1 ile 30 arası toplam 14383 sonuç

Konu: Beşiktaş Transfer Haberleri

Threaded View

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

BEnde bu yönetimin Beşiktaş'ı ileriye taşıyabileceğini düşünmüyorum. Sabıkaları çoğaldı. Bugün Rooney bile eşleşme hakkında alay eder sözler söyledi. Bu imajı oluşturanda bu yönetim. Dediğim gibi zaten bir sürü dosyası var harcanan paralar konusunda hepimizde biliyoruz. CL'de yüzkızartıcı sonuçlar gelirse bende karşı takım taraftarı olarak Demirörene tepkimi koyarım. Sen şampiyon olmuşsun geçen sene iki dalda ama hala daha yeni eksik mevkiye adam alıyorsun. Lig başlamış haftalardır puanlar gidiyor CL'de gruplar başlayacak.

Bakın her kulüpte kanayan yara borç borç borç. Hiç hoşnut değilim bende ligimizde bu kadar savruk para harcanmasından. Bunun nedenlerini saymaya bile gerek yok. TFF yaptırımlar uygulamalı. Alt yapı göstermelik değil işlemelik olmalı. Bugün yabancı sınırı neden var? Milli takıma oyuncu yetiştirmek için ama oyuncu mu yetiştiriyoruz? Hayır. Sen yabancıları kısıtlıyorsan gerisini getir. Alt yapılardan oyuncuları çıkartmaları için ortamı sağla. Kulüpleri teşvik et. Bir sürü projeler hazırla. Bunları benim söylememle değil kendilerinin istemesiyle yapmaları gerekiyor tabi .

Gelelim para konusuna. Lafta borç vardır, ona göre hareket edilir ama her kulüp ordan burdan borç alarak aşırı para saçarlar. Bugün Messi havadan inmedi Barcelona alt yapısına. Bulundu. Keşfedildi. Bu sadece Messi daha niceleri var. Bizim kulüplerimiz deki gibi gösteriş için değil gerçekten işleyecek alt yapı vede transfer komitesi kurulmalı. Bu komite de gösteriş için değil bir şirket gibi oyuncu taramalı. Ayrı bir kurum olarak hizmete açılmalı. F.B. Transfer ve Oyuncu İzleme Komitesi gibi. Mesela atıyorum Carlos futbolu bırakınca teklif yap getir en yetkili isim olarak komitenin başına git brezilyayı tara şu mevkide en parlak kim var yaşıda şu şu arasında olsun de getirsin sana ucuz ama kral oyuncuları. Arjantin vs. gibi ülkelerde de kolun olsun. Bizde de bir Messi olsun. Bu sadece basitleştirilmiş bir örnek. Bunu projeye dökersek o verilen 8 Milyon euronun ufak bir kısmı bile yeterlidir. Kaldıki bugüne kadar saçılan boşa giden eurolara tüm dünyayı tarayacak kapasiteye ulaşırsın. Alt yapı tamam olur.

Ben ancak bu şekilde başarılı transfere ulaşılabileceğini düşünüyorum vede bir çok büyük kulüp bu şekilde ulaşıyor. Ama sen gidip Palmeiras'tan 20 milyon euro istenen bir oyuncuyu almazsın Goias tan gider 700 bin euro ya bir oyuncu alırsın. Anadolu kulüpleri bence bu modeli uygulamalı. Hem kullanırlar hem ileride zengin olurlar. FM de benim stratejimdir. Arjantin ve Brezilya dan gençleri alır parlatır kullanır satmasamda yönetim sormadan satar
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bu konudaa Porto kulübünü referas gösterebilirim. J.MOURİNho ile CL yi almışlardı.
    Last edited by SAİT71 : 29.Ağustos.2009 at 08:18 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri