1 ile 30 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Threaded View

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    25 metreden.. yani ceza sahasindan. Bitiricilik ile ilgili mi konusuyoruz, uzun sutlar ile ilgili mi?

Bitiricilik:
    ilk gol ve ucuncu gol
    http://www.youtube.com/watch?v=ByPF_NOYoRo

2. dakika 29. saniyedeki gol
    http://www.youtube.com/watch?v=O2TAf1EdT54

33. saniye, 3. dakika 24. saniye, 4. dakika 31. saniye, 5. dakika 5. saniye, 6. dakika 6. saniye
    http://www.youtube.com/watch?v=lTmmiWtzbWA

45. saniye, 1 dakika 48. saniye,
    http://www.youtube.com/watch?v=dGozBB1UfFk

Bunu da unutmayalim
    http://www.youtube.com/watch?v=rPgel...eature=related

Tabii bu da mevcut
    http://www.youtube.com/watch?v=k3T3lXTGLhQ

Iyi bir bitirici olmadigini dusundugum Gekas'da var listede
    45. saniyedeki golu bitiricilik ornegi
    http://www.youtube.com/watch?v=l6ngeAAssK8
    Gerisi tamamen firsatcilik ornegi ve bu nedenle de Semih'e benziyor. Bitiriclik kac oyunda? 14... Haydi simdi soyleyin nasil olur da Bundesliga'nin gol kralinin bitiriciligi 14 olur...

Devam edeyim.. Luis Fabiano... Bildiginiz Sevilla'nin o korkulan golcu oyuncusu. Biriticilik 13....

Kevin Kuranyi.. Schalke'nin golcu ayagi degil mi.. Biriticilik 13...

Kariyerinde her 2 macta 1 gol atmis olan Rodrigo Palacio'nun bitiricilik 13

Kariyerinde 171 gol atmis Konstantinou'un bitiricilik 13

Tabii Milan Baros, Antonio Cassano, Johan Elmander, Eidur Gudjohnssen, Robbie Keane, Nuno Gomes gibi oyuncularin bitiricliginin 14 olmasi da pek bir sey ifade etmiyor size.

Yaptigi kosulara en ufak lafim yok. Hatta ligin en iyisi degilse bu konuda, en iyilerinden birisi yazdim. Ama o kosuyu yapip pozisyona girmek baska sey, kalecinin kurtarma imkani olmayacak sekilde o topa vurmak baska sey.

Kafam karisti. Kafa vuruslarindan mi bahsediyoruz yoksa bitiriciliginden mi?

Sinan Kaloglu harika bitirici vuruslar ile goller atabilen, ama en basit pozisyonlarda topu disariya vurabilen bir oyuncu. Yani harika bitirici vuruslar yapabiliyor ama soguk kanli olmadigi icin de bir cok pozisyonu harciyor. Holosko'nun bitiriciligi kac acaba veritabaninda? 13'den fazla olma ihtimali vermiyorum.

Fatih Sen'ler, Furkan Bastan'lar vs. ornek bile tesgil etmez cunku senelerdir yapilmamis duzeltmelerin kurbani onlar.

Onyargi degil. Usenmedim Semih'in bitiricligi daha once konusulurken acip baktim son 3 yildir oynadigi butun maclardaki attigi gollere. Tavsiye ederim, ligtv internet sitesine uye olmak ve bu golleri izlemek bedava.

Yukarida yazdiginiz

kisminin da bunlari izlememis olmanizdan geldigini dusunuyorum. Dedigim gibi ben usenmedim, oturdum izledim ve her golun nasil olustugunu daha once bu konu altinda anlattim.

Bazen bu tip serzenisleri de okudukca bazi FMseverlerin gercekten Turkiye disi pek futbol izlemedikleri dusuncesine variyorum.

