Originally Posted by
mertayasava
Tello gerçekten (10) bu kadar kötü mü dripling yapıyor?
Evet 10 ideal sayılabilir zaten Hayrettin Abi güzelce açıklamış ben başka bir konuya değinmek istiyorum, yapacağım eleştiriyi üzerine alınma lütfen, herkese hatırlatmak istiyorum.
Şimdi 10 gibi bir değere bu kadar kötü mü diyorsun. 10 demek niçin kötü oluyor onu anlayamıyorum. Düz mantıkla 0-20 arası 10 orta demektir, Ömer Abinin tezine göre ki bu daha mantıklıdır, düşük puanlı oyuncu sayısı yüksek sayılıya göre daha fazla olacağından yani puanlar arttıkça 20ye yaklaştıkça üst düzey oyuncu sayısı azaldığına göre 10 demek yeryüzündeki oyuncuların yarısından fazlasından iyi demektir. E bu da fena değilmiş değil mi?
İnsanlar 10-11-12 gibi rakamları beğenmiyor, hakbuki bu rakamlar vasatın da üstündedir yani iyidir, ülkemiz standartları için yine iyidir özellikle genç oyuncular için çok iyidir, niçin diyorum mesela Serdar Özkan 12-13 dribbling verince insanlar beğenmeyebiliyor, yine enterasan..
12-13 yerinde 15-16 istenebiliyor, hadi verdin diyelim peki ondan daha iyi dribbling yapan Delgado'nun 15iyle Serdar'ın 15 adaletli olacak mı? olmayacak. O zaman Delgado'ya 18 verelim o zaman Messi nolacak??
Bir araştırma yapılıyor ve kimse bu araştırmanın dosdoğru olduğunu iddia edemez, araştırma tabiki tartışmaya açıktır fakat 12 verilen bir değere niye 11 yada 13 vermedin gibi yorumlar benim gözümde gereksiz olacaktır, ayrıca insanlar değerlendirme 10-20 arası yapılıyormuşcasına biraz önce de dediğim gibi 12yi 13ü beğenmiyor. Bir diğer enterasan nokta da herkes düşük tutulduğunu düşünüyor fakat buraya 10 vermişsiniz yüksek kaçmamış mı diyen pek yok. Halbuki dediğim gibi puanların fazlası var eksiği yok, yani bence yüksek puanlar açısından eleştiriye çok daha müsayit. bence.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..