geçen yıl hem bu yıl sezon başı ve ortasındaki hazırlıklarına katılmadı..gerekçesi ise sakat olması idi..doğrusu alex sakat sakat ligleri tamamlayıp ancak devre aralarında düzeldiği içinmi böyle yoksa sezon başı antremanlarına katılmak yerine tatil yapmayımı tercih ediyor kimse anlamış değil..ama ben ikincisi diyorum..alex bu anlamda disiplinsiz bir oyuncu..ayrıca devamlı nüks eden sakatlığı var...elbetteki zaten çok sık sakatlanmaların yaşandığı FM de alexide çok sakatlanır görmek istemeyebilir FM oyuncuları doğrudur..ama bir gerçek varki..alexin natural fitnes ve staminasının düşürülmesi gerektiğidir. ayrıca yine sene başı ve sene ortası takım hazırlıklarından çok zaman sıvışan alexin (bu konuda) disiplininsiz olduğuda bir gerçek ama bu oyuna nasıl yansıtılır bilmiyorum..birde daha önce yazmıştım ama hiç bir cevap veya yorum gelmedi..gerek internet sitesinde olsun gerek röpörtajlarında olsun alexin futbol bilgisinin gerçekten yüksek olduğu anlaşılıyor..bu oyuncunun futbolu ıraktıktan sonra antrenör veya en azından scout olarak oyunda kalması gerek diye düşünüyorum..fenerbahçe araştırmacılarının bunu yapması mümkünmü...
    Tam tersi Alex'in oldukça profesyonel olduğunu düşünüyorum.. Sakat olduğu halde takımın ona ihtiyacı olduğu için oynuyor.. Dayanıklılık düşmesine gerek yok.. Alex bir 90 dakikayı rahatlıkla çıkarabilen bir oyuncu..Çalışma oranı düşük bir oyuncu buda oyunda zaten yeteri kadar düşük..Alex zaten çok sakatlanır bir oyuncu değil.. Geçmeyen bir sakatlığı var tedavi oldu fakat tekrar nüksetti.. Yani en ufak bir darbede kendini yere atıp paralayan sakatlanıp oyundan çıkan bir oyuncu değil.. Bu nedenle natural fitness in de düşmesine gerek yok.. Alex'in düşmesi gereken tek özelliği bir-iki puanlık bir düşüşle frikikleri olabilir.. Onun dışında düşmedi tam tersi formunu katladı..

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Deivid'in description'inda forward yazmasi lazim mesela Sporting CP'deki Celsinho gibi hem orta saha hem de ST natural olmali ki bu olsun. Gurhan Gursoy konusuna bende daha once deyinmistim kendisi Kardzhali, Bulgaristan dogumlu ve Bulgar vatandasidir ayni zamanda. Yalniz butun bu oyuncularin ingilizce seviyesi ne kadar iyidir onu bilmek zor yani Turkiye'de malasef cat pat konusan herkez ingilizce biliyormus gibi gecindigi icin o tur konulara biraz suphe ile yaklasiyorum dogrusu. Bi kac cumle kurup bi iki laf etmek var bi de bi lisani bilincli bi sekilde kullanarak konusmak ve algiliya bilmek var.
    herkese dil bakimindan da 10 uzerinden 10 verilecek diye birsey yok ki

3 olur 4/6/5 falanca gibi orta sayilarda olur... bazi oyuncular icin tabiki..

bu yazdiklarim gercek, fbtvden kendi gozlerimle gorduklerim var.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Venom View Post
    Tam tersi Alex'in oldukça profesyonel olduğunu düşünüyorum.. Sakat olduğu halde takımın ona ihtiyacı olduğu için oynuyor.. Dayanıklılık düşmesine gerek yok.. Alex bir 90 dakikayı rahatlıkla çıkarabilen bir oyuncu..Çalışma oranı düşük bir oyuncu buda oyunda zaten yeteri kadar düşük..Alex zaten çok sakatlanır bir oyuncu değil.. Geçmeyen bir sakatlığı var tedavi oldu fakat tekrar nüksetti.. Yani en ufak bir darbede kendini yere atıp paralayan sakatlanıp oyundan çıkan bir oyuncu değil.. Bu nedenle natural fitness in de düşmesine gerek yok.. Alex'in düşmesi gereken tek özelliği bir-iki puanlık bir düşüşle frikikleri olabilir.. Onun dışında düşmedi tam tersi formunu katladı..
    sevgili kardeşim alexin fenerbahçenin top başı yaptığı sezon öncesi ve devre arası hazırlık kamplarının hangisine zamanında katıldığını gördük hep ya sakatım yada başka bir sebepten geç gelir...doğru olan bu... geldiğinden beride böyle sevgili venom kardeş .. ben sezon başı ve devre arası hazırlık kampına sürekli gecikmeyi sadece bir work rate sorunu olarak görmüyorum bence aynı zamanda disiplinsizlik sorunuda var...ne tesadüftürki bu adam her sezon açılışında ve her devre arası kapmında sakatım yada başka bir sebeple geç geliyor..tesadüfün bu kadarı inandırıcı değil...

sevgili kardeşim alexin fenerbahçenin top başı yaptığı sezon öncesi ve devre arası hazırlık kamplarının hangisine zamanında katıldığını gördük hep ya sakatım yada başka bir sebepten geç gelir...doğru olan bu... geldiğinden beride böyle sevgili venom kardeş .. ben sezon başı ve devre arası hazırlık kampına sürekli gecikmeyi sadece bir work rate sorunu olarak görmüyorum bence aynı zamanda disiplinsizlik sorunuda var...ne tesadüftürki bu adam her sezon açılışında ve her devre arası kapmında sakatım yada başka bir sebeple geç geliyor..tesadüfün bu kadarı inandırıcı değil...
    iyide arkadaş adam neden diğer futbolcular ülkelerine giderken istanbulda tedavi görüyor? Sezon başında 2-3 ay bedavadan mı bu adam tedavi gördü. Veya noeli inançlarına göre ülkesinde olmasına rağmen neden İstanbul'da geçirdi?

Sayfa 15 / 17 İlkİlk ... 51314151617 SonSon

Mesaj Yetkileri