Semih'in ligde ilk yarida attigi 9 gol
    1 tane Bursa'ya kalecinin gereksizce ileriye cikmasi
    1 tane Orkun'un kaleci tekniginden yoksun cikisi
    1 tane Konya'ya bos kaleye
    1 tane Ankaraspor'a kafa
    1 tane Besiktas'a kalecinin elinden kacirdigi topu kaleye yuvarlama
    1 tane Trabzon'a kaleciye verilen kotu geri pasi kapip bos kaleye yuvarlama
    1 tane Gencler'e uzaktan sut
    1 tane Gencler'e kafa
    1 tane Kayseri'ye kafa..

Yani 3 adet bos kaleye yuvarlama, 3 adet kafa, 1 adet uzaktan sut ve 2 adet guzel bitirici vurus denilebilecek gol ancak yukarida verilen orneklerle kiyaslama yapilamayacak kalitede goller.

Yani simdi Semih'in kafa vuruslari cok isabetli, bos buldugunda hep adrese teslim vuruyor deseniz, sonuna kadar desteklerim, sevgili Cengiz'e da aman ne olur Semih'in kafa vuruslari isabetli onu unutmayalim derim. Ancak bitiriclikten bahsediyoruz. Yani igne deliginden hep topu gecirebilme becerisinden bahsediyoruz, diregin kenarindan kalecinin uzanamacagi koseden topu kalenin icine vurmaktan bahsediyoruz. Kezman'in kariyerinin zirvesindeyken iyi yaptigi isten, Alan Shearer'in, Davor Suker'in, dunyada taninmasina neden olan vuruslardan bahsediyoruz. Bunlari Semih ust duzeyde yapiyor mu?

Bu konuda benim kisisel fikrim kolay kolay da degismeyecek cunku ben de Semih'in her macini izliyorum son 3 senedir. Ben de neleri iyi yaptigini, neleri zayif yaptigini gozluyorum. Ben Mehmet Yildiz'i da izliyorum ve goruyorum ki esasinda toplara sert vuran bir adam ama kesinlikle iyi bir bitirici degil. Topu koseye vurmak yerine, topu kaleci ile beraber kaleye sokmaya calisan bir oyuncu. Serkan Calik'i izliyor ve bitiriclige 9 veriyorum cunku goruyorum ki o bitirici teknik yok ama pire gibi. Sinan Kaloglu'na bakiyorum, ceza alanina girer girmez ters koseye topu vuruyor golu atiyor diyorum ki kendime bu adamin vurus teknigi cok saglam. Ancak en basit pozisyonda topu kaleye yuvalayamiyor ve diyorum ki bu adam hic soguk kanli degil. Umit Karan yine hic olmayacak pozisyonda vuruyor ve diregin dibinden golu atiyor, dusunuyorum ki ne guzel vurdu ve golu atti, kalecinin yapacagi bir sey yoktu. Sacmasapan rovesata denemelerini goruyorum diyorum ki bu adamda ozel yetenek var ki boyle seyler deniyor ama kararlari zayif ki bu denemeleri cogu zaman yapmamasi gerken durumlarda yapiyor.

Yani kisacasi komple futbolcu diye bir sey yoktur. Her oyuncunun bir veya bir kac eksik noktasi vardir. Semih'in eksik noktalari da bence kaliteli bitirici vuruslarla goller atamamasi, fiziksel olarak etkisiz olmasi ve dripling yapamamasi.

Bana eger deseniz ki, Semih bitirici vuruslari cok guzel yapar, hatta antrenmanlarda bizzat izledim cok kaliteli vuruslarla goller attigini ama macta rakibini bire birde ekarte edemedigi icin vuramiyor/atamiyor. O zaman dinlerim. Ama kaliteli bitirici vurus olmayan ornekler vererek fikir degistirmeye calismanin pek bir anlami yok. Tabii yine bence...

ömer kardeşim sen bize FM konusunda başka hiç kimsenin vermediği bilgileri veriyor ve yazdığın yazılarla güzel cevaplar veriyorsun ..senin yazdıklarınıda zaman zaman bilgi notu olarak saklıyorum ama şimdi sevgili kardeşim senin bize veriğin bir bilgiyi yine sana hatırlatmak istiyorum dikkatini çekme açısından karartıyor ve büyük puntolarla yazıyorum.yine söylüyorum alta yazılan cümle benim değil senin bize yazdığın bir bilgi...

"FinishingBitiricilikEline şans geçtiğinde gol atma becerisi."

senin bize oyuncu özelliklerinin ne anlama geldiğini açıkladığın bilgi yazında aynen böyle iletmişsin...

şimdi o zaman sorarım sana dostum..

bitiricilik nedir

bana verdiğin üstte alıntı yaptığım yazında bitiricilik iğne deliğinden top geçirebilme, güzel etkili bir vuruşla topa ağlara göndermeyi ifade ediyor..evet bitiricilik senin yukarıdaki yazındaki gibi etkili bir vuruşla toıpa ağlara göndermek ise semihin bitiriciliği bence en fazla 12-13 eder...ama eğer bitiricilik senin daha önce bize gönderdiğin açıklayıcı yazılardaki gibi.eline şans geçtiğinde gol atma becerisi ise o zaman boş kaleye gol atmakta trabzon defansının hatalı pasıyla araya gidip topu ağlara göndermekte..bursa kalecsinin yanlış çıkmasıda orkunun hatasıda her ne olursa olsun.."eline şans geçtiğinde topu ağlara göndermişse" demekki bitiriciliği yüksektir.

bak net söylüyorum..bence sorun semihin bitiriciliğinin kaç olacağı mevzuu değil...bitiriciliğin ne olduğu .....

eğer bize gönderdiğin oyuncu özelliklerini açıkladığın yazıdakli gibi bitiricilik "eline şans geçtiğinde gol atabilme becerisi ise" yani daha önce yazdığın gibi karar kılarsan SEMİH in eline fırsat geçtiğinde bunu çok iyi değerlendiren kurt gibi bir oyuncu olduğunu ister kaleci hatası ister defans hatası olsun semihin çok iyi bir bitirici olduğunu kabul edersin sanırım...

ama eğer bize bitiriciliği açıkladığın ilk yazında değilde en son yazdığın yazı daki bitiricilik tanımında karar kılmışsan..o zaman haklısın SEMİH tutupta topu doksana nişanlayan ölü noktaya iğne deliğinden gol atan adam değil..burada hemfikir oluruz

ama önce bitiricilik konusunda hangi yazdığın yazının geçerli olacağına bir karar vermelisin

bu konudaki kavram kargaşasına bir son vermeden ne semihin nede başka bir oyuncunun biticiliğini değerlendirmek doğru olmayacaktır....

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Venom View Post
    Oyunda zaten bir çok mevki özelliği Türkiye standartlarına göre en iyi seviylerde, Bir miktarda yükselme yapılacak diyor Ömer abi, Bence Aurelio'nun fazla tartışılacak bir durumu yok.. Ama yinede önerilerin, değişmesini gözlemlediğin noktalar varsa yaz tabi tartışırız değerlendirilir..

