oncelikle yapabildigim kadar objektif yorum yapmaya calisicam. cok fanatik besiktasliyim , futboluda bircok kisiye gore daha iyi bildigimi dusunuyorum, besiktasin her macini hem besiktasli hemde futbol seyircisi olarak izleyip gozlemlemeye calisiyorum.
Bir aralar cok buyuk bir fm asigiydim her gun sabahlara kadar oynardim. Yenisinin cikmasini sabirsizlikla beklerdim. Ama bu yeni oyundaki hatalar ve burdaki yorumlari gordukce , yemin ederek soyluyorum yeni oyunu sadece 2-3 gun oynadim ve aylardir oyunu acmadim.
Burdaki butun arastirmacilara tesekkur ediyorum calisiyorlar cabaliyorlar gercekten isleri cok zor. Ama ben elestirilere cok sogukkanli bakamadiginizi gordum. Besiktasli biri yukselme istese, ya cok fanatik olur ya futboldan anlamiyor olur ya havaya girmis olur her sekilde biseyler soylenir yukseltilmez. Cok cok zor bir ihtimal ama besiktastan bir oyuncu ozelligi yukseltildiginde biryerden kirpiliyor. Ornegin, ( gercekten cok objektif bakmaya calisiyorum)
besiktasi oyle bir gosteriyorsunuz ki sivasspordan farki yok. sadece mucadelesiyle ite kaka yeteneksiz oyuncularla mac kazaniyor havasi yaratiyorsunuz. galatasaray ve fenerbahceden kadro olarak kotu ama mucadele ediyor bu yuzden mac kazaniyor diyosunuz.
ben tek tek karsilastirmak istiyorum ve gostermek istiyorum galatasaray fenerbahce besiktas arasinda farki( kendime gore).
kaleci olarak galatasarayin en son sirada oldugunu dusunuyorum. de sanctis volkan ve rustuden daha kotu bir kalecidir gordugum kadariyla. volkanida rustuden daha onde sayarsak ,
fb>bjk>gs
savunmaya gelelim, besiktasta ibrahim toraman gokhan zan sivok ve zapo. galatasaray da servet meira emre gungor ve emre asik. fenerbahcede edu lugano yasin ve can. burda da bir siralama yapmak istiyorum kendime gore. lugano>servet>sivok>toraman>zan=edu=meira>zapo>emr e gungor>emre asik> yasin=can
stoperlerde besiktas galatasaray ve fenerbahce arasinda pek fark yok sanirim ama alternatif olarak fenerbahce en geride olani.
sag beklerde fenerbahcenin en iyi oyuncuya sahip oldugunu dusunuyorum gokhan gonul. ekrem ve sabriyi ayni kefeye koyuyorum. sol beklerde r.carlos ve hakan balta, uzulmezden baya iyi oyuncular.
savunmaya genel olarak baktigimizda 3 takimda ayni gucte diyebiliriz.
fb=bjk=gs
on liberolarda saniyorum fenerbahce en geride olan. su an oynayanlara ve alternatiflere bakarak bana gore galatasaray ve besiktas ayni gucte on liberoya sahip arkalarindan fnerbahce geliyor. defansif orta saha olarak
ernst cisse(sivok)=m.topal ayhan baris> josico selcuk deniz.
bjk=gs>fb
sol kanada baktigimda arda>tello>ugur boral .
gs>bjk > fb
sag kanatta ise bana gore 3 takim arasinda pek fark yok galatasaray da kewell oynuyor baris oynyuor sabri oynuyor besiktasta holosko, serdar ozkan ekrem fenerbahcede kazim deivid oynuyor. dedigim gibi 3 takim arasinda cok bir fark yok
gs=bjk=fb
10 numaralarda alex acik ara ondedir herhalde diger oyunculara gore. bana gore alex>lincoln=delgado dur. lincoln ile delgadonun takimina yaptigi katki bana gore aynidir.
fb>gs=bjk
birde forvetlere bakalim.
besiktas: holosko bobo nobre
galatasaray:nonda baros umit
fenerbahce: semih guiza ilhan.
3 takimda genel olarak tek forvet oynuyor ve fb de semihin ciktigini dusunursek 3 takim arasinda hic bir fark yok(bobo=baros=semih). ama alternatiflere gelirsek 3 takim arasindaki bariz fark ortaya cikacaktir saniyorum. nobre holosko>nonda umit>guiza ilhan diyorum. bunun sonucuda
bjk>gs>fb.
gordugunuz gibi ilk 11 de oynayan oyunculara baktigimda ben cok bir fark goremedim 3 takimda ayni seviyede hemen hemen 3 takiminda guclu ve zayif oldugu yonler var. genel olarak 3 takimin 18 kisilik kadrosuna baktigimizda yedekten gelen oyuncularin etkisi ve cesitliligi sonucunda besiktas ve galatasaray one cikiyor fenerbahceye gore.
bu kadro yapilarina bide 3 takim arasinda takim olarak en cok hangisi mucadele ediyor sanirim herkes besiktas diyecek. bunuda ekledigimiz takdirde sonuca bakalim.
genel olarak da bunun sonucunda galatasaray ve besiktas kafa kafaya ,fenerbahcede bu 2 takimin gerisinde geliyor.
umarim anlatmak istedigimi anlatmisimdir her turlu tartismayada acigim.