10 tane porsmouth manchester maçı olsa...9 unu manchester kazanır...porsmouth kazandığı tek maçı böyle bala alır...maçı izlediysen kaç top direkten döndü kaç kere pozisyona girdi forvetlerin kötü günde olması manchester kupadan elendi...keza barnsley-chelsea maçıda öyle...
ama fener...kalite farkı bir pek olmayan belçika ligi şampiyonunu her iki maçda da yendi...oyunda da bunu rahatlıkla görebiliriz...
keza rusya ligi şampiyonunuda iki maçtada üstün oynayarak dışarda berabere içerde yendi...her iki maçda da edunun ikram golleri ile gol bulmuşlardır...yine oyunda da bunu rahatlıkla görebiliriz...
kalite farkı olarak üstte yer alan hollanda ligi şampiyonunuda her iki maçda ezmiştir...deplasmandaki maçda eksik olmasına rağmen yine atak oynayan takımdı...oyunda bu olur mu bilemem olma ihtimali yüksek...
kalite farkı kat kat üstte olan italya ligi şampiyonuna sahayı dar etti...yine olsa yine yapar...ama bunu oyunda 10 kere yapsak 1 kere zor görürüz...verilmiş ca ve pa lardan dolayı...deplasmandaki maçı ise tamamen oyuncuların maça konsantre olmadıklarını ve san siro daki geçmişlerine bağlıyorum...
kalite farkı olarak en tepede olan ispanyanın son 3 yılına damga vurmuş ve son iki sezonun uefa şampiyonu ve oturmuş kadrosuyla bu sene şampiyonlar ligini alacak gözüyle bakılan bir takımı penaltılar sonucu elemiş bir takım...hadi ilk maç tesadüftü...ikinci maçda mı tesadüftü bea kardeşim...oyunda 10 kere değil 100 kere karşılaşsalar bir allahın kulu beni inandıramaz fenerin sevillayı elediğine...
aradaki ca farkı ne kadar anlamsız geliyor demi...daniel alves ne kadar aciz kaldı uğur karşısında gökhanda capel karşısında uğur kötü topçu capele göre gökhanda kötü topçu daniele göre...ne kadar tezat bir durum...
adamlar ligleri oynansın diye şişirdikçe şişiriyorlar oyuncularını...daniel alves mesela defansif özelliği kötü diyorsunuz...ama oyunu açıp bakın adam en iyi sağ bek oyundaki...hem ofansda hem defansda...
yani biz doğru yapıcas ca ları gerçekçi yapıcas diye türk takımlarını oynanmaz hale getiriyorsunuz...yaptığınız yanlış demiyorum yanlış anlamayın...ama konunun geldiği noktada anlatmak istediğimiz ca ların avrupalı topçulara göre dengesiz olması...
adamlar kendi ırkından milletinden diye 2-3 puan yukarıda veriyor puanlarını...bunun önüne geçemiyorsanız...yani herkez bunu yapıyorsa o zaman siz yanlış yapıyorsunuz demektir...