xxestergonxx istediğin zaman yazabilirsin, istediğin zaman tartışabiliriz, yeterki böyle geyik mesajlar yazma, sinir bozma. Ben Ömer abiye bu konuda katılıyorum.. Bir Fenerbahçeli olmama rağmen Semih için görüşlerim bu yönde, taraftarlığımı formamı bir kenara koyup yazıyorum burada.. Yükselmesi gereken oyuncularda nasıl kasıp yazıyorsam düşmesi gerekenlerde de en az okadar çaba gösteririm Yetereki doğrular oyuna yansısın.. Semih ne zamanki topu aldığında kaleye göndereceği noktayı çok iyi bilsin ve çok iyi o noktaya topu yollasın, ozaman ben derimki Semih'in bitiriciliği yükselsin..Bu arada kafa vuruşları vasat diyemem ama CSKA maçında Uğur'un ortasına bom boş pozisyonda vurduğu kafayı hatırlayın.. Aslında köşeye göndermek istedi ama o pozisyon mutlaka gol olması gereken bir pozisyondu.. Kafa vuruşu demişken, Sparta Prag maçını hatırlayın, Alex önündeki oyuncuyu çalımlayıp sağ ayağıyla Hooijdonk'a ortalıyor, Hooijdonk kalecinin uzanması mümkün olmayan bir noktaya topu gönderiyor ve mükemmel bir gol oluyor.. Nuno Gomes vurulması gol atılması mümkün olmayan kafa golleri atabiliyor.. Semih bukadar iyi kafa vuruşlarına sahip değil.. Değerler verilirken bunlarda göz önünde tutulmalı..
    Semih'in adam çalımlayıp gol attığı bir videoyu gösteremezsin bana, Aynı şekilde orta sahanın az ilerisine Semih in önüne atılan bir topu Semih hızla koşup gol attığı bir pozisyonda yok..Veya Semih'in ceza sahasında çok iyi yükselip rakiplerinin arasından gol bulduğu bir pozisyonda göremedim ben.. Ama semih çalışkan hırslı bir oyuncu, gerçek bir Fenerbahçeli, Canla başla savaşır, kimi zaman hırsının kurbanı olup boş kaleye sert vurmaya çalışarak golüde kaçırır.. Bunlara tamam derim.. Ama sen Tutupta Semih'e 18 finishing diyemezsin..

venom önce bir noktada açıklama yapayım..ama o noktaya da nasıl geldiğimi açıklayayım beni iyi anla...

senin daha önce uğur boralın tartışmanızı iyi takip etmiştim..bir çoklarının aksine (ki yanlış anlama buna tabi hakkın var) uğur boralı çok beğeniyordun veaçıkcası banada fazla gelen bazı özellikler vermiştin..uğur boral konusuna girmeyelim o zaman zaten demiştik diyeceklerimizi ama

şimdi sen semihe SIRADAN forvet diyince açıkcası sana karşı biraz kızdığımı itiraf etmeliyim..Uğur boral iyi ouyuncumu iyi onucu tamam ama semihin fenerbahçeye katkısı semihin fenerbahçede yaptıkları semihin fenerahçedeki başarılarına bir bakıyorum..bir de uğur boralın yaptıklarına bakıyorum...yani şimdi sana biraz kızgınlığım şundan oldu UĞUR BORAL gibi fenerin bir maçında var bir maçında yok olan bir adamı göklere çıkartırken abicim FENERin en etkili oyuncularından biri en fazla gol atan adamına sıradan herhangi bir adam muamelesi yapman beni açıkcası hem şaşırttı hem üzdü hem kızdırdı..evet bu sebeple sana sataşma hakkım yok o sebeple özür diliyorum...

ama senden de bir konuda elini vicdanına koyarak bir şeyi net olarak bize söylemeni istiyorum.......

FENERBAHÇENİN BU YIL OYNADIĞI TÜM DERBİ MAÇLARINDA GOL ATAN TÜRKİYE LİGİ GOL KRALLIĞI YARIŞINDA İLK SIRALARDA GELEN.. SEMİH ŞENTÜRK SIRADAN KALİTESİZ BİR FORVETTİR DİYEBİLİYORMUSUN..EĞER BÖYLE DÜŞÜNÜYORSAN ARTIK NE DEYİM..DÜŞÜNCE SENİN VİCDAN SENİN KARAR SENİN ama zamanda bizim....bekleyip göreceğiz...uğur boralmı yoksa semihmii parlayacakkk hep birlikte göreceğiz..
    Last edited by OMANA : 23.Ocak.2008 at 20:02 